تأثیر چهارنوع محلول¬ غذایی روی رشد ، عملکرد و برخی خصوصیات کیفی فلفل در کشت هیدروپونیک

نام نویسنده (دانشجو):
مقطع تحصیلی: کارشناسی ارشد
سمت استاد در پایان‌نامه: استاد راهنما

چکیده:

فلفل سبز( ‏Capsicum annum‏) از تیره Solanaceae می­باشد.. فلفل از سبزی­ها­ی میوه­ای محبوب در جهان می­باشدتلاش­های متعددی برای برآورد محدوده مطلوب غلظت یونی کل در محلول­های غذایی برای تولید گلخانه­ای صورت گرفته است. بدین منظور برای بررسی تاثیر محلول­های غذایی مختلف بر خصوصیات کیفی و کمی فلفل  پژوهشی در سال 1395-1396 در گلخانه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز طراحی و اجرا شد. در این بررسی چهار نوع محلول غذایی ( هوگلند1، هوگلند2، UK و ناپ) با 3 تکرار روی دو رقم (دیماز و کالیفرنیاواندر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی  مورد بررسی قرار گرفت. صفات مرتبط با رشد رویشی فلفل، عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک (شاخص کلروفیل، غلظت عناصر نیتروزن، فسفر و پتاسیم برگ ) و صفات کیفی میوه فلفل (طول و قطر میوه، TSS ، EC میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین میزان عملکرد مربوط به ترکیب رقم دیماز با محلول UK و رقم کالیفرنیاواندر با محلول­های هوگلند یک و هوگلند دو بوده همچنین نتایج نشان داد که صفات رویشی و فیزیولوژیک و کیفی فلفل تحت تاثیر رقم و محلول­های به کار رفته قرار گرفت. به طوری که بیشترین میزان کلروفیل برگ در محلول غذایی هوگلند یک مشاهده شد. بیشترین میزان TSS در رقم دیماز مشاهده شد. ولی اثر محلول معنی دار نشد. نتایج بیانگر این بود که مصرف محلول غذایی UK نسبت به محلول­های غذایی دیگر نتایج بهتری را نشان داد