برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

پیش نیاز درس

بیوشیمی

منابع

کتاب تغذیه دام مکدونالد

ترجمه دکتر جان محمدی و دکتر صوفی سیاوش

طرح درس

جلسه اول- آشنایی با چرایی تغذیه اصولی دام

جلسه دوم-  آب و تاثیر آن در تغذیه دام

جلسه سوم : اجزاء موادخوراکی

 جلسه چهار : کربوهیدراتها

جلسه پنج : چربیها

جلسه شش : پروتئینها

جلسه هفت : ویتامینها 

جلسه هشت: موادمعدنی

جلسه نهم:: امتحان میان ترم

جلسه ده : هضم مواد مغذی

جلسه یازده : جذب مواد مغذی

جلسه دوازده : به کمیت درآوردن موادمغذی تامین شده از مواد خوراکی

جلسه سیزده : قابلیت هضم انرژی

جلسه چهارده : قابلیت هضم پروتئین

جلسه پانزده : توضیحی از موادخوراکی مورد استفاده توسط دام میزان موادمغذی و عوامل موثر بر استفاده آن

جلسه شانزده: روش های آزمایشگاهی اندازگیری قابلیت هضم مواد غذایی

جلسه هفدهم- امتحان پایان ترم

 

 

هدف از طرح درس

هدف آشنایی دانشجویان با مواد مغذی و ارزش غذایی مواد خوراکی و مسیرهای هضم مواد غذایی در دستگاه گوارش است

تعداد واحد ۳
نحوه ارزیابی

تستی تشریحی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
شنبه 14*16 دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر - - -
پیش نیاز درس

بیوشیمی

منابع

متدهای آزمایشگاهی AOAC

طرح درس

جلسه اول- آشنایی با قوانین ایمنی و کار در آزمایشگاه

جلسه دوم-  روش های نمونه برداری و آماده سازی نمونه خوراکی

جلسه سوم : آشنایی با دستگاهای اندازه گیری وزن و حجم و دقت آنها

جلسه چهارم : آشنایی با دستگاه های آزمایشگاهی

جلسه پنج : سایه خشک کردن نمونه

 جلسه شش: روش های اندازگیری ماده خشک

جلسه هفت: آشنای با انواع آسیاب ها و آسیاب کردن و روش های نگهداری نمونه آزمایشگاهی

جلسه هشت: اندازگیری ماده خشک

جلسه نهم: اندازه گیر ی خاکستر و ماده آلی

جلسه ده: آزمایش تاثیر نوع ماده معدنی بر رنگ شعله و چرایی این موضوع

جلسه یازده: آماده سازی نمونه ها جهت اندازگیری سطوح کلسیم، سدیم باریم، لیتیوم و پتاسیم

جلسه دوازده: اندازه گیری عناصر معدنی با فلیم فتو متر

جلسه سیزده: اندازه گیری چربی خام

جلسه چهارده: استفاده از دستگاه تبخیر روتاری جهت جداسازی حلال آلی

جلسه پانزده : اندازگیری پروتئین

جلسه شانزده : اندازگیری ADF

جلسه هفده :   اندازگیری NDF

جلسه هجده: امتحان عملی

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجو با روش های آنالیز تقربی مواد غذایی در آزمایشگاه

تعداد واحد ۱
روش تدریس

عملی آزمایشگاهی

نحوه ارزیابی

امتحان عملی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
یکشنبه 10-12 آزمایشگاه پایه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر - - -
پیش نیاز درس

تغذیه دام

منابع

کتاب پرورش گوسفند تالیف دکتر سیاه منصور

کتاب پرورش گوسفند ترجمه دکتر  مرتضی عزت پور

طرح درس

جلسه اول- مقدمه ای بر پروش گوسفند

جلسه دوم-  آشنایی با نژادهای ایرانی

جلسه سوم : آشنایی با نژاد های خارجی

 جلسه چهار : ریخت شناسی گوسفند گوشتی

جلسه پنج : تعیین سن گوسفند و خصوصیات فنوتیپی گوسنفد

جلسه شش : انتخاب میش برای گله

جلسه هفت : انتخاب قوچ گله و خصوصیات ظاهری قوچ ایدال

جلسه هشت: زایمان میش و مدیریت زایمان

جلسه نهم:: پرورش بره

جلسه ده : جیره نویسی برای میش و قوچ

جلسه یازده : جیره نویسی برای میش

جلسه دوازده : واکسیناسیون و بیماری های رایج

جلسه سیزده : مقابله با بیماری های انگلی

جلسه چهارده : ساختمان و تاسیسات پرورش گوسفند

جلسه پانزده : مدیریت اقتصادی گله

جلسه شانزده: تعیین زمان فروش، کشتار و کیفیت گوشت

جلسه هفده: امتحان کتبی

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجو با روش اقتصادی پرورش گوسفند و متدهای نگهداری و ازدیاد صنعتی

تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
دوشنبه 10-12 دانشکده کشاورزی اهر - - -
پیش نیاز درس

تغذیه دام

منابع

کتاب پرورش گوسفند دکتر سیاه منصور

طرح درس

جلسه اول- مقدمه ای بر پروش گوسفند

جلسه دوم-  آشنایی با نژادهای ایرانی از نظر خصوصیات فنوتیپی

جلسه سوم : ارزیابی عملی گوسفند

 جلسه چهار : تعیین سن دام با استفاده از دندان ها

جلسه پنج : تزریق واکسن

جلسه شش : تزریق دارو

جلسه هفت : سیدر گذاری

جلسه هشت: بلوس خوراندن و داروی ضد انگل

جلسه نهم:: پرورش بره  و مدیریت در زمان زایمان

جلسه ده : تهیه علوفه خشک و انبارداری

جلسه یازده : تهیه جیره کاملا مخلوط

جلسه دوازده : سم چینی

جلسه سیزده : حمام ضد کنه

جلسه چهارده : تعیین خصوصیات قوچ گله و انتخاب عملی قوج

جلسه پانزده : تعیین خصوصیات و انتخاب عملی میش

جلسه شانزده: بازدید از دامداری صنعتی

جلسه هفده: امتحان عملی

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجو با روش عملی پرورش و مدیریت صنعتی گله های گوسفند و پرورش بره و قوچ

تعداد واحد ۱
نحوه ارزیابی

امتحان عملی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
دوشنبه 14-16 دانشکده کشاورزی اهر - - -
منابع

مجلات زنبور عسل
Journal of Apicultural Science

Journal of Apicultural Research

طرح درس

هر جلسه یک مقاله چاپ اخیر ژورنالهای Journal of Apicultural Science و Journal of Apicultural Research مورد بررسی قرار گرقته و یافته های اخیر در انها بررسی می شود

هدف از طرح درس

بررسی یافتهای بروز و جدید در صنعت زنبورداری دنیا

تعداد واحد ۲
روش تدریس

استفاده از منابع و تحقیقات علمی و مقالات اخیر در رابطه با زنبور عسل

نحوه ارزیابی

امتحان کتبی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
سه شنبه 8-10 دانشکده کشاورزی اهر - - -
پیش نیاز درس

تغذیه دام، اصلاح دام

منابع

پرواربندی گاو و گوساله: تولید گوشت با استفاده از علوفه‌های سیلوشده و ذخیره شده  تالیف دکترمسعود  هاشمی

اصول پرواربندی گوسفند تالیف احمد صلاحی

طرح درس

جلسه اول- مقدمه ای بر تعریف پرواربندی

جلسه دوم- مزایای پرواربندی

جلسه سوم- دلایل عدم توازن بین تقاضا و تولید گوشت

جلسه چهار-نواع نژاد گاو گوشتی نژاد های خارجی و ایرانی

جلسه پنج- درجه بندی محصولات گوشتی

جلسه  شش-پروار بندی گوساله

جلسه هفت- انتخاب گوساله برای پروار در ایران

جلسه هشت- پرورش گوساله در مراتع

جلسه نه- پرورش گوساله در جایگاه

جلسه ده- پرورشگاه های خارج شده از گله(گله های حذفی)

جلسه یازده- عوامل تاثیر گذار برای رشد دام

جلسه دوازده- اثر تغذیه بر رشد

جلسه سیزده- اثر تغذیه در رشد اعضای بدن

جلسه چهارده- بررسی منحنی نمو

جلسه پانزده- پدیده رشد جبرانی و پیش رسی  در گاو گوشتی

جلسه شانزده- مشخصات قسمتهای مختلف بدن در دام گوشتی

جلسه هفده- دام های گوشتی ماهیچه مضاعف

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با نژادهای دام گوشتی و نحوه انتخاب دام مناسب جهت پروار بندی و ایجاد توانایی علمی و عملی جهت پروار بندی صحیح و اقتصادی

تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
سه شنبه 14-16 دانشکده کشاورزی اهر - - -
پیش نیاز درس

تغذیه دام، اصلاح دام

منابع

کار در فارم تحقیقاتی و یادگیری نحوه پرورش و مراقبت از دامهای در حال رشد

طرح درس

جلسه اول- معرفی دام ها و نژادها

جلسه دوم-  آشنایی با نژادهای ایرانی از نظر خصوصیات فنوتیپی

جلسه سوم : ارزیابی عملی دام گوشتی

 جلسه چهار : تعیین سن دام با استفاده از دندان ها

جلسه پنج : تزریق واکسن

جلسه شش : تزریق دارو

جلسه هفت : وزن کشی  هفتگی دام ها

جلسه هشت: بلوس خوراندن و داروی ضد انگل

جلسه نهم:: شماره زنی دام ها

جلسه ده : تهیه علوفه خشک و انبارداری

جلسه یازده : تهیه جیره کاملا مخلوط

جلسه دوازده : سم چینی

جلسه سیزده : خوراندن داروی ضد نفخ

جلسه چهارده : تعیین خصوصیات دام پیش رس

جلسه پانزده : استفاده از جیره رشد جبرانی در دامهای ضعیف

جلسه شانزده: بازدید از دامداری صنعتی

جلسه هفده: امتحان عملی

تعداد واحد ۱
روش تدریس

عملی

نحوه ارزیابی

فعالیت عملی و امتحان عملی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
سه شنبه 14-16 دانشکده کشاورزی اهر - - -
پیش نیاز درس

شیمی آلی، شیمی عمومی

منابع

بیوشیمی عمومی تالیف دکتر پروین پاسالار

طرح درس

دام گوشتی

جلسه اول- مقدمه ای بر تعریف پرواربندی

جلسه دوم- مزایای پرواربندی

جلسه سوم- دلایل عدم توازن بین تقاضا و تولید گوشت

جلسه چهار-نواع نژاد گاو گوشتی نژاد های خارجی و ایرانی

جلسه پنج- درجه بندی محصولات گوشتی

جلسه  شش-پروار بندی گوساله

جلسه هفت- انتخاب گوساله برای پروار در ایران

جلسه هشت- پرورش گوساله در مراتع

جلسه نه- پرورش گوساله در جایگاه

جلسه ده- پرورشگاه های خارج شده از گله(گله های حذفی)

جلسه یازده- عوامل تاثیر گذار برای رشد دام

جلسه دوازده- اثر تغذیه بر رشد

جلسه سیزده- اثر تغذیه در رشد اعضای بدن

جلسه چهارده- بررسی منحنی نمو

جلسه پانزده- پدیده رشد جبرانی و پیش رسی  در گاو گوشتی

جلسه شانزده- مشخصات قسمتهای مختلف بدن در دام گوشتی

جلسه هفده- دام های گوشتی ماهیچه مضاعف

بیوشیمی

جلسه اول- آب و خصوصیات آن

جلسه دوم- pH، تعادل اسید و باز و نقش آن در بدن

جلسه سوم- تامپون یا بافر و نقش آن در بدن

جلسه چهار-کربوهیدرات ها و طبقه بنذی آن

جلسه پنج- پلی ساکاریدها و انواع آن

جلسه  شش-ایزومری

جلسه هفت- متابولیسم کربوهیدرات ها : اکسیداسیون بی هوازی

جلسه هشت- متابولیسم کربوهیدرات ها : اکسیداسیون هوازی (چرخه گلیکولیز)

جلسه نه- مسیر پنتوز فسفات

جلسه ده- سیکل کوری

جلسه یازده- چرخه کربس

جلسه دوازده- نقش چرخه کربس

جلسه سیزده- زنجیره انتقال الکترون

جلسه چهارده- نتقال غیرمستقیم NADH سیتوزولی به داخل میتوکندری برای اکسیداسیون با سیستم‌ شاتل

جلسه پانزده- گلوکونئوژنز

جلسه شانزده- لیپیدها یا چربی ها

جلسه هفده- انواع اسیدهای چرب

جلسه هجده- امتحان میان ترم

جلسه نوزده- کاروتنوئیدها

جلسه بیست- تجزیه لیپیدها (لیپولیز)

جلسه بیست و یک- املاح صفراوی

جلسه بیست دو-تری گلیسرید و فسفولیپید

جسلسه بیست و سه- اجزاء دیواره سلولی

جلسه بیست و چهار-سیدهای آمینه و پروتئین‌ها

جلسه بیست و پنج- انواع اسیدهای آمینه و اسیدهای آمینه ضروری

جلسه بیست و شش - پـِپتیدها و پتیدهای مهم طبیعی در بدن

جلسه بیست و هفت- ساختارهای پروتئین‌ها

هدف از طرح درس

کسب اطلاعات در رابطه با واکنش های بیوشیمیایی داخل بدن و مسیرهای تولید و مصرف انرژی و ساخت قندها ، پروتئین ها و چربی ها در بدن

تعداد واحد ۱
نحوه ارزیابی

امتحان تشریحی و تستی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
شنبه 10-8 و 12-10 دانشکده کشاورزی اهر - - -
پیش نیاز درس

تغذیه دام، اصول جیره نویسی

منابع

جیره نویسی دام و طیور تالیف دکتر علی رضا صفامهر

طرح درس

جلسه اول- مقدمه ای بر خوراک دادن دام و آنالیز مواد خوراکی

جلسه دوم- استانداردهای تغذیه ای، تاریخچه، کاربرد و اهمیت آن

جلسه سوم- اهمیت تنظیم انرژی

جلسه چهار- تغذیه پروتئین و چربی در دام

جلسه پنج-  تنظیم جیره و محدودیت های مصرف مواد خوراکی

جلسه  شش- توضیح منحنی تولید گاو شیری و نکات کلیدی در جیر نویسی

جلسه هفت- اهمیت مدیریت  تغذیه ای دوره انتقال در گاو شیری

جلسه هشت- بالانس آنیون کاتیون جیره و روش مدیریت آن

جلسه نه- استفاده از بالانس آنیون کاتیون در جلوگیری از تب شیر

جلسه ده- ترکیبات ضد تغذیه ای موجود در اقلام غذاایی دام موثر بر سلامت دام

هدف از طرح درس

آموزش نکات کلیدی در جیره نویسی برای دام های سبک و سنکین جهت بهبود عملکرد دام و افزایش سلامت دام های پر تولید

تعداد واحد ۱
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
یکشنبه 10-8 دانشکده کشاورزی اهر - - -
پیش نیاز درس

اصول جیره نویسی

منابع

نرم افزار جیره نویسی دام سبک

نرم افزار جیره نویسی feed

نرم افزر جیره نویسی NRC

طرح درس

جلسه اول- آشنایی با نرم افزارهای جیره نویسی  دام سبک و سنگین

جلسه دوم- آموزش جیره نویسی با نرم افزار  feed بخش یک: اقلام غذایی

جلسه سوم- آموزش جیره نویسی با نرم افزار  feed بخش دو: انواع حیوانات جهت جیره نویسی

جلسه چهار- آموزش جیره نویسی با نرم افزار  feed بخش سه: جیره نویسی

جلسه پنج- پروژه جیره نویسی توسط دانشجویان و رفع مشکلات آنها

جلسه  شش-بررسی جیره نوشته شده توسط دانشجویان در نرم افزار feed و تفسیر نکات مهم جیره نویسی

جلسه هفت- آموزش جیره نویسی با نرم افزار  دام سبک بخش یک: اقلام غذایی

جلسه هشت- آموزش جیره نویسی با نرم افزار  دام سبک  بخش دو: انواع حیوانات جهت جیره نویسی

جلسه نه- آموزش جیره نویسی با نرم افزار  دام سبک بخش سه: جیره نویسی

جلسه ده- پروژه جیره نویسی با نرم افزار دام سبک توسط دانشجویان و رفع مشکلات آنها

جلسه یازده- بررسی جیره نوشته شده توسط دانشجویان در نرم افزار دام سبک و تفسیر نکات مهم جیره نویسی

جلسه دوازده- آموزش جیره نویسی با نرم افزار NRC بخش یک: اقلام غذایی

جلسه سیزده- آموزش جیره نویسی با نرم افزار  NRC بخش دو: انواع حیوانات جهت جیره نویسی

جلسه چهارده- آموزش جیره نویسی با نرم افزار NRC بخش سه: جیره نویسی

جلسه پانزده- پروژه جیره نویسی با نرم افزار NRC توسط دانشجویان و رفع مشکلات آنها

جلسه شانزده- بررسی جیره نوشته شده توسط دانشجویان در نرم افزار NRC و تفسیر نکات مهم جیره نویسی

جلسه هفده- بالانس آنیون و کاتیون جیره و جلوگیری از وقوع بیماری های متابولیسمی در دام در دوره انتقال با تنظیم جیره

هدف از طرح درس

آموزش اصولی و کاربردی جیره نویس برای دامهای سبک و سنگین با استفاده از نرم افزارهای جیره نوسیی و  توجه به راهکارهای علمی در جیره نویسی جهت بهبود عملکرد تولیدی دام و جلوگیری از بیماری های متابولیسمی با مدیریت بهینه جیره

تعداد واحد ۱
روش تدریس

استفاده از نرم افزارهای جیره نویسی

نحوه ارزیابی

پروژه عملی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
یکشنبه 16-14 سایت کامپیوتر دانشکده کشاورزی اهر - - -
پیش نیاز درس

تغذیه تکمیلی

منابع

مواد معدنی در تغذیه دام  ترجمه دکتر  رسول پیر محمدی

طرح درس

1- Major minerals and trace minerals

2- Regulation of fluid and electrolyte balance

3- Poultry feeding- major minerals

4- Sodium in Poultry and ruminants

5- Chloride in Poultry and ruminants

6- Salt in Poultry and ruminants

 7- Potassium in Poultry and ruminants feeding

8- Calcium in Poultry and ruminants feeding

9- Importance of Phosphorus in Poultry and ruminants feeding

10- Phytic Acid of Cereal Grains, Byproducts, and Oilseed Meals - Phytase – What Does it Do?

11- Manganese in Poultry and ruminants feeding

12- Magnesium in Poultry and ruminants feeding

13-Magnesium Supplementation in Broiler

14- Sulfur in animals

15- Ruminal metabolism of sulfur

16- mid-term exam

تعداد واحد ۳
روش تدریس

این درس توسط دو استاد تدریس می شود و این بخش صرفا تدریس مواد معدنی در تغذیه دام و طیور است

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
دوشنبه 10-12 و 14-16 دانشکده کشاورزی اهر

این درس توسط دو استاد تدریس می شود و این بخش صرفا تدریس مواد معدنی در تغذیه دام و طیور است

- - -
منابع

مجلات ISI بروز از ژورنال های Q1

طرح درس

Sessions

1- first paper title” Replacing the forage portion of the ration with triticale hay improves the performance of Holstein dairy cows”.  first session: abstract

2- first paper: introduction

3- first paper: methods and materials

4-first paper: results and discussion

5- second paper title “Forage sources in total mixed rations early in life influence performance, metabolites, and behavior of dairy calves”: abstract

6- second paper: introduction

7- second paper: methods and materials

8- second paper: results and discussion

9- third paper title “Effects of immersing Japanese quail eggs in various doses of riboflavin on reproductive, growth performance traits, blood indices and economics”: abstract

10- third paper: introduction

11- third paper: methods and materials

12- third paper: results and discussion

13- 4th paper title “Assessment of probiotic Bacillus velezensis supplementation to reduce Campylobacter jejuni colonization in chickens”: abstract

14- 4th paper: introduction

15- 4th paper: methods and materials

16- 4th paper: results and discussion

17- final exam

هدف از طرح درس

یادگیری لغات تخصصی و چگونگی مقاله نویسی انگلیسی و جمله های تخصصی و بیان آنها در مقالات انگلیسی به همراه ترجمه تخصصی متون انگلیسی

تعداد واحد ۲
روش تدریس

به زبان انگلیسی تدریس می شود

نحوه ارزیابی

امتحان کتبی و ارائه انگلیسی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
دوشنبه 8-10 دانشکده کشاورزی اهر - - -
پیش نیاز درس

ندارد

منابع

 اصول طراحی ساختمان های پرورش دام تالیف فردین ژهبری و شهاب پایبند

طرح درس

جلسه اول- اهمیت طراحی صحیح ساختمان دام و طیور

جلسه دوم- طراحی ساختمان دام و طیور بر اساس اقلیم

جلسه سوم- طراحی ساختمان گاو شیری (سالن پرورش گوساله )

جلسه چهار- طراحی ساختمان گاو شیری (سالن پرورش تلیسه و گاو خشک )

جلسه پنج- طراحی ساختمان گاو شیری (گاو دوشا و اتاق تلقیح )

جلسه  شش-طراحی ساختمان گوساله پرواری و گاو گوشتی

جلسه هفت- طراحی ساختمان گوسفند داشتی و  دام مولد

جلسه هشت- طراحی ساختمان گوسفند پرواری

جلسه نه- طراحی ساختمان طیور گوشتی

جلسه ده- طراحی شاختمان و تاسیسات مرغ تخم گذار

جلسه یازده- طراحی ساختمان مرغ مادر

جلسه دوازده- طراحی ساختمان و تاسیسات انبار دان و محل آماده سازی جیره

جلسه سیزده- ساختار و طراحی انواع سیلوهای افقی و عمودی و رو زمینی

عملی

جلسه چهارده- پروژه نقشه کشی پلان موقعیت هر یک از ساختمان ها و تاسیسات مورد نیاز در یکی از دام های پرورشی

جلسه پانزده- پروژه نقشه کشی برش عرضی و طولی ساختمان های اصلی و تاسیسات مورد نیاز در یکی از دام های پرورشی

جلسه شانزده- بررسی پروژه های دانشجویی و و اصلاح ایرادات در نقشه های تحویلب دانشجویان

جلسه هفده- بازدید از ساختمان  و تاسیسات مرغ گوشتی

جلسه هجده- بازدید از ساختمان و تاسیسات مرغ تخمگذار

جلسه نوزده- بازدید از ساختمان و تاسیسات گاوداری شیری

جلسه بیست- بازدید از ساختمان و تاسیسات پرورش گوسفند و پرواربندی

جلسه بیست و یک امتحان عملی

هدف از طرح درس

شناخت کامل دانشجویان از ساختمان ها و تاسیسات دام داری ها و مرغ داری ها و ارائه طرح صحیح و کارامد جهت صدور پروانه با توجیه اقتصادی و کاربری مناسب

تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

پروژه و امتحان کتبی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
سه شنبه 8-10 و 10-12 دانشکده کشاورزی اهر

هز بازدید در این درس یک روز کامل شامل سه جلسه کلاسی خواهد بود

- - -
منابع

کتاب رابطه دام و مرتع تالیف محسن شوکت فدائی

طرح درس

جلسه اول- تاریخچه ی استفاده از مراتع در ایران

جلسه دوم- تعریف مرتع و انواع مرتع

جلسه سوم- انواع مرتع بر اساس نوع پوشش گیاهى

جلسه چهار- انواع مرتع براساس فصل بهره بردارى

جلسه پنج- انواع مرتع براساس تولید و مرغوبیت علوفه

جلسه  شش- اهمیت مراتع

جلسه هفت- ارزش اقتصادی مراتع

جلسه هشت- پوشش گیاهی مراتع

جلسه نه- گیاهان خانواده گندمیان در مراتع

جلسه ده- گیاهان خانواده ی لگومینه

جلسه یازده- پراکنش گیاهان مرتعی

جلسه دوازده- فلور خزری (هیرکانی )

جلسه سیزده- فلور بلوچ

جلسه چهارده- فلور ایران تورانی

جلسه پانزده- مصارف گیاهان مرتعی

جلسه شانزده- گیاهان داروئی، علوفه ای و صنعتی در مراتع

جلسه هفده- وضعیت مراتع ایران و علل تخریب و انهدام مراتع

جلسه هجده- ترکیبات ضد تغذیه ای موجود در گیاهان مرتعی

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با انواع مراتع و گیاهان مرتعی ، فوائد تغذیه ای و داروئی گیاهان مرتعی. آشنایی با روش های اصولی استفاده از مراتع و حفظ مراتع و احیا مراتع

تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی و پروژه عملی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
چهار شنبه 8-10 دانشکده کشاورزی اهر - - -
منابع

کتاب تغذیه دام نوین دکتر دانش مسگران

کتاب هضم و سوخت و ساز در نشخوارکنندگان دکتر دانش مسگران

طرح درس

جلسه اول- مقدمه ای بر اهمیت تغذیه در دام

جلسه دوم- اندام‌های دستگاه گوارش حیوانات تک معده ای و نشخوارکنندگان و کارکرد آنها

جلسه سوم- اکوسیستم شکمبه  و باکتری‌های آن

جلسه چهار- ‌اثرات متقابل بین میکروارگانیسم‌ها

جلسه پنج- هضم و متابولیسم چربی

جلسه  شش- هضم و متابولیسم نیتروژن

جلسه هفت- هضم و متابولیسم کربوهیدرات‌ها

جلسه هشت- دستکاری دستگاه گوارش در دام های پرورشی

جلسه نه- پروتئین جیره و فرآورده‌های تجریه‌ای

جلسه ده- اجزاء خوراک دام و نقش املاح معدنی در تغذیه دام

جلسه یازده- عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی

جلسه دوازده- مصرف غذا در حیوانات غیرنشخوارکننده

جلسه سیزده- مصرف غذا در حیوانات نشخوارکننده

جلسه چهارده- فلور ایران تورانی

جلسه پانزده- مصارف گیاهان مرتعی

جلسه شانزده- آزمایشات ارزیابی تغذیه ای

جلسه هفده- ترکیب شیمیایی خوراک و طیف‌سنجی مادون قرمز

جلسه هجده- اندازه‌گیری قابلیت هضم به روش‌ های استاندارد

جلسه نوزده- منابع جایگزین اسیدهای آمینه و پروتئین ها در جیره

هدف از طرح درس

پیرو درس تغذیه دام موارد موثر در تغذیه دام و طیور و مکانیسم های هضم و متابولیسم و عوامل موثر بر آنها تدریس خواهد شد و راهکارهای بهبود در هضم و عملکرد حیوان بررسی خواهد شد

تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی

اطلاعات کلاس

زمان برگزاری مکان برگزاری توضیحات فایل پیوست اول فایل پیوست دوم فایل پیوست سوم
چهارشنبه 14-16 کشاورزی اهر - - -