تأثیر چهارنوع محلول¬ غذایی روی رشد ، عملکرد و برخی خصوصیات کیفی فلفل در کشت هیدروپونیک
چکیده:
فلفل سبز( Capsicum annum) از تیره Solanaceae میباشد.. فلفل از سبزیهای میوهای محبوب در جهان میباشدتلاشهای متعددی برای برآورد محدوده مطلوب غلظت یونی کل در محلولهای غذایی برای تولید گلخانهای صورت گرفته است. بدین منظور برای بررسی تاثیر محلولهای غذایی مختلف بر خصوصیات کیفی و کمی فلفل پژوهشی در سال 1395-1396 در گلخانه تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز طراحی و اجرا شد. در این بررسی چهار نوع محلول غذایی ( هوگلند1، هوگلند2، UK و ناپ) با 3 تکرار روی دو رقم (دیماز و کالیفرنیاواندر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. صفات مرتبط با رشد رویشی فلفل، عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک (شاخص کلروفیل، غلظت عناصر نیتروزن، فسفر و پتاسیم برگ ) و صفات کیفی میوه فلفل (طول و قطر میوه، TSS ، EC میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و ویتامین ث) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین میزان عملکرد مربوط به ترکیب رقم دیماز با محلول UK و رقم کالیفرنیاواندر با محلولهای هوگلند یک و هوگلند دو بوده همچنین نتایج نشان داد که صفات رویشی و فیزیولوژیک و کیفی فلفل تحت تاثیر رقم و محلولهای به کار رفته قرار گرفت. به طوری که بیشترین میزان کلروفیل برگ در محلول غذایی هوگلند یک مشاهده شد. بیشترین میزان TSS در رقم دیماز مشاهده شد. ولی اثر محلول معنی دار نشد. نتایج بیانگر این بود که مصرف محلول غذایی UK نسبت به محلولهای غذایی دیگر نتایج بهتری را نشان داد