تاثیر دو محلول غذایی روی عملکرد و کیفیت گوجه فرنگی‌های پرورش یافته در سیستم هیدروپونیک

نام نویسنده (دانشجو):
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
سمت استاد در پایان‌نامه: استاد راهنما

چکیده:

گوجه فرنگی  Solanum lycopersicumازتیره Solanaceae می‌باشد. یکی از مهم ترین محصولات گلخانه‌ای در دنیا محسوب می‌شود و با توجه به اینکه در هر مرحله رشدی نیازمند تهیه محلول غذایی متفاوت می‌باشد برای به دست آوردن یک محلول غذایی در طول دوره رشد و برداشت انجام نشده است لذا در این پژوهش در سیستم هیدروپونیک اثر دو محلول غذایی (اونتاریو و استینر) بر روی خصوصیات کمی وکیفی سه رقم گوجه فرنگی (هیبرید یک، هیبرید دو، اونتاریو) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز انجام شد. در این آزمایش صفات رویشی بوته مانند عملکرد بوته، وزن بوته، ارتفاع بوته، وزن هرس در هر بوته، تعداد گل در هر خوشه، شاخص کلروفیل و صفات ظاهری و کیفی میوه مانند طول و قطر میوه، وزن تر و خشک میوه، درصد ماده خشک میوه، ویتامین ث، اسیدیته، pH، مواد جامد محلول کل، عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم میوه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادکه بیشترین عملکرد مربوط به رقم نیوتن می‌باشد و همچنین در مورد صفات رویشی وفیزیولوژیک و کیفی گوجه فرنگی تحت تاثیر محلول غذایی اونتاریو با رقم هیبرید دو می‌باشد. به طوری که بیشترین میزان کلروفیل برگ و TSS میوه در محلول غذایی اونتاریو مشاهده شد. نتایج بیانگر این بود که مصرف محلول غذایی اونتاریو نسبت به محلول غذایی استینر نتایج بهتری نشان داد.