برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | میکروبیولوژی مواد غذایی (۱) |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 16-14 چهارشنبه 12-8 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی کلاس 7 چهارشنبه 12-8 آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | میکروبیولوژی عمومی |
نحوه ارزیابی | آزمون کلاسی (کوییز) فعالیت کلاسی آزمون پایان ترم |
روش تدریس | نظری و عملی
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس | 1- بیان مفاهیم مقدمه عوامل انتقال میکروارگانیسم ها به مواد غذایی 2و 3 طبقه بندی میکروارگانیسم ها عوامل خارجی و داخلی موثر بر جمعیت میکروبی مواد غذایی 4- اثر انجماد بر فعالیت میکروبی 5و6و7و8و9و10 خانواده ها و جنس های میکروبی مهم عامل فساد مواد غذایی و مسمومیت ها و عفونت ها 11و 12 خانواده ها و جنس های مفید میکروبی 13 و 14 اثر فرایند های حرارتی بر کاهش بار میکروبی و محاسبه F , Z 15- نگهدارنده های شیمیایی 16- اثر پرتو بر فعالیت میکروبی و GMP تدریس بصورت بیان مطالب بوسیله مدرس و بحث کلاسی
|
منابع | Jay, J.M., et al, Modern Food Microbiology, ((2005). Springer Frazier, WC., et al, Food Microbiologyy, (5 Th) Edition, MC Graw Hill |
طرح درس | 1- اهداف و مفاهیم و عوامل دخیل در آلودگی میکروبی مواد غذایی 2-عوامل موثر بر جمعیت میکروبی مواد عذایی 2-1- عوامل خارجی دما رطوبت نسبی و نسبت گازهای تنفسی 3- عوامل داخلی 3-1- آب فعال - pH - پتاسیل اکسیداسیون و احیا - ترکیبات د میکروبی و ساختار فیزیکی مواد غذایی 4- سرما گرایی در میکروارگانیسم ها و سرما گراهای واقعی 4-1 اثر انجماد بر فعالیت میکروبی 5- روش های طبقه بندی میکروارگانیسم ها بر اساس مبانی نوع متابولیت طول کروموزوم و نسبت باز های آلی و روش سینگر و RNA ریبوزومی 6- جنس های سودیوموناس و ویبریو و کامیلو باکتر و یرسینیا 7- خانواده انتروباکتریاسه 8- خانواده میکروکوکاسه 9- جنس مایکوباکتریوم و کورینه باکتریوم 10- خانواده باسیلاسه جنس های باسیلوس و کلوستریدیوم 11- استوباکترها و پروپیونی باکترها 12- اسیدلاکتیک باکتری ها و بیفیدوباکترها 13- استریلیزاسون مواد غذایی 14- محاسبه زمان و دما و باکتورهای , D, Z, F در استریلیزاسیون 15- نگهدارنده های شیمیایی 16- اثر پرتو بر فعالیت میکروبی و GMP در صنایع غذایی بخش عملی: تهیه محیط های کشت انتخابی و افتراقی روش های شمارش میکروبی جداسازی و شناسایی و شمارش کلی فرم ها جداسازی و شناسایی استافیلوکوکوس استفاده از استوباکترها برای تولید سرکه استفاده و کاربرد اسیدلاکتیک باکتری ها بررسی فسادهای کنسروی و جار بی هوازی
|
هدف از طرح درس | آشنایی با میکروارگانیسم های مهم در تغییرات مواد غذایی و راه های کنترل آنها کنترل عوامل مسمومیت زا و عفونت زا و فساد زا
|
عنوان | میکروبیولوژی صنعتی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | یکشنبه 14-8 |
مکان برگزاری | مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی کلاس 6 آزمایشگاه میکروبیولوژی مواد غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
نحوه ارزیابی | فعالیت کلاسی آزمون پایان ترم |
روش تدریس | بیان مطالب بوسیله مدرس بحث کلاسی حل مسآله |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | 1- مقدمه و تاریخچه و بیان مفاهیم 2- توضیح فرایندهای بالادست و پایین دست تخمیری 3و4و5 روش های اسکرینینگ اولیه و ثانویه 6 و 7 روش های نگهداری میکروارگانیسم ها 8 و 9 فرمولاسیون محیط های کشت 10 و 11 و 12روشهای تخمیر انواع بیوراکتورها 13 و14 و 15 و16 فرایندهای پایین دست |
منابع | Todaro, C.L., et, al., (2014). Fermentation and Biochemical engineering Hand Book, William Androw Casida, L. E., Industrial Microbiology, |
طرح درس | 1- مقدمه و مفاهیم و تاریخچه میکروبیولوژی صنعتی 2- روش های طراحی ایده و جستجوی میکروارگانیسم ها 2-1 - تعریف بخش های بالا دست و پایین دست در فرایند های تخمیری 3 و 4و 5- روش های شناسایی و جداسازی میکروارگانیسم ها از منابع طبیعی اسکرینینگ اولیه اسکرینینگ ثانویه روش های متداول در آنالیز متابولیت های میکروبی 6و 7 - روش های نگهداری میکروارگانیسم ها روش های نگهداری کوتاه مدت روش های نگهداری میان مدت روش های نگهداری بلند مدت 8 و 9 - محیط های کشت میکروبی و صنعتی عناصر تعیین کننده در محیط های کشت پارامترهای مهم در فرمولاسیون محیط های کشت تعیین نسبت های کربن ازت و فسفر 10 و 11و 12 - روش های تخمیر انواع بیو راکتورها تخمیر حالت جامد بیوراکتورهای حالت جامد میکروارگانیسم های قابل استفاده و روش های کنترل تخمیر حالت غوطه ور بیوراکتورهای حالت مایع سیستم های کنترل روش های نمونه برداری روشهای افزایش بهره وری 13 و 14و 15و 16 - فرایندهای ایین دست در تخمیر های صنعتی روش های پالایش سلول از محیط روش های استخراج ترکیبات درون سلولی روش های تخلیص متابولیت های میکروبی روش های تقطیر ساده و آزوتروپ روش های ترسیب روش های کروماتوگرافی روش های کریستالیزاسیون بخش عملی: فرایند تخمیر و استحصال و خالص سازی فراورده های تخمیری از ماده اولیه ملاس تا محصول نهایی سرکه نحوه آماده سازی محیط کشت افزودن ترکیبات مغذی و تنظیم pH استریل یا پاستوریزه کردن محیط کشت آماده سازی استارتر و نحوه تلقیح مراحل انجام فرایند نخمیر جداسازی توده سلولی از فراورده روش های خالص سازی
|
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجو با فرایندهای بالا دست و پایین دست در میکروبیولوژی صنعتی و فرایندهای تخمیری |
عنوان | پیشرفت های نوین در میکروبیولوژی مواد غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | سه شنبه 18-14 |
مکان برگزاری | مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی کلاس 6 |
تعداد واحد | ۳ |
نحوه ارزیابی | فعالیت کلاسی آزمون پایان ترم |
روش تدریس | تدریس مطالب بوسیله مدرس ارایه بحث مرتبط با موضوع بوسیله دانشجو جمع بندی و نتیجه گیری
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس | 1- مقدمه و آشنایی با مفاهیم 2 و 3و 4 میکروب شناسی پیشرفته 5 و 6و 7 نحوه تاثیر عوامل داخلی و خارجی کلاسیک برفعالیت میکروبی 8 و9و 10 و 11و 12 و 13 تکنیک های پیشرفته در کنترل فعالیت میکروبی 14 و 15 بیورمیدیشن در میکروارگانیسم ها 16 تکنیک های پیشرفته در شمارش میکروبی |
منابع | Jay, A. M., Modern Food Microbiligy, (2012). Chapman Hall Adams, M. R., et, al., Food Microbiology, RSC Publishing |
طرح درس | 1- مقدمه و آشنایی با مبانی 2و 3و 4 میکروب شناسی پیشرفته اساس تقسیم بندی میکروارگانیسم ها ساختمان های اصلی و فرعی سلول ساختارو عملکرد پوشش های خارجی ساختار و عملکرد دیواره و غشا ساختار و عملکرد تاژک و مژک ساختار و عملکرد اسپور 5 و 6و 7 مکانیزم تاثیر عوامل خارجی و داخلی کلاسیک بر فعالیت و شمار میکروبی اثر pH بر عملکرد دیواره و غشا اثر نسبت گازهای تنفسی بر شدت تنفس اثر پتانسیل اکسیداسیون و احیا بر فعالیت میکروبی اثر فعالیت آبی بر میکروارگانیسم های مختلف 8 و 9 و 10 و 11و 12و 13 اثر تکنیک های روز آمد بر فعالیت های میکروبی اثر فشار هیرواستاتیک بر شمار میکروبی اثر فراصوت بر فعالیت و شمار میکروبی اثر مایکروویو بر فعالیت و شمار میکروبی اثر فرابنفش بر مکانیسم عمل و شمار میکروبی اثر پرتوهای الکترومغناطیسی گاما و ایکس بر فعالیت و شمار میکروبی 14 و 15 بیورمیدیشن در میکروارگانیسم ها استفاده از میکروارگانیسم های زنده در پاکسازی مواد غذایی استفاده از اجزای سلولی در حذف سموم و عناصر سنگین در مواد غذایی 16 تکنیک های پپیشرفته در شمارش میکروبی بررسی روش الایزا بررسی روش LAA بررسی روش های مقاومت سنجی و پتانسیومتری برای شمارش میکروبی روش های مبتی بر آپتامر و قطعات DNA بخش عملی مشاهده روش پرتودهی برای نگهداری مواد غذایی انواع چشمه های پرتو و نحوه نگهداری آنها اثر شدت تابش اثر خصوصیات فیزیکی مواد غذایی بر تاثیر تابش نحوه تاثیر پرتو بر ویزگی فیزیکی و شیمیایی مواد غذایی |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجو با تکنیک های جدید شناسایی میکروارگانیسم ها در مواد غذایی و روش های جدید از بین بردن آنها |
عنوان | سمینار ۱ |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | چهارشنبه 16-14 |
مکان برگزاری | مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی- دانشگاه تبریز |
تعداد واحد | ۱ |
نحوه ارزیابی | فعالیت کلاسی و ارائه تحقیق توسط دانشجو در حضور استادان گرایش زیست فناوری مواد غذایی |
روش تدریس | تدریس توسط مدرس و بحث به وسیله دانشجویان |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | 1- مقدمه، تعریف و مفاهیم 2 و 3 و 4- آشنایی با انواع مقالات 5، 6 و 7- آشنایی با انواع مجلات 8، 9 و 10- آشنایی با انواع دیتابیس های علمی 11 و 12- آشنایی با تقلبات و روش های شناسایی آنها 13- آشنایی با نحوه ویرایش Native مقالات 14، 15 و 16- ارائه تحقیق انجام شده توسط دانشجویان |
منابع | مجلات و دیتابیس های علمی |
طرح درس | 1- مقدمه، تعریف و مفاهیم 2 و 3 و 4- آشنایی با انواع مقالات - مقالات مروری توصیفی - مقالات مروری تحلیلی - مقالات Systematic review and Metaanalysis - مقالات تحقیقی: Original research 5، 6 و 7- آشنایی با انواع مجلات - مجلات JCR - مجلات Scopus - مجلات ISC - مجلات ترویجی 8، 9 و 10- آشنایی با انواع دیتابیس های علمی - آشنایی با Science direct - آشنایی با Web of Science - آشنایی با Googlescholar - آشنایی با Researchgate 11 و 12- آشنایی با تقلبات و روش های شناسایی آنها - آشنایی با پایگاه iThenticate - آشنایی با پایگاه مشابهت یاب سمیم نور 13- آشنایی با نحوه ویرایش Native مقالات - آشنایی با پایگاه اطلاعاتی Grammarly 14، 15 و 16- ارائه تحقیق انجام شده توسط دانشجویان |
هدف از طرح درس | انجام یک پروژه تحقیقاتی توسط دانشجو در راستای گرایش زیست فناوری موادغذایی |
عنوان | سمینار ۲ |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | چهارشنبه 18-16 |
مکان برگزاری | مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی- دانشگاه تبریز |
تعداد واحد | ۱ |
نحوه ارزیابی | فعالیت کلاسی و ارائه تحقیق توسط دانشجو در حضور استادان گرایش زیست فناوری مواد غذایی |
روش تدریس | تدریس توسط مدرس و بحث به وسیله دانشجویان |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | 1- مقدمه، تعریف و مفاهیم 2 و 3 و 4- آشنایی با انواع مقالات 5، 6 و 7- آشنایی با انواع مجلات 8، 9 و 10- آشنایی با انواع دیتابیس های علمی 11 و 12- آشنایی با تقلبات و روش های شناسایی آنها 13- آشنایی با نحوه ویرایش Native مقالات 14، 15 و 16- ارائه تحقیق انجام شده توسط دانشجویان |
طرح درس | 1- مقدمه، تعریف و مفاهیم 2 و 3 و 4- آشنایی با انواع مقالات - مقالات مروری توصیفی - مقالات مروری تحلیلی - مقالات Systematic review and Metaanalysis - مقالات تحقیقی: Original research 5، 6 و 7- آشنایی با انواع مجلات - مجلات JCR - مجلات Scopus - مجلات ISC - مجلات ترویجی 8، 9 و 10- آشنایی با انواع دیتابیس های علمی - آشنایی با Science direct - آشنایی با Web of Science - آشنایی با Googlescholar - آشنایی با Researchgate 11 و 12- آشنایی با تقلبات و روش های شناسایی آنها - آشنایی با پایگاه iThenticate - آشنایی با پایگاه مشابهت یاب سمیم نور 13- آشنایی با نحوه ویرایش Native مقالات - آشنایی با پایگاه اطلاعاتی Grammarly 14، 15 و 16- ارائه تحقیق انجام شده توسط دانشجویان |
هدف از طرح درس | انجام یک پروژه تحقیقاتی توسط دانشجو در راستای گرایش زیست فناوری موادغذایی |