تاثیرات فیزیولوژیکی آنتی بیوتیکها بر محصولات کشاورزی: مطالعه موردی گوجه فرنگی

نویسندگانپروا اسدی - سید یحیی صالحی لیسار - علی موافقی
همایشدومین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی، ایمنی غذا
تاریخ برگزاری همایش۱۴۰۳/۰۷/۲۵
محل برگزاری همایشتهران
ارائه به نام دانشگاهدانشگاه تبریز
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

این مطالعه به بررسی تأثیرفیزیولوژیکی آنتی بیوتیک سفازولین بر گیاه زراعی گوجه فرنگی در شرایط
هیدروپونیک و با غلظتهای مختلف (۳۰ ،۶۰ و۱۰۰ میلیگرم در لیتر) پرداخته است. نتایج نشان می دهندکه
دوزهای۳۰و۶۰میلیگرم در لیترسفازولین به طورقابل توجهی موجب تأثیرات منفی بر وزن تر ریشه و اندام
هوایی گیاه شده اندکه این امر نشان دهنده اثرات سمی سفازولین بر فرایندهای متابولیک است. کاهش معنی دار
کلروفیلa در غلظت ۳۰میلیگرم بر لیتر بیانگر تأثیر این ترکیب بر سنتز یاتخریب این رنگدانه است،
درحالیکه در غلظتهای بالاتر، عدم تأثیر معنی دار احتمالا به دلیل سمیت و آسیب به متابولیسم گیاه است. در
نهایت،این پژوهش نشان می دهدکه تأثیر سفازولین بر متابولیسم رنگیزه های فتوسنتزی در گوجه فرنگی به
غلظت این ترکیب وابسته است. همچنین، نتایج نشان میدهندکه با افزایش غلظت سفازولین،جذب آن در
ریشه و اندام هوایی افزایش مییابد،اما میزان آن در اندام هوایی همیشه کمتر از ریشه باقی می ماند.

فایل چکیده مقاله