برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان مبانی سبزیکاری
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 16-18
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
طرح درس

هر جلسه 2 ساعت می باشد.

جلسه 1: آشنایی دانشجویان با ضرورت و اهمیت این درس

جلسه 2: اهمیت تغذیه ای و  اقتصادی سبزیها

جلسه 3: طبقه بندی سبزیها (دمایی، بخش خوراکی، ...)

جلسه4: مناطق پراکنش و طبقه بندی علمی سبزیها

جلسه 5: ادامه مناطق پراکنش و طبقه بندی علمی سبزیها

جلسه6: نیازهای اقلیمی پرورش سبزی تاثیر دما

جلسه 7: نیازهای اقلیمی پرورش سبزی تاثیر نور

جلسه8: نیازهای اقلیمی پرورش سبزی (سایر عوامل محیطی )

جلسه 9: آماده سازی زمین عملیات خاکورزی شخم، کولتیواترزنی مزایای شخم

جلسه 10: ادامه آماده سازی زمین، سیستم های کشت بدون شخم 

جلسه 11:بذر و نشا (منشا بذر، ارقام بذر سبزیها، تقسیم بندی بر اساس منبع ذخیره ای و نحوه جوانه زنی)

جلسه 12: بذر و نشا (کشت مستقیم بذر ، فاصله کشت، مقدار بذر مورد نیاز)

جلسه 13: بذر و نشا (سبزیهای نشایی، خزانه ها، مراقبت های لازم در خزانه، کنترل اندازه نشا)

جلسه 14: کود دهی و تغذیه سبزیها (نیازهای غذایی، واکنش خاک، انواع کودها ...) 

جلسه 15: آب و آبیاری (اهمیت، کیفیت آب آبیاری، مرحله بحرانی نیاز آبی سبزیها، طبقه بندی سبزیها برا اساس عمق ریشه) 

جلسه 16: کنترل آفات و بیماریها و علف های هرز ( روشهای زراعی، بیولوژیکی، مکانیکی و شیمیایی) اهمیت تناوب زراعی، استفاده از مالچ و خاکپوش 

 

عنوان پرورش سبزی در گلخانه
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری سه شنبه 12-8
تعداد واحد ۳
طرح درس

جلسه 1: آشنایی و اهمیت پرورش گلخانه ای سبزیها

جلسه 2: پرورش گلخانه ای گوجه فرنگی (مقدمه، اهمیت و گیاهشناسی و عادت رشد گوجه فرنگی)

جلسه 3: پرورش گلخانه ای گوجه فرنگی (تولید نشا، کاشت در محل اصلی، تراکم کشت عوامل موثر در آن)

جلسه 4:پرورش گلخانه ای گوجه فرنگی (کشت هیدروپونیک، انواع بسترهای کشت، تغذیه و محلولهای غذایی)

جلسه5: پرورش گلخانه ای گوجه فرنگی (سیستم هدایت و هرس گوجه فرنگی، نحوه گرده افشانی و عوامل موثر، تنک کردن، کنترل رشد از طریق کنترل تغذیه و ابیاری، عوارض فیزیولوژیکی)

جلسه 6: پرورش فلفل گلخانه‌ای (اهمیت و ارقام، زمانبندی کشت،و تولید نشا)

جلسه 7:  پرورش فلفل گلخانه‌ای (کشت نشا در گلخانه، بسترهای کشت، نحوه هرس و هدایت، آبیاری و محلول دهی غذایی، ...)

جلسه 8: نکات مهم در کشت سایر سبزیهای گلخانه ای نظیر بادنجان و کاهو   

عنوان سیستم های هیدروپونیک
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری سه شنبه
مکان برگزاری ساختمان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۳
طرح درس

جلسه اول: معرفی و آشنایی با هیدروپونیک و تاریخچه کشت هیدروپونیک

جلسه دوم: مزایا و معایب کشت های هیدروپونیک

جلسه سوم: عناصر تشکیل دهنده گیاه و نیاز غذایی گیاهان (عناصر ضروری، عناصر مفید)

جلسه چهارم: نمک های فراهم کننده عناصر غذایی

جلسه پنجم: محاسبه و فرمولاسیون محلول غذایی (براساس جرم میلی گرم در لیتر یا پی پی ام)

جلسه ششم: محاسبه و فرمولاسیون محلول غذایی (براساس میلی مول و میلی اکی والان در لیتر)

جلسه هفتم: آماده سازی محلول غذایی (محلول های پایه یا استوک)

جلسه هشتم: طبقه بندی سیستم های هیدروپونیک: سیستم های هیدرو کالچر (آبکشت حقیقی)

جلسه نهم:  طبقه بندی سیستم های هیدروپونیک: سیستم های کشت در بستر جامد

جلسه دهم: مزیت ها و معایب هر یک از سیستم ها و مناسبت آنها برای محصولات

جلسه یازدهم: خصوصیات شیمیایی و فیزیکی بستر های مورد استفاده در کشت در بسترهای جامد

جلسه دوازدهم: تنظیم و کنترل pH و هدایت الکتریکی محلول های غذایی

جلسه سیزدهم: شناسایی و آشنایی با علایم بیش‌بود یا کمبود عناصر غذایی

جلسه چهاردهم: معرفی برخی از محلول های غذایی رایج و مهم مورد استفاده در کشت‌های هیدروپونیک

جلسه پانزدهم: بررسی کشت های هیدروپونیک سبزیهای برگی

جلسه شانزدهم: بررسی کشت های هیدروپونیک سبزیهای میوه‌ای

 

عنوان روشهای ویژه پرورش سبزی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری دوشنبه 10-8
مکان برگزاری ساختمان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
طرح درس

جلسه اول: اهمیت غذایی و مشخصات گیاهشناسی شیکوره

جلسه دوم: کشت و تولید سنتی شیکوره

جلسه سوم: روشهای جدید و سیستم تولید هیدروپونیک شیکوره ویتلوف

جلسه چهارم: استفاده از روشهای نوین در تولید غده بذری سیب زمینی (کشت های درون شیشه ای)

جلسه پنجم: استفاده از  روشهای نوین در تولید غده بذری سیب زمینی (آئروپونیک یا کشت هوایی)

جلسه ششم: تاریخچه و اهمیت پیوند در گیاهان علفی

جلسه هفتم: کنترل عوامل محیطی برای افزایش گیرایی پیوند در سبزیها

جلسه هشتم: روشهای مهم پیوند و پایه‌های پیوندی درسبزیهای میوه‌ای