برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان فیزیولوژی سبزیها
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری یکشنبه 16-18
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی و پروژه

روش تدریس

استفاده از اسلاید و تصاویر در کلاس درس

زمان بندی و نحوه ارائه درس

یکشنبه 14-16

منابع

فیزیولوژ سبزیها

ترجمه شکاری- مسیحا و اسماعیل پور انتشارات دانشگاه زنجان

طرح درس

هفته نخست: کلیات فیزیولوژی رشد و کارکرد گیاهان

هفته دوم: تاثیر عوامل محیطی بر زنده مانی و طول عمر بذر و کیفیت آن

هفته سوم: کیفیت بذر و روشهای افزایش کیفیت بذر

هفته چهارم: تولید نشا سبزیها

هفته پنجم: روشهای کنترل اندازه نشا و نشاکاری

هفته ششم: کلیات رشد و نمو و عوامل موثر بر رشد

هفته هفتم: عوامل محدود کننده رشد و تئوریهای آن

هفته هشتم: هورمونهای گیاهی و نقش آنها در رشد و نمو سبزیها

هفته نهم: آنالیز  و تجزیه تحلیل رشد گیاهان

هفته دهم: حل تمرین آنالیز رشد به صورت عملی

هفته یازدهم: غالبیت انتهایی و عوامل موثر بر آن و نقش آن در سبزیها

هفته سیزدهم: همبستگی های رشد

هفته چهاردهم: فیزیولوژی گلدهی در سبزیها با تاکید بر کدوئیان

هفته پانزدهم: رابطه سینک و سورس و تاثیر آن بر عملکرد سبزیها

هفته شانزدهم: میوه بندی و تولید میوه  بدون بذر

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان کارشناسی ارشد گرایش سبزیها با فیزیولوژی رشدو نو سبزیها و عوامل موثر بر آن

عنوان اصول و روشهای ازدیاد گیاهان
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری چهارشنبه 8-10
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی به صورت مشترک با آقای دکتر حاجیلو
تعداد واحد ۳
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی

روش تدریس

برگزاری کلاس و استفاده از اسلاید و تصاویر

و بخش عملی در گلخانه و مزرعه و آزمایشگاه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

چهارشنبه 8-10 بخش نظری

یکشنبه 8-12 بخش عملی

منابع

افزونش گیاهی

ترجمه مرتضی خوشخوی از انتشارات دانشگاه شیراز

طرح درس

هفته نخست: آشنایی با گلخانه و تاسیسات باغبانی        

هفته دوم: مدیریت گلخانه و محیطهای کنترل شده

هفته سوم: مقدمه بر ازدیاد جنسی و تولید بذر در گیاهان

هفته چهارم: ساختار بذر و اجزای آن

هفته پنجم: خواب بذر و انواع و روشهای برطرف کردن آنها

هفته ششم: جوانه زنی بذر و عوامل موثر بر آن

هفته هفتم: کیفیت بذر و عوامل موثر بر آن و افزایش کیفیت بذر

هفته هشتم: آنالیز بذر و روشهای پیش تیمار بذر

هفته نخست: آشنایی با گلخانه و تاسیسات باغبانی        

هفته دوم: مدیریت گلخانه و محیطهای کنترل شده

هفته سوم: مقدمه بر ازدیاد جنسی و تولید بذر در گیاهان

هفته چهارم: ساختار بذر و اجزای آن

هفته پنجم: خواب بذر و انواع و روشهای برطرف کردن آنها

هفته ششم: جوانه زنی بذر و عوامل موثر بر آن

هفته هفتم: کیفیت بذر و عوامل موثر بر آن و افزایش کیفیت بذر

هفته هشتم: آنالیز بذر و روشهای پیش تیمار بذر

هدف از طرح درس

اشنایی دانشجویان با تکثیر گیاهان و محیطهای تکثیر و احداث نهالستان

عنوان روشهای ویژه پرورش سبزی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری دوشنبه 8-12
مکان برگزاری مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاوورزی و گلخانه هیدروپونیک با مشارکت دکتر پناهنده
تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی

روش تدریس

کلاس درس با کمک اسلایدها و تصاویر و کارعملی در گلخانه و آزمایشگاه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

دوشنبه 8-12

منابع

هیدروپونیک اصول و روشها

 

طرح درس

هفته نخست: مقدمه ای بر روشهای نوین پرورش سبزی با تاکید بر محیطهای کنترل شده

هفته دوم: هیدروپونیک و اهمیت آن

هفته سوم: تغذیه گیاهان در شرایط هیدروپونیک

هفته چهارم: عناصر غذایی و اشکال مورد استفاده آنها در گیاهان

هفته پنجم: تهیه محلولهای غذایی

هفته ششم: آشنایی با روشهای مختلف آبکشت

هفته هفتم: بسترهای کاشت در هیدروپونیک مزایا و معایب

هفته هشتم: کنترل محلول غذایی برای تغذیه بهینه گیاهان

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان روشهای پرورش نوین سبزیها به ویژه کشا هیدروپونیک

عنوان فیزیولوژی رشد و عملکرد
مقطع تحصیلی دکترای تخصصی
زمان برگزاری شنبه 16-18
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی با مشارکت خانم دکتر علیزاده
تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

امتحان کتنی و پروژه درسی

روش تدریس

کلاس درس

زمان بندی و نحوه ارائه درس

روز شنبه 16-18

منابع

فیزیولوژی گیاهان زراعی

فیزیولوژی سبزیها

طرح درس

هفته نخست: مقدمه ای بر رشد و نمو عوامل موثر بر آن

هفته دوم: تئوریهای عوامل محدود کننده رشد

هفته سوم: تجزیه و تحلیل رشد و انالیز رشد

هفته چهارم: کمی کردن رشد و روشهای تحلیل آن

هفته پنجم: عوامل موثر بر عملکرد گیاهان

هفته ششم: انتقال مواد فتواسیمیلات و عوامل موثر بر آن

هفته هفتم: قندهای انتقالی در گیاهان و عوامل موثر انتقال قند

هفته هشتم: رابطه منبع(Source) و مقصد (Sink) در گیاهان و عوامل موثر بر آنها

 

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با نحوه تجزیه و تحلیل رشد و عملکرد در گیاهان باغی

عنوان تولید و پرورش سبزی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 8-10
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

مبانی سبزیکاری

نحوه ارزیابی

امتحان کتبی

زمان بندی و نحوه ارائه درس

روزهای یکشنبه 8-10

منابع

تولید سبزی

سبزیکاری

تولید و پرورش سبزی

طرح درس

هفته نخست: پیاز خوراکی(مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت)

هفته دوم: پیاز خوراکی (پیازدهی- تغذیه- آفت و بیماریها)

هفته سوم: سیرخوراکی(مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- پیازدهی- تغذیه- آفت و بیماریها)

هفته چهارم: کلم سانان(کلیات- تکثیر روشهای کاشت)

هفته پنجم: کلم سانان(فیزیولوژی- تغذیه- آفت و بیماریها)

هفته ششم: گیاهان جالیزی( مقدمه- تقسیم بندی- عادت گلدهی- کلیات)

هفته هفتم: خیار( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها)

هفته هشتم: خیار گلخانه ای( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها)

هفته نهم: هندوانه( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها)

هفته دهم: خربزه و طالبی( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها)

هفته یازدهم: کدوها( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها)

هفته دوازدهم: لوبیا سبز( مقدمه-فیزیولوژی- روشهای کاشت- تغذیه- آفت و بیماریها)

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با سبزیهای مختلف و روشهای کاشت داشت و برداشت آنها و نحوه تغذیه و کنترل آفات و بیماریها

عنوان باغبانی عمومی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری سه شنبه 16-18
تعداد واحد ۳
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی و کوئیز کلاسی

روش تدریس

استفاده از اسلاید و تصاویر در کلاس و کار عملی در گلخانه و مزرعه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

سه شنبه 8-12 بخش عملی

سه شنبه 16-18 بخش نظری

منابع

اصول بوستانداری

تالیف خوشخوی- روحانی- تفضلی و شیبانی

انتشارات دانشگاه شیراز

طرح درس

آشنایی دانشجویان با باغبانی و محصولات باغی و گلخانه ای

هدف از طرح درس

هفته نخست: پیش درآمدی بر باغبانی- تعریف و اهمیت باغبانی در ایران و جهان

هفته دوم: تقسیم بندی گیاهان باغی

هفته سوم: مقدمه ای بر سبزیها و تقسیم بندی آن

هفته چهارم: تعریف میوه  و میوه کاری و تقسیم بندی آن

هفته پنجم: تاسیسات باغبانی و گلخانه 1

هفته ششم: تاسیسات باغبانی و گلخانه 2

هفته هفتم: هورمونها و مواد تنظیم کننده رشد

هفته هشتم: هورمونها و مواد باز دارنده رشد با تاکید بر اتیلن

هفته نهم: ازدیاد نباتات بخش ازدیاد جنسی

هفته دهم: ازدیاد نباتات بخش ازدیاد غیر جنسی یا رویشی

هفته یازدهم: اصول کاشت درخت و احداث باغ

هفته سیزدهم: روشهای کاشت سبزیهای مهم

هفته چهاردهم: روشهای پیوند باغبانی

هفته پانزدهم: تولید و پرورش قارچ خوراکی

هفته شانزدهم: مدیریت گلخانه و محیطهای کنترل شده

عنوان مهارتهای سبزیکاری ۲
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری چهارشنبه 8-12
مکان برگزاری خلعت پوشان
تعداد واحد ۱
نحوه ارزیابی

گزارش کار در مزرعه و امتحان کتبی

روش تدریس

کلاس عملی در مزرعه و آزمایشگاه و گلخانه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

چهارشنبه 8-12

طرح درس

هفته نخست: تهیه زمین و روشهای تغذیه و کودهی سبزیها

هفته دوم: کاشت بذر سبزیهای نشایی در گلخانه

هفته سوم: آشنایی با بذر انواع سبزی

هفته چهارم: کاشت بذر سبزیهای فصل خنک در مزرعه

هفته پنجم: انتقال نشا سبزهای مختلف به مزرعه

هفته ششم: کاشت بذر سبزیهای حساس به سرما در مزرعه

هفته هفتم: عملیا ت خاکدهی پای بوته و هدایت آنها و آشنایی با روشهای مختلف آبیاری در مزرعه

هفته هشتم: بررسی روند رشد سبزیها در مزرعه و کنترل آفات و بیماریها

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با کاشت داشت و نگهداری سبزیهای مختلف