برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | تغذیه ورزشی پیشرفته Advanced Sport Nutrition |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | یکشنبه 12-10 |
مکان برگزاری | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تشخیصی شفاهی (برای سنجش دانش و اگاهی دانشجو از موضوع درسی با استناد به مطالب کارشناسی ارشد و کارشناسی ) ارزیابی تکوینی(50 درصد ) در قالب ارایه کلاسی دانشجو و طراحی و ارزیابی رژیم غذایی....... در قالب پروژه کلاسی ارزیابی پایان ترم (50 درصد ) کتبی با سوالات تشریحی |
روش تدریس | استادمحور ( تدریس استاد همراه با ، بحث و پرسش و پاسخ و حل مسئله و....) دانشجو محور ( ارایه شفاهی با امکانات و تکنولوژی اموزشی ،بحث ، حل مسئله ، طراحی ، ارزیابی و .....) |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | هفته 1: اصول و مبانی تغذیه هفته2و 3: آب رسانی در ورزشکاران هفته 4 : ویتامین ها و عملکرد ورزشی هفته 5 : مواد معدنی و عملکرد ورزشی هفته 6و 7 : سنجش انرژی دریافتی و مصرفی در ورزشکاران هفته 8 : تغذیه و دستگاه ایمنی بدن هفته 9و 10 : تغذیه ورزشی ویژه رشته های استقامتی هفته 11 و 12 : تغذیه ورزشی ویژه رشته های توانی قدرتی هفته 13 و 14 : تغذیه ورزشی ویژه رشته های وزنی هفته 15 : تغذیه ورزشی ویژه رشته های تیمی هفته 16: .تغذیه ورزشی ویژه تناسب اندام هفته 17: ایمنی غذا برای ورزشکاران هفته 18 و 19 : تعاملات بین مکمل ها و داروهای نیروزا و عملکرد ورزشی هفته 20 و 21 : مدیریت وزن در ورزشکاران و غیز ورزشکاران |
منابع | 1-Debasis bagchi, sreejayan nairh ,chanDan K. sen(2019), Muscle Building ,Endurance ,and Strenght, SECOND EDITION 2- بیل کمپبل ،ماری اسپانو (2011)،راهنمای تغذیه در فعالیت بدنی و ورزش NSCA،ترجمه رامین امیرساسان و بهمن پناهی (1396)،چاپ اول ،انتشارات طنین دانش 3- مایک گرین وود ،داگلاس اسکالمن ،جوز انتونیو (2008)، مکمل های غذایی ویژه ورزش و فعالیت بدنی ،ترجمه رامین امیرساسان و حسن پور رضی (1396)،چاپ اول ،انتشارات دانشگاه تبریز 2-Bill I.Campbell,Marie A.Spano()
|
طرح درس | 1- ا اصول و مبانی تغذیه 2- آب رسانی در ورزشکاران 3- ویتامی نها و عملکرد ورزشی 4-مواد معدنی، و عملکرد ورزشی 5- سنجش انرژی دریافتی و مصرفی در ورزشکاران .6- تغذیه و دستگاه ایمنی بدن 7- تغذیه ورزشی ویژه رشته های استقامتی 8- تغذیه ورزشی ویژه رشته های توانی قدرتی 9- تغذیه ورزشی ویژه رشته های وزنی 10- تغذیه ورزشی ویژه رشته های تیمی 11-.تغذیه ورزشی ویژه تناسب اندام .12- ایمنی غذا برای ورزشکاران .13- تعاملات بین ،داروهای نیروزا تغذیه و عملکرد ورزشی 14-مدیریت وزن در ورزشکاران و غیز ورزشکاران |
هدف از طرح درس |
فراگیر در پایان ترم باید بتواند در باره مطالب زیر اشنایی کامل داشته باشد و هر کدام را با استناد به منابع عملی جدید توصیح دهد : هدف کلی: آشنایی دانشجویان با اصول تغذیه پیشرفته رژیمهای غذایی و راهبردهای تغذیه ای برای ورزشکاران و غیر ورزشکاران اهداف ویژه: - آشنایی با اصول تغذیه پیشرفته - آشنایی با راهبردهای تغذیه ای برای ورزشکاران رشته های ورزشی گوناگون - آشنایی با راهبردهای تغذیه ای برای غیرورزشکاران - اشنایی با شیوه های نوین کاهش و افزایش وزن و راهیرد های تغذیه ای - اشنایی با مکمل های ورزشی و دارو ها و عملکرد ورزشی |
توضیحات | معمولا این درس 20 تا 25 جلسه در ترم تشکیل می شود |
عنوان | اصول و ارزیابی تغذیه Principles and Assessment of Nutrition |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | یکشنبه 16-14 |
مکان برگزاری | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تشخیصی (ازدانش و اگاهی و مهارت دانشجو از موضع درسی با استنادبه منابع درسی کارشناسی در شروع کلاس ها ) ارزیابی تکوینی ( ارایه دانشجو از منابع و مقالات جدید ،بحث در کلاس ، پروژه طراحی و ارزیابی رژیم غذایی برای یک ورزشکار ) 40درصد ارزیابی پایان ترم (ازمون کتبی تشریحی) 60 درصد |
روش تدریس | استادمحور ( تدریس استاد همراه با ، بحث و پرسش و پاسخ و حل مسئله واموزش طراحی و ارزیابی ....) دانشجو محور ( ارایه شفاهی با امکانات و تکنولوژی اموزشی ،بحث و ....) |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | هفته 1 : اصول تنظیم برنامه غذایی ورزشکاران
هفته 2 و 3 و 4 و 5 و 6 : استانداردها و ابزارهای تنطیم برنامه غذایی ورزشکاران(استانداردها و راهنماها و هرم راهنمای غذایی و فهرست جانشینی) هفته 7و 8: اصول طراحی انواع رژیم های غذایی با توجه به زمان بندی تمرینات ورزشی (دوره های اماده سازی عمومی و اختصاصی و رقابت و انتقال) .هفته 9 : ارزیابی کفایت تغذیه ای رژیم غذایی ورزشکاران هفته 10 : روشهای ارزیابی میدانی و ازمایشگاهی انرژی مصرفی ورزشکاران .هفته 11 : روشهای ارزیابی انرژی دریافتی ورزشکاران (روشها و انواع پرسشنامه های ثبت و یاد امد و تواتر غذایی و ...) .- ارزیابیهای جسمانی و پیکر سنجی و بالینی ورزشکاران .هفته 12- ارزیابی وضعیت درشت مغذی ها در ورزشکاران هفته 13- ارزیابی وضعیت ریز مغذی ها در ورزشکاران .هفته 14- ارزیابی وضعیت آب بدن در ورزشکاران هفته 15 : ارزیابی بالینی رژیم غذایی ورزشکاران .هفته 16: اصول مشاوره و فرایند مراقبتی تغذیه در ورزشکاران |
منابع | 1-جودی دریکسل، آیرا ولینسکی(2011)،ارزیابی تغذیه ای ورزشکاران ،ترجمه رامین امیرساسان و مصطفی ارمان فر (1398)،دانشگاه تبریز 2- بیل کمپبل ،ماری اسپانو (2011)،راهنمای تغذیه در فعالیت بدنی و ورزش NSCA،ترجمه رامین امیرساسان و بهمن پناهی(1396)،چاپ اول ،انتشارات طنین دانش
|
طرح درس |
1--اصول تنظیم برنامه غذایی ورزشکاران
.2 استانداردها و ابزارهای تنطیم برنامه غذایی ورزشکاران(استانداردها و راهنماها و هرم راهنمای غذایی و فهرست جانشینی) .3 اصول طراحی انواع رژیم های غذایی با توجه به زمان بندی تمرینات ورزشی (دوره های اماده سازی عمومی و اختصاصی و رقابت و انتقال) .4 ارزیابی کفایت تغذیه ای رژیم غذایی ورزشکاران .5 روشهای ارزیابی میدانی و ازمایشگاهی انرژی مصرفی ورزشکاران .6 روشهای ارزیابی انرژی دریافتی ورزشکاران (روشها و انواع پرسشنامه های ثبت و یاد امد و تواتر غذایی و ...) .7 ارزیابیهای جسمانی و پیکر سنجی و بالینی ورزشکاران .8 ارزیابی وضعیت درشت مغذی ها در ورزشکاران .9 ارزیابی وضعیت ریز مغذی ها در ورزشکاران .10 ارزیابی وضعیت آب بدن در ورزشکاران .11 اصول مشاوره و فرایند مراقبتی تغذیه در ورزشکاران |
هدف از طرح درس | فراگیر باید بتواند در پایان ترم در رابطه با مطالب زیر دانش لازم را کسب کند و ان را توضیح دهد و مهارت لازم طراحی و ارزیابی رژیم غذایی را کسب کند : هدف کلی : آشنایی دانشجویان با اصول طراحی و ارزیابی رژیم غذایی ورزشکاران در دوره های مختلف آماده سازی و رقابت اهداف ویژه: .1 آشنایی با اصول طراحی و تنظیم رژیم غذایی ورزشکاران .2 آشنایی با اصول ارزیابی تغذیه ای ورزشکاران .3 آشنایی با اصول مشاوره و اموزش تغذیه در ورزشکاران |
عنوان | فیزیولوژی ورزشی کاربردی Applied Exercise Physiology |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | یکشنبه 12-10 |
مکان برگزاری | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تشخیصی (ازدانش و اگاهی و مهارت دانشجو از موضع درسی با استنادبه منابع درسی ارشد و کارشناسی در شروع کلاس ها ) ارزیابی تکوینی ( ارایه دانشجو از منابع و مقالات جدید ،بحث در کلاس و طراحی و برنامه نویسی تمرین برای یک رشته ورزشی با هدف یک تا دو اوج) 50 درصد ارزیابی پایان ترم (ازمون کتبی تشریحی) 50 درصد |
روش تدریس | استاد محور (تدریس استاد ،طرح موضوع و بحث علمی ، حل مسئله و تجزیه و تحلیل موضوعات ) دانشجو محور (ارایه کلاسی و بحث در کلاس ...طراحی تمرین و حل مسئله و...) |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | هفته 1و2: اصول و مبانی تمرینات ورزشی -زمان بندی تمرینات ورزشی هفته 3 و 4 : فیزیولوژی تمرینات بی هوازی و هوازی هفته 5 و 6 : فیزیولوژی هیپرتروفی هفته 7 و 8 : -فیزیولوژی اوج رسی و کاهش بار تمرین هفته 9 و 10 : - فیزیولوژی پیش ،تمرینی ،خستگی فراخستگی و بیش تمرینی هفته11: فیزیولوژی بی تمرینی هفته 12و13: فیزیولوژی ریکاوری و تی پرینگ هفته 14: فیزیولوژی آزمونهای ورزشی هفته 15: -کاربرد فعالیتهای ورزشی در شرایط بالینی هفته 16 و 17 و 18 و 19 و 20 ": فیزیولوژی ورزش های تیمی میدانی رزمی آبی و راکتی
|
منابع | 1- آقا علی نژاد حمید و همکارانش (۱۳۹۴) فیزیولوژی ورزش کاربردی چاپ دوم انتشارات پژوهشگاه علوم ورزشی 2- تئودور ا،بومپا(2019)نظریه و روش شناسی تمرین ترجمه محمد رضا کردی و همکارانش (1398) چاپ دوم ،انتشارات سمت 3- Roy Benson and Declan Connolly(2020), Heart rate training
4- Brad J. Schoenfeld(2021),Science and development of muscle hypertrophy , Human Kinetics . |
طرح درس |
1-مبانی طراحی تمرین و زمان بندی تمرینات ورزشی -فیزیولوژی تمرینات بی هوازی و هوازی 2-فیزیولوژی تمرینات قدرتی و هیپر تروفی 3- فیزیولوژی پیش ،تمرینی ،خستگی فراخستگی و بیش تمرینی 4-فیزیولوژی اوج رسی و کاهش بار تمرین .5- فیزیولوژی بی تمرینی 6-فیزیولوژی ریکاوری 7- فیزیولوژی آزمونهای ورزشی 8-کاربرد فعالیتهای ورزشی در شرایط بالینی .9- فیزیولوژی ورزش های تیمی میدانی رزمی آبی و راکتی
|
هدف از طرح درس | فراگیر در پایان ترم باید بتواند در موضوعات و سرفصل هل و اهداف ذکر شده در طرح درس ، دانش و اگاهی و مهارت کافی را کسب کند و انها را توضیح دهد ومهارت طراحی و برنامه نویسی تمرینی را در طول ترم کسب کند : هدف کلی: :گسترش دانش نسبت به کاربرد فیزیولوژی ورزشی اهداف ویژه: .۱ آشنایی با فیزیولوژی انواع تمرینهای ورزشی (بی هوازی و هوازی و قدرتی و هیپرتروفی و تیپرینگ و اوج رسانی و بی تمرینی و ...) .2- آشنایی با کاربردهای بالینی فعالیتهای ورزشی . 3- آشنایی با فیزیولوژی ورزشها
|
توضیحات | این درس با تعداد جلسات 20 تا 25 جلسه در طول ترم به اتمام می رسد |
عنوان | تغذیه ،تندرستی و عملکرد ورزشی Nutrition, Health and Sport Performance) |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | یکشنبه 6-14 |
مکان برگزاری | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تشخیصی (ازدانش و اگاهی و مهارت دانشجو از موضع درسی با استنادبه منابع درسی ارشد و کارشناسی در شروع کلاس ها ) ارزیابی تکوینی ( ارایه دانشجو از منابع و مقالات جدید ،بحث در کلاس ) 40درصد ارزیابی پایان ترم (ازمون کتبی تشریحی) 60 درصد |
روش تدریس | استادمحور ( تدریس استاد همراه با ، بحث و پرسش و پاسخ و حل مسئله و....) دانشجو محور ( ارایه شفاهی با امکانات و تکنولوژی اموزشی ،بحث ، .....) |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | هفته 1:اصول و مبانی تغذیه انسانی هفته 2و 3 : نقش تغذیه قبل، در هنگام و پس از فعالیتهای ورزشی افراد سالم در سرتاسر عمر هفته 4 و 5 : نقش تغذیه قبل،در هنگام و پس از فعالیتهای ورزشی در انواع ورزش ها .4 نقش تغذیه4- هفته 6 : نقش تغذیه قبل،در هنگام و پس از فعالیت های ورزشی افراد با بیماریهای خاص(دیابت،سرطان،پرفشارخونی و..) .5نقش درشت مغذیه هفته 7 و 8 و 9: نقش درشت مغذی ها در عملکرد ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی .هفته 10 :نقش ریز مغذی ها در عملکرد ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی .هفته 11: نقش الکترولیت ها در عملکرد ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی هفته 12: اب و نوشیدنی های ورزشی در فعالیت های ورزشی و اوناع ورزش ها هفته 13 : -ملاحظات تغذیه ای ویژه در فعالیت ورزشی زنان هفته 14 و 15 و 16: برنامه ریزی تغذیه ای در دوران مختلف تمرین (آماده سازی، تیپر، مسابقه) هفته 17 و 18 : اصول مشاوره تغذیه در ورزشکاران هفته 19 و 20 : هضم و جذب و دستگاه گوارش |
منابع | 1-بیل کمپبل ،ماری اسپانو (2011)،راهنمای تغذیه در فعالیت بدنی و ورزش NSCA،ترجمه رامین امیرساسان و بهمن پناهی(1396)،چاپ اول ،انتشارات طنین دانش 2-مایک گرین وود ،داگلاس اسکالمن ،جوز انتونیو (2008)، مکمل های غذایی ویژه ورزش و فعالیت بدنی ،ترجمه رامین امیرساسان و حسن پور رضی (1396)،چاپ اول ،انتشارات دانشگاه تبریز |
طرح درس | 1- اصول و مبانی تغذیه و هضم و جذب 2-نقش تغذیه قبل، در هنگام و پس از فعالیتهای ورزشی افراد سالم در سرتاسر عمر .3 نقش تغذیه قبل،در هنگام و پس از فعالیتهای ورزشی با هدف کاهش یا افزایش وزن .4 نقش تغذیه4- 4-نقش تغذیه قبل،در هنگام و پس از فعالیت های ورزشی افراد با بیماریهای خاص(دیابت،سرطان،پرفشارخونی و..) .5نقش درشت مغذیه 5- نقش درشت مغذی ها در عملکرد ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی .6 نقش ریز مغذی ها در عملکرد ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی .7 نقش الکترولیت ها در عملکرد ورزشکاران رشته های مختلف ورزشی .9 -ملاحظات تغذیه ای ویژه در فعالیت ورزشی زنان .10 برنامه ریزی تغذیهای در دوران مختلف تمرین (آماده سازی، تیپر، مسابقه) 11- نوشیدنی های ورزشی |
هدف از طرح درس | فراگیر در پایان ترم باید بتواند در باره مطالب زیر اشنایی کامل داشته باشد و هر کدام را با استناد به منابع عملی جدید توصیح دهد : : هدف کلی : آشنایی با نقش تغذیه در تندرستی و عملکرد ورزشی ورزشکاران اهداف ویژه: .1 آشنایی با نقش تغذیه در سلامت دستگاههای مختلف بدن .2 آشنایی با نقش تغذیه در عملکرد ورزشی |
توضیحات | این درس در هر ترمی که ارایه می شود تا 20 جلسه تشکیل می گردد |
عنوان | تغذیه و وزن مطلوب عملکردی در ورزشکاران Nutrition and optimal performance Weight in Athletes |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دوشنبه 10 -8 |
مکان برگزاری | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | اصول ارزیابی تغذیه |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تشخیصی (ازدانش و اگاهی و مهارت دانشجو از موضع درسی با استنادبه منابع درسی کارشناسی در شروع کلاس ها ) ارزیابی تکوینی ( ارایه دانشجو از منابع و مقالات جدید ،بحث در کلاس ) 40درصد ارزیابی پایان ترم (ازمون کتبی تشریحی) 60 درصد |
روش تدریس |
استادمحور ( تدریس استاد همراه با ، بحث و پرسش و پاسخ و حل مسئله..) دانشجو محور ( ارایه شفاهی با امکانات و تکنولوژی اموزشی ،بحث ، ..) |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | هفته 1 : تعاریف و مفاهیم کلی وزن و رده های وزنی و ترکیب بدنی ،چاقی،لاغری و ترکیب بدنی و.... در ورزشکاران و غیر ورزشکاران
هفته2 : اهمیت ترکیب بدنی از دیدگاه تندرستی و عملکردی هفته 3 و 4 و 5 و 6 :: -اهداف و روش های مختلف کسب ترکیب بدنی مطلوب برای وزن مطلوب عملکردی در ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی برای حفظ و کسب توده عضلانی، حفظ و کاهش بافت چربی و ترکیب انها هفته7 و 8 : عوامل تنظیم کننده تعادل انرژی دریافتی و وزن بدن (میانجی های عصبی مغز، پپتیدها،هورمونها و...) .هفته 9 : ارزیابی میدانی و ازمایشگاهی و تجزیه و تحلیل ترکیب بدنی ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی .هفته 10 : ارزیابی میدانی و ازمایشگاهی فعالیت بدنی و هزینه انرژی ورزشکاران .هفته 11و 12 : شناسایی اولویت های رشته های مختلف ورزش های رده وزنی و غیر وزنی (ویژگی های عملکردی پست بازی یا رده وزنی و اهداف ترکیب بدنی) .هفته 13 و 14 و 15 : روش های مطلوب حفظ،کاهش و افزایش وزن و عوارض ناشی از برخی روش های نامطلوب در ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی .هفته 16 : انواع راهبردها و الگوهای رژیم غذایی و ورزشی دستیابی به اهداف مختلف ترکیب بدنی برای رسیدن به وزن مطلوب عملکردی ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی هفته 17 : مشکلات مدیریت وزن(با لحاظ سن و جنس و سبک زندگی وزمان بندی تمرین و رقابت و ..).در ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی ) .هفته 18 : مراحل چهارگانه دستیابی به وزن مطلوب برای عملکرد مطلوب |
منابع | میشلای.ماکدونیو، ماری دان
1- میشلای.ماکدونیو، ماری دانفورد (2009)، راهنمای ورزشکاران برای دستیابی به وزن مطلوب، ترجمه: رامین امیرساسان، مصطفی ارمان فر( 1390)، انتشارات طنین تبریز 2-گائینی، عباسعلی (1388)، راهبردهای تغذیه ای در فعالیتهای ورزشی و کنترل وزن، چاپ چهارم، بامداد کتاب، تهران. .3 بیل کمپبل، ماری اسپانو (2011)، راهنمای تغذیه در فعالیت بدنی و ورزش NSCA، ترجمه: رامین امیرساسان، بهمن پناهی (1396)، انتشارات طنین دانش، تبریز .4 اریک اس.راوسون، استال لوسیا والپ (2016)، تغذیه برای ورزشکاران نخبه، ترجمه:هادی روحانی، علی اکبر جهاندیده، حجت اله سیاوشی (1396)...پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی |
طرح درس | 1--تعاریف و مفاهیم کلی وزن و رده های وزنی و ترکیب بدنی ،چاقی،لاغری و ترکیب بدنی و...( در ورزشکاران و غیر ورزشکاران )
.2 اهمیت ترکیب بدنی از دیدگاه تندرستی و عملکردی 3-اهداف مختلف و روش های کسب ترکیب بدنی مطلوب برای وزن مطلوب عملکردی در ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی برای حفظ و کسب توده عضلانی، حفظ و کاهش بافت چربی و ترکیب انها .4 عوامل تنظیم کننده تعادل انرژی دریافتی و وزن بدن (میانجی های عصبی مغز، پپتیدها،هورمونها و...) .5 ارزیابی میدانی و ازمایشگاهی و تجزیه و تحلیل ترکیب بدنی ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی .6 ارزیابی میدانی و ازمایشگاهی فعالیت بدنی و هزینه انرژی ورزشکاران .7 شناسایی اولویت های رشته های مختلف ورزش های رده وزنی و غیر وزنی (ویژگی های عملکردی پست بازی یا رده وزنی و اهداف ترکیب بدنی) .8 روش های مطلوب حفظ،کاهش و افزایش وزن و عوارض ناشی از برخی روش های نامطلوب در ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی .9 انواع راهبردها و الگوهای رژیم غذایی و ورزشی دستیابی به اهداف مختلف ترکیب بدنی برای رسیدن به وزن مطلوب عملکردی ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی .10 مشکلات مدیریت وزن(با لحاظ سن و جنس و سبک زندگی وزمان بندی تمرین و رقابت و ..).در ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی ) .11 مراحل چهارگانه دستیابی به وزن مطلوب برای عملکرد مطلوب |
هدف از طرح درس | فراگیر در پایان ترم بتواند در باره اهداف و مفاهیم زیر دانش لازم را کسب کند و انها را توضیح دهد هدف کلی: آشنایی با علل تغییرات ترکیب بدنی، اصول تعادل انرژی و شیوهای مدیریت وزن مطلوب عملکردی در ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی اهداف ویژه : 1-اشنایی با علل تغییرات و سازوکارهای تنظیم کننده انرژی و ترکیب بدنی ورزشکاران 2-آشنایی با با اجزائ و شیوه های ارزیابی انرژی و ترکیب بدنی ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی 3- آشنایی با روشهای مطلوب تغذیه ای و ورزشی برای تعادل انرژی و کنترل وزن (حفظ،کاهش و افزایش وزن و دستیابی به وزن مطلوب عملکردی در ورزشکاران رده وزنی و غیر وزنی) |
توضیحات | این درس در ترمی که ارایه می شود به تعداد 18 تا 20 جلسه برگزار می شود |
عنوان | توسعه عوامل امادگی جسمانی Development of Physical Fitness |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دوشنبه 12-10 |
مکان برگزاری | دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تشخیصی (ازدانش و اگاهی و مهارت دانشجو از موضع درسی با استناد به منابع درسی کارشناسی در شروع کلاس ها ) ارزیابی تکوینی ( ارایه دانشجو از منابع و مقالات جدید ،بحث در کلاس و پروژه طراحی تمرین برای یک ورزشکار ) 40درصد ارزیابی پایان ترم (ازمون کتبی تشریحی) 60 درصد |
روش تدریس |
استادمحور ( تدریس استاد همراه با ، بحث و پرسش و پاسخ و حل مسئله و ..) دانشجو محور ( ارایه شفاهی با امکانات و تکنولوژی اموزشی ،بحث ، و طراحی تمرین ) |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | هفته 1 و 2 : شناخت تعاریف و مفاهیم نوین آمادگی جسمانی .هفته 3: شناخت اهداف و اصول اساسی تمرینات جسمانی .هفته 4 و 5 : مبانی نظری و روشهای توسعه قدرت و توان در ورزش .هفته 6 و 7 و 8 : مبانی نظری و روشهای توسعه استقامت هوازی و بی هوازی .هفته 9 و 10 : مبانی نظری و روشهای توسعه انعطاف پذیری، تعادل و هماهنگی .هفته 11: چرخه های تمرین بلندمدت و کوتاه مدت .هفته 12 و 13 : شناخت اصول طراحی جلسه تمرین، تمرین هفتگی و ماهانه .هفته 14 و 15 و 16 : اصول طراحی و برنامه ریزی تمرینات ساالنه |
منابع | 1- بومپا، تئودور، آ، کارلو بوزیچلی )2018). نظریه و روش شناسی تمرین (علم تمرین). ترجمه: کردی، محمد رضا، فرامرزی، محمد (1399). ویرایش ششم، انتشارات سمت ، تهران 2- هیوارد، اچ (2010). آمادگی جسمانی پیشرفته، ترجمه: آزاد، احمد، حامدی نیا، محمد رضا، رجبی، حمید، گایینی، عباسعلی (1395). چاپ دوم، انتشارات سمت، تهران 3- رجبی، حمید، گرزی، حمید (1399). علم تمرین. انتشارات جهاد دانشگاهی |
طرح درس | 1- شناخت تعاریف و مفاهیم نوین آمادگی جسمانی .2 شناخت اهداف و اصول اساسی تمرینات جسمانی .3 مبانی نظری و روشهای توسعه قدرت و توان در ورزش .4 مبانی نظری و روشهای توسعه استقامت هوازی و بی هوازی .5 مبانی نظری و روشهای توسعه انعطاف پذیری، تعادل و هماهنگی .6 چرخه های تمرین بلندمدت و کوتاه مدت .7 شناخت اصول طراحی جلسه تمرین، تمرین هفتگی و ماهانه .8 اصول طراحی و برنامه ریزی تمرینات ساالنه |
هدف از طرح درس | فراگیر در پایان ترم بتواند در باره اهداف و مفاهیم زیر دانش لازم را کسب کند و انها را توضیح دهد و یک برنامه تمرینی برای ورزشکار طراحی کند هدف کلی: آشنایی با مبانی نظری، اصول و متغیرها و عوامل تمرین و روش های توسعه عوامل آمادگی جسمانی اهداف ویژه: .1 آشنایی با اهداف و اصول اساسی تمرین .2 آشنایی با متغیرها و عوامل اصلی آمادگی جسمانی .3 آشنایی با روشهای توسعه و برنامه ریزی و زمان بندی توسعه عوامل آمادگی جسمانی |