دانش و فناوری شربت های گلوکز

Science & Technology of Glucose Syrups



گروه‌ها : کتاب ها
ناشر : انتشارات دانشگاه تبریز
دسته کتاب : کتاب تألیفی
آخرین بروزرسانی : ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

این کتاب مجموعه کاملی مشتمل بر 10 فصل در حوزه تکنولوژی نشاسته و شیرین­کننده­های نشاسته­ای است.

فصل 1، تکنولوژی استخراج نشاسته، ضمن اشاره به تاریخچه استحصال نشاسته از منابع گیاهی، ترکیب، ساختمان شیمیایی و ویژگی­های نشاسته را شرح داده و از بعد صنعتی توضیح کاملی در ارتباط با ماشین آلات فرآوری نشاسته و روش­های استخراج نشاسته از منابع مختلف گیاهی ارائه می­نماید. نقطه قوت این فصل بررسی جامع و مدون انواع روش­های قدیمی و مدرن در تولید صنعتی نشاسته از منابع گیاهی است. در انتهای فصل، روش­های جداسازی یا استخراج نشاسته و گلوتن از آرد گندم به تفصیل شرح داده شده که آخرین یافته­های علمی دنیا در این زمینه پوشش داده شده است.

فصل 2، تحت عنوان مالتودکسترین­ها، پس از معرفی و بیان مقدمه کوتاهی درخصوص مالتودکسترین­ها، روش­های صنعتی تولید این فرآورده­های نشاسته­ای را شرح داده است. در ادامه خصوصیات و آنالیز این محصولات آمده است. این فصل با توضیح کاربردهای مالتودکسترین در مواد غذایی و موارد وابسته به آن خاتمه می­یابد.

در فصل 3، تولید شربتهای گلوکز، روش­های مختلف اسیدی و آنزیمی در تولید این شربت­ها و نیز تولید صنعتی انواع شیرین کننده­های نشاسته­ای به طور جامع مورد بررسی قرار گرفته است.

فصل 4، به آنزیم شناسی در تولید شربت­های گلوکز پرداخته است. در این فصل مطالبی چون انواع مختلف آنزیم­های تبدیل کننده نشاسته، انواع آنزیم­ها در کاربردهای صنعتی تولید شربت­های گلوکز و مشتقات آنها، هزینه­های فرآوری آنزیم و دورنمای آینده آمده است.

فصل 5، توضیح جامعی در خصوص انواع ویژگی­های فیزیکی­شیمیایی شربت­های گلوکز در 27 بند ارائه داده است.

در فصل 6 کاربردهای شربت­های گلوکز در صنایع غذایی آمده است. در این میان ملاک انتخاب یک شربت گلوکز برای کاربرد خاص آن در یک محصول شرح داده شده و کاربرد این محصولات در صنایع قنادی، تولید بستنی، محصولات نانوایی و نوشابه­ها توضیح داده شده است.

در فصل 7، جنبه­های فیزیولوژیکی شربت­های گلوکز شرح داده شده است. این فصل از دیدگاه تغذیه­ای مسائل مربوط به متابولیسم و اثرات فیزیولوژیک انواع شربت­های گلوکز را پوشش داده است.

در فصل 8، آنالیز شربت­های گلوکز می­باشد. در این فصل انواع روش­های متداول و پیشرفته در آنالیز شربت­های گلوکز شرح داده شده است. اندازه‌گیری ویژگی‌های فیزیکی و کنترل اجزاء محصولات حاصل از هیدرولیز نشاسته، استفاده از روش‌های آنزیمی ‌‌برای سنجش قندهای ویژه و نیز روش­های کروماتوگرافی برای تعیین ترکیبات ساکاریدی شربت­های گلوکز موارد مورد بحث در این فصل است.

در فصل 9، برخی جنبه­های شربت­های گلوکز هیدروژنه مورد بررسی قرار گرفته است. در این میان، مقدمه­ای بر اهمیت شربت­های هیدروژنه گلوکز، روش­های تولید آن­ها، ویژگی­ها و کاربردهای این شربت­ها آمده است.

بالاخره در فصل 10، تکنولوژی تولید پلی اول­ها، روش صنعتی تولید الکل­های قندی متداول مانند مالتیتول، سوربیتول، مانیتول، زایلیتول و اریتریتول به تفصیل شرح داده شده است. این فصل همچنین به خواص فیزیکی­شیمیایی پلی­اول­ها، خواص ارگانولپتیکی، جنبه­های تغذیه­ای، کاربردها، جنبه­های ایمنی و تحمل پلی­اول­ها، کاربردهای صنعتی پلی­اول­ها در زمینه­های مختلف و نهایتاً عملکردهای تکنولوژیکی پلی­اول­ها پرداخته­ است.

ارسال با ایمیل: