برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
پیش نیاز درس | فیزیولوژی ۳ |
---|---|
طرح درس | نظری جلسه اول: اهمیت علم تغذیه، ترکیب بدن دام و مواد خوراکی جلسه دوم: اهمیت و نقش آب در تغذیه دام و طیور جلسه سوم: سیستم های مختلف گوارشی و چگونگی تجزیه و تشکیل مواد مغذی قابل هضم جلسه چهارم: سیستمهای مختلف انرژی و چگونگی تامین آن در حیوانات مختلف جلسه پنجم: کربوهیدراتها (هضم، جذب و متابولیسم) و بیان نقش و اهمیت آنها در تغذیه جلسه ششم: لیپیدها (هضم، جذب و متابولیسم) و بیان نقش و اهمیت آنها در تغذیه جلسه هفتم: پروتئینها (هضم، جذب و متابولیسم) و بیان نقش و اهمیت آنها در تغذیه جلسه هشتم: اهمیت و نقش ویتامینهای محلول در چربی در تغذیه دام و طیور جلسه نهم: اهمیت و نقش ویتامینهای محلول در آب در تغذیه دام و طیور جلسه دهم: اهمیت و نقش مواد معدنی اصلی (ماکرو مینرالها) در تغذیه دام و طیور جلسه یازدهم: اهمیت و نقش مواد معدنی کمیاب (میکرو مینرالها) در تغذیه دام و طیور جلسه دوازدهم: قابلیت هضم ماده خشک و مواد مغذی و روشهای اندازهگیری آن جلسه سیزدهم: فرایند تخمیر در تهیه سیلوی علوفهای و روشهای ارزیابی آن جلسه چهاردهم: آشنایی با مواد خوراکی در تغذیه دام و طیور: علوفه های خشک و تازه جلسه پانزدهم: آشنایی با مواد خوراکی در تغذیه دام و طیور: خوراک های انرژی زا جلسه شانزدهم: آشنایی بامواد خوراکی در تغذیه دام و طیور: خوراک های پروتئینی (گیاهی و حیوانی)
عملی جلسه اول: اندازهگیری رطوبت، ماده خشک و خاکستر مواد خوراکی جلسه دوم: اندازهگیری پروتئین خام مواد خوراکی جلسه سوم: اندازهگیری عصاره اتری (چربی خام) جلسه چهارم: اندازهگیری فیبر(فیبر خام و دیواره سلولی) جلسه پنجم: اندازهگیری کلسیم مواد خوراکی جلسه ششم: اندازهگیری فسفر مواد خوراکی جلسه هفتم: اندازهگیری ازت فرار تام جلسه هشتم: شناسایی گیاهان علوفهای، دانهها، کنجالهها و باقیمانده کارخانجات مواد خوراکی |
تعداد واحد | ۳ |
---|---|
نحوه ارزیابی | ارزشیابی مستمر و آزمون های نهایی (نوشتاری و عملکردی) |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
سه شنبه ساعت ۱۲-۱۰ | دانشکده دامپزشکی | - | - | - |
پیش نیاز درس | اصول تغذیه دام و طیور |
---|---|
طرح درس | جلسه اول: مصرف اختیاری خوراک و عوامل موثر روی مصرف اختیاری جلسه دوم: احتیاجات غذایی (آب، انرژی، پروتئین، مواد معدنی و و یتامین ها) دام (گاو، گوساله، تلیسه و گوسفند) در مراحل مختلف رشد و تولید جلسه سوم: ارزش غذایی انواع مواد خوراکی و نحوه استفاده از آنها در تغذیه دام جلسه چهارم: آشنایی با سیستم های انرژی و پروتئین جلسه پنجم: ارزیابی اقتصادی برای انتخاب انواع خوراکها و روش تهیه جیره متعادل (روش دستی: روش مربع پیرسون) جلسه ششم: روش تهیه جیره متعادل (با استفاده از نرم افزارهای جیره نویسی) جلسه هفتم: جنبه های ویژه در تغذیه دام جلسه هشتم: تامین خوذاک گوسفند در سیستم های مختلف پرورش (سنتی و صنعتی) |
تعداد واحد | ۱ |
---|---|
نحوه ارزیابی | ارزشیابی مستمر و آزمون های نهایی (نوشتاری و عملکردی) |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
چهارشنبه ساعت 12-10 | دانشکده دامپزشکی | اهداف کلی درس: تامین صحیح احتیاجات غذایی دامها با توجه به امکانات در مراکز پرورش دام، دامداریهای سنتی و صنعتی |
- | - | - |