این کتاب - که دومین کتاب فارسی موجود در زمینه تکنولوژی فرآروده های ماکارونی در ایران - می باشد مشتمل بر هشت فصل به شرح ذیل می باشد:
در «فصل 1» مقدمه ای بر اهمیت محصولات ماکارونی و جایگاه آنها در تأمین نیازهای غذایی مردم و نیز معرفی انواع مختلف محصولات ماکارونی گنجانده شده است. با توجه به اینکه ماده اولیه اصلی تولید محصولات ماکارونی گندم دوروم می باشد،
در «فصل 2» اطلاعاتی در زمینه کنترل کیفیت گندم دوروم و سمولینای به دست آمده از آن، مراحل آسیاب کردن گندم دوروم جهت تولید سمولینا و موارد کاربرد سمولینا ارائه گردیده است.
«فصل 3» به انواع مواد اولیه مورد استفاده در تهیه فرآروده های ماکارونی و مشخصه های کیفی آنها پرداخته و ارزش تغذیه ای محصولات ماکارونی و نیز واکنش بدن در قبال مصرف این محصولات را از بُعد تغذیه ای شرح داده است.
در «فصل 4» تکنولوژی و مراحل تولید فرآورده های ماکارونی آمده است. همانطور که قبلا نیز ذکر گردید تمرکز اصلی این کتاب در رابطه با تکنولوژی خشک کردن و اثر آن روی کیفیت محصولات ماکارونی می باشد.
در این راستا «فصل 5» به طور تفصیلی نقش خشک کردن را در تولید محصولات ماکارونی مرغوب توضیح داده و این فصل در برگیرنده نتایج پژوهشهای متعدد در این راستا از جمله نتایج تحقیقات مؤلفین می باشد. در دو دهه گذشته عرضه محصولات ماکارونی فوری رواج بیشتری یافته است. امروزه تکنولوژی تولید این محصولات، که مبدأ آنها کشورهای چین و کره می باشد، به سایر نقاط دنیا از جمله ایران نیز گسترش یافته است.
در «فصل 6» انواع محصولات رشته فوری (نودل فوری) معرفی شده و تکنولوژی تولید این محصولات مورد بررسی قرار گرفته است.
«فصل 7» نیز به ارزیابی کیفیت محصولات ماکارونی پرداخته و آزمون های شیمیایی، ارگانولپتیک (حسی)، دستگاهی و میکروبی این محصولات را شرح داده است.
بالاخره، «فصل 8» دورنمای آینده بازار محصولات ماکارونی را ترسیم نموده است.