نویسندگان | جابر پناهنده ،سحر حنفی ،شاهین اوستان و علیرضا مطلبی آذر |
---|---|
نشریه | دوفصلنامه علمی علوم سبزیها |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۱۴۰۱-۵-۲۳ |
رتبه نشریه | ISI |
نوع نشریه | چاپی |
کشور محل چاپ | ایران |
چکیده مقاله
کاهو بهدلیل اهمیت و مصرف بالا از سبزیهایی است که برای تأمین دائمی تولید گلخانهای آن بویژه بصورت کشت هیدروپونیک رو به افزایش است. یکی از نکات مهم در موفقیت کشتهای هیدروپونیک فرمولاسیون مناسب محلول غذایی است. در این آزمایش تأثیر نسبتهای مختلف آمونیوم به نیترات ( 2:5 ،4:9:5و )1:5در سطح ثابت نیتروژن در سیستم بسته هیدروپونیک و بدون تعویض محلول غذایی در دوره پرورش بر عملکرد و برخی خصوصیات کیفی سه رقم کاهو در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نسبت آمونیوم به نیترات روی صفات وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن خشک ریشه، شاخص کلروفیل، میزان کارتنوئید و محتوای آنتوسیانین معنیدار بود. تفاوت ارقام نیز از نظر صفات وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن تر و خشک ریشه و شاخص کلروفیل و
محتوای آنتوسیانین معنیدار بود؛ اما برهمکنش نسبت آمونیوم به نیترات و رقم در هیچکدام از صفات مورد بررسی معنیدار نبود. در این پژوهش بالاترین وزن تر در نسبت 1:5آمونیوم به نیترات محلول غذایی بهدست آمد. در بین ارقام نیز رقم "سالیناس" بیشترین عملکرد و رقم محلی "رومین" کمترین وزن تر را دارا بودند. همچنین بیشترین و کمترین وزن تر و خشک ریشه نیز به ترتیب به نسبت 1:5و 4:9:5آمونیوم به نیترات تعلق داشت