ارزیابی تأثیر هیدروژن پراکسید و اسید جیبرلیک بر شکستن رکود و رشد پیازچه‌های بذر زاد موسیر

نام نویسنده (دانشجو):
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
سمت استاد در پایان‌نامه: استاد راهنما

چکیده:

به منظور ارزیابی تأثیر هیدروژن پراکسید و اسید جیبرلیک در شکستن رکود پیازچه‌های موسیر دو آزمایش مستقل در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. در این دو آزمایش پیازچه‌‌‌های دوساله حاصل از کاشت بذر‌های موسیر با استفاده از چهار غلظت 0 ، 10 ، 20 و 30 درصد هیدروژن پراکسید به مدت 3 ساعت و  اسید جیبرلیک با چهار غلظت 0، 250، 500 و 750 پی پی ام  تیمار شدند و تأثیر این دو ترکیب  در شکستن رکود پیازچه‌های موسیر و برخی خصوصیات رشدی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از اعمال تیمارها، پیازچه‌ها در گلدان‌های محتوی پرلایت و کوکوپیت کشت شدند  و بعد از رشد آنها برخی از جنبه‌های رویشی نظیر دما، شاخص کلروفیل، ارتفاع گیاه، تعداد برگ، قطر(ساقه چه) و وزن خشک بافت ها و وزن پیازچه‌ها قبل و بعد تیمار سنجش گردید. تیمار با  اسید جیبرلیک تأثیری در شکستن رکود  پیازچه‌های بذرزاد موسیر ندارد در حالی‌که تیمار با هیدروژن پراکسید موجب شکستن رکود و جوانه زنی پیازچه‌های بذری اثر مثبت داشت. از میان تیمارهای صفر، 10، 20 و30 درصد هیدروژن پراکسید بیشترین درصد جوانه‌زنی پیازچه‌ها در غلظت 30 درصد حاصل شد.