برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | پرورش زنبور عسل |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | چهارشنبه 10-12 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | اصول اصلاح اصول تغذیه |
نحوه ارزیابی | | ارزشیابی مستمر | آزمون میان ترم | آزمون پایان ترم | پروژه کار عملی | |
روش تدریس | نظری بصورت پاورپوینت عملی کارگاه، زنبورداری و بازدید |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | جلسه اول مقدمه تاریخچه زنبورداری در ایران و جهان وضعیت زنبورداری در ایران و جهان جلسه دوم طبقه بندی گونه ها و نژادهای مختلف زنبور عسل جلسه سوم و چهارم مورفولوژی داخلی و خارجی زنبور عسل جلسه پنجم بیولوژی زنبور عسل رفتارشناسی و حواس زنبوران عسل جلسه ششم نقش زنبور عسل در گرده افشانی جلسه هفتم محصولات زراعی، باغی و محیط زیست تغذیه زنبور عسل جلسه هشتم مدیریت کلنیهای زنبور عسل جلسه هشتم ژنتیک و اصلاح نژاد زنبور عسل جلسه نهم نحوه تولید محصولات مختلف از کلنی زنبور عسل جلسه دهم بررسی اثر تنشهای مختلف محیطی در روند طبیعی زندگی زنبوران عسل جلسه یازدهم و دوازدهم بیماریها آفات جلسه سیزدهم شکارچیان جلسه چهاردهم پارازیتهای زنبور عسل جلسه پانزدهم اثرات سم پاشیهای نامطلوب در زنبور عسل عملی بازدید از زنبورستان شناسایی ملکه زنبوران نر و کارگر و تشخیص مقایسه ای خصوصیات مورفولوژی خارجی آنها شناسایی کندو اجزای مختلف تشکیل دهنده آن مقایسه کندوهای مدرن و سنتی مختلف شامل کندوهای لانگستروت دادانت و غیره تقسیم و تکثیر کلنیها روشهای مختلف معرفی ملکه به کندو روشهای مختلف ادغام کلتیها برداشت محصولات مختلف از کندو دیدن آفات و امراض در آزمایشگاه اعمال روشهای مختلف مبارزه با آنها بازدید مناطق مهم پرورش زنبور عسل در استانها و از زنبورستانهای بزرگ آن منطقه |
منابع | زنبوران عسل و زنبورداری (تجربیات علمی ... ناش : آییژ عبادالله پیرایرانی آموزش کاربردی پرورش زنبور عسل ناشر : ارسطو ابراهیم باباخانی آموزش کاربردی پرورش و نگهداری زنبور عسل ناشر : فرهنگ نور شیرین محمدی زاده چگونه وارد حرفه زنبورداری شویم؟ ناشر : انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی محسن بلوکی زنبورداری به زبان ساده ناشر : آقای کتاب شهرام مقصودی زنبور عسل: (بارویکرد کاربردی و کارآفرینی ... ناشر : مرکز انتشارات توسعه علوم سید اکبر ساداتی پرورش و اصلاح نژاد کاربردی زنبورعسل ناشر : آوای فهیم علی عطاییان جامع و کاربردی پرورش زنبور عسل راهنمای جامع و کاربردی پرورش زنبور عسل ناشر : مرزدانش محمد اقبالی پرورش زنبور عسل ناشر : دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان یوسف جعفری آهنگری |
طرح درس | نظری
مقدمه تاریخچه زنبورداری در ایران و جهان وضعیت زنبورداری در ایران و جهان طبقه بندی گونه ها و نژادهای مختلف زنبور عسل مورفولوژی داخلی و خارجی زنبور عسل بیولوژی زنبور عسل رفتارشناسی و حواس زنبوران عسل نقش زنبور عسل در گرده افشانی محصولات زراعی، باغی و محیط زیست تغذیه زنبور عسل مدیریت کلنیهای زنبور عسل ژنتیک و اصلاح نژاد زنبور عسل نحوه تولید محصولات مختلف از کلنی زنبور عسل بررسی اثر تنشهای مختلف محیطی در روند طبیعی زندگی زنبوران عسل بیماریها آفات و شکارچیان و پارازیتهای زنبور عسل اثرات سم پاشیهای نامطلوب در زنبور عسل
عملی
بازدید از زنبورستان شناسایی ملکه زنبوران نر و کارگر و تشخیص مقایسه ای خصوصیات مورفولوژی خارجی آنها شناسایی کندو اجزای مختلف تشکیل دهنده آن مقایسه کندوهای مدرن و سنتی مختلف شامل کندوهای لانگستروت دادانت و غیره تقسیم و تکثیر کلنیها روشهای مختلف معرفی ملکه به کندو روشهای مختلف ادغام کلتیها برداشت محصولات مختلف از کندو دیدن آفات و امراض در آزمایشگاه اعمال روشهای مختلف مبارزه با آنها
بازدید مناطق مهم پرورش زنبور عسل در استانها و از زنبورستانهای بزرگ آن منطقه |
هدف از طرح درس | هدف آموزش تئوری و عملی پرورش زنبور عسل به منظور طراحی مدیریت و اجرای پروژه های زنبورداری و تولید فرآورده های آن |
عنوان | پرورش مرغ مادر و اجداد |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | پرورش طیور |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی |
روش تدریس | پاور پوینت و فیلم |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | نظری جلسه اول اهمیت پرورش مرغهای اجداد و مادر نمودار روند تولید جوجه گوشتی و تخم گذار از لاین سویه های تجاری مطرح جلسه دوم مقایسه میزان سودآوری یک واحد مرغ مادر در مقایسه با جوجه گوشتی اهداف برنامه ها و احتیاجات تولیدی گله مادر، جلسه سوم روشهای پرورش مرغ مادر نحوه طراحی مزرعه مرغ مادر جلسه چهارم آماده سازی سالن مدیریت پرورش نیمچه نوک چینی خطاهای تشخیص جنسیت جلسه پنجم مدیریت تغذیه و محدودیت خوراک دهی مدیریت آب مدیریت جلسه ششم مدیریت وزن بدن در دوران پرورش یکنواختی وزن بدن جلسه هفتم مدیریت نور جلسه دهم شکل گیری عضلات پر درآوری و طول استخوانهای ساق و جناغ خروسها جلسه یازدهم نسبت خروس به مرغ اسپایکینگ حذف خروسها نحوه اختلاط خروسها و مرغها جلسه دوازدهم مدیریت تغذیه وزن خروسها در دوران پرورش و بالأخص دوران تولید مدیریت دانخوری خروسها در دوران تولید مدیریت دوران تولید جلسه دوازدهم اهمیت وزن تخم مرغ کنترل وزن کرچ شدن پرندگان مدیریت تغذیه در دوران تولید خوراک مازاد کاهش خوراک مصرفی با توجه به درصد تولید جلسه سیزدهم سامانه ها و مدیریت دانخوری در دوران تولید مدیریت نور مدیریت لانه های تخم گذاری و جمع آوری تخم مرغ نحوه جمع آوری ،پاک سازی ضدعفونی و ذخیره تخم مرغ، ارسال و حمل و نقل تخم مرغ به جوجه کشی جلسه چهاردهم عوامل مؤثر بر تولید تخم مرغ باروری و جوجه درآوری مشکلات باروری و جوجه درآوری مرتبط با مدیریت گله مادر جلسه پانزدهم اصول بهداشت خونگیری واکسیناسیون مرغ مادر **SE SP MS MG** و **SG** جلسه شانزدهم لنگش کوکسیدیوز سندرم مرگ ناگهانی مدیریت بستر برنامه های تولک بری تفاوتهای پرورش مرغ اجداد و مادر جلسه هفدهم عملکرد تخمدان تأثیر نور بر عملکرد تخمدان مکانیسم کرچی و پرریزی تولک بری دستگاه تولید مثلی در خروس نگهداری اسپرم پس از جفت گیری در مرغ باروری و تشکیل تخم مرغ و عوامل مؤثر بر آن تولید مثل غیر طبیعی تلقیح مصنوعی نژادهای سنگین عملی حل تمرین های جیره نویسی نمایش فیلمهای آموزشی مرتبط مقایسه روند قیمت اقلام خوراک و نهاده ها و جوجه یک روزه و تجزیه و تحلیل آنها، نحوه محاسبه سود و زبان و قیمت تمام شده در مرغداری مادر آشنایی با داروهای مورد مصرف بازدید مراکز پرورش مرغ مادر |
منابع | پرورش مرغ مادر گوشتی دکتر پور رضا زیست شماسی و پرورش مرغ مادر حسن آبادی اصول کامل پرورش طیور فرخوی |
طرح درس | نظری اهمیت پرورش مرغهای اجداد و مادر نمودار روند تولید جوجه گوشتی و تخم گذار از لاین سویه های تجاری مطرح مقایسه میزان سودآوری یک واحد مرغ مادر در مقایسه با جوجه گوشتی اهداف برنامه ها و احتیاجات تولیدی گله مادر، روشهای پرورش مرغ مادر نحوه طراحی مزرعه مرغ مادر آماده سازی سالن مدیریت پرورش نیمچه نوک چینی خطاهای تشخیص جنسیت مدیریت تغذیه و محدودیت خوراک دهی مدیریت وزن بدن در دوران پرورش یکنواختی وزن بدن مدیریت نور شکل گیری عضلات پر درآوری و طول استخوانهای ساق و جناغ مدیریت آب مدیریت خروسها نسبت خروس به مرغ اسپایکینگ حذف خروسها نحوه اختلاط خروسها و مرغها مدیریت تغذیه وزن خروسها در دوران پرورش و بالأخص دوران تولید مدیریت دانخوری خروسها در دوران تولید مدیریت دوران تولید اهمیت وزن تخم مرغ کنترل وزن کرچ شدن پرندگان مدیریت تغذیه در دوران تولید خوراک مازاد کاهش خوراک مصرفی با توجه به درصد تولید سامانه ها و مدیریت دانخوری در دوران تولید مدیریت نور مدیریت لانه های تخم گذاری و جمع آوری تخم مرغ نحوه جمع آوری ،پاک سازی ضدعفونی و ذخیره تخم مرغ، ارسال و حمل و نقل تخم مرغ به جوجه کشی عوامل مؤثر بر تولید تخم مرغ باروری و جوجه درآوری مشکلات باروری و جوجه درآوری مرتبط با مدیریت گله مادر اصول بهداشت خونگیری واکسیناسیون مرغ مادر **SE SP MS MG** و **SG** لنگش کوکسیدیوز سندرم مرگ ناگهانی مدیریت بستر برنامه های تولک بری تفاوتهای پرورش مرغ اجداد و مادر عملکرد تخمدان تأثیر نور بر عملکرد تخمدان مکانیسم کرچی و پرریزی تولک بری دستگاه تولید مثلی در خروس نگهداری اسپرم پس از جفت گیری در مرغ باروری و تشکیل تخم مرغ و عوامل مؤثر بر آن تولید مثل غیر طبیعی تلقیح مصنوعی نژادهای سنگین عملی حل تمرین های جیره نویسی نمایش فیلمهای آموزشی مرتبط مقایسه روند قیمت اقلام خوراک و نهاده ها و جوجه یک روزه و تجزیه و تحلیل آنها، نحوه محاسبه سود و زبان و قیمت تمام شده در مرغداری مادر آشنایی با داروهای مورد مصرف بازدید مراکز پرورش مرغ مادر |
هدف از طرح درس | هدف آشنایی با اصول پرورش مرغهای مولد |
عنوان | گوارش و سوخت و ساز |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
مکان برگزاری | دانشکده شکاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی و ارائه سمینار کلاسی |
روش تدریس | پاورپوینت و مقالات روز |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | جلسه اول فیزیولوژی دستگاه گوارش جلسه دو.م چگونگی ،گوارش جذب و انتقال مواد مغذی جلسه سوم متابولیسم مواد جذب شده جلسه چهارم نحوه دفع مواد زائد جلسه پنجم و ششم نحوه تخمین و تعیین قابلیت ،گوارش جذب جلسه هفتم و هشتم ارزش بیولوژیکی مواد مصرفی |
منابع | Dijkstra, J. Forbes, J.M. and France, M. 2005. Quantitative Aspects of Ruminant Digestion and Metabolism.CABI. D'Mello, J.F. 2000. Farm Animal Metabolism and Nutrition. CABI Publishing. 438 Pages. Tsuda, T., Sasaki, Y., and Kawashima, R. 2012. Physiological aspects of digestion and metabolism in ruminants:proceedings of the Seventh International Symposium on Ruminant Physiology. Academic Press. Verstegen, M.W. and Henken, A.M. 2012. Energy metabolism in farm animals: effects of housing, stress and disease. Springer Science & Business Media. |
طرح درس | فیزیولوژی دستگاه گوارش چگونگی ،گوارش جذب و انتقال مواد مغذی متابولیسم مواد جذب شده و نحوه دفع مواد زائد نحوه تخمین و تعیین قابلیت ،گوارش جذب و ارزش بیولوژیکی مواد مصرفی |
هدف از طرح درس | آشنایی با مکانیسمهای گوارش و جذب در دستگاه گوارش و متابولیسم پس از آن |
عنوان | روشهای تولید و فرآوری خوراک طیور |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان پایان ترم ارائه سمینار کلاسی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس |
جلسه اول مقدمه جلسه دوم تا پنجم بررسی اثرات فرآیندهای فیزیکی بر کربوهیدراتها پروتئینها و چربیهای خوراک طیور جلسه ششم و هفتم بررسی اثرات فرآیندهای شیمیایی بر کربوهیدراتها پروتئینها و چربیهای خوراک طیور جلسه هشتم و نهم فنهای ساخت پیش مخلوط های معدنی جلسه دهم و یازدهم فنهای ساخت ویتامینها و پیش مخلوطهای ویتامین جلسه دوازدهم فنهای تهیه مواد افزودنی آنتی اکسیدانها جلسه سیزدهم و چهاردهم رنگ ریزه ها چاشنی ها .... جلسه پانزدهم فنهای تهیه مواد دارویی افزودنی آنتی بیوتیکها کوکسیدوستانها جلسه شانزدهم فنهای ساخت اسیدهای آمینه لایزین متیونین ......
|
منابع | Mead, G. 2006. Food safety control in the poultry industry. Woodhead Publishing Limited, Cambridge, U. K. NRC. 1994. Nutrient Requirement of poultry. National Academy Press. USA. Wiseman, J. and Garnsworthy, P.C. 1999. Recent development in poultry nutrition. Nottingham University Press. Suttle, N.F. 2010. Mineral in animal nutrition CABI. USA. Ockerman, L.W. and Hansen, C.L. 2000. Animal By-Product Processing & Utilization. Technomic Publishing Company, Inc. 523 Pages. Beaven, D.A. 1984 (Digitized 2009). Manufacture of Animal Feeds. Turret-Wheatland, 122 Pages. |
طرح درس | مقدمه بررسی اثرات فرآیندهای شیمیایی و فیزیکی بر کربوهیدراتها پروتئینها و چربیهای خوراک طیور فنهای ساخت پیش مخلوط های معدنی و آجرهای مواد خوراکی ،مکمل فنهای ساخت ویتامینها و پیش مخلوطهای ویتامین فنهای ساخت ویتامینها و پیش مخلوطهای ویتامین فنهای تهیه مواد افزودنی آنتی اکسیدانها رنگ ریزه ها چاشنی ها .... فنهای تهیه مواد دارویی افزودنی آنتی بیوتیکها کوکسیدوستانها .... فنهای ساخت اسیدهای آمینه لایزین متیونین ...... |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با فنهای ساخت و فرآیند مواد خوراکی طیور |
عنوان | ویتامینها و مواد معدنی در تغذیه طیور |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان پایان ترم و سمینار کلاسی |
روش تدریس | پاور پوینت و مقالات روز |
زمان بندی و نحوه ارائه درس |
جلسه اول ساختمان شیمیایی ویتامینها اشکال مختلف ویتامینها در طبیعت جلسه دوم ویژگیها و قابلیت استفاده بیولوژیکی آنها در طیور جلسه سوم روش تعیین نیاز طیور به ویتامینها جلسه چهارم عوامل مؤثر بر آن روش تعیین میزان ویتامین موجود در مواد خوراکی جلسه پنجم مکملهای ویتامینی و ساخت مکملهای ویتامینی و تنظیم فرمول مکمل جلسه ششم قابلیت استفاده بیولوژیکی آنها در تغذیه طیور جلسه هفتم هشتم نهم و دهم وظایف فیزیولوژیکی و متابولیسم در طیور نیاز جلسه یازدهم عوامل مؤثر بر آن سمیت ویتامینها در طیور جلسه دوازدهم خصوصیات فیزیکی شیمیایی ناقلها (Carriers) جلسه سیزدهم تا شانزدهم مکانیسم ویتامینها در پیشگیری از علائم کمبود.
|
طرح درس | ساختمان شیمیایی ویتامینها اشکال مختلف ویتامینها در طبیعت ویژگیها و قابلیت استفاده بیولوژیکی آنها در طیور روش تعیین نیاز طیور به ویتامینها و عوامل مؤثر بر آن روش تعیین میزان ویتامین موجود در مواد خوراکی مکملهای ویتامینی و ساخت مکملهای ویتامینی منابع مواد معدنی ترکیبات مختلف مواد معدنی و قابلیت استفاده بیولوژیکی آنها در تغذیه طیور وظایف فیزیولوژیکی و متابولیسم مواد معدنی در طیور نیاز و کنتیک مواد معدنی در تغذیه طیور تعیین نیاز عناصر در طیور و عوامل مؤثر بر آن سمیت عناصر در طیور ساخت مکملهای معدنی و مشخصات آنها، تنظیم فرمول مکمل ئو خصوصیات فیزیکی شیمیایی ناقلها (Carriers) مکانیسم ویتامینها و مواد معدنی در پیشگیری از علائم کمبود. |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با سوخت و ساز ویتامینها و مواد معدنی در تغذیه طیور و نحوه تعیین نیاز طیور به این مواد |
توضیحات | Leeson, S. and Summers, J. D. 2005. Commercial poultry nutrition.3<sup>rd</sup> edition. University Books. Canada. McDowell, L. R. 2003. Minerals in animal and hurnan nutrition. Elsevier Health Sciences. UK. McNab, J.M. and Boorman, K.N. 2002. Poultry feedstuffs, supply composition and nutritive value. Poultry Science symposium Series Number 26. CABI Publishing. Wiseman. J. and Garnsworthy, P.C. 1999. Recent development in poultry nutrition. Nattingham University Press. Suttle, N.F. 2010. Mineral in animal nutrition. CABI. USA. |
عنوان | پرورش ملکه و تلقیح مصنوعی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان پایان ترم و شرکت در کلاسهای عملی |
روش تدریس | پاور پوینت سفر علمی - کارگاه آزمایشگاه سمینار - |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | جلسه اول مقدمه اهمیت ملکه و پرورش آن جلسه دوم وضعیت تولید ملکه در ایران و جهان جلسه سوم زمان بندی پرورش ملکه جلسه چهارم و پنجم روشهای مختلف پرورش ملکه جلسه ششم طبقه بندی ملکه زنبور عسل از نظر کیفیت جلسه هفتم سازماندهی کندوها برای پرورش ملکه جلسه هشتم تقسیم بندی مدیریت تغذیه و نگهداری جلسه نهم کندوهای پرورش ملکه معرفی ملکه بارور به کندو جلسه دهم و یازدهم آناتومی و فیزیولوژی دستگاه تولید مثل زنبورهای نر و ملکه جلسه یازدهم و دوازدهم تلقیح مصنوعی تاریخچه و ورشهای مختلف جلسه سیزدهم و چهاردهم اسپرم گیری بی هوش کردن جلسه پانزدهم ذخیره اسپرم و نگهداری آن جلسه جلسه شانزدهم تزریق و تلقیح اسپرم به ملکه عملی اجرای عملی برخی تکنیکها و روشهای مرتبط با رئوس مطالب بحث شده در بخش نظری |
منابع | قائم مقامی ۱ ۱۳۶۳ پرورش ملکه زنبور عسل و تلقیح مصنوعی، انتشارات خود کفائی عراقی، م. ۱۳۶۹ پرورش ملکه زنبور عسل مرکز نشر سپهر Laidlaw, H. 1978. Instrumental Insemenation of Honey Bee Queens, Dadant Publication. Laidlaw, H. 1981. Contemporary Queen Rearing, Dadant Publication |
طرح درس | مقدمه اهمیت ملکه و پرورش آن وضعیت تولید ملکه در ایران و جهان زمان بندی پرورش ملکه روشهای مختلف پرورش ملکه طبقه بندی ملکه زنبور عسل از نظر کیفیت سازماندهی کندوها برای پرورش ملکه و تقسیم بندی آنها مدیریت تغذیه و نگهداری کندوهای پرورش ملکه معرفی ملکه بارور به کندو تلقیح مصنوعی آناتومی و فیزیولوژی دستگاه تولید مثل زنبورهای نر و ملکه اسپرم گیری بی هوش کردن ذخیره اسپرم و نگهداری آن تزریق و تلقیح اسپرم به ملکه عملی اجرای عملی برخی تکنیکها و روشهای مرتبط با رئوس مطالب بحث شده در بخش نظری |
هدف از طرح درس | آموزش تئوری و عملی پرورش و تکثیر ملکه و باروری آن به روش تلقیح مصنوعی |
عنوان | پرورش مرغ تخم گذار |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 8-10 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۱ |
پیش نیاز درس | پرورش طیور |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی نهایی ارزیابی مستمر حضور در جلسات تئوری و عملی |
روش تدریس | نظری پاورپوینت و فیلم عملی بازدید از مزارع پرورش مرغ تخمگذار و... |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | نظری جلسه اول اهمیت مشخصات نژادهای مرغ های تخم گذار، سویه های تجاری مرغهای تخم گذار، جلسه دوم آشنایی با دستگاه تولید مثل مرغ های تخم گذار، جلسه سوم روشهای نگهداری مرغ های تخم گذار، بستر و قفس، جلسه چهارم آشنایی با انواع آشیانه، لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای پرورش نیمچه و مرغ تخم گذار، جلسه پنجم نقش نور و چگونگی مدیریت آن در پرورش نیمچه و مرغ تخم گذار، جلسه ششم مدیریت پرورش جلسه هفتم تغذیه در دوران پرورش و تولید، جلسه هشتم بهداشت، واکسیناسیون در دوران پرورش و تولید، جلسه نهم بازاریابی تخم مرغ ،علل، اثرات و جلسه دهم چگونگی برنامه های تولک بری جلسه یازدهم نحوه انبارداری تخم مرغ، افزایش ارزش افزوده تخم مرغ، جلسه دوازدهم تولید تخم مرغ های با زرده دارای رنگدانه، ویتامینها جلسه سیزدهم آشنایی با راههای پرورش سویه های تجاری مرغ تخم گذار در ایران عملی حل تمرینهای جیره نویسی، نمایش فیلمهای آموزشی مرتبط، مقایسه روند قیمت اقلام خوراک و نهاده ها و گوشت مرغ و تجزیه و تحلیل آنها، نحوه محاسبه سود و زیان و قیمت تمام شده در مرغداری تخم گذار، آشنایی با داروهای مورد مصرف، تشریح تناسلی مرغ، قضاوت ظاهری مرغ های تخم گذار، تعیین کیفیت تخم مرغ خوراکی بازدید از مزارع مرغ تخم گذار |
منابع | راهنمای کامل پرورش طیور فرخوی تغذیه مرغ دکتر شیواازاد تغذیه تجاری طیور دکتر گلیان تغذیه و خوراکدهی طیور ارگانیک مروج
|
طرح درس | نظری اهمیت مشخصات نژادهای مرغ های تخم گذار، سویه های تجاری مرغهای تخم گذار، دستگاه تولید مثل مرغ های تخم گذار، روشهای نگهداری مرغ های تخم گذار، بستر و قفس، نوع آشیانه، لوازم و تجهیزات مورد نیاز برای پرورش نیمچه و مرغ تخم گذار، نقش نور و چگونگی مدیریت آن در پرورش نیمچه و مرغ تخم گذار، مدیریت پرورش، تغذیه، بهداشت، واکسیناسیون در دوران پرورش و تولید، بازاریابی تخم مرغ ،علل، اثرات و چگونگی برنامه های تولک بری، نحوه انبارداری تخم مرغ، افزایش ارزش افزوده تخم مرغ، تولید تخم مرغ های با زرده دارای رنگدانه، ویتامینها ) آشنایی با راههای پرورش سویه های تجاری مرغ تخم گذار در ایران
عملی حل تمرینهای جیره نویسی، نمایش فیلمهای آموزشی مرتبط، مقایسه روند قیمت اقلام خوراک و نهاده ها و گوشت مرغ و تجزیه و تحلیل آنها، نحوه محاسبه سود و زیان و قیمت تمام شده در مرغداری تخم گذار، آشنایی با داروهای مورد مصرف، تشریح تناسلی مرغ، قضاوت ظاهری مرغ های تخم گذار، تعیین کیفیت تخم مرغ خوراکی بازدید از مزارع مرغ تخم گذار |
هدف از طرح درس | هدف آشنایی تکمیلی با پرورش مرغ تخم گذار |
عنوان | تغذیه زنبور عسل |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دوشنبه 14 تا 18 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | امتحان پایان ترم و سمینار کلاسی |
روش تدریس | پاور پوینت و مقالات روز |
زمان بندی و نحوه ارائه درس |
جلسه اول و دوم اهمیت تغذیه در زنبور عسل جلسه سوم و چهارم احتیاجات غذایی متابولیسم مواد غذایی در زنبور عسل جلسه پنجم مواد غذایی مناسب برای رشد و تکامل کندوها جلسه ششم نقش گرده و شهد و کیفیت آنها در تغذیه زنبور عسل جلسه هفتم جایگزینهای گرده مزایا معایب جلسه هشتم جایگزینهای شهد مزایا معایب جلسه نهم تعیین زمان مناسب تغذیه کمکی جلسه دهم مواد مغذی و نقش آنها در تأمین نیاز تغذیه بهاره جلسه یازدهم تحریک تخم گذاری ملکه و افزایش جمعیت جلسه دوازدهم و سیزدهم تغذیه برای زمستان گذرانی جلسه چهاردهم تغذیه برای تولید محصول خاص جلسه پانزدهم و شانزدهم تنظیم فرمولهای غذایی برای زنبور عسل
|
منابع | - عبادی ر و احمدی ، ع... ۱۳۸۲ پرورش زنبور عسل، انتشارات ارکان - جواهری س. د ۱۳۷۸ تغذیه زنبور عسل و زمستان گذرانی انتشارات موسسه فرهنگی شقایق روستا - Atloms E.L. 1992. The hive and the honeybee. Dadant and sons Publication. - Somerville, D. 2005. Fat bees, skinny bess, RIRDC Publication, No.05/054, Australia |
طرح درس | اهمیت تغذیه در زنبور عسل - احتیاجات غذایی متابولیسم مواد غذایی در زنبور عسل - مواد غذایی مناسب برای رشد و تکامل کندوها - نقش گرده و شهد و کیفیت آنها در تغذیه زنبور عسل - تعیین زمان مناسب تغذیه کمکی، مواد مغذی و نقش آنها در تأمین نیاز تغذیه بهاره و تحریک تخم گذاری ملکه و افزایش جمعیت - تغذیه برای زمستان گذرانی، تغذیه برای تولید محصول خاص - تنظیم فرمولهای غذایی برای زنبور عسل |
هدف از طرح درس | آشنایی با تغذیه زنبور عسل و بررسی نیاز غذایی آنها آموزش علمی مصرف مواد غذایی در زنبور عسل |