این کتاب مجموعه کاملی مشتمل بر 10 فصل در حوزه تکنولوژی نشاسته و شیرینکنندههای نشاستهای است.
فصل 1، تکنولوژی استخراج نشاسته، ضمن اشاره به تاریخچه استحصال نشاسته از منابع گیاهی، ترکیب، ساختمان شیمیایی و ویژگیهای نشاسته را شرح داده و از بعد صنعتی توضیح کاملی در ارتباط با ماشین آلات فرآوری نشاسته و روشهای استخراج نشاسته از منابع مختلف گیاهی ارائه مینماید. نقطه قوت این فصل بررسی جامع و مدون انواع روشهای قدیمی و مدرن در تولید صنعتی نشاسته از منابع گیاهی است. در انتهای فصل، روشهای جداسازی یا استخراج نشاسته و گلوتن از آرد گندم به تفصیل شرح داده شده که آخرین یافتههای علمی دنیا در این زمینه پوشش داده شده است.
فصل 2، تحت عنوان مالتودکسترینها، پس از معرفی و بیان مقدمه کوتاهی درخصوص مالتودکسترینها، روشهای صنعتی تولید این فرآوردههای نشاستهای را شرح داده است. در ادامه خصوصیات و آنالیز این محصولات آمده است. این فصل با توضیح کاربردهای مالتودکسترین در مواد غذایی و موارد وابسته به آن خاتمه مییابد.
در فصل 3، تولید شربتهای گلوکز، روشهای مختلف اسیدی و آنزیمی در تولید این شربتها و نیز تولید صنعتی انواع شیرین کنندههای نشاستهای به طور جامع مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل 4، به آنزیم شناسی در تولید شربتهای گلوکز پرداخته است. در این فصل مطالبی چون انواع مختلف آنزیمهای تبدیل کننده نشاسته، انواع آنزیمها در کاربردهای صنعتی تولید شربتهای گلوکز و مشتقات آنها، هزینههای فرآوری آنزیم و دورنمای آینده آمده است.
فصل 5، توضیح جامعی در خصوص انواع ویژگیهای فیزیکیشیمیایی شربتهای گلوکز در 27 بند ارائه داده است.
در فصل 6 کاربردهای شربتهای گلوکز در صنایع غذایی آمده است. در این میان ملاک انتخاب یک شربت گلوکز برای کاربرد خاص آن در یک محصول شرح داده شده و کاربرد این محصولات در صنایع قنادی، تولید بستنی، محصولات نانوایی و نوشابهها توضیح داده شده است.
در فصل 7، جنبههای فیزیولوژیکی شربتهای گلوکز شرح داده شده است. این فصل از دیدگاه تغذیهای مسائل مربوط به متابولیسم و اثرات فیزیولوژیک انواع شربتهای گلوکز را پوشش داده است.
در فصل 8، آنالیز شربتهای گلوکز میباشد. در این فصل انواع روشهای متداول و پیشرفته در آنالیز شربتهای گلوکز شرح داده شده است. اندازهگیری ویژگیهای فیزیکی و کنترل اجزاء محصولات حاصل از هیدرولیز نشاسته، استفاده از روشهای آنزیمی برای سنجش قندهای ویژه و نیز روشهای کروماتوگرافی برای تعیین ترکیبات ساکاریدی شربتهای گلوکز موارد مورد بحث در این فصل است.
در فصل 9، برخی جنبههای شربتهای گلوکز هیدروژنه مورد بررسی قرار گرفته است. در این میان، مقدمهای بر اهمیت شربتهای هیدروژنه گلوکز، روشهای تولید آنها، ویژگیها و کاربردهای این شربتها آمده است.
بالاخره در فصل 10، تکنولوژی تولید پلی اولها، روش صنعتی تولید الکلهای قندی متداول مانند مالتیتول، سوربیتول، مانیتول، زایلیتول و اریتریتول به تفصیل شرح داده شده است. این فصل همچنین به خواص فیزیکیشیمیایی پلیاولها، خواص ارگانولپتیکی، جنبههای تغذیهای، کاربردها، جنبههای ایمنی و تحمل پلیاولها، کاربردهای صنعتی پلیاولها در زمینههای مختلف و نهایتاً عملکردهای تکنولوژیکی پلیاولها پرداخته است.