برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | تجزیه مواد غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه ها و چهارشنبه ها |
مکان برگزاری | کلاس 11 و آزمایشگاه تجزیه مواد غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | شیمی مواد غذایی 1 |
نحوه ارزیابی | امتحان عملی و تشریحی |
روش تدریس | کار در آزمایشگاه و ارائه درس با پاورپوینت |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مقدمه جلسه اول نحوه کار در آزمایشگاه جلسه 2 محلول سازی جلسه 3 اندازه گیری آب جلسه 4 اندازه گیری کربوهیدرات ها جلسه 5 اندازه گیری لیپیدها 6 و 7 اندازه گیری ویتامینها جلسه 8 تا 10 اندازه گیری پروتئنیها جلسه 11 تا 13 کروماتوگرافی جلسه 14 اسپکتروسکوپی جلسه15 و 16
|
منابع | آزادمرد دمیرچی ص (1399) تجزیه مواد غذایی، انتشارات دانشگاه پیام نور |
طرح درس | مشخصات درس
اهداف درس
سرفصلهای درس
ارزیابی دانشجویان
منابع پیشنهادی
نکات آموزشی
|
هدف از طرح درس | هدف از درس تجزیه مواد غذایی در دوره کارشناسی، آموزش دانشجویان در زمینه تحلیل و ارزیابی ترکیب شیمیایی و ویژگیهای فیزیکی مواد غذایی است. این درس شامل مباحثی نظیر:
این درس به دانشجویان کمک میکند تا برای ورود به صنعت غذا، تحقیقات علمی، یا ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آماده شوند |
عنوان | روشهای نوین آزمایشگاهی |
---|---|
مقطع تحصیلی | Bachelor's Discontinuous Grade |
زمان برگزاری | سه شنبه 10-12 |
مکان برگزاری | ساختمان شماره کلاس 7 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان تشریحی |
روش تدریس | با استفاده از پاورپوینت |
طرح درس | طرح درس: روشهای نوین آزمایشگاهیمقطع: کارشناسی ارشددرس: روشهای نوین آزمایشگاهیتعداد واحد: ۲مدت زمان: ۱۵ هفته (هر هفته ۲ ساعت)اهداف درس:
سرفصلهای درس:هفته ۱: معرفی و کلیات روشهای نوین آزمایشگاهی
هفته ۲: تکنیکهای آزمایشگاهی پیشرفته (PCR، ELISA و ...)
هفته ۳: میکروسکوپی پیشرفته
هفته ۴: تکنیکهای جداسازی
هفته ۵: سنجشهای طیفسنجی
هفته ۶: بیوانفورماتیک و تجزیه و تحلیل داده
هفته ۷: روشهای میکروبیولوژیکی نوین
هفته ۸: نمونهگیری و پردازش داده
هفته ۹: ایمنی و بهداشت در آزمایشگاه
هفته ۱۰: کارگاه عملی ۱
هفته ۱۱: کارگاه عملی ۲
هفته ۱۲: کارگاه عملی ۳
هفته ۱۳: بررسی مطالعات موردی
هفته ۱۴: پروژههای تحقیقاتی و نوآوری
هفته ۱۵: ارائه نتایج و جمعبندی
|
هدف از طرح درس | هدف از درس "روشهای نوین آزمایشگاهی" برای دانشجویان کارشناسی ارشد، آشنایی با تکنیکها، ابزارها و رویکردهای جدید در زمینههای مختلف علم و فناوری است. این درس میتواند شامل موارد زیر باشد:
|
عنوان | شیمی آنزیمها |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | دوشنبه 8-10 |
مکان برگزاری | ساختمان تحصیلات تکمیلی کلاس 3 |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان تشریحی |
روش تدریس | روش تدریس
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مقدمه جلسه اول انواع آنزیمها جلسه دوم کاربرد آنزیمها جلسه 3 و 4 منابع آنزیمها جلسه 5 نحوه تولیدجلسه 6 نحوه استخراج جلسه 7 جداسازی و خالص سازی جلسه 8-9 مهار کننده ها و سنتیک واکنشهای آنزیمی جلسه 10-11 اصلاح آنزیمها جلسه 12-13 قوانین استفاده از آنزیمها جلسه 14 اندازه گیری فعالیت جلسه 15 و 16 |
منابع |
|
طرح درس | جلسه ۱: مقدمهای بر آنزیمها
جلسه ۲: ساختار آنزیمها
جلسه ۳: مکانیزم فعالیت آنزیمها
جلسه ۴: کینتیک آنزیمی
جلسه ۵: تنظیم فعالیت آنزیمی
جلسه ۶: آنزیمها در کاربردهای صنعتی
جلسه ۷: تکنیکهای جداسازی و شناسایی آنزیمها
جلسه 8 و 9: آزمایشهای عملی: جداسازی و شناسایی یک آنزیم جلسه 10 تا 12: آنزیمهای تغییر یافته و کاربردهای نوین
جلسه ۱۴: آینده آنزیمشناسی
جلسه ۱۵: جمعبندی و آزمون پایانی
|
هدف از طرح درس | اهداف دوره
|
عنوان | تکنولوژی روغن |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | سه شنبه 10-12 |
مکان برگزاری | کلاس 11 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | شیمی مواد غذایی 2 |
نحوه ارزیابی | امتحان تشریحی و امتحان عملی |
روش تدریس | با استفاده از دادن جزوه و همچنین ارائه با پاورپوینت |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مقدمه و وضیعت روغنهای گیاهی در ایران جلسه اول منابع روغنهای گیاهی جلسه دو و سه استخراج روغن جلسه 4 و 5 تصفیه روغنها جلسه 6 صمغ گیری جلسه 7 و 8 خنثی سازی جلسه 9 و 10 رنگبری جلسه 11 و 12 بوگیری جلسه 13 و 14 موم گیری و فیلتراسیون پس از فزایند جلسه 15 اصلاح بافت روغن جلسه 16 |
منابع | آزادمرد دمیرچی، ص (1393) تکنولوژی استخراج و تصفیه روغنهای گیاهی، انتشارات دانشگاه تبریز
|
طرح درس | طرح درس: تکنولوژی روغنهای خوراکی1. اهداف تدریس
2. موارد مورد نیاز
برنامه تدریس
5. فعالیتهای عملی
6. ارزیابی
7. خلاصه و جمعبندی
منابع پیشنهادی
با این طرح درس، دانشجویان میتوانند به درک خوبی از تکنولوژی روغنهای خوراکی دست یابند و بتوانند اطلاعات کاربردی در این زمینه کسب کنند |
هدف از طرح درس | هدف از طرح درس "تکنولوژی روغنهای گیاهی" میتواند شامل موارد زیر باشد:
این اهداف میتوانند به دانشجویان کمک کنند تا فهم بهتری از روغنهای گیاهی و نقش آنها در زندگی روزمره و صنایع مختلف پیدا کنند |
توضیحات | درس تکنولوژی روغنهای گیاهی به مطالعه و بررسی روشهای استخراج، تصفیه و کاربرد روغنهای گیاهی میپردازد. این درس شامل مباحث مختلفی است که میتواند شامل موارد زیر باشد:
این درس میتواند به دانشجویان و کارشناسان کمک کند تا درک بهتری از صنایع مرتبط با روغنهای گیاهی و نقش آنها در تأمین غذا و مواد اولیه برای صنایع مختلف پیدا کنند |
عنوان | شیمی ترکیبات زیست فعال |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | یکشنبه 8-10 |
مکان برگزاری | ساختمان تحصیلات تکمیلی کلاس 3 |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان تشریحی |
روش تدریس | با پاورپوینت و دادن درسنامه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مقدمه جلسه اول اثرات سلامت بخشی ترکیبات زیست فعال جلسه دوم پلی فنلها جلسه سوم اسانسها جلسه سوم و جهارم لیپیدهای عملگرا جلسه پنجم و ششم گلیکوزیدهای عملگرا جلسه 7 و 8 و 9 پروتئینها و پتتیدهای زیست فعال جلسه 10 و 11 و 12 و 13 پری بیوتیکها جلسه 14 فیبرهای رژیمی جلسه 15 و 16
|
منابع | تربتی م، نصیر پور پ، آزادمرد دمیرچی ص (1396) شیمی ترکیبات زیست فعال، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی تبریز |
طرح درس |
|
هدف از طرح درس | هدف از درس شیمی ترکیبات زیستفعال، بررسی و شناخت ترکیباتی است که بر روی سیستمهای زیستی اثر میگذارند و نقش مهمی در فرآیندهای بیوشیمیایی دارند. این درس شامل جنبههای زیر است:
این درس به دانشجویان کمک میکند تا درک عمیقتری از ارتباط بین شیمی و بیولوژی داشته باشند و به تقویت تفکر انتقادی و توانایی کاربرد شیمی در حل مسائل مربوط به سلامتی و محیط زیست بپردازند |
عنوان | شیمی لیپید |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | یکشنبه 10-12 |
مکان برگزاری | ساختمان تحصیلات تکمیلی کلاس 3 |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان تشریحی |
روش تدریس | با درسنامه و ارائه با پاورپوینت |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مقدمه جلسه اول منابع روغنی جلسه 2 شیمی ترکیبات موجود در لیپیدها جلسه 3 تا 6 ترکیبات عمده در لیپید جلسه 7 ترکیبات جزیی جلسه 8 اکسیداسیون در روغنها و چربیها جلسه 9 اکسیداسیون خودبخودی، فتو اکسیداسیون و اکسیداسیون آنزیمی جلسه 10 تا 12 روشهای اندازه گیری اکسیداسیون جلسه 13 سرخ کردن و اثرات آن جلسه 14 تیمار روغنهای خوراکی جلسه 15 و 16 |
منابع | The Lipid Handbook" و Frank D. Gunstone، Jon L. Harwoodو Albert J. Dijkstra |
طرح درس | طرح درس کامل برای شیمی لیپیدها (کارشناسی ارشد) 1. عنوان درس:شیمی لیپیدها 2. معرفی درس:در این درس، مفاهیم کلیدی و ساختارهای شیمیایی لیپیدها، شامل انواع مختلف لیپیدها، نقش و عملکرد آنها در بدن، و نیز متابولیسم و کاربردهای صنعتی و پزشکی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. 3. اهداف آموزشی:
4. محتوای درس:4.1. معرفی لیپیدها
4.2. ساختار لیپیدها
4.3. عملکرد لیپیدها
4.4. متابولیسم لیپیدها
4.5. آنالیز و شناسایی لیپیدها
4.6. کاربردهای لیپیدها
5. روشهای تدریس:بحث های کلاسی
6. منابع:
7. ارزیابی:
8. زمانبندی:
این طرح درس میتواند با توجه به نیازها و مشخصات خاص برنامههای آموزشی و دانشجویان تغییر کند |
هدف از طرح درس | هدف درس شیمی لیپید در مقطع کارشناسی ارشد، آشنایی عمیق با ساختار، خصوصیات و نقشهای بیولوژیکی لیپیدها در سیستمهای زیستی است. این درس معمولاً شامل مباحث زیر میشود:
هدف نهایی این درس، ایجاد درک عمیقتر از لیپیدها و توانمندی در انجام تحقیق و توسعه در این حوزه است |
عنوان | ویژگیهای عملکردی ترکیبات مواد غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | دکترای تخصصی |
زمان برگزاری | یکشنبه 14-18 |
مکان برگزاری | کلاس 2 ساختمان تحصیلات تکمیلی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان تشریحی |
روش تدریس | با ارائه پاورپوینت در کلاس و کار در آزمایشگاه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | معرفی و اهداف درس (یک جلسه)
2. مبانی نظری (سه جلسه)
3. روشهای ارزیابی ویژگیهای عملکردی (دو جلسه)
4. ویژگیهای عملکردی در مواد اولیه (سه جلسه)
5. ویژگیهای عملکردی در فرآیندها (دو جلسه)
6. کارگاه و تمرین عملی (دو جلسه)
7. مطالعه موردی و پروژههای تحقیقاتی (دو جلسه)
8. جمعبندی و ارزیابی نهایی (یک جلسه)
|
طرح درس | هفته ۱: مقدمهای بر ویژگیهای عملکردی مواد غذایی
هفته ۲: شیرین کننده ها و جایگزیهای چربی هفته ۳: ویژگیهای شیمیایی مواد غذایی
هفته ۴: پروتئینهای غلات، لبنیات هفته ۵: ویژگیهای تغذیهای و تأثیر آنها بر سلامت
هفته ۶: کربوهیدارتها و فیبرها هفته ۷: بررسی خواص امولسیونی و کفسازی
هفته ۸: روشهای مدرن ارزیابی ویژگیهای عملکردی
هفته ۹: بررسی عملکردی کامپوزیتها و نانو مواد غذایی
هفته ۱۰: مقررات و استانداردهای مواد غذایی
هفته ۱۱: مطالعه موردی
هفته ۱۲: آزمون نهایی و بحث در مورد پروژههای تحقیقاتی
روشهای تدریس:
|
هدف از طرح درس |
|