رشته مهندسی علوم و صنایع غذایی در ایران جایگاه ویژهای در بین رشتههای دانشگاهی دارد چراکه بازار کار در صنعت غذا برای فارغ التحصیلان این رشته بهسهولت وجود دارد. این رشته در گرایشهای مختلف مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، تکنولوژی مواد غذایی، شیمی مواد غذایی، بیوتکنولوژی غذایی، میکروبیولوژی مواد غذایی و کنترل کیفیت مواد غذایی دارای جایگاه ویژهای در سطح دانشگاهی بویژه در مقاطع تحصیلات تکمیلی است. بهویژه در شاخه تکنولوژی مواد غذایی بدلیل سابقه این گرایش از سطح کارشناسی گرفته تا در مقطع دکتری در تمامی دانشگاههای طراز اول کشور دارای دانشجویان و فارغ التحصیلان متعددی است. در سالهای اخیر کتابهای تألیف یا ترجمه متعددی در زمینههای مختلف و انواع تکنولوژیهای موجود در صنایع غذایی به رشته تحریر درآمده که تلاش پدید آورندگان آنها قابل تقدیر است. اما اکثر قریب به اتفاق این آثار مربوط به تکنولوژیهای متداول و رایج در صنعت غذا بوده که صد البته هرکدام از آنها نقش بسیار مهمی در آموزش علمی و مهارتهای فنی در بین دانشجویان و کارشناسان این صنعت دارند. در خصوص تکنولوژیهای پیشرفته و نوظهور کتاب دانشگاهی مدونی که بتواند از دیدگاه تکنولوژیکی به فناوری مربوطه پرداخته و اصول عملیاتی آن را توضیح دهد و بویژه برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی این رشته قابل استفاده باشد، وجود ندارد. در مقطع کارشناسی ارشد درس فناوریهای نوین مواد غذایی و در مقطع دکتری درس تکنولوژیهای پیشرفته صنایع غذایی که هر دو جزو دروس الزامی تخصصی این رشته است جزو درسهای مخاطب این کتاب تألیفی میباشند.
مؤلفین کتاب سابقه طولانی تدریس در زمینه تکنولوژی مواد غذایی در مقاطع کارشناسی تا دکتری تخصصی رشته علوم و صنایع غذایی را داشته و در نگارش این کتاب تلاش نمودهاند که در قالب یک مجموعه مدون، مباحث مطرح شده در طول یک ترم تحصیلی در زمینه فرآیندهای نوین مواد غذایی را به حضور خوانندگان محترم ارائه نمایند.
این کتاب در 9 فصل تألیف شده و سعی شده که علیرغم گستردگی بسیار زیاد مطالب عملی مربوط به هر تکنولوژی مورد بحث در این فصلها، اهم و رئوس مطالب کاربردی گنجانده شود تا در قالب یک مجموعه برای خوانندگان قابل دسترسی و استفاده باشد.