برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
پیش نیاز درس | مبانی سبزیکاری |
---|---|
منابع | تولید سبزی سبزیکاری تولید و پرورش سبزی |
طرح درس | هفته نخست: پیاز خوراکی(مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت) هفته دوم: پیاز خوراکی (پیازدهی- تغذیه- آفت و بیماریها) هفته سوم: سیرخوراکی(مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- پیازدهی- تغذیه- آفت و بیماریها) هفته چهارم: کلم سانان(کلیات- تکثیر –روشهای کاشت) هفته پنجم: کلم سانان(فیزیولوژی- تغذیه- آفت و بیماریها) هفته ششم: گیاهان جالیزی( مقدمه- تقسیم بندی- عادت گلدهی- کلیات) هفته هفتم: خیار( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها) هفته هشتم: خیار گلخانه ای( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها) هفته نهم: هندوانه( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها) هفته دهم: خربزه و طالبی( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها) هفته یازدهم: کدوها( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها) هفته دوازدهم: لوبیا سبز( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها) |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با سبزیهای مختلف و روشهای کاشت داشت و برداشت آنها و نحوه تغذیه و کنترل آفات و بیماریها |
تعداد واحد | ۳ |
---|---|
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | روزهای یکشنبه 8-10 |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
یکشنبه 8-10 | دانشکده کشاورزی | - | - | - |
منابع | فیزیولوژ سبزیها ترجمه شکاری- مسیحا و اسماعیل پور انتشارات دانشگاه زنجان |
---|---|
طرح درس | هفته نخست: کلیات فیزیولوژی رشد و کارکرد گیاهان هفته دوم: تاثیر عوامل محیطی بر زنده مانی و طول عمر بذر و کیفیت آن هفته سوم: کیفیت بذر و روشهای افزایش کیفیت بذر هفته چهارم: تولید نشا سبزیها هفته پنجم: روشهای کنترل اندازه نشا و نشاکاری هفته ششم: کلیات رشد و نمو و عوامل موثر بر رشد هفته هفتم: عوامل محدود کننده رشد و تئوریهای آن هفته هشتم: هورمونهای گیاهی و نقش آنها در رشد و نمو سبزیها هفته نهم: آنالیز و تجزیه تحلیل رشد گیاهان هفته دهم: حل تمرین آنالیز رشد به صورت عملی هفته یازدهم: غالبیت انتهایی و عوامل موثر بر آن و نقش آن در سبزیها هفته سیزدهم: همبستگی های رشد هفته چهاردهم: فیزیولوژی گلدهی در سبزیها با تاکید بر کدوئیان هفته پانزدهم: رابطه سینک و سورس و تاثیر آن بر عملکرد سبزیها هفته شانزدهم: میوه بندی و تولید میوه بدون بذر |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان کارشناسی ارشد گرایش سبزیها با فیزیولوژی رشدو نو سبزیها و عوامل موثر بر آن |
تعداد واحد | ۲ |
---|---|
روش تدریس | استفاده از اسلاید و تصاویر در کلاس درس |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی و پروژه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یکشنبه 14-16 |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
یکشنبه 16-18 | دانشکده کشاورزی | - | - | - |
منابع | اصول بوستانداری تالیف خوشخوی- روحانی- تفضلی و شیبانی انتشارات دانشگاه شیراز |
---|---|
طرح درس | آشنایی دانشجویان با باغبانی و محصولات باغی و گلخانه ای |
هدف از طرح درس | هفته نخست: پیش درآمدی بر باغبانی- تعریف و اهمیت باغبانی در ایران و جهان هفته دوم: تقسیم بندی گیاهان باغی هفته سوم: مقدمه ای بر سبزیها و تقسیم بندی آن هفته چهارم: تعریف میوه و میوه کاری و تقسیم بندی آن هفته پنجم: تاسیسات باغبانی و گلخانه 1 هفته ششم: تاسیسات باغبانی و گلخانه 2 هفته هفتم: هورمونها و مواد تنظیم کننده رشد هفته هشتم: هورمونها و مواد باز دارنده رشد با تاکید بر اتیلن هفته نهم: ازدیاد نباتات بخش ازدیاد جنسی هفته دهم: ازدیاد نباتات بخش ازدیاد غیر جنسی یا رویشی هفته یازدهم: اصول کاشت درخت و احداث باغ هفته سیزدهم: روشهای کاشت سبزیهای مهم هفته چهاردهم: روشهای پیوند باغبانی هفته پانزدهم: تولید و پرورش قارچ خوراکی هفته شانزدهم: مدیریت گلخانه و محیطهای کنترل شده |
تعداد واحد | ۳ |
---|---|
روش تدریس | استفاده از اسلاید و تصاویر در کلاس و کار عملی در گلخانه و مزرعه |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی و کوئیز کلاسی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | سه شنبه 8-12 بخش عملی سه شنبه 16-18 بخش نظری |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
سه شنبه 16-18 | - | - | - |
منابع | افزونش گیاهی ترجمه مرتضی خوشخوی از انتشارات دانشگاه شیراز |
---|---|
طرح درس | هفته نخست: آشنایی با گلخانه و تاسیسات باغبانی هفته دوم: مدیریت گلخانه و محیطهای کنترل شده هفته سوم: مقدمه بر ازدیاد جنسی و تولید بذر در گیاهان هفته چهارم: ساختار بذر و اجزای آن هفته پنجم: خواب بذر و انواع و روشهای برطرف کردن آنها هفته ششم: جوانه زنی بذر و عوامل موثر بر آن هفته هفتم: کیفیت بذر و عوامل موثر بر آن و افزایش کیفیت بذر هفته هشتم: آنالیز بذر و روشهای پیش تیمار بذر هفته نخست: آشنایی با گلخانه و تاسیسات باغبانی هفته دوم: مدیریت گلخانه و محیطهای کنترل شده هفته سوم: مقدمه بر ازدیاد جنسی و تولید بذر در گیاهان هفته چهارم: ساختار بذر و اجزای آن هفته پنجم: خواب بذر و انواع و روشهای برطرف کردن آنها هفته ششم: جوانه زنی بذر و عوامل موثر بر آن هفته هفتم: کیفیت بذر و عوامل موثر بر آن و افزایش کیفیت بذر هفته هشتم: آنالیز بذر و روشهای پیش تیمار بذر
|
هدف از طرح درس | اشنایی دانشجویان با تکثیر گیاهان و محیطهای تکثیر و احداث نهالستان |
تعداد واحد | ۳ |
---|---|
روش تدریس | برگزاری کلاس و استفاده از اسلاید و تصاویر و بخش عملی در گلخانه و مزرعه و آزمایشگاه |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | چهارشنبه 8-10 بخش نظری یکشنبه 8-12 بخش عملی |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
چهارشنبه 8-10 | دانشکده کشاورزی به صورت مشترک با آقای دکتر حاجیلو | - | - | - |
طرح درس | هفته نخست: تهیه زمین و روشهای تغذیه و کودهی سبزیها هفته دوم: کاشت بذر سبزیهای نشایی در گلخانه هفته سوم: آشنایی با بذر انواع سبزی هفته چهارم: کاشت بذر سبزیهای فصل خنک در مزرعه هفته پنجم: انتقال نشا سبزهای مختلف به مزرعه هفته ششم: کاشت بذر سبزیهای حساس به سرما در مزرعه هفته هفتم: عملیا ت خاکدهی پای بوته و هدایت آنها و آشنایی با روشهای مختلف آبیاری در مزرعه هفته هشتم: بررسی روند رشد سبزیها در مزرعه و کنترل آفات و بیماریها |
---|---|
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با کاشت داشت و نگهداری سبزیهای مختلف |
تعداد واحد | ۱ |
---|---|
روش تدریس | کلاس عملی در مزرعه و آزمایشگاه و گلخانه |
نحوه ارزیابی | گزارش کار در مزرعه و امتحان کتبی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | چهارشنبه 8-12 |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
چهارشنبه 8-12 | خلعت پوشان | - | - | - |
منابع | هیدروپونیک اصول و روشها
|
---|---|
طرح درس | هفته نخست: مقدمه ای بر روشهای نوین پرورش سبزی با تاکید بر محیطهای کنترل شده هفته دوم: هیدروپونیک و اهمیت آن هفته سوم: تغذیه گیاهان در شرایط هیدروپونیک هفته چهارم: عناصر غذایی و اشکال مورد استفاده آنها در گیاهان هفته پنجم: تهیه محلولهای غذایی هفته ششم: آشنایی با روشهای مختلف آبکشت هفته هفتم: بسترهای کاشت در هیدروپونیک مزایا و معایب هفته هشتم: کنترل محلول غذایی برای تغذیه بهینه گیاهان |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان روشهای پرورش نوین سبزیها به ویژه کشا هیدروپونیک |
تعداد واحد | ۲ |
---|---|
روش تدریس | کلاس درس با کمک اسلایدها و تصاویر و کارعملی در گلخانه و آزمایشگاه |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | دوشنبه 8-12 |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
دوشنبه 8-12 | مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاوورزی و گلخانه هیدروپونیک با مشارکت دکتر پناهنده | - | - | - |
منابع | فیزیولوژی گیاهان زراعی فیزیولوژی سبزیها |
---|---|
طرح درس | هفته نخست: مقدمه ای بر رشد و نمو عوامل موثر بر آن هفته دوم: تئوریهای عوامل محدود کننده رشد هفته سوم: تجزیه و تحلیل رشد و انالیز رشد هفته چهارم: کمی کردن رشد و روشهای تحلیل آن هفته پنجم: عوامل موثر بر عملکرد گیاهان هفته ششم: انتقال مواد فتواسیمیلات و عوامل موثر بر آن هفته هفتم: قندهای انتقالی در گیاهان و عوامل موثر انتقال قند هفته هشتم: رابطه منبع(Source) و مقصد (Sink) در گیاهان و عوامل موثر بر آنها
|
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با نحوه تجزیه و تحلیل رشد و عملکرد در گیاهان باغی |
تعداد واحد | ۲ |
---|---|
روش تدریس | کلاس درس |
نحوه ارزیابی | امتحان کتنی و پروژه درسی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | روز شنبه 16-18 |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
شنبه 16-18 | دانشکده کشاورزی با مشارکت خانم دکتر علیزاده | - | - | - |