برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان عملیات واحد ۱
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری دوشنبه 8 تا 10 - دوشنبه 10 تا 12 *
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

مقاومت مصالح 1

نحوه ارزیابی

میان ترم 

پایان ترم

روش تدریس

حضوری  -  نظری

منابع

عملیات واحد (پورآذرنگ)

عملیات واحد در فرآوری مواد غذایی ( دکتر حسین میر سعید قاضی

 

طرح درس

معرفی خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی - 

بوجاری محصولات دانه ای - خواص توده دانه - روشهای تمیز کردن - انواع حرکت غربال - معرفی روشهای مختلف بوجاری - عوامل طراحی الک ها - کارایی غربال - 

خشک کردن محصولات - عوامل موثر در خشک کردن - سینتیک و آهنگ خشک کردن - انتخاب خشک کن - انواع خشک کن و عملکرد آنها ( کیلن ، تسمه نقاله ای ، نیوماتیک ، قفسه ای، انجمادی ، غلتکی ، اسپری داریر، بستر شناور)

سورتنگ محصولات - اهمیت سورتینگ - روشهای سورتینگ - معیار ارزیابی عمکرد سورتینگ - اندازه بندی و معرفی انواع اندازه بند سبزیجات و میوه ها - در جهبندی و معرفی روشهای درجه بندی الکترونیکی و مکانیکی

تبدیل برنج - معرفی انواع برنج - ماشینهای خشک کن شلتوک و مقایسه آنها - پوست کنی - سفیدکنی - بوجاری و صیقل دهی- معرفی سیستم های نوین متمرکز

کاهش اندازه - اصول و تیوری های کاهش اندازه - کارایی خرد کردن- انواع ماشینهای کاهش اندازه

انتقال مواد در کارخانه های صنایع غذایی-  محاسبات آنها شامل انتقال هلیسی،  تسمه نقاله ای ، سطلی ، نیوماتیک و ...

هدف از طرح درس

تجزیه و تحلیل ماشینهای مرتبط با عملیات واحد

عنوان اصول طراحی کارخانه های صنایع غذایی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 10 تا 12
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

آزمون میان ترم

آزمون پایان ترم

روش تدریس

حضوری  -  نظری

منابع

طراحی کارخانه های صنایع غذایی  ( ترجمه احمد کلباسی اشتری و همکاران)

اصول طراحی کارخانه های صنایع غذایی ( تالیف رضا اسماعیل زاده کناری و همکاران)

طراحی کارخانه های صنایع غذایی ( نوشته عسگر فرحناکی و همکاران)

طرح درس

مقدمه  طراحی کارخانه شامل زمان و قلمرو طراحی - اهمیت و ساختار صنایع غذایی  در اروپا ، امریکا ، ایران - انتخاب زمین کارخانه و پارامتر های موثر در انتخاب - طراحی و انتخاب قسمت های مختلف کارخانه - کلیات طراحی کارخانه شامل الگوی جریان مواد و موازنه جرم و انرژی - تعیین ظرفیت و هزینه کارخانه - جنبه های قانونی و مهندسی طراحی - تسهیلات جانبی شامل آب و برق و گاز و ... ، اصول طراحی بعداشتی کارخانه شامل پمپ ها و مخازن و لوله ها - انواع سیستم های تمیز کنی تجهیزات - 

ویژگی مواد مورد استفاده در ساخت تجهیزات - فاضلاب و انواع روشهای مدیریت فاضلاب کارخانه - 

آنالیز های اقتصادی کارخانه و بیا ن معیارهای ایستا و پویا در تحللیل اقتصادی

مقدمه ای در مورد روشنایی کارخانه و روشهای انتقال مواد

عنوان فناوری خشک کردن محصولات کشاورزی
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
زمان برگزاری یکشنبه ساعت 14 تا 18
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارایه تکالیف کلاسی

سمینار

امتحان پایان ترم

روش تدریس

حضوری

نظری

منابع

اصول خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی  ( تالیق حمید توکلی پور)

روشهای خشک کردن مواد غذایی ( ترجمه سید علی مرتضوی و همکاران)

Hand booh of Industrial Drying ( ARUN MUJUMDAR)

طرح درس

کلیات  - اصول خشک کردن و پدیده های مهم انتقال در خشک کردن - سینتیک های خشک کردن - آهنگ خشک کردن - عوامل موثر در آهنگ خشک کردن - رطوبت تعادلی و مدل های مربوطه -  روشهای رطوبت سنجی- نفوإموثر در فرآیند خشک کردن- مدل های مبتنی بر نفوذ پذیری - ساز و کار خشک کردن و معرفی عملکرد و محاسبات خشک کن های مختلف شامل:

خشک کن کیلن - تسمه نقاله ای - پاششی - نیوماتیک - خلایی- قفسه ای - استوانه ای دوار - انجمادی  و .......

کاربرد خشک کنهای مادون قرمز - اصول اساسی مادون قرمز و معادلات حاکم - مشخصات یک سیستم مادون قرمز - محاسبات فاکتور شکل - 

عنوان شبیه سازی و مدل سازی ریاضی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری شنبه 8 تا 10
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

تکالیف سر کلاس

سمینار

آزمون پایان ترم

روش تدریس

حضوری 

نظری

منابع

مدل سازی فرآیند های صنایع غذایی  ( ترجمه مرتضوی و همکاران)

طراحی کارخانه های صنایع غذایی -  فصل دوم : مدل سازی ریاضی سامانه های ....  (ترجمه احمد کلباسی اشتری و همکاران)

Food process operation modeling  (Joseph Irudayaraj)

طرح درس

مقدمه و معرفی انواع مدل -  اصول مدل سازی- مثالهای مدل سازی

بیان روشهای مختلف مدل سازی استقرایی یا تجربی - روشهای داده برداری -   آنالیز داده ها  - فرمت داده ها- تعیین فرضیات و پارامتر های مهم - مراحل مدل سازی به روش کلاسیک- مدل های پیوسته و گسسته- اعتبار سنجی مدل ها - سامانه های ماشین - خاک  - خشک کن ها - سردخانه ها -  گاوداری و گلخانه ها -  روش کمترین مربعات خطا در مدل سازی - روشهای ماتریسی -  مدل های خطی و غیر خطی - مدل سازی به روش رگرسیون چند گانه -  مقدمه ای بر کاربرد شبکه عصبی و بردار پشتیبان - 

عنوان اصول مهندسی فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری شنبه 14 تا 18
مکان برگزاری گروه مهندسی بیو سیستم
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

سمینار

آزمون پایان ترم

روش تدریس

حضوری

نظری

منابع

تکنولوژی فرآورد های غلات  ( هادی پیغمبر دوست)

عملیات واحد در فرآوری محصولات کشاورزی (پور آذرنگ و همکاران)

تکنولوژی قند  ( اسماعیل زاده 

Dairy Processing Handbook (Bylond)

Handbook of Cane suger engineering (Hugot)

Handbook of Meat Processing ( Toldra)

 

طرح درس

تکنولوژی غلات شامل

جلسه اول:آشنایی با غلات - خواص آنها - میزان تولید و واردات  (3 ساعت)

جلسه دوم: عوامل موثر در تغییرات کیفی در انبار - نگهداری و روشهای آن - انبار ها (سه ساعت)

جلسه سوم: سیلو ها  - طراحی سیلو ها - روشهای براورد و آنالیز نیروها - روشهای هوادهی (سه ساعت)

جلسه چهارم : بوجاری و اصول جدا سازی مواد در کارخانه های آرد سازی - تجهیزات بو جاری - عوامل عملکردی و طراحی بوجار ها (سه ساعت)

جلسه پنجم:  نیم پز کردن - عوامل موثر - روشها - معادلات هیدراسیون - نیم پز کردن برنج - نیم پز کردن گندم (سه ساعت)

جلسه ششم: دیاگرام آرد سازی - تجهیزات آرد سازی - عوامل طراحی تجهیزات آرد سازی( سه ساعت)

جلسه هفتم : خواص خمیر - آنزیم ها - اثر فرآیند بر کیفیت نان - دستگاههای تولید خمیر ( سه ساعت)

جلسه هشتم :تکنولوژی تولید ماکارونی - بیسکویت و ماشینهای مربوطه( سه ساعت)

از جلسه 9 به بعد همکارمان خانم دکتر نعلبندی تدریس خواهند کرد

عنوان فناوری پس از برداشت و انبارداری
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

آزمون میان ترم

آزمون پایان ترم

روش تدریس

حضوری

نظری

منابع

تکنولوژی بعد از برداشت ( ترجمه  عزت اله عسگری اصلی ارده)

فیزیولوژی پس از برداشت ( ترجمه مجید راحمی)

KADER

طرح درس

اهمیت فیزیولوژی پس از برداشت - ترکیب میوه ها و سبزیجات ، معرفی فرآیند تنفس و تقسیم بندی بر اساس این معیار، معرفی و تقسیم بندی میوه ها و سبزیجات از نظر مقاومت به سرما، تغییرات روی محصول در حین انبارداری، اثرات اتیلن و منو و دی اکسید کربن روی محصول انبار شده، 

کاربرد تکنولوژی پیش سرمایش و روشهای آن و مقایسه فنی و اقتصادی این روشها

ساختار سرد خانه ها و موارد مهم طراحی

روشهای بسته بندی و اثرات آن روی عمر انبار مانی محصول و توصیف روشهای بسته بندی MAP ,  روش CA

هدف از طرح درس

اشنایی با اصول مهندسی پس از برداشت و روشهای مهندسی پس از برداشت ازجمله سرکردن ، انبارداری ، بسته بندی 

عنوان شبیه سازی و مدل سازی ریاضی پیشرفته
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
زمان برگزاری شنبه 8 تا 10
مکان برگزاری گروه مهندسی بیو سیستم
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارایه سمینار

تکالیف سر کلاس

امتحان نهایی

روش تدریس

حضوری 

نظری

منابع

مقدمه و تعاریف - تقسیم بندی و معرفی مدل های ریاضی شامل مدلهای استنتاجی و استقرایی - معایب و محاسن انها

موارد کاربرد شبیه سازی و مثالهای عملی

خواص مهندسی مورد استفاده در مدل سازی - روشهای محاسبات یا آزمایش خواص مهندسی

مثالهای مدل سازی در مورد سرد کردن  ، انتقال گرما ، انتقال جرم و انتقال ممنتوم

مراحل مدل سازی و انتخاب پارامترهای مهم در مدل سازی

معرفی روشهای مختلف حل مسئله در شبیه سازی شامل تفاضلات متناهی ، اجزای محدود و حجم محدود و بیان نرم افزارهای مربوطه

مراحل کامل تعیین معادلات اصلی انتقال ،شرایط مرزی و روش حل مسئله در انتقال گرما و جرم و ممنتوم

روشهای اصلی بررسی اعتبار مدل 

تفسیر نتایج شبیه سازی و معیار های معتبر سازی شبیه سازی

 

هدف از طرح درس

اشنایی با روشهای شبیه سازی عددی پدیده های انتقال و سایر مکانیزم ها

عنوان مهندسی تجهیزات صنایع غذایی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری شنبه 10 تا 12
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

سمینار

امتحان پایان ترم

روش تدریس

حضوری 

نظری

منابع

Handbook of Food Processing Equipment  ( Saravacos)

Handbook of chemical processing equipment (cheremisinoff)

طرح درس

آشنایی با نحوه کارکرد تجهیزات صنایع غذایی - اصول اساسی در طراحی تجهیزات صنایع غذایی - مواد مورد استفاده در ساخت تجهیزات - تفوت اصلی طراحی تجهیزات صنایع غذایی با ساید تجهیزات - شاخص های اقتصادی در برآورد هزینه تجهیزات - عوامل عملکردی و ساختاری تجهیزات- فرآیند های تولید و تجهیزات مربوطه - طراحی بهداشتی و اصول اساس آن در طراحی تجهیزات - طراحی و کاربرد ماشینهای بسته بندی - خشک کن ها - ماشینهای جدا ساز مکانیکی - مخلوط کنها - فراوری حرارتی - تجهیزات انجماد