برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان اصول تغذیه دام و طیور
مقطع تحصیلی دكتری حرفه ای
زمان برگزاری سه شنبه ساعت ۱۲-۱۰
مکان برگزاری دانشکده دامپزشکی
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

فیزیولوژی ۳

نحوه ارزیابی

ارزشیابی مستمر و آزمون های نهایی (نوشتاری و عملکردی)

طرح درس

نظری

جلسه اول: اهمیت علم تغذیه، ترکیب بدن دام و مواد خوراکی

 جلسه دوم: اهمیت و نقش آب در تغذیه دام و طیور

 جلسه سوم: سیستم های مختلف گوارشی و چگونگی تجزیه و تشکیل مواد مغذی قابل هضم

جلسه چهارم: سیستم‌های مختلف انرژی و چگونگی تامین آن در حیوانات مختلف

جلسه پنجم: کربوهیدرات‌ها (هضم، جذب و متابولیسم) و بیان نقش و اهمیت آنها در تغذیه

جلسه ششم: لیپیدها (هضم، جذب و متابولیسم) و بیان نقش و اهمیت آنها در تغذیه

جلسه هفتم: پروتئین‌ها (هضم، جذب و متابولیسم) و بیان نقش و اهمیت آنها در تغذیه

جلسه هشتم: اهمیت و نقش ویتامین‌های محلول در چربی در تغذیه دام و طیور

جلسه نهم: اهمیت و نقش ویتامین‌های محلول در آب در تغذیه دام و طیور

جلسه دهم: اهمیت و نقش مواد معدنی اصلی (ماکرو مینرال‌ها) در تغذیه دام و طیور

جلسه یازدهم: اهمیت و نقش مواد معدنی  کمیاب (میکرو مینرال‌ها) در تغذیه دام و طیور

جلسه دوازدهم: قابلیت هضم ماده خشک و مواد مغذی و روش‌های اندازه‌گیری آن

جلسه سیزدهم: فرایند تخمیر در تهیه سیلوی علوفه‌ای و روش‌های ارزیابی آن

جلسه چهاردهم: آشنایی با مواد خوراکی در تغذیه دام و طیور: علوفه های خشک و تازه

جلسه پانزدهم: آشنایی با مواد خوراکی در تغذیه دام و طیور: خوراک های انرژی زا

جلسه شانزدهم: آشنایی بامواد خوراکی در تغذیه دام و طیور: خوراک های پروتئینی (گیاهی و حیوانی)

 

عملی

جلسه اول: اندازه‌گیری رطوبت، ماده خشک و خاکستر مواد خوراکی

جلسه دوم: اندازه‌گیری پروتئین خام مواد خوراکی

جلسه سوم: اندازه‌گیری عصاره اتری (چربی خام)

جلسه چهارم: اندازه‌گیری فیبر(فیبر خام و دیواره سلولی)

جلسه پنجم: اندازه‌گیری کلسیم مواد خوراکی

جلسه ششم: اندازه‌گیری فسفر مواد خوراکی

جلسه هفتم: اندازه‌گیری ازت فرار تام

جلسه هشتم: شناسایی گیاهان علوفه‌ای، دانه‌ها، کنجاله‌ها و باقیمانده کارخانجات مواد خوراکی

عنوان تغذیه اختصاصی دام
مقطع تحصیلی دكتری حرفه ای
زمان برگزاری چهارشنبه ساعت 12-10
مکان برگزاری دانشکده دامپزشکی
تعداد واحد ۱
پیش نیاز درس

اصول تغذیه دام و طیور

نحوه ارزیابی

ارزشیابی مستمر و آزمون های نهایی (نوشتاری و عملکردی)

طرح درس

جلسه اول: مصرف اختیاری خوراک و عوامل موثر روی مصرف اختیاری

جلسه دوم: احتیاجات غذایی (آب، انرژی، پروتئین، مواد معدنی و و یتامین ها) دام (گاو، گوساله، تلیسه و گوسفند) در مراحل مختلف رشد و تولید

جلسه سوم: ارزش غذایی انواع مواد خوراکی و نحوه استفاده از آنها در تغذیه دام

جلسه چهارم: آشنایی با سیستم های انرژی و پروتئین

جلسه پنجم: ارزیابی اقتصادی برای انتخاب انواع خوراکها و روش تهیه جیره متعادل (روش دستی: روش مربع پیرسون)

جلسه ششم: روش تهیه جیره متعادل (با استفاده از نرم افزارهای جیره نویسی)

جلسه هفتم: جنبه های ویژه در تغذیه دام

جلسه هشتم: تامین خوذاک گوسفند در سیستم های مختلف پرورش (سنتی و صنعتی)

توضیحات

اهداف کلی درس: تامین صحیح احتیاجات غذایی دامها با توجه به امکانات در مراکز پرورش دام، دامداریهای سنتی و صنعتی