برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | پروتئین ها و اسیدهای آمینه در تغذیه دام |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | سه شنبه 8-10 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
نحوه ارزیابی | آزمون کتبی |
روش تدریس | ارئه مطالب در کلاس درس، ارائه برخی از مقالات بروز و مؤثر، ارائه چارت های خلاصه نویسی شده از جزوات مختلف |
طرح درس | نظری : جلسه اول: بررسی تخمیر و گوارش پروتئین ها در دستگاه گوارش دام ، جذب اسیدهای آمینه و پپتیدها جلسه دوم : سوخت و ساز پروتئین ها و اسیدهای آمینه در دام ها ، نقش عوامل مختلف بر متابولیسم شکمبه ای نیتروژن جلسه سوم: پاسخ دام به پروتئین ها ، روش های تامین اسیدهای آمینه برای نگهداری جلسه چهارم: رشد و تولیدات حیوانی، عدم توازن، ضدیت و مسمومیت اسیدهای آمینه جلسه پنجم: استانداردهای تغذیه ای و تعیین نیاز پروتئین ها و اسیدهای آمینه در دام ها، مقایسه سامانه های بیان پروتئین در دام جلسه ششم : ارزشیابی کیفی و معیارهای کیفیت پروتئین ها در دام های با معده چند بخشی و ساده، حلالیت و تجزیه پذیری پروتئین در شکمبه جلسه هفتم : روش های اندازه گیری پروتئین میکروبی ، توازن نیتروژن، تعیین گوارش پذیری و زیست فراهمی اسیدهای آمینه مواد خوراکی جلسه هشتم:بررسی موضوعات جدید و چشم انداز در زمینه ی تغذیه پروتئین |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با سوخت و ساز پروتئین در تغذیه دام، استاندارهای تغذیه ای و تعیین زیست فراهمی و کیفیت پروتئین ها و اسیدهای آمینه |
عنوان | مباحث نوین در تغذیه دام |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | سه شنبه 10-12 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
نحوه ارزیابی | آزمون کتبی |
روش تدریس | این واحد درسی به صورت مشترک می باشد و ارئه مطالب در کلاس درس، ارائه برخی از مقالات بروز و مؤثر، ارائه چارت های خلاصه نویسی شده از جزوات مختلف |
طرح درس | جلسه اول: روش های بهبود سلامتی و عملکرد شکمبه و دستگاه گوارش در دام و استفاده از مواد فیتوژنیک در تغذیه دام جلسه دوم: استراتژی های تغذیه ای مرتبط با انتقال عوامل بیماری زا از طریق خوراک با تاکید بر سالم بودن خوراک جلسه سوم: تولیدمتان در نشحوارکنندگان و کنترل آن با روش های تغذیه ای، کاهش آلودگی های زیست محیطی توسط نیتروژن و فسفر جلسه جهارم: پروتئومیکس و نوتریژنومیکس و متابولومیکس و ارتباط آنها با مطلوب کردن اعمال شکمبه، مدیریت سلامت دام ها از طریق تغذیه جلسه پنجم: چالش های جدید تغذیه دام در ارتباط با تولیدات دامی ارگانیک، بررسی و بحث در مورد مقالات جدید و اساسی در خصوص سلامت دام با تغذیه مناسب |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با مباحث جدید مربوط به تغذیه دام |
عنوان | بیوشیمی حیوانی پیشرفته |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | سه شنبه 16-18 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی - ساختمان تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
نحوه ارزیابی | آزمون کتبی |
روش تدریس | ارئه مطالب در کلاس درس، ارائه برخی از مقالات بروز و مؤثر، ارائه چارت های خلاصه نویسی شده از جزوات مختلف |
طرح درس | جلسه اول: ساختار سلول های حیوانی، آب و الکترولیت ها، پروتئین ها، کربوهیدرات ها، چربیها، اسیدهای نوکلئیک و مشتقات آن ها جلسه دوم: آنزیم ها، ویتامین ها، کوآنزیم ها، مواد معدنی و کوفاکتورها، هورمون های حیوانی، بیوانرژی و متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها در حیوانات مزرعه ای جلسه سوم : متابولیسم اسیدهای چرب و استروئیدها در حیوانات مزرعه ای جلسه چهارم: بیوشیمی غشای سلول، متابولیسم اسیدهای آمینه و پروتئین ها در حیوانات مزرعه ای جلسه پنجم: متابولیسم پریمیدین ها و مشتقات پورینی، اسیدهای نوکلئیک، پروتئین ها و کدهای ژنتیکی، بیان ژن و کنترل آن در بدن حیوانات مزرعه ای جلسه ششم: بیوشیمی تخمیر، چرخه های نیتروژن، کربن، گوگرد و فسفر در حیوانات مزرعه ای جلسه هفتم : بیوشیمی مواد مغذی و سموم، پاسخ به تغییرات محیطی (بیوشیمی سیستم حسی و سیستم ایمنی) جلسه هشتم: کنترل متابولیسم در بدن حیوان، استراتژی های بیوشیمیایی فرایند و تبدیل مواد مغذیه در دام (نگهداری، رشد، شیردهی؛ تولیدمثل) |
هدف از طرح درس | آشنایی جامع دانشجویان با مباحث مختلف بیوشیمی مواد مغذی مختلف در بدن حیوانات مزرعه ای و جنبه های مختلف بیوشیمی ژن و تنظیم آن |
عنوان | تغذیه نشخوارکنندگان |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | سه شنبه 10-12 و 14-16 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی -ساختمان تحصیلات تکمیلی |
تعداد واحد | ۳ |
نحوه ارزیابی | آزمون کتبی |
روش تدریس | ارئه مطالب در کلاس درس، ارائه برخی از مقالات بروز و مؤثر، ارائه چارت های خلاصه نویسی شده از جزوات مختلف |
طرح درس | جلسه اول: اشنایی بر اهمیت مواد مغذی و بررسی مکانیسم دستگاه گوارش نشخوارکنندگان جلسه دوم: سامانه های مختلف انرژی و پروتئین در تغذیه نشخوارکنندگان جلسه سوم: استاندارهای غذایی و مبانی روش های برآورد نیازهای غذایی حیوانات، عوامل موثر بر نیاز های دام نشخوارکننده جلسه چهارم : بررسی رابطه متقابل بین مواد خوراک مختلف و تاثیر مواد غذایی بر تولید، عوامل موثر بر مصرف و گوارش خوراک جلسه پنجم:عوامل مضر و سمی در خوراک دام و طیور و روش های کاهش یا برطرف نمودن تاثیر آنها جلسه ششم: روش های ارزشیابی مواد خوراکی، نیاز (کمی و کیفی)آب در دام نشخوار کننده با توجه به شرایط محیطی جلسه هفتم: مبانی تغذیه حیوانات ارگانیک (از جمله اصول، تعارف، اهداف، قوانین، نوع خوراک، افزودنی های مجاز) |
هدف از طرح درس | اشنایی دانشجویان با اصول تغذیه نشخوارکنندگان |
عنوان | زبان تخصصی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | سه شنبه 10-12 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
نحوه ارزیابی | ازمون کتبی |
روش تدریس | ارئه مطالب در کلاس درس، ارائه برخی از مقالات بروز و مؤثر، ارائه چارت های خلاصه نویسی شده از جزوات مختلف |
طرح درس | مطالعه و ارائه ی مطالب تخصصی آموزشی و پژوهشی رشته علوم دامی در زمینه شناخت و پرورش گونه های مختلف حیوانی به زمان انگلیسی |
هدف از طرح درس | تقویت سطح زبان انگلیسی تخصصی دانشجو جهت استفاده از متون علمی |
عنوان | آنزیم شناسی در تغذیه دام |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | سه شنبه 10-12 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | پروتئین ها و اسیدهای آمینه در تغذیه دام
|
نحوه ارزیابی | آزمون کتبی |
روش تدریس | ارئه مطالب در کلاس درس، ارائه برخی از مقالات بروز و مؤثر، ارائه چارت های خلاصه نویسی شده از جزوات مختلف |
طرح درس | نظری : مباحث تکمیلی در مبحث ساختمان آنزیم ها، فعالیت ، وظایف، نحور عمل و محل عمل آنزیم ها در دام انواع پیوندها درمجموعه انزیم- سوبسترا انواع مختلف آنزیم ها، انزیم های با منشا خارجی اهمیت مصرف آنزیم های با منشا خارجی در تغذیه دام آنزیم های سنتتیک، مهارکننده های آنزیمی، روش های تثبیت آنزیم ها، عوامل موثر بر پایداری و فعالیت آنزیم های مصرفی منابع آنزیمی، روش های مختلف استخراج و خالص سازی و جداسازی آنزیم ها از بافت های حیوانی آنزیم های میکروبی، استفاده عملی از آنزیم های با منشا خارجی در جیره دام نحوه تولید آنزیم ها در شرایط صنعتی و بررسی عملکرد آنها جنبه های سلامت و عوامل زیست محیطی مرتبط با مصرف آنزیم ها بررسی موضوعات جدید در خصوص آنزیم های به کاررفته در خوراک دام
|
هدف از طرح درس | آشنایی تخصصی با آنزیم ها و مباحث تکمیلی در آنزیم شناسی، کاربرد آنزیم ها در تغذیه دام و روش های استخراج و ساخت آنها |