تاثیر افزودن مکمل های غذایی و استفاده از خاک پوششی در بستر کاشت بر عملکرد و کیفیت قارچ خوراکی صدفی فلوریدا

نام نویسنده (دانشجو):
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
سمت استاد در پایان‌نامه: استاد راهنما

چکیده:

قارچ صدفی خوراکی با نام علمی Pleurotus floridaدومین قارچ خوراکی مهم در دنیا است که مواد غذایی مورد نیاز خود را از بستر میزبان و یا ضایعات کشاورزی غنی از سلولز، همی‌سلولز و لیگنین تامین می‌کند. یکی از راهکارهای بهبود عملکرد قارچ استفاده از مکمل‌های غذایی مختلف است. به منظور بررسی اثر افزودن مکمل‌های غذایی به بستر کاشت و هم‌چنین استفاده از خاک پوششی بر میزان عملکرد قارچ صدفی فلوریدا آزمایشی در قالب طرحبلوک کاملا تصادفی در 4 تکرار انجام گرفت. در این مطالعه به بستر کاشت کنجاله‌ی سویا در دو سطح (5 ،5/2 درصد وزن تر بستر کشت ) و محلول هوگلند به صورت (هوگلند، 2/1هوگلند) بدون خاک پوششی و همراه با استفاده کردن از خاک پوششی به بستر اضافه و با بستر شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اضافه کردن مکمل‌های غذایی و استفاده کردن از خاک پوششی بر روی عملکرد اولیه و کل، صفات کیفی و عناصر معدنی قارچ صدفی در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار بوده است. در بین تیمارها بستر کشت حاوی محلول هوگلند بدون کاربرد خاک پوششی کم‌ترین مدت زمان 20 روز تا تشکیل پین را داشت. در بستر کشت حاوی خاک پوششی به همراه هوگلند بالاترین عملکرد اولیه ( 96/ 492 گرم بر گرم ) و کلسیم (74/4 میلی‌گرم بر گرم) را دارا بود. در بستر غنی شده با خاک پوششی همراه با 2/1 هوگلند بالاترین عملکرد کل(71/1121) ، کارایی بیولوژیک(2/160) به دست آمد. در خاک پوششی و کنجاله‌ی سویا 5 درصد بیش‌ترین میزان ماده‌ی خشک (65/ 14 درصد) پروتئین (22/20 درصد) ، پتاسیم (02/32 میلی‌گرم بر گرم)، میزان فسفر (05/8 میلی‌گرم بر گرم)، سدیم (6/4 میلی‌گرم بر گرم)، و نیتروژن (7/4 درصد) مشاهده شد.