برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان فناوری کاربرد علفکش ها
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری نظری:چهارشنبه 14 تا 16 کلاس 301 گروه عملی: دوشنبه 8 تا 12 ساختمان تحصیلات تکمیلی اتاق
مکان برگزاری نظری:چهارشنبه 14 تا 16 کلاس 301 گروه عملی: دوشنبه 8 تا 12 ساختمان تحصیلات تکمیلی اتاق c-211
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

نحوه عمل علف کش ها

نحوه ارزیابی

امتحان تشریحی

فعالیت کلاسی

روش تدریس

پاورپوینت

سمینار کلاسی

بخش عملی در آزمایشگاه علف های هرز شامل کلیبراسیون سمپاش و سمپاشی علفکش ها

زمان بندی و نحوه ارائه درس

تئوری: چهارشنبه 14 تا 16

عملی : فناوری کاربرد علفکشها (عملی ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه اکولوژی علف هرز اتاق 211-C)

منابع

روح اله امینی، احمدرضا مبلی، زهره آقاجانی. 1395. علفکش­ها- مطالعه اثرات زیست محیطی و رویکردهای مدیریتی. انتشارات دانشگاه تبریز. 350 صفحه. (ترجمه).

زند، ا.، موسوی، ی.ک. و حیدری ا. 1393. علفکش ها و روش های کاربرد انها با رویکرد بهینه سازی و کاهش مصرف. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد

Streiberg, J.C., Kudusk, P. 2000. Herbicide bioassays. CRC Press. 

طرح درس

بخش نظری:

جلسه 1- اهمیت و تاریخچه کاربرد علفکش

جلسه 2- طبقه بندی کاربردی علفکش ها، طبقه بندی بر اساس زمان و مکان کاربرد

جلسه 3- طبقه بندی علفکش ها بر اساس سطح کاربرد و دوام علف کش ها در خاک و بررسی قاط ضعف و قوت روش های مختلف کاربرد علفکش

جلسه 4-بررسی کارایی علفکش ها و عوامل موثر بر ان: عوامل مربوط به تکنولوژی کاربرد، عوامل گیاهی (مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی)

جلسه 5- خصوصیات فیزیکی و شیمیایی علف کش ها شامل حلالیت، تجزیه نوری، تبخیر و تصعید

جلسه 6- عوامل محیطی، عوامل مربوط به کاربران ، انشقاق و فرمولاسیون در علفکش ها

جلسه 7- آشنایی با فرمولاسیون های مختلف علفکش ها

جلسه 8- اصول سمپاشی علفکش ها: آشنایی با تکنولوژی سمپاشی،

جلسه 9- معرفی انواع سمپاش ها(دستی، اتومایزر، پشت تراکتوری، میکرونر دار، الکترواستاتیک و ..(معرفی اجزا، ویژگی ها و کاربرد)

جلسه 10-کالیبراسیون سمپاش ها، بررسی عوامل موثر بر تکنولوژی اندازه قطرات سمپاشی

جلسه 11-ایمنی در کاربرد علفکش ها، معرفی برچسب علف کش ها شامل قوانین و اصول

جلسه 12- اختلاط علف کش ها(مفاهیم، روش ها، اصول، انواع اختلاط و مدل های اختلاط)

جلسه 13- بادبردگی علفکش ها(اصول، عوامل موثر و روش های مدیریت در بوم نظام های زراعی)

جلسه 14- اصول و روش های کاربرد علفکش ها با کودهای شیمیایی

جلسه 15- کاربرد علف کش ها همراه با اب ابیاری، کاربرد علفکش ها با بذور گیاهان زراعی

جلسه 16- کاربرد علفکش در جنگل ها و مناطق غیر زراعی

جلسه 17- تکنولوژی کنترل شیمیایی علف های هرز آبزی در اکوسیستم های آبی

 

بخش عملی:

در ازمایشگاه علف های هرز و مزرعه پژوهشی دانشکده اجرا می شود:

آشنایی با تکنولوژی های محتلف سمپاشی،

معرفی سمپاش های مختلف به صورت عملی

کالیبراسیون انواع سمپاشها به طور عملی

آشنایی با اجزای مختلف سمپاش ها (نازل، بوم، پمپ، مخزن، موتور، ...)

آشنایی و معرفی علفکش ها با استفاده از برچسب های تجاری

سمپاشی علفکش ها در مزرعه و مطالعه کارایی کنترل و علائم کاربرد و خسارت انها در گیاهان زراعی

 

 

 

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان بت علفکش ها و روش های کاربرد انها در مزرعه، باغات و مراتع و بهینه سازی مصرف آنها

عنوان اصول و مبانی تولید گیاهان زراعی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری نظری:یکشنبه 10 تا 12 کلاس عملی: سه شنبه 8 تا 12 ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه اکولوژی علف هرز اتاق 211-C) 2
مکان برگزاری نظری:یکشنبه 10 تا 12 کلاس 2 عملی : سه شنبه 8 تا 12 ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه اکولوژی علف هرز اتاق 211-C)
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

اکولوژی عمومی

نحوه ارزیابی

ارزیابی مستمر

آزمون پایان ترم

گزارش کار

پروژه

روش تدریس

کلاس درس

تحقیق و سیمینار

جلسه بحث

زمان بندی و نحوه ارائه درس

نظری:یکشنبه 10 تا 12 کلاس 2

عملی : ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه اکولوژی علف هرز اتاق 211-C)

منابع

خواجه پور،م.ر. 1401. اصول و مبانی زراعت. انتشارات کتابیران

مظاهری، د. ، مجنون حسینی ن. 1389. مبانی زراعت عمومی. انتشارات دانشگاه تهران

طرح درس

نظری:

جلسه 1- تعریف و اهمیت زراعت

جلسه 2- روش های افزایش تولید گیاهان زراعی

جلسه 3- تاثیر عوامل آب و هوایی، نور، دما رطوبت و غیره بر رشد و نمو گیاه و تولید محصول

جلسه 4- تاثیر عوامل اب و هوایی، نور، دما رطوبت و غیره بر رشد و نمو گیاه و تولید محصول

جلسه 5- قوانین موثر در تولید (قانون لیبیگ، میچرلی، بردباری)

جلسه 6- شناخت خاک و رابطه ان با گیاه

جلسه 7- نقش اب در گیاه و رابطه ان با خاک و گیاه

جلسه 8- تهیه شیمیایی مزرعه شامل کوددهی و تغذیه گیاه زراعی

جلسه 9- تهیه زمین و اشنایی با ادوات خاک ورزی

جلسه 10- بذرکاری، عملیات داشت  و برداشت

جلسه 11- اشنایی با گردش زراعی و چگونگی برقراری تناوب در تقاط مختلف کشور

جلسه 12- الگوهای مختلف کاشت (زراعت مخلوط، دیم کاری)

جلسه 13- لگوهای مختلف کاشت (زراعت ارگانیک و پایدار)

جلسه 14- کاربرد کودهای زیستی و کود سبز و کمپوست در زراعت

جلسه 15- عوامل کاهش دهنده محصول شامل تنش های غیر زنده خشکی شوری گرما سرما و ...

جلسه 16-عوامل کاهش دهنده محصول شامل آفات و بیماری های گیاهی

جلسه 17- نقش علف های هرز در کاهش محصول و زوش های مدیریت انها در زراعت

عملی:

جلسه 1- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی غلات

جلسه 2- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی حبوبات

جلسه 3- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی علوفه ای

جلسه 4- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی روغنی

جلسه5 - شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی صنعتی

جلسه 6- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی دارویی

جلسه 7- آزمون جوانه زنی استاندارد و شناسایی گیاهچه غلات

جلسه 8- آزمون جوانه زنی استاندارد و شناسایی گیاهچه حبوبات

جلسه 9- آزمون جوانه زنی استاندارد و شناسایی گیاهچه گیاهان صنعتی

جلسه 10-شناخت عملیات کاشت، تراکم بوته وشرکت دانشجویان در عملیات کاشت

جلسه 11- کاشت یک محصول پاییزه یا بهاره

جلسه 12- انجام عملیات ابیاری، تنک کردن، واکاری، خاکدهی پای بوته

جلسه 13- برداشت محصول توسط دست یا ادوات کشاورزی

جلسه 14- تخمین عملکرد محصول قبل از برداشت و خرمنکوبی

جلسه 15- توزین محصول و مقایسه ان با عملکرد پیش بینی شده

جلسه 16-اماده سازی محصول جهت انبارداری و نگهداری

جلسه 17- بازدید از مزارع تولیدی و پژوهشی دانشکده کشاورزی

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با اصول و مبانی اداره مزرعه در جهت تولید سالم محصولات زراعی

عنوان اکوفیزیولوژی علف¬های هرز
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری شنبه 8-10
مکان برگزاری کلاس 101 دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

بیولوژی علف های هرز

نحوه ارزیابی

تشریحی

روش تدریس

پاورپوینت

سمینار کلاسی

منابع

پژوهش علف های هرز: افق های پیش رو (ترجمه). 1401. روح اله امینی ، علیرضا یوسفی، سعید شهبازی. انتشارات دانشگاه زنجان. 

Kropff, M. J., and Van Laar. 1995. Modelling crop-weed interactions. Cambridge University Press. 

Cousense, R., and Mortimer, M. 1998. Dynamics of weed populations. Cambridge University Press. 

طرح درس

جلسه 1- مقدمه تعاریف و اصطلاحات اکوفیزیولوژی

جلسه 2- محیط اطراف گیاه-اتمسفر، هیدروسفر، لیتوسفر  و خاک

جلسه 3- فیتوسفر، اثر عوامل اقلیمی بر رشد علف های هرز و پراکندگی جغرافیایی آنها

جلسه 4- رشد هندسی و رشد لجستیک

جلسه 5- عوامل انتشار دهنده و ترکیب دهنده

جلسه 6- اثر عوامل محیطی بر مراحل رشدی یک گیاه

جلسه 7- الگوهای توسعه تکامل (انتخاب R,S,C)

جلسه 8- مرحله جنینی، جوانه زنی و تثبیت (خواب بذر)

جلسه 9- مرحله رویشی(دوره ی اصلی رشد)-مرحله زایشی(تولید گل و میوه)

جلسه 10- مرحله زوال و مرک، رویش و رشد فصلی

جلسه 11-تفاوت های بیولوژیکی در دوره های زندگی علف های هرز و گیاهان زراعی

جلسه 12- پویایی جمعیت علف های هرز،

جلسه 13- روش های پراکنش و سازگارس جمعیت علف های هرز

جلسه 14- هماهنگی رشد و نوسان های جوی فنولوژی به عنوان وسیله ای برای نشان دادن شرایط آب و هوایی و تغییرات آن

جلسه 15- اکولوژی مقایسه ای محصول و علف های هرز

جلسه 16- اکوفیزیولوژی علف های هرز انگلی و کنترل انها

جلسه 17-  اکوفیزیولوژی علف های هرز نیمه انگلی و روش های مدیریت انها

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با اکوفیزیولوژی علف های هرز اتوتروف و انگلی و روش های سازگاری انها با محیط و روش های مدیریتی

عنوان تغییر اقلیم و تولید گیاهی
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
زمان برگزاری سه شنبه 8 تا 10
مکان برگزاری کلاس مدیر گروه اکوفیزیولوژی
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

امتحان نهایی تشریحی

ارزیابی مستمر

سمینار کلاسی

زمان بندی و نحوه ارائه درس

سه شنبه 8 تا 10

 

منابع

Morison, James, I.L, Morecroft, Michael, D. 2006. Plant Growth and Climate Change. Wiley Press.

Singh Yadav, S., Redden, R., Hatfield, Jerry, L., Lotze-Campe, H., Hall, Anthony, J. W. 2011. Crop Adaptation to Climate Change. Wiley Press.

طرح درس

جلسه 1- تغییرات اقلیم

جلسه 2- رشد جمعیت و تولید گیاهان زراعی

جلسه 3- سناریوهای مختلف در ارزیابی تغییر اقلیم

جلسه 4- تغییرات در دما، بارندگی، جمعیت افات و بیماریها

جلسه 5- پاسخ گیاهان به افزایش دی اکسید کربن اتمسفر

جلسه 6- اهمیت دما در زندگی گیاهان

جلسه 7- دما و رشد و نمو گیاهان (فنولوژی و تغییرات فصلی)

جلسه 8- پاسخ گیاهان به تغییرات منابع آب

جلسه 9- تاثیر تقابل دما و بارندگی بر تغییرات جوامع گیاهی

جلسه 10- پیش بینی تغییرات اقلیمی بر عملکرد گیاهان

جلسه 11- مدلسازی پاسخ اکوسیستمی گیاهام به افزایش دی اکسید کربن

جلسه 12- پاسخ های ژنتیکی به تغییرات اقلیمی

جلسه 13- بررسی موردی تغییرات اقلیم بر رشد گیاهان سه کربنه و چهار کربنه

جلسه 14-بررسی موردی تغییرات اقلیم بر رشد گیاهان سه کربنه و چهار کربنه

جلسه 15- بررسی اثر افزایش دما و تنش خشکی بر عملکرد گیاهان زراعی مهم

جلسه 16- بررسی اثر ذوب شدن یخ و سطح اب دریا و شوری بر عنلکرد گیاهان زراعی

جلسه 17- راهکارهای مهم برای حفظ عملکرد گیاهان زراعی در شرایط تغییر اقلیم

 

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با پاسخ رشد و نمو گیاهان و عملکرد انها در شرایط تغییرات اقلیمی

عنوان زراعت عمومی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری نظری : سه شنبه 14 تا 16 کلاس 3 عملی: چهارشنبه 8 تا 12 و شنبه 14 تا 18 ازمایشگاه 211-c ساختمان تحصیلات تکمیلی
مکان برگزاری نظری : سه شنبه 14 تا 16 کلاس 3 عملی: چهارشنبه 8 تا 12 و شنبه 14 تا 18 ازمایشگاه 211-c ساختمان تحصیلات تکمیلی
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

اکولوژی عمومی

نحوه ارزیابی

ارزیابی مستمر

ازمون پایان ترم

پروژه

کار عملی

روش تدریس

کلاس

ازمایشگاه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

نظری : سه شنبه 14 تا 16 کلاس 3
عملی: چهارشنبه 8 تا 12 و شنبه 14 تا 16 ازمایشگاه 211-c ساختمان تحصیلات تکمیلی

منابع

خواجه پور،م.ر. 1401. اصول و مبانی زراعت. انتشارات کتابیران

مظاهری، د. ، مجنون حسینی ن. 1389. مبانی زراعت عمومی. انتشارات دانشگاه تهران

طرح درس

نظری:

جلسه 1- تعریف و اهمیت زراعت

جلسه 2- روش های افزایش تولید گیاهان زراعی

جلسه 3- تاثیر عوامل آب و هوایی، نور، دما رطوبت و غیره بر رشد و نمو گیاه و تولید محصول

جلسه 4- تاثیر عوامل اب و هوایی، نور، دما رطوبت و غیره بر رشد و نمو گیاه و تولید محصول

جلسه 5- قوانین موثر در تولید (قانون لیبیگ، میچرلی، بردباری)

جلسه 6- شناخت خاک و رابطه ان با گیاه

جلسه 7- نقش اب در گیاه و رابطه ان با خاک و گیاه

جلسه 8- تهیه شیمیایی مزرعه شامل کوددهی و تغذیه گیاه زراعی

جلسه 9- تهیه زمین و اشنایی با ادوات خاک ورزی

جلسه 10- بذرکاری، عملیات داشت  و برداشت

جلسه 11- اشنایی با گردش زراعی و چگونگی برقراری تناوب در تقاط مختلف کشور

جلسه 12- الگوهای مختلف کاشت (زراعت مخلوط، دیم کاری)

جلسه 13- لگوهای مختلف کاشت (زراعت ارگانیک و پایدار)

جلسه 14- کاربرد کودهای زیستی و کود سبز و کمپوست در زراعت

جلسه 15- عوامل کاهش دهنده محصول شامل تنش های غیر زنده خشکی شوری گرما سرما و ...

جلسه 16-عوامل کاهش دهنده محصول شامل آفات و بیماری های گیاهی

جلسه 17- نقش علف های هرز در کاهش محصول و زوش های مدیریت انها در زراعت

 

عملی:

جلسه 1- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی غلات

جلسه 2- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی حبوبات

جلسه 3- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی علوفه ای

جلسه 4- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی روغنی

جلسه5 - شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی صنعتی

جلسه 6- شناسایی بذر و بوته گیاهان زراعی دارویی

جلسه 7- آزمون جوانه زنی استاندارد و شناسایی گیاهچه غلات

جلسه 8- آزمون جوانه زنی استاندارد و شناسایی گیاهچه حبوبات

جلسه 9- آزمون جوانه زنی استاندارد و شناسایی گیاهچه گیاهان صنعتی

جلسه 10-شناخت عملیات کاشت، تراکم بوته وشرکت دانشجویان در عملیات کاشت

جلسه 11- کاشت یک محصول پاییزه یا بهاره

جلسه 12- انجام عملیات ابیاری، تنک کردن، واکاری، خاکدهی پای بوته

جلسه 13- برداشت محصول توسط دست یا ادوات کشاورزی

جلسه 14- تخمین عملکرد محصول قبل از برداشت و خرمنکوبی

جلسه 15- توزین محصول و مقایسه ان با عملکرد پیش بینی شده

جلسه 16-اماده سازی محصول جهت انبارداری و نگهداری

جلسه 17- بازدید از مزارع تولیدی و پژوهشی دانشکده کشاورزی

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با اصول و مبانی اداره مزرعه در جهت تولید سالم محصولات زراعی

عنوان علوم پایه کشاورزی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 10 تا 12 کلاس 7 به صورت یک هفته در میان
مکان برگزاری یکشنبه 10 تا 12 کلاس 7 به صورت یک هفته در میان
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ازمون پایان ترم

پروژه و تحقیق

روش تدریس

درس 3 واحدی بوده و هر واحد توسط یک استاد ارائه می شود

زمان بندی و نحوه ارائه درس

یکشنبه 10 تا 12 کلاس 7 به صورت یک هفته در میان

منابع

خواجه پور،م.ر. 1401. اصول و مبانی زراعت. انتشارات کتابیران

مظاهری، د. ، مجنون حسینی ن. 1389. مبانی زراعت عمومی. انتشارات دانشگاه تهران

طرح درس

جلسه 1- تاریخچه و اهمیت محصولات زراعی

جلسه 2- طبقه بندی محصولات زراعی

جلسه 3- نقش عوامل محیطی مانند نور، حرارت، رطوبت در تولید محصولات زراعی

جلسه 4- نقش عوامل محیطی مانند نور، حرارت، رطوبت در تولید محصولات زراعی

جلسه 5- آشنایی با عملیات کاشت، داشت ، ابیاری، تغذیه مبارزه با آفات و بیماریها

جلسه 6- مدیریت زراعی، مکانیکی، فیزیکی، بیولوژیکی، شیمیایی و تلفیقی افات

جلسه 7- تولید محصولات ارگانیک و سالم

جلسه 8- آشنایی با غلات، حبوبات، دانه های روغنی، نباتات صنعتی

جلسه 9- شناخت محصولات زراعی مناسب برای فرآوری

 

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با اصول و مبانی اداره مزرعه در جهت تولید سالم محصولات زراعی

عنوان تولید و بهره برداری گیاهان دارویی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری نظری: شنبه 10 تا 12 کلاس 3 عملی: دوشنبه 8 تا 12ساختمان تحصیلات تکمیلی اتاق 211-
مکان برگزاری نظری: شنبه 10 تا 12 کلاس 3 عملی: دوشنبه 8 تا 12 ساختمان تحصیلات تکمیلی اتاق 211-c
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

مبانی تولید گیاهان زراعی

نحوه ارزیابی

آزمون مستمر

آزمون نهایی

پروژه و تحقیق

روش تدریس

کلاس

آزمایشگاه

بازدید مزرعه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

نظری: شنبه 10 تا 12 کلاس 3
عملی: ساختمان تحصیلات تکمیلی اتاق  211-c

منابع

تبریزی، ل.، کوچکی، ع. 1394. گیاهان دارویی، بوم شناسی تولید و بهره برداری پایدار. انتشارات دانشگاه تهران. 452 صفحه.

امید بیگی، ر. 1393.تولید و فرآوری گیاهان دارویی (جلد اول و دوم). انتشارات به نشر.

طرح درس

جلسه 1- تاریخچه و اهمیت استفاده از گیاهان دارویی و ادویه ای

جلسه 2- گیاهشناسی گیاهان دارویی و ادویه ای تیره نعناع

جلسه 3- گیاهشناسی گیاهان دارویی و ادویه ای تیره چتریان

جلسه 4-گیاهشناسی  گیاهان دارویی و ادویه ای تیره کاسنی

جلسه 5-گیاهشناسی  گیاهان دارویی و ادویه ای تیره سیب زمینی

جلسه 6- عوامل اکولوژیکی موثر بر تولید گیاهان دارویی و ادویه ای

جلسه 7- عوامل اکولوژیکی موثر بر تولید گیاهان دارویی و ادویه ای (ادامه)

جلسه 8- مواد موثره گیاهان دارویی و ادویه ای و طبقه بندی آنها

جلسه 9- مواد موثره گیاهان دارویی و ادویه ای و طبقه بندی آنها (ادامه)

جلسه 10- آشنایی با مبانی کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت گیاهان دارویی مهم تیره نعناع

جلسه 11- آشنایی با مبانی کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت گیاهان دارویی مهم تیره چتریان

جلسه 12- آشنایی با مبانی کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت گیاهان دارویی مهم تیره کاسنی

جلسه 13- آشنایی با مبانی کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت گیاهان دارویی مهم تیره سیب زمینی

جلسه 14-اثر عوامل اکولوژیکی بر درصد و ترکیب مواد  موثره گیاهان دارویی

جلسه 15- اثر تنش های زنده و غیر زنده بر درصد و ترکیب مواد موثره گیاهان دارویی

جلسه 16- آشنایی با زراعت گیاهان دارویی اسانس دار و زعفران

جلسه 17-آشنایی با مبانی روش های استخراج مواد موثره در گیاهان دارویی و ادویه ای

 

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با تولید گیاهان دارویی از مرحله کاشت تا برداشت و نحوه بهره برداری از مواد موثره انها

عنوان مهارت آموزی ۱
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری سه شنبه 14 تا 18
مکان برگزاری سه شنبه 14 تا 18 ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه اتاق 211-C مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۴
پیش نیاز درس

مبانی تولید گیاهان زراعی

نحوه ارزیابی

ارزیابی مستمر حضور و فعالیت دانشجو

گزارش کار مزرعه

پروژه عملی

 

 

روش تدریس

به صورت مشترک با همکاران دیگر تدریس می شود

کلاس به صورت عملی در ازمایشگاه و مزرعه تشکیل می شود

دانشجویان به صورت گروهی در کار عملی و پروژه شرکت می کنند

زمان بندی و نحوه ارائه درس

سه شنبه 14 تا 18 ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه  اتاق 211-C
مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی

طرح درس

جلسه 1- بازذیذ از مزرعه پژوهش دانشکده کشاورزی

جلسه2- گروه بندی دانشجویان به گروه های 4 نفره و انتخاب گیاهان زراعی برای هر گروه و اختصاص مزرعه به گروهها

جلسه 3- عملیات کاشت گیاهان زراعی مختلف توسط گروهها (ذرت، چغندر قند؛ لوبیا، سویا، گیاهان دارویی، آفتابگردان )

جلسه 4- عملیات کاشت گیاهان زراعی مختلف توسط گروهها (ذرت، چغندر قند؛ لوبیا، سویا، گیاهان دارویی، آفتابگردان )

جلسه 5- عملیات کرت بندی و ابیاری مزرعه

جلسه 6- عملیات کوددهی و کاربرد کودهای زیستی

جلسه 7-  واکاری و تنک مزرعه برای تنظیم تراکم نهایی

جلسه 8-کنترل علف های هرز و خاکدهی و ترمیمی پشته ها

جلسه 9- اندازه گیری صفات ارتفاع بوته، سطح برگ و شاخص کلروفیل

جلسه 10- ثبت مراحل فنولوژیکی گیاهان زراعی

جلسه 11- کنترل افات و بیماریها

جلسه 12-آشنایی با سمپاشها و روش سمپاشی

جلسه 13- آشنایی با ادوات مکانیزاسیون برای برداشت علوفه و غلات (کمباین، بیلر یونجه، و ...)

جلسه 14- اندازه گیری صفات عملکرد و اجزای عملکرد

جلسه 15-برداشت گیاه زراعی و اندازه گیری عملکرد

جلسه 16- مقایسه عملکرد حاصله با شرایط نرمال

جلسه 17- ارائه گزارش نهایی توسط گرو هها

هدف از طرح درس

ارتقای مهارت های عملی دانشجویان در مورد کاشت، داشت و برداشت گیاهان زراعی در شرایط مزرعه

عنوان فیزیولوژی تولید گیاهان زراعی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری چهارشنبه 14-16
مکان برگزاری کلاس 301 ساعت 14تا 16
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

فیزیولوژی رشد و نمو گیاهی

نحوه ارزیابی

امتحان تشریحی

روش تدریس

پاور پوینت- سمینار

زمان بندی و نحوه ارائه درس

درس مذکور به صورت مشترک (50:50) با همکاری آقای دکتر محمدرضا شکیبا تدریس خواهد شد که 8 جلسه بده تدریس خواهم کرد.

منابع

1.Wiley, N. 2015. Environmental Plant Physiology. CRC Press. Talor & Francis Group. 320 pp.

2. Fageria, N.K.,Baligar, V.C., Clarck, R. 2006. Physiology of Crop Production. CRC Press.

3. Hopkins, W.G., and N.P.A.Hunter. 2009. Introduction to Plant Physiology. 4th Edition. 

طرح درس

جلسه 1 -فیزیولوژی رشد و صفات رشدی موثر در رشد گیاه (صفات برگ، جذب نور و کارایی جذب نور)

جلسه 2- آنالیز رشد در گیاهان و شاخص های مهم آن

جلسه 3- سرعت رشد مطلق و نسبی، سرعت آسیمیلاسیون خالص

جلسه 4- کاربرد آنالیزهای رشد در گلخانه و مزرعه

جلسه 5- ساختار کانوپی و عملکرد گیاهان زراعی

جلسه 6-فیزیویولوژی عملکرد و اجزی عملکرد در گیاهان زراعی

جلسه 7- فیزیولوژی عملکرد در گیاهان زراعی غلات (برنج، ذرت ، گندم)

جلسه 8- فیزیولوژی عملکرد در گیاهان زراعی حبوبات(لوبیا، نخود، عدس)

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با فرایندهای فیزیولوژیکی موثر در رشد و عملکرد گیاهان زراعی مهم

عنوان تولید حبوبات
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 8 تا 10 کلاس 5
مکان برگزاری یکشنبه 8 تا 10 کلاس 5
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

مبانی تولید گیاهان زراعی

نحوه ارزیابی

ارزیابی مستمر

ازمون نهایی

پروژه و تحقیق

روش تدریس

کلاس

جلسه بحث و تبادل نظر

سمینار

زمان بندی و نحوه ارائه درس

یکشنبه 8 تا 10 کلاس 5

منابع

1- پارسا و باقری. 1387. حبوبات. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد

2- مجنون حسینی. 1372. حبوبات در ایران. انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران

Yadav, S.S, MacNeil, D.L., Stevensen, P.C.2007. lentil: An ancient crop for modern times. Springer Publication

 

طرح درس

جلسه 1- جایگاه و نقش حبوبات در کشاورزی

جلسه 2- تاریخچه منشا و گیاهشناسی حبوبات

جلسه 3- طبقه بندی حبوبات از نظر اکولوژیکی

جلسه 4- نیازهای غذایی و مصرف کودهای آلی، زیستی و معدنی

جلسه 5- تثبیت زیستی نیتروژن (مکانیزم و مقدار تثبیت در حبوبات مختلف)،

جلسه 6- روش های مختلف تلقیح ریزوبیوم و عوامل موثر در میزان تثبیت زیستی نیتروژن

جلسه 7- نظام های زراعی حبوبات (شامل تاریخ کاشت، روش کاشت، جمعیت گیاهی و الگوی کاشت، نظام های تک کشتی و چند کشتی و تناوب زراعی)

جلسه 8- اصول و مبانی زراعت نخود

جلسه9 -اصول و مبانی زراعت نخود (ادامه)

جلسه 10- اصول و مبانی زراعت عدس

جلسه -11-اصول و مبانی زراعت لوبیا

جلسه 12- اصول و مبانی زراعت لوبیا چشم بلبلی

جلسه 13- اصول و مبانی زراعت ماش و باقلا

جلسه 14- اصول و مبانی زراعت نخود فرنگی، خلر و دال عدس

جلسه 15- روش های مبارزه با علف های هرز حبوبات

جلسه 16- آفات حبوبات و روش های مبارزه با انها

جلسه 17- بیماریهای حبوبات و روشهای مبارزه با انها

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با جایگاه و نقش حبوبات در کشاورزی و جنبه های مختلف تولید آنها در مزرعه

عنوان مبانی و مدیریت علف های هرز
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری عملی: چهارشنبه 8 تا 12
مکان برگزاری چهارشنبه 8 تا 12 ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه اکولوژی علف هرز اتاق 211-C
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی مستمر

نمونه گیاهی و پروژه

امتحان نهایی

روش تدریس

بخش عملی درس بر عهده اینجانب است و بخش نظری بر عهده جناب اقای دکتر دباغ می باشد.

بخش عملی در ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه اکولوژی علف هرز اتاق 211- اجرا می شود

زمان بندی و نحوه ارائه درس

چهارشنبه 8 تا 12
ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه اکولوژی علف هرز اتاق 211-C

منابع

راشد محصل، م. ح. 1382. بیولوژی و شناسایی علف های هرز. جهاد دانشگاهی مشهد

طرح درس

جلسه 1- آشنایی با روش جمع اوری و خشک کردن نمونه های علف هرز

جلسه 2-شناسایی علف های هرز تیره گرامینه

جلسه 3- شناسایی علف های هرز تیره کاسنی

جلسه 4- شناسایی علف های هرز تیره کاسنی

جلسه 5- شناسایی علف های هرز تیره شب بو

جلسه 6- شناسایی علف های هرز تیره شب بو

جلسه 7- شناسایی علف های هرز تیره گاوزبان و نعناع، میخک

جلسه 8- شناسایی علف های هرز تیره شمعدانی، الاله، خشخاش

جلسه 9- شناسایی علف های هرز تابستانه

جلسه 10- شناسایی علف های هرز انگلی

جلسه 11- بازدید از مجتمع خلعت پ.شان و شناسایی گونه های علف هرز باغات

جلسه 12- بازدید از مزرعه پژوهشی دانشکده و شناسایی گونه های علف هرز مزارع

جلسه 13- معرفی علفکش های مختلف و فرمولاسیون آنها و مطالعه برچسب علفکش

جلسه 14-معرفی سمپاش ها و کالیبراسیون سمپاش

جلسه 15- عملیات سمپاشی در مزرعه پژوهشی دانشکده

جلسه 16- مشاهده کارایی کنترل علف هرز در علفکش ها و علائم کاربرد انها در مزرعه

جلسه 17- تهیه گزارش نهایی مزرعه

 

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با گونه های مختلف  علف هرز و شناسایی انها