برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | مبانی سبزیکاری |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 16-18 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
طرح درس | هر جلسه 2 ساعت می باشد. جلسه 1: آشنایی دانشجویان با ضرورت و اهمیت این درس جلسه 2: اهمیت تغذیه ای و اقتصادی سبزیها جلسه 3: طبقه بندی سبزیها (دمایی، بخش خوراکی، ...) جلسه4: مناطق پراکنش و طبقه بندی علمی سبزیها جلسه 5: ادامه مناطق پراکنش و طبقه بندی علمی سبزیها جلسه6: نیازهای اقلیمی پرورش سبزی تاثیر دما جلسه 7: نیازهای اقلیمی پرورش سبزی تاثیر نور جلسه8: نیازهای اقلیمی پرورش سبزی (سایر عوامل محیطی ) جلسه 9: آماده سازی زمین عملیات خاکورزی شخم، کولتیواترزنی مزایای شخم جلسه 10: ادامه آماده سازی زمین، سیستم های کشت بدون شخم جلسه 11:بذر و نشا (منشا بذر، ارقام بذر سبزیها، تقسیم بندی بر اساس منبع ذخیره ای و نحوه جوانه زنی) جلسه 12: بذر و نشا (کشت مستقیم بذر ، فاصله کشت، مقدار بذر مورد نیاز) جلسه 13: بذر و نشا (سبزیهای نشایی، خزانه ها، مراقبت های لازم در خزانه، کنترل اندازه نشا) جلسه 14: کود دهی و تغذیه سبزیها (نیازهای غذایی، واکنش خاک، انواع کودها ...) جلسه 15: آب و آبیاری (اهمیت، کیفیت آب آبیاری، مرحله بحرانی نیاز آبی سبزیها، طبقه بندی سبزیها برا اساس عمق ریشه) جلسه 16: کنترل آفات و بیماریها و علف های هرز ( روشهای زراعی، بیولوژیکی، مکانیکی و شیمیایی) اهمیت تناوب زراعی، استفاده از مالچ و خاکپوش
|
عنوان | پرورش سبزی در گلخانه |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | سه شنبه 12-8 |
تعداد واحد | ۳ |
طرح درس | جلسه 1: آشنایی و اهمیت پرورش گلخانه ای سبزیها جلسه 2: پرورش گلخانه ای گوجه فرنگی (مقدمه، اهمیت و گیاهشناسی و عادت رشد گوجه فرنگی) جلسه 3: پرورش گلخانه ای گوجه فرنگی (تولید نشا، کاشت در محل اصلی، تراکم کشت عوامل موثر در آن) جلسه 4:پرورش گلخانه ای گوجه فرنگی (کشت هیدروپونیک، انواع بسترهای کشت، تغذیه و محلولهای غذایی) جلسه5: پرورش گلخانه ای گوجه فرنگی (سیستم هدایت و هرس گوجه فرنگی، نحوه گرده افشانی و عوامل موثر، تنک کردن، کنترل رشد از طریق کنترل تغذیه و ابیاری، عوارض فیزیولوژیکی) جلسه 6: پرورش فلفل گلخانهای (اهمیت و ارقام، زمانبندی کشت،و تولید نشا) جلسه 7: پرورش فلفل گلخانهای (کشت نشا در گلخانه، بسترهای کشت، نحوه هرس و هدایت، آبیاری و محلول دهی غذایی، ...) جلسه 8: نکات مهم در کشت سایر سبزیهای گلخانه ای نظیر بادنجان و کاهو |
عنوان | سیستم های هیدروپونیک |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | سه شنبه |
مکان برگزاری | ساختمان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
طرح درس | جلسه اول: معرفی و آشنایی با هیدروپونیک و تاریخچه کشت هیدروپونیک جلسه دوم: مزایا و معایب کشت های هیدروپونیک جلسه سوم: عناصر تشکیل دهنده گیاه و نیاز غذایی گیاهان (عناصر ضروری، عناصر مفید) جلسه چهارم: نمک های فراهم کننده عناصر غذایی جلسه پنجم: محاسبه و فرمولاسیون محلول غذایی (براساس جرم میلی گرم در لیتر یا پی پی ام) جلسه ششم: محاسبه و فرمولاسیون محلول غذایی (براساس میلی مول و میلی اکی والان در لیتر) جلسه هفتم: آماده سازی محلول غذایی (محلول های پایه یا استوک) جلسه هشتم: طبقه بندی سیستم های هیدروپونیک: سیستم های هیدرو کالچر (آبکشت حقیقی) جلسه نهم: طبقه بندی سیستم های هیدروپونیک: سیستم های کشت در بستر جامد جلسه دهم: مزیت ها و معایب هر یک از سیستم ها و مناسبت آنها برای محصولات جلسه یازدهم: خصوصیات شیمیایی و فیزیکی بستر های مورد استفاده در کشت در بسترهای جامد جلسه دوازدهم: تنظیم و کنترل pH و هدایت الکتریکی محلول های غذایی جلسه سیزدهم: شناسایی و آشنایی با علایم بیشبود یا کمبود عناصر غذایی جلسه چهاردهم: معرفی برخی از محلول های غذایی رایج و مهم مورد استفاده در کشتهای هیدروپونیک جلسه پانزدهم: بررسی کشت های هیدروپونیک سبزیهای برگی جلسه شانزدهم: بررسی کشت های هیدروپونیک سبزیهای میوهای
|
عنوان | روشهای ویژه پرورش سبزی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دوشنبه 10-8 |
مکان برگزاری | ساختمان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
طرح درس | جلسه اول: اهمیت غذایی و مشخصات گیاهشناسی شیکوره جلسه دوم: کشت و تولید سنتی شیکوره جلسه سوم: روشهای جدید و سیستم تولید هیدروپونیک شیکوره ویتلوف جلسه چهارم: استفاده از روشهای نوین در تولید غده بذری سیب زمینی (کشت های درون شیشه ای) جلسه پنجم: استفاده از روشهای نوین در تولید غده بذری سیب زمینی (آئروپونیک یا کشت هوایی) جلسه ششم: تاریخچه و اهمیت پیوند در گیاهان علفی جلسه هفتم: کنترل عوامل محیطی برای افزایش گیرایی پیوند در سبزیها جلسه هشتم: روشهای مهم پیوند و پایههای پیوندی درسبزیهای میوهای |