برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | تکنولوژی غلات - نظری |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | يكشنبه ها 8-10 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | شیمی مواد غذایی |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کلاسی آزمون پایان ترم |
روش تدریس | ارایه با پاورپوینت |
منابع |
مولف: دکتر سیدهادی پیغمبردوست
مولف: دکتر سیدهادی پیغمبردوست
مترجم: دکتر سیدهادی پیغمبردوست |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت درس، اهداف درس، معرفی منابع درسی و تععیت تکالیف دانشجویان در طول ترم هفته دوم: تاریخچه و انواع غلات (سطح کشت و اهمیت اقتصادی) هفته سوم: تکنولوژی آسیاب کردن برنج - تولید برنج های نیم پز هفته چهارم: تکنولوژی بوجاری غلات و دستگاه های مورد استفاده - فرایند واجد شرایط کردن گندم برای آسیابانی هفته پنجم: تکنولوژی آسیاب کردن گندم (معرفی دستگاه ها و اصول عملیاتی آنها) هفته ششم: فراوری آرد قبل از بسته بندی هفته هفتم: تکنولوژی خمیرترش و تولید نان هفته هشتم: ارزیابی کیفیت فیزیکی و شیمیایی غلات هفته نهم: آسیب دیدگی نشاسته - فعالیت آنزیمی آرد هفته دهم: رئولوژی خمیر (معرفی دستگاه های فارینوگراف- اکستنسو گراف- آمیلوگراف) هفته یازدهم: اهمیت مخلوط کردن خمیر و نقش آن در توسعه یا تخریب ساختارهای گلوتنی هفته دوازدهم: تکنولوژی تولید بیسکویت، کوکی و کراکر هفته سیزدهم: تکنولوژی تولید محصولات ماکارونی هفته چهاردهم: تکنولوژی تولید کیک هفته پانزدهم: تکنولوژی تولید شربت های گلوکز از نشاسته هفته شانزدهم: تکنولوژی مالت سازی هفته هفدهم: آزمون نهایی |
عنوان | تکنولوژی غلات -عملی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | چهارشنبه ها 10-12 و 14-16 |
مکان برگزاری | آزمایشگاه تکنولوژی فراورده های قنادی |
تعداد واحد | ۱ |
پیش نیاز درس | شیمی مواد غذایی |
نحوه ارزیابی | ارزیابی فعالیت آزمایشگاهی ارزیابی گزارش کارهای جلسات عملی آزمون پایان ترم |
روش تدریس | آموزش متون درس عملی با کار آزمایشگاهی و کارگاهی |
منابع | روش های آزمون رئولوژی گندم، آرد و خمیر مولف: دکتر سیدهادی پیغمبردوست |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با انواع آردها - اندازه گیری رطوبت گندم و آرد هفته دوم: اندازه گیری خاکستر آرد و گندم - تعیین درجه استخراج آرد هفته سوم: اندازه گیری گلوتن مرطوبو خشک - تعیین اندیس گلوتن هفته چهارم: اندازه گیری کیفیت گلوتن با آزمون رسوب زلنی و SDS هفته پنجم: معرفی دستگاه خشک کن پاششی (Spray Drier) - اصول خشک کردن و تولید یک محصول ریزپوشانی شده با دستگاه اسپری درایر هفته ششم: تولید کارگاهی نان حجیم هفته هفتم: تولید کارگاهی کیک روغنی هفته هشتم: بازدید از کارخانجات آسیابانی - نان صنعتی - فراورده های آردی |
عنوان | صنایع قنادی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | دوشنبه ها 8-10 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | شیمی مواد غذایی تکنولوژی قند |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کلاسی آزمون نهایی |
روش تدریس | ارایه پاورپوینت |
منابع | علوم و فناوری شکلات تألیف: دکتر سیدهادی پیغمبردوست - دکتر هانیه رسولی صنایع قنادی تألیف: مهندس شهرام مقصودی |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت درس، اهداف درس، معرفی منابع درسی و تععیت تکالیف دانشجویان در طول ترم هفته دوم: تاریخچه و مواد اولیه شکلات هفته سوم: آشنایی با زراعت و محصول دهی درخت کاکائو - برداشت برچه های کاکائو هفته چهارم: تکنولوژی تخمیر لوبیای کاکائو با نگرشی بر رخ دادهای بیوشیمیایی دخیل در آن هفته پنجم: خشک کردن لوبیای کاکائو با روش های مختلف هفته ششم: بوجاری لوبیای کاکائو و تکنولوژی های مورد استفاده در پوست گیری (Winnowing) هفته هفتم: شیمی و تکنولوژی برشته کردن (رستینگ) لوبیای کاکائو - فرایند قلیایی کردن (داچینگ) - انواع روش های برشته کردن هفته هشتم: تکنولوژی آسیاب کردن لپه کاکائو و تولید توده شکلاتی هفته نهم: ماشین های آسیاب کاکائو (آسیاب های ساچمه های و غلتکی) هفته دهم: شیمی و تکنولوژی کانچینگ شکلات هفته یازدهم: تکنولوژی تمپرینگ شکلات هفته دوازدهم: بررسی انواع روش های تمپرسنجی در شکلات هفته سیزدهم: معرفی انواع جایگزین های کره کاکائو (CBS-CBR-CBE-CBI) هفته چهاردهم: قالب گیری شکلات - روکش دهی شکلاتی (Enrobing)- بررسی عیوب شکلات (شکوفه چربی- شکوفه قند - حباب دار شدن ) هفته پانزدهم: تکنولوژی تافی - آبنبات - پاستیل هفته شانزدهم: تکنولوژی آدامس هفته هفدهم: آزمون نهایی |
عنوان | فناوری های پیشرفته در صنایع غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | دکترای تخصصی |
زمان برگزاری | دوشنبه ها 10-12 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
نحوه ارزیابی | ارزیابی حین تدریس آزمون نهایی |
روش تدریس | ارایه درس با پاورپوینت |
منابع | کتاب تکنولوژی های پیشرفته صنایع غذایی مولفان: دکتر سیدهادی پیغمبردوست - دکتر جواد حصاری
|
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت درس، اهداف درس، معرفی منابع درسی و تععیت تکالیف دانشجویان در طول ترم هفته دوم: آشنایی با روش های نوین فرآوری مواد غذایی - معرفی روش های غیر حرارتی هفته سوم: تکنولوژی میدان های پالسی الکتریکی 1 هفته چهارم: تکنولوژی میدان های پالسی الکتریکی 2 هفته پنجم: تکنولوژی فراصوت تشخیصی در مواد غذایی هفته ششم: تکنولوژی فراصوت قدرت در مواد غذایی 1 هفته هفتم: تکنولوژی فراصوت قدرت در مواد غذایی 2 هفته هشتم: پرتودهی مواد غذایی هفته نهم: تکنولوژی فشار بالا در مواد غذایی هفته دهم: تکنولوژی ازن در مواد غذایی هفته یازدهم: تکنولوژی فیلتراسیون غشایی هفته دوازدهم: تکنولوژی میدان های مغناطیسی پالسی هفته سیزدهم: پیشرفت های اخیر تکنولوژی مایکروویو در صنعت غذا هفته چهاردهم: تکنولوژی اهمیک در فراوری مواد غذایی هفته پانزدهم: تکنولوژی پالس نوری در مواد غذایی هفته شانزدهم: ارایه سمینارهای دانشجویی هفته هفدهم: آزمون نهایی |
عنوان | شیمی کربوهیدرات های غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | چهارشنبه ها 8-10 |
مکان برگزاری | ساختمان تحصیلات تکمیلی (دانشکده کشاورزی) |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارایه در کلاس آزمون پایان نیمسال |
روش تدریس | مطالعه متون تخصصی از رفرنس های ارایه شده مباحثه در کلاس |
منابع | Food Carbohydrates: Chemistry, Physical Properties, and Applications by: S.W. CUi |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت درس، اهداف درس، معرفی منابع درسی و تععیت تکالیف دانشجویان در طول ترم هفته دوم: آشنایی با کربوهیدرات های غذایی (ساختار و نقش غذایی و عملکردی آنها) هفته سوم: مقدمه ای بر شیمی کربوهیدرات های غذایی هفته چهارم: پدیده ژلاتینه شدن و رتروگراداسیون نشاسته هفته پنجم: بررسی رفتار رئولوژیکی انواع نشاسته در آزمون ویسکوآمیلوگرافی هفته ششم: بررسی اصلاح یا مدیفیکاسیون نشاسته و معرفی انواع روش های آن هفته هفتم: کاربرد نشاسته های مدیفاید در محصولات غذایی هفته هشتم: بررسی تاثیرات انواع روش های حرارتی بر رفتار نشاسته هفته نهم: هیدرولیز نشاسته و نقش آن بر ساختار و عملکرد محصولات هیدرولیز شده هفته دهم: سلولز و مشتقات آن (شیمی و خواص عملکردی و کاربرد آن در صنایع غذایی) هفته یازدهم: معرفی انواع پلی ساکاریدهای دیواره سلولی و بررسی خواص عملکردی آنها هفته دوازدهم: بررسی ساختار شیمیایی و خواص مختلف صمغ ها هفته سیزدهم: هیدروکلوئیدهای غذایی (از شیمی تا عملکرد و بالعکس) هفته چهاردهم: بررسی ساختار شیمیایی و خواص عملکردی انواع پکتین هفته پانزدهم: معرفی خواص شیمیایی، تغذیه ای و عملکردی انواع فیبرهای رژیمی هفته شانزدهم: ارایه سمینارهای دانشجویی هفته هفدهم: آزمون نهایی
|
عنوان | صنایع غذایی پیشرفته |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دوشنبه ها ساعت 10-12 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کلاسی آزمون پایان ترم |
روش تدریس | ارائه پاور پوینت |
منابع | کتاب تکنولوژی های پیشرفته صنایع غذایی مولفان: دکتر سیدهادی پیغمبردوست - دکتر جواد حصاری |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت درس، اهداف درس، معرفی منابع درسی و تععیت تکالیف دانشجویان در طول ترم هفته دوم: آشنایی با روش های نوین فرآوری مواد غذایی - معرفی روش های حرارتی غیرمستقیم هفته سوم: تکنولوژی میدان های پالسی نوری و الکتریکی هفته چهارم: تکنولوژی امواج مادون قرمز (IR) و کاربرد انها در فروادری مواد غذایی هفته پنجم: تکنولوژی فراصوت تشخیصی در مواد غذایی هفته ششم: تکنولوژی فراصوت قدرت در مواد غذایی هفته هفتم: تکنولوژی حرارت دهی مقاومتی (اهمیک) هفته هشتم: پرتودهی مواد غذایی هفته نهم: تکنولوژی فشار بالا در مواد غذایی هفته دهم: تکنولوژی ازن در مواد غذایی هفته یازدهم: تکنولوژی فیلتراسیون غشایی هفته دوازدهم: تکنولوژی میدان های مغناطیسی پالسی هفته سیزدهم: پیشرفت های اخیر تکنولوژی مایکروویو در صنعت غذا هفته چهاردهم: پیشرفت های اخیر در انجماد و یخ زدایی (Defrosting) مواد غذایی هفته پانزدهم: فناوری استفاده از هردل های غذایی هفته شانزدهم: ارایه سمینارهای دانشجویی هفته هفدهم: آزمون نهایی |
عنوان | خواص شیمیایی و عملکردی مواد غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | يكشنبه ها 14-16 و 16-18 |
مکان برگزاری | ساختمان شماره 2 دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کلاسی آزمون پایان ترم |
روش تدریس | ارائه پاور پوینت |
منابع | Chemical and Functional Properties of Food Components - 4th Edition_CRC Press (2023) By: Zdzisław E. Sikorski
|
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت درس، اهداف درس، معرفی منابع درسی و تععیت تکالیف دانشجویان در طول ترم هفته دوم: آشنایی با ترکیبات غذایی و نقش عملکردی آنها هفته سوم: ارتباط خواص شیمیایی و عملکردی مواد غذایی هفته چهارم: پروتئین های غذایی و نقش عملکردی آنها -1 هفته پنجم: پروتئین های غذایی و نقش عملکردی آنها -2 هفته ششم: شیرین کننده های مغذی و نقش عملکردی آنها هفته هفتم: هیدروکلوئید ها و نقش عملکردی آنها هفته هشتم: ترکیبات رنگی و نقش عملکردی آنها هفته نهم: انواع مواد طعم دهنده غذایی و نقش عملکردی آنها هفته دهم: خواص شیمیایی و کاری امولسیفایرهای غذایی هفته یازدهم: خواص شیمیایی و کاری ترکیبات پایدار کننده و استابیلایزرها هفته دوازدهم: ساختار شیمیایی و نقش عملکردی ترکیبات تغلیظ کننده هفته سیزدهم: ساختار شیمیایی و نقش عملکردی ترکیبات شلاته کننده هفته چهاردهم: کاربرد و خواص ترکیبات ضدکلوخه ای هفته پانزدهم: ساختار شیمیایی و نقش عملکردی ترکیبات ضدبیاتی محصولات نانوایی هفته شانزدهم: ساختار شیمیایی و نقش عملکردی ترکیبات اکسید-احیا کننده (RedOx) هفته هفدهم: ساختار شیمیایی و نقش عملکردی ترکیبات ممانعت کننده کریستالیزاسیون هفته هجدهم: ساختار شیمیایی و نقش عملکردی جایگزین های چربی (Fat Replacers) هفته نوزدهم: ساختار شیمیایی و نقش عملکردی ترکیبات کنترل کننده pH هفته بیستم: ترکیبات شفاف کننده و مرطوب کننده در صنایع غذایی هفته بیست و یکم: ارایه سمینار دانشجویی 1 هفته بیست و دوم: ارایه سمینار دانشجویی 2 هفته بیست و سوم: ارایه سمینار دانشجویی 3 هفته بیست و چهارم: آزمون پایان ترم |
عنوان | مبانی فراوری محصولات گیاهی (نظری ۲ و عملی ۱) |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | يكشنبه ها 14-18 (عملي دوشنبه ها 8-12) |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی (عملی: آزمایشگاه تکنولوژی فراورده های قنادی) |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کلاسی ارزیابی گزارش کار عملی ارزیابی پایان ترم |
روش تدریس | ارایه پاور پوینت کار عملی در آزمایشگاه |
منابع |
مولف: دکتر شهیدی - دکتر کوچکی
مولف: دکتر سیدهادی پیغمبردوست
مولف: دکتر سیدهادی پیغمبردوست |
طرح درس | بخش نظری هفته اول: آشنایی با ماهیت درس، اهداف درس، معرفی منابع درسی و تععیت تکالیف دانشجویان در طول ترم هفته دوم: آشنایی با محصولات گیاهی استراتژیک و انواع غلات هفته سوم: تکنولوژی آسیاب کردن برنج - تولید برنج های نیم پز هفته چهارم: تکنولوژی بوجاری غلات و دستگاه های مورد استفاده - فرایند واجد شرایط کردن گندم برای آسیابانی هفته پنجم: تکنولوژی آسیاب کردن گندم (معرفی دستگاه ها و اصول عملیاتی آنها) هفته ششم: فراوری آرد قبل از بسته بندی هفته هفتم: تکنولوژی خمیرترش و تولید نان هفته هشتم: ارزیابی کیفیت فیزیکی و شیمیایی غلات هفته نهم: آسیب دیدگی نشاسته - فعالیت آنزیمی آرد هفته دهم: رئولوژی خمیر (معرفی دستگاه های فارینوگراف- اکستنسو گراف- آمیلوگراف) هفته یازدهم: اهمیت مخلوط کردن خمیر و نقش آن در توسعه یا تخریب ساختارهای گلوتنی هفته دوازدهم: ترکیبات مواد غذایی گیاهی هفته سیزدهم: انواع و عوامل موثر در فساد مواد غذایی گیاهی هفته چهاردهم: اصول و روش های نگهداری مواد غذایی هفته پانزدهم: روش ها ی نوین نگهداری مواد غذایی هفته شانزدهم: تکنولوژی خشک کردن پاششی مواد فعال گیاهی هفته هفدهم: آزمون نهایی -------------------------------------------------------------------------------------------------------- بخش عملی هفته اول: آشنایی با انواع آردها - اندازه گیری رطوبت گندم و آرد هفته دوم: اندازه گیری خاکستر آرد و گندم - تعیین درجه استخراج آرد هفته سوم: اندازه گیری گلوتن مرطوب و خشک - تعیین اندیس گلوتن هفته چهارم: اندازه گیری کیفیت گلوتن با آزمون رسوب زلنی و SDS هفته پنجم: معرفی دستگاه خشک کن پاششی (Spray Drier) - اصول خشک کردن و تولید یک محصول ریزپوشانی شده با دستگاه اسپری درایر هفته ششم: آزمون های روش خشک کردن پاششی |
عنوان | جداسازی پیشرفته در صنایع غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | دکترای تخصصی |
زمان برگزاری | سه شنبه ها 10-12 و 14-16 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کلاسی آزمون پایان ترم |
روش تدریس | ارایه پاورپوینت |
منابع | دانش و فناوری شربت های گلوکز (فصل جداسازی و استخراج نشاسته) انتشارات دانشگاه تبریز مولف: دکتر سیدهادی پیغمبردوست Filters and Filtration Handbook- (Elsevier Science) Ken Sutherland (Elsevier Science) Food Process Engineering and Technology Zeki Berk |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت درس، اهداف درس، معرفی منابع درسی و تععیت تکالیف دانشجویان در طول ترم هفته دوم: آشنایی با روش های مختلف جداسازی و کاربرد آنها هفته سوم: استخراج خشک و مرطوب اجزا گیاهی هفته چهارم: تکنولوژی استخراج نشاسته از ذرت هفته پنجم: معرفی تکنولوژی های سبز در استخراج نشاسته از ذرت - روش تری کانتر هفته ششم: چالش های استخراج نشاسته از گندم هفته هفتم: معرفی روش های متداول استخراج نشاسته و گلوتن از گندم - روش مارتین هفته هشتم: معرفی روش نوین جداسازی نشاسته از گندم - روش هادی هفته نهم: تکنولوژی هیدروسکلون ها هفته دهم: تکنولوژی سانتریفیوژ و اولتراسانتریفوگاسیون هفته یازدهم: تکنولوژی فیلتراسیون با نگاهی ویژه به فیلتراسیون غشایی هفته دوازدهم: فیلترپرس ها - فناوری و کاربرد در صنایع غذایی هفته سیزدهم: کاربرد تکنولوژی فراصوت در استخراج مواد زیست فعال هفته چهاردهم: تکنولوژی استخراج با سیالات فوق بحرانی هفته پانزدهم: جداسازی و استخراج با تبلور (کریستالیزاسیون) هفته شانزدهم: کاربرد تکنولوژی های نوین در کریستالایزرها هفته هفدهم: تکنولوژی انجماد و تغلیظ انجمادی هفته هجدهم: کاربرد فناوری های نوین در انجماد به عنوان پروسه جداسازی هفته نوزدهم: استخراج و جداسازی ترکیبات فراسودمند از بافت های گیاهی هفته بیستم: کاربرد فناوری های نوین در جداسازی ترکیبات فراسودمند گیاهی هفته بیست و یکم: ارایه سمینار دانشجویی 1 هفته بیست و دوم: ارایه سمینار دانشجویی 2 هفته بیست و سوم: ارایه سمینار دانشجویی 3 هفته بیست و چهارم: آزمون پایان ترم
|