برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | عملیات واحد ۱ |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | دوشنبه 8 تا 10 - دوشنبه 10 تا 12 * |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیوسیستم |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | مقاومت مصالح 1 |
نحوه ارزیابی | میان ترم پایان ترم |
روش تدریس | حضوری - نظری |
منابع | عملیات واحد (پورآذرنگ) عملیات واحد در فرآوری مواد غذایی ( دکتر حسین میر سعید قاضی
|
طرح درس | معرفی خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی - بوجاری محصولات دانه ای - خواص توده دانه - روشهای تمیز کردن - انواع حرکت غربال - معرفی روشهای مختلف بوجاری - عوامل طراحی الک ها - کارایی غربال - خشک کردن محصولات - عوامل موثر در خشک کردن - سینتیک و آهنگ خشک کردن - انتخاب خشک کن - انواع خشک کن و عملکرد آنها ( کیلن ، تسمه نقاله ای ، نیوماتیک ، قفسه ای، انجمادی ، غلتکی ، اسپری داریر، بستر شناور) سورتنگ محصولات - اهمیت سورتینگ - روشهای سورتینگ - معیار ارزیابی عمکرد سورتینگ - اندازه بندی و معرفی انواع اندازه بند سبزیجات و میوه ها - در جهبندی و معرفی روشهای درجه بندی الکترونیکی و مکانیکی تبدیل برنج - معرفی انواع برنج - ماشینهای خشک کن شلتوک و مقایسه آنها - پوست کنی - سفیدکنی - بوجاری و صیقل دهی- معرفی سیستم های نوین متمرکز کاهش اندازه - اصول و تیوری های کاهش اندازه - کارایی خرد کردن- انواع ماشینهای کاهش اندازه انتقال مواد در کارخانه های صنایع غذایی- محاسبات آنها شامل انتقال هلیسی، تسمه نقاله ای ، سطلی ، نیوماتیک و ... |
هدف از طرح درس | تجزیه و تحلیل ماشینهای مرتبط با عملیات واحد |
عنوان | اصول طراحی کارخانه های صنایع غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 10 تا 12 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیوسیستم |
تعداد واحد | ۲ |
نحوه ارزیابی | آزمون میان ترم آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری - نظری |
منابع | طراحی کارخانه های صنایع غذایی ( ترجمه احمد کلباسی اشتری و همکاران) اصول طراحی کارخانه های صنایع غذایی ( تالیف رضا اسماعیل زاده کناری و همکاران) طراحی کارخانه های صنایع غذایی ( نوشته عسگر فرحناکی و همکاران) |
طرح درس | مقدمه طراحی کارخانه شامل زمان و قلمرو طراحی - اهمیت و ساختار صنایع غذایی در اروپا ، امریکا ، ایران - انتخاب زمین کارخانه و پارامتر های موثر در انتخاب - طراحی و انتخاب قسمت های مختلف کارخانه - کلیات طراحی کارخانه شامل الگوی جریان مواد و موازنه جرم و انرژی - تعیین ظرفیت و هزینه کارخانه - جنبه های قانونی و مهندسی طراحی - تسهیلات جانبی شامل آب و برق و گاز و ... ، اصول طراحی بعداشتی کارخانه شامل پمپ ها و مخازن و لوله ها - انواع سیستم های تمیز کنی تجهیزات - ویژگی مواد مورد استفاده در ساخت تجهیزات - فاضلاب و انواع روشهای مدیریت فاضلاب کارخانه - آنالیز های اقتصادی کارخانه و بیا ن معیارهای ایستا و پویا در تحللیل اقتصادی مقدمه ای در مورد روشنایی کارخانه و روشهای انتقال مواد |
عنوان | فناوری خشک کردن محصولات کشاورزی |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | یکشنبه ساعت 14 تا 18 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیوسیستم |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارایه تکالیف کلاسی سمینار امتحان پایان ترم |
روش تدریس | حضوری نظری |
منابع | اصول خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی ( تالیق حمید توکلی پور) روشهای خشک کردن مواد غذایی ( ترجمه سید علی مرتضوی و همکاران) Hand booh of Industrial Drying ( ARUN MUJUMDAR) |
طرح درس | کلیات - اصول خشک کردن و پدیده های مهم انتقال در خشک کردن - سینتیک های خشک کردن - آهنگ خشک کردن - عوامل موثر در آهنگ خشک کردن - رطوبت تعادلی و مدل های مربوطه - روشهای رطوبت سنجی- نفوإموثر در فرآیند خشک کردن- مدل های مبتنی بر نفوذ پذیری - ساز و کار خشک کردن و معرفی عملکرد و محاسبات خشک کن های مختلف شامل: خشک کن کیلن - تسمه نقاله ای - پاششی - نیوماتیک - خلایی- قفسه ای - استوانه ای دوار - انجمادی و ....... کاربرد خشک کنهای مادون قرمز - اصول اساسی مادون قرمز و معادلات حاکم - مشخصات یک سیستم مادون قرمز - محاسبات فاکتور شکل - |
عنوان | شبیه سازی و مدل سازی ریاضی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | شنبه 8 تا 10 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیوسیستم |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | تکالیف سر کلاس سمینار آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری نظری |
منابع | مدل سازی فرآیند های صنایع غذایی ( ترجمه مرتضوی و همکاران) طراحی کارخانه های صنایع غذایی - فصل دوم : مدل سازی ریاضی سامانه های .... (ترجمه احمد کلباسی اشتری و همکاران) Food process operation modeling (Joseph Irudayaraj) |
طرح درس | مقدمه و معرفی انواع مدل - اصول مدل سازی- مثالهای مدل سازی بیان روشهای مختلف مدل سازی استقرایی یا تجربی - روشهای داده برداری - آنالیز داده ها - فرمت داده ها- تعیین فرضیات و پارامتر های مهم - مراحل مدل سازی به روش کلاسیک- مدل های پیوسته و گسسته- اعتبار سنجی مدل ها - سامانه های ماشین - خاک - خشک کن ها - سردخانه ها - گاوداری و گلخانه ها - روش کمترین مربعات خطا در مدل سازی - روشهای ماتریسی - مدل های خطی و غیر خطی - مدل سازی به روش رگرسیون چند گانه - مقدمه ای بر کاربرد شبکه عصبی و بردار پشتیبان - |
عنوان | اصول مهندسی فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | شنبه 14 تا 18 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیو سیستم |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | سمینار آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری نظری |
منابع | تکنولوژی فرآورد های غلات ( هادی پیغمبر دوست) عملیات واحد در فرآوری محصولات کشاورزی (پور آذرنگ و همکاران) تکنولوژی قند ( اسماعیل زاده Dairy Processing Handbook (Bylond) Handbook of Cane suger engineering (Hugot) Handbook of Meat Processing ( Toldra)
|
طرح درس | تکنولوژی غلات شامل جلسه اول:آشنایی با غلات - خواص آنها - میزان تولید و واردات (3 ساعت) جلسه دوم: عوامل موثر در تغییرات کیفی در انبار - نگهداری و روشهای آن - انبار ها (سه ساعت) جلسه سوم: سیلو ها - طراحی سیلو ها - روشهای براورد و آنالیز نیروها - روشهای هوادهی (سه ساعت) جلسه چهارم : بوجاری و اصول جدا سازی مواد در کارخانه های آرد سازی - تجهیزات بو جاری - عوامل عملکردی و طراحی بوجار ها (سه ساعت) جلسه پنجم: نیم پز کردن - عوامل موثر - روشها - معادلات هیدراسیون - نیم پز کردن برنج - نیم پز کردن گندم (سه ساعت) جلسه ششم: دیاگرام آرد سازی - تجهیزات آرد سازی - عوامل طراحی تجهیزات آرد سازی( سه ساعت) جلسه هفتم : خواص خمیر - آنزیم ها - اثر فرآیند بر کیفیت نان - دستگاههای تولید خمیر ( سه ساعت) جلسه هشتم :تکنولوژی تولید ماکارونی - بیسکویت و ماشینهای مربوطه( سه ساعت) از جلسه 9 به بعد همکارمان خانم دکتر نعلبندی تدریس خواهند کرد |
عنوان | فناوری پس از برداشت و انبارداری |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیوسیستم |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | آزمون میان ترم آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری نظری |
منابع | تکنولوژی بعد از برداشت ( ترجمه عزت اله عسگری اصلی ارده) فیزیولوژی پس از برداشت ( ترجمه مجید راحمی) KADER |
طرح درس | اهمیت فیزیولوژی پس از برداشت - ترکیب میوه ها و سبزیجات ، معرفی فرآیند تنفس و تقسیم بندی بر اساس این معیار، معرفی و تقسیم بندی میوه ها و سبزیجات از نظر مقاومت به سرما، تغییرات روی محصول در حین انبارداری، اثرات اتیلن و منو و دی اکسید کربن روی محصول انبار شده، کاربرد تکنولوژی پیش سرمایش و روشهای آن و مقایسه فنی و اقتصادی این روشها ساختار سرد خانه ها و موارد مهم طراحی روشهای بسته بندی و اثرات آن روی عمر انبار مانی محصول و توصیف روشهای بسته بندی MAP , روش CA |
هدف از طرح درس | اشنایی با اصول مهندسی پس از برداشت و روشهای مهندسی پس از برداشت ازجمله سرکردن ، انبارداری ، بسته بندی |
عنوان | شبیه سازی و مدل سازی ریاضی پیشرفته |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | شنبه 8 تا 10 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیو سیستم |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارایه سمینار تکالیف سر کلاس امتحان نهایی |
روش تدریس | حضوری نظری |
منابع | مقدمه و تعاریف - تقسیم بندی و معرفی مدل های ریاضی شامل مدلهای استنتاجی و استقرایی - معایب و محاسن انها موارد کاربرد شبیه سازی و مثالهای عملی خواص مهندسی مورد استفاده در مدل سازی - روشهای محاسبات یا آزمایش خواص مهندسی مثالهای مدل سازی در مورد سرد کردن ، انتقال گرما ، انتقال جرم و انتقال ممنتوم مراحل مدل سازی و انتخاب پارامترهای مهم در مدل سازی معرفی روشهای مختلف حل مسئله در شبیه سازی شامل تفاضلات متناهی ، اجزای محدود و حجم محدود و بیان نرم افزارهای مربوطه مراحل کامل تعیین معادلات اصلی انتقال ،شرایط مرزی و روش حل مسئله در انتقال گرما و جرم و ممنتوم روشهای اصلی بررسی اعتبار مدل تفسیر نتایج شبیه سازی و معیار های معتبر سازی شبیه سازی
|
هدف از طرح درس | اشنایی با روشهای شبیه سازی عددی پدیده های انتقال و سایر مکانیزم ها |
عنوان | مهندسی تجهیزات صنایع غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | شنبه 10 تا 12 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیوسیستم |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | سمینار امتحان پایان ترم |
روش تدریس | حضوری نظری |
منابع | Handbook of Food Processing Equipment ( Saravacos) Handbook of chemical processing equipment (cheremisinoff) |
طرح درس | آشنایی با نحوه کارکرد تجهیزات صنایع غذایی - اصول اساسی در طراحی تجهیزات صنایع غذایی - مواد مورد استفاده در ساخت تجهیزات - تفوت اصلی طراحی تجهیزات صنایع غذایی با ساید تجهیزات - شاخص های اقتصادی در برآورد هزینه تجهیزات - عوامل عملکردی و ساختاری تجهیزات- فرآیند های تولید و تجهیزات مربوطه - طراحی بهداشتی و اصول اساس آن در طراحی تجهیزات - طراحی و کاربرد ماشینهای بسته بندی - خشک کن ها - ماشینهای جدا ساز مکانیکی - مخلوط کنها - فراوری حرارتی - تجهیزات انجماد |