برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

پیش نیاز درس

مقاومت مصالح 1

منابع

عملیات واحد (پورآذرنگ)

عملیات واحد در فرآوری مواد غذایی ( دکتر حسین میر سعید قاضی

 

طرح درس

معرفی خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی - 

بوجاری محصولات دانه ای - خواص توده دانه - روشهای تمیز کردن - انواع حرکت غربال - معرفی روشهای مختلف بوجاری - عوامل طراحی الک ها - کارایی غربال - 

خشک کردن محصولات - عوامل موثر در خشک کردن - سینتیک و آهنگ خشک کردن - انتخاب خشک کن - انواع خشک کن و عملکرد آنها ( کیلن ، تسمه نقاله ای ، نیوماتیک ، قفسه ای، انجمادی ، غلتکی ، اسپری داریر، بستر شناور)

سورتنگ محصولات - اهمیت سورتینگ - روشهای سورتینگ - معیار ارزیابی عمکرد سورتینگ - اندازه بندی و معرفی انواع اندازه بند سبزیجات و میوه ها - در جهبندی و معرفی روشهای درجه بندی الکترونیکی و مکانیکی

تبدیل برنج - معرفی انواع برنج - ماشینهای خشک کن شلتوک و مقایسه آنها - پوست کنی - سفیدکنی - بوجاری و صیقل دهی- معرفی سیستم های نوین متمرکز

کاهش اندازه - اصول و تیوری های کاهش اندازه - کارایی خرد کردن- انواع ماشینهای کاهش اندازه

انتقال مواد در کارخانه های صنایع غذایی-  محاسبات آنها شامل انتقال هلیسی،  تسمه نقاله ای ، سطلی ، نیوماتیک و ...

هدف از طرح درس

تجزیه و تحلیل ماشینهای مرتبط با عملیات واحد

تعداد واحد ۳
روش تدریس

حضوری  -  نظری

نحوه ارزیابی

میان ترم 

پایان ترم

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
دوشنبه 8 تا 10 - دوشنبه 10 تا 12 * گروه مهندسی بیوسیستم - - -
منابع

طراحی کارخانه های صنایع غذایی  ( ترجمه احمد کلباسی اشتری و همکاران)

اصول طراحی کارخانه های صنایع غذایی ( تالیف رضا اسماعیل زاده کناری و همکاران)

طراحی کارخانه های صنایع غذایی ( نوشته عسگر فرحناکی و همکاران)

طرح درس

مقدمه  طراحی کارخانه شامل زمان و قلمرو طراحی - اهمیت و ساختار صنایع غذایی  در اروپا ، امریکا ، ایران - انتخاب زمین کارخانه و پارامتر های موثر در انتخاب - طراحی و انتخاب قسمت های مختلف کارخانه - کلیات طراحی کارخانه شامل الگوی جریان مواد و موازنه جرم و انرژی - تعیین ظرفیت و هزینه کارخانه - جنبه های قانونی و مهندسی طراحی - تسهیلات جانبی شامل آب و برق و گاز و ... ، اصول طراحی بعداشتی کارخانه شامل پمپ ها و مخازن و لوله ها - انواع سیستم های تمیز کنی تجهیزات - 

ویژگی مواد مورد استفاده در ساخت تجهیزات - فاضلاب و انواع روشهای مدیریت فاضلاب کارخانه - 

آنالیز های اقتصادی کارخانه و بیا ن معیارهای ایستا و پویا در تحللیل اقتصادی

مقدمه ای در مورد روشنایی کارخانه و روشهای انتقال مواد

تعداد واحد ۲
روش تدریس

حضوری  -  نظری

نحوه ارزیابی

آزمون میان ترم

آزمون پایان ترم

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
یکشنبه 10 تا 12 گروه مهندسی بیوسیستم - - -
پیش نیاز درس

ندارد

منابع

تکنولوژی بعد از برداشت ( ترجمه  عزت اله عسگری اصلی ارده)

فیزیولوژی پس از برداشت ( ترجمه مجید راحمی)

KADER

طرح درس

اهمیت فیزیولوژی پس از برداشت - ترکیب میوه ها و سبزیجات ، معرفی فرآیند تنفس و تقسیم بندی بر اساس این معیار، معرفی و تقسیم بندی میوه ها و سبزیجات از نظر مقاومت به سرما، تغییرات روی محصول در حین انبارداری، اثرات اتیلن و منو و دی اکسید کربن روی محصول انبار شده، 

کاربرد تکنولوژی پیش سرمایش و روشهای آن و مقایسه فنی و اقتصادی این روشها

ساختار سرد خانه ها و موارد مهم طراحی

روشهای بسته بندی و اثرات آن روی عمر انبار مانی محصول و توصیف روشهای بسته بندی MAP ,  روش CA

هدف از طرح درس

اشنایی با اصول مهندسی پس از برداشت و روشهای مهندسی پس از برداشت ازجمله سرکردن ، انبارداری ، بسته بندی 

تعداد واحد ۳
روش تدریس

حضوری

نظری

نحوه ارزیابی

آزمون میان ترم

آزمون پایان ترم

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
گروه مهندسی بیوسیستم - - -
پیش نیاز درس

ندارد

منابع

مقدمه و تعاریف - تقسیم بندی و معرفی مدل های ریاضی شامل مدلهای استنتاجی و استقرایی - معایب و محاسن انها

موارد کاربرد شبیه سازی و مثالهای عملی

خواص مهندسی مورد استفاده در مدل سازی - روشهای محاسبات یا آزمایش خواص مهندسی

مثالهای مدل سازی در مورد سرد کردن  ، انتقال گرما ، انتقال جرم و انتقال ممنتوم

مراحل مدل سازی و انتخاب پارامترهای مهم در مدل سازی

معرفی روشهای مختلف حل مسئله در شبیه سازی شامل تفاضلات متناهی ، اجزای محدود و حجم محدود و بیان نرم افزارهای مربوطه

مراحل کامل تعیین معادلات اصلی انتقال ،شرایط مرزی و روش حل مسئله در انتقال گرما و جرم و ممنتوم

روشهای اصلی بررسی اعتبار مدل 

تفسیر نتایج شبیه سازی و معیار های معتبر سازی شبیه سازی

 

هدف از طرح درس

اشنایی با روشهای شبیه سازی عددی پدیده های انتقال و سایر مکانیزم ها

تعداد واحد ۲
روش تدریس

حضوری 

نظری

نحوه ارزیابی

ارایه سمینار

تکالیف سر کلاس

امتحان نهایی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
شنبه 8 تا 10 گروه مهندسی بیو سیستم - - -
پیش نیاز درس

ندارد

منابع

اصول خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی  ( تالیق حمید توکلی پور)

روشهای خشک کردن مواد غذایی ( ترجمه سید علی مرتضوی و همکاران)

Hand booh of Industrial Drying ( ARUN MUJUMDAR)

طرح درس

کلیات  - اصول خشک کردن و پدیده های مهم انتقال در خشک کردن - سینتیک های خشک کردن - آهنگ خشک کردن - عوامل موثر در آهنگ خشک کردن - رطوبت تعادلی و مدل های مربوطه -  روشهای رطوبت سنجی- نفوإموثر در فرآیند خشک کردن- مدل های مبتنی بر نفوذ پذیری - ساز و کار خشک کردن و معرفی عملکرد و محاسبات خشک کن های مختلف شامل:

خشک کن کیلن - تسمه نقاله ای - پاششی - نیوماتیک - خلایی- قفسه ای - استوانه ای دوار - انجمادی  و .......

کاربرد خشک کنهای مادون قرمز - اصول اساسی مادون قرمز و معادلات حاکم - مشخصات یک سیستم مادون قرمز - محاسبات فاکتور شکل - 

تعداد واحد ۳
روش تدریس

حضوری

نظری

نحوه ارزیابی

ارایه تکالیف کلاسی

سمینار

امتحان پایان ترم

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
یکشنبه ساعت 14 تا 18 گروه مهندسی بیوسیستم - - -
پیش نیاز درس

ندارد

منابع

مدل سازی فرآیند های صنایع غذایی  ( ترجمه مرتضوی و همکاران)

طراحی کارخانه های صنایع غذایی -  فصل دوم : مدل سازی ریاضی سامانه های ....  (ترجمه احمد کلباسی اشتری و همکاران)

Food process operation modeling  (Joseph Irudayaraj)

طرح درس

مقدمه و معرفی انواع مدل -  اصول مدل سازی- مثالهای مدل سازی

بیان روشهای مختلف مدل سازی استقرایی یا تجربی - روشهای داده برداری -   آنالیز داده ها  - فرمت داده ها- تعیین فرضیات و پارامتر های مهم - مراحل مدل سازی به روش کلاسیک- مدل های پیوسته و گسسته- اعتبار سنجی مدل ها - سامانه های ماشین - خاک  - خشک کن ها - سردخانه ها -  گاوداری و گلخانه ها -  روش کمترین مربعات خطا در مدل سازی - روشهای ماتریسی -  مدل های خطی و غیر خطی - مدل سازی به روش رگرسیون چند گانه -  مقدمه ای بر کاربرد شبکه عصبی و بردار پشتیبان - 

تعداد واحد ۲
روش تدریس

حضوری 

نظری

نحوه ارزیابی

تکالیف سر کلاس

سمینار

آزمون پایان ترم

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
شنبه 8 تا 10 گروه مهندسی بیوسیستم - - -
پیش نیاز درس

ندارد

منابع

Handbook of Food Processing Equipment  ( Saravacos)

Handbook of chemical processing equipment (cheremisinoff)

طرح درس

آشنایی با نحوه کارکرد تجهیزات صنایع غذایی - اصول اساسی در طراحی تجهیزات صنایع غذایی - مواد مورد استفاده در ساخت تجهیزات - تفوت اصلی طراحی تجهیزات صنایع غذایی با ساید تجهیزات - شاخص های اقتصادی در برآورد هزینه تجهیزات - عوامل عملکردی و ساختاری تجهیزات- فرآیند های تولید و تجهیزات مربوطه - طراحی بهداشتی و اصول اساس آن در طراحی تجهیزات - طراحی و کاربرد ماشینهای بسته بندی - خشک کن ها - ماشینهای جدا ساز مکانیکی - مخلوط کنها - فراوری حرارتی - تجهیزات انجماد

تعداد واحد ۲
روش تدریس

حضوری 

نظری

نحوه ارزیابی

سمینار

امتحان پایان ترم

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
شنبه 10 تا 12 گروه مهندسی بیوسیستم - - -
پیش نیاز درس

ندارد

منابع

تکنولوژی فرآورد های غلات  ( هادی پیغمبر دوست)

عملیات واحد در فرآوری محصولات کشاورزی (پور آذرنگ و همکاران)

تکنولوژی قند  ( اسماعیل زاده 

Dairy Processing Handbook (Bylond)

Handbook of Cane suger engineering (Hugot)

Handbook of Meat Processing ( Toldra)

 

طرح درس

تکنولوژی غلات شامل

جلسه اول:آشنایی با غلات - خواص آنها - میزان تولید و واردات  (3 ساعت)

جلسه دوم: عوامل موثر در تغییرات کیفی در انبار - نگهداری و روشهای آن - انبار ها (سه ساعت)

جلسه سوم: سیلو ها  - طراحی سیلو ها - روشهای براورد و آنالیز نیروها - روشهای هوادهی (سه ساعت)

جلسه چهارم : بوجاری و اصول جدا سازی مواد در کارخانه های آرد سازی - تجهیزات بو جاری - عوامل عملکردی و طراحی بوجار ها (سه ساعت)

جلسه پنجم:  نیم پز کردن - عوامل موثر - روشها - معادلات هیدراسیون - نیم پز کردن برنج - نیم پز کردن گندم (سه ساعت)

جلسه ششم: دیاگرام آرد سازی - تجهیزات آرد سازی - عوامل طراحی تجهیزات آرد سازی( سه ساعت)

جلسه هفتم : خواص خمیر - آنزیم ها - اثر فرآیند بر کیفیت نان - دستگاههای تولید خمیر ( سه ساعت)

جلسه هشتم :تکنولوژی تولید ماکارونی - بیسکویت و ماشینهای مربوطه( سه ساعت)

از جلسه 9 به بعد همکارمان خانم دکتر نعلبندی تدریس خواهند کرد

تعداد واحد ۳
روش تدریس

حضوری

نظری

نحوه ارزیابی

سمینار

آزمون پایان ترم

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
شنبه 14 تا 18 گروه مهندسی بیو سیستم - - -