برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان ماهی شناسی، تکثیر و بیماری ماهی (بخش نظری)
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری سه شنبه ساعت 14-16
مکان برگزاری دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

امتحان پایان ترم و فعالیت های کلاسی

روش تدریس

حضوری و پاورپوینت

زمان بندی و نحوه ارائه درس

سه شنبه ساعت 14-16

منابع

اسدی هدایت، دهقانی پشترودی رضا. اطلس ماهیان خلیج فارس و دریای عمان. وزارت جهاد سازندگی، سازمان تحقیقات و آموزش شیلات ایران. 1375.

ستاری مسعود، شاهسونی داور، شفیعی شهنام. ماهی شناسی (1) و (2). انتشارات حق شناس. 1382.

نادری جلودار مهدی، عبدلی اصغر. اطلس ماهیان حوزه جنوبی دریای خزر (آبهای ایران). وزارت جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات شیلات ایران. 1386.

نوری موگهی محمد حسین، نبوی سید محمد باقر، محمودزاده ثاقب حمیدرضا، حیدری زهرا، مروتی حسن، موحدنیا عبداعلی. فیزیولوژی ماهی. انتشارات دانشگاه تهران 1390.

ارجینی مهدی. آکواریوم (نمادی از طبیعت زیر آب). انتشارات نقش مهر. 1376.

اسماعیلی ساری عباس. هیدروشیمی. چاپ اول. انتشارات اصلانی. 1383.

آذری تاکامی قباد. تکثیر و پرورش تاس ماهیان. انتشارات دانشگاه تهران. 1388.

جعفری باری مهدی. اصول مهندسی آبزیان. ترجمه از مولف: لاوسون توماس ب. شرکت سهامی شیلات ایران، معاونت تکثیر و پرورش آبزیان. 1380.

عبدالله مشایی مهرداد. فیزیولوژی ماهی در سیستم های پرورش متراکم. ترجمه از مولف: ودمیر گری آ. چاپ دوم. انتشارات دریاسر. 1388.

عمادی حسین. تکثیر و پرورش ماهی قزل آْلا و آزاد. ترجمه از مولفان: رتیز ارل لیت، لوئیز رابرت سی. چاپ ششم. انتشارات آبزیان. 1381.

فرشچی علی. آکواریوم به زبان ساده (ماهی های آب گرم، آب سرد و آب شور). ترجمه از مولف: زاکس والتر برنهارد. انتشارات روزبهان. 1374.

فریدپاک فرهاد. دستورالعمل اجرایی تکثیر مصنوعی و پرورش ماهی های گرم آبی. انتشارات علمی آبزیان. 1385.

سلطانی مهدی. بیماری های آزادماهیان. انتشارات دانشگاه تهران. 1380.

سلطانی مهدی. بیماری های باکتریایی آزادماهیان. انتشارات دانشگاه تهران. 1378.

جلالی جعفری بهیار. انگلها و بیماریهای انگلی ماهیان آب شیرین ایران. معاونت تکثیر و پرورش آبزیان. 1377.

جلالی جعفری بهیار. بیماری های محیطی و تغذیه ای ماهیان. انتشارات پرتو واقعه با همکاری انتشارات دانش نگار. 1386.

مخیر بابا. بیماری های ماهیان پرورشی. چاپ پنجم. انتشارات دانشگاه تهران. 1385.

Bone Q, Moore RH. Biology of Fishes. Third edition. Taylor and Francis. 2008.

Muus BJ, DahlstrØm P. Freshwater fish. Scandinavian Fishing Year Book. 1999.

Muus BJ, Nielsen JG, DahlstrØm P, Nyström BO. Sea fish. Scandinavian Fishing Year Book. 1999.

Eiras JC, Segner H, Wahli T, Kapoor BG. Fish diseases volumes 1 and 2. Science Publisher. 2008.

Noga EJ. Fish Disease: Diagnosis and Treatment. Wiley-Blackwell. 2000.

Roberts HE. Fundamentals of ornamental fish healths. Wiley-Blackwell. 2010.

طرح درس

جلسه اول: اصول ماهی شناسی

جلسه دوم: دستگاه گوارش ماهی

جلسه سوم: تنظیم اسمزی و دستگاه تنفس در ماهی

جلسه چهارم: عضلات، دستگاه شنوایی و خط جانبی، حس چشایی و بویایی و الکتریکی در ماهی

جلسه پنجم: اصول کلی پرورش ماهی

جلسه ششم: شرایط فیزیکوشیمیایی آب جهت پرورش ماهی

جلسه هفتم: آشنایی با انواع حوضچه ها و انکوباتورها در پرورش ماهی

جلسه هشتم: تکثیر و پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان

جلسه نهم: تکثیر و پرورش کپورماهیان

جلسه دهم: آشنایی با استرس و اصول پیشگیری ماهی

جلسه یازدهم: بیماری انگلی ماهی

جلسه دوازدهم: بیماری انگلی ماهی

جلسه سیزدهم: بیماری باکتریایی ماهی

جلسه چهاردهم: بیماری باکتریایی ماهی

جلسه پانزدهم: بیماری ویروسی ماهی

جلسه شانزدهم: بیماری قارچی ماهی

هدف از طرح درس

در این درس دانشجویان با گونه های مختلف ماهی و ساختارهای بدن آنها آشنا می شوند. آشنایی با اصول اولیه تکثیر و پرورش گونه های معمول و مدیریت بهداشتی و پیشگیری ماهی نیز در این درس مدنظر قرار می گیرد.

توضیحات

-

عنوان بهداشت و بیماری های ماهی
مقطع تحصیلی دكتری حرفه ای
زمان برگزاری شنبه 14-18 و یکشنبه 16-18
مکان برگزاری دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

انگل شناسی

باکتری شناسی

ویروس شناسی

قارچ شناسی

پاتولوژی

نحوه ارزیابی

امتحان پایان ترم و فعالیت های کلاسی

روش تدریس

حضوری و پاورپوینت

زمان بندی و نحوه ارائه درس

شنبه ساعت 14-18

یکشنبه ساعت 14-16

حضوری و پاورپوینت و عملی

منابع

سلطانی مهدی. بیماری های آزادماهیان. انتشارات دانشگاه تهران. 1380.

سلطانی مهدی. بیماری های باکتریایی آزادماهیان. انتشارات دانشگاه تهران. 1378.

جلالی جعفری بهیار. انگلها و بیماریهای انگلی ماهیان آب شیرین ایران. معاونت تکثیر و پرورش آبزیان. 1377.

جلالی جعفری بهیار. بیماری های محیطی و تغذیه ای ماهیان. انتشارات پرتو واقعه با همکاری انتشارات دانش نگار. 1386.

مخیر بابا. بیماری های ماهیان پرورشی. چاپ پنجم. انتشارات دانشگاه تهران. 1385.

شیخ زاده نجمه، سلطانی مهدی. مواد محرک ایمنی در آبزی پروری. انتشارات دانشگاه تهران. 1399

Eiras JC, Segner H, Wahli T, Kapoor BG. Fish diseases volumes 1 and 2. Science Publisher. 2008.

Noga EJ. Fish Disease: Diagnosis and Treatment. Wiley-Blackwell. 2000.

Roberts HE. Fundamentals of ornamental fish healths. Wiley-Blackwell. 2010.

طرح درس

جلسه اول: استرس در ماهی

جلسه دوم: اصول کلی پیشگیری از بیماری ماهی

جلسه سوم: دارودرمانی در ماهی

جلسه چهارم: مراحل تشخیص بیماری در ماهی

جلسه پنجم: نمونه برداری در زمان تشخیص بیماری های ماهی

جلسه ششم: بیماری های انگلی ماهی

جلسه هفتم: بیماری های انگلی ماهی

جلسه هشتم: بیماری های انگلی ماهی

جلسه نهم: بیماری های باکتریایی ماهی

جلسه دهم: بیماری های باکتریایی ماهی

جلسه یازدهم: بیماری های ویروسی ماهی

جلسه دوازدهم : بیماری های قارچی ماهی

جلسه سیزدهم: بیماری های تغذیه ای ماهی

جلسه اول عملی: نحوه نمونه برداری از گونه های ماهی جهت تشخیص بیماری ماهی

جلسه دوم عملی: نحوه تعیین دوز و دارودرمانی در ماهی

جلسه سوم تا ششم: بررسی کیس های بیمار و پیگیری آنها

هدف از طرح درس

در این درس، دانشجویان با اصول کلی پیشگیری و درمان انواع بیماری های گونه های ماهی آشنا می شوند.

توضیحات

-

عنوان آمار حیاتی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 8-10 و شنبه 14-16
مکان برگزاری دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

امتحان پایان ترم و فعالیت های کلاسی

روش تدریس

حضوری و پاورپوینت

زمان بندی و نحوه ارائه درس

یکشنبه 8-10 در سایت کامپیوتر دانشکده دامپزشکی

یکشنبه 14-16

منابع

صادقی علی. اصول  SPSS. جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران. 1385

طرح درس

جلسه اول: مفهوم کلی علم آمار و انواع متغیرها

جلسه دوم: روش های مختلف خلاصه کردن داده ها در آمار و اواع جداول و نمودارها

جلسه سوم: انواع روش های نمونه برداری

جلسه چهارم: انتخاب تعداد نمونه ها در مطالعات علمی و حل مسائل مربوطه

جلسه پنجم: شاخص های آماری مرکزی

جلسه ششم: شاخص های آماری پراکندگی

جلسه هفتم: احتمالات و حل مسائل

جلسه هشتم: توزیع دوجمله ای و حل مسائل

جلسه نهم: توزیع نرمال و مربع کا

جلسه دهم: رفع اشکال و امتحان میان ترم

جلسه یازدهم: براورد فاصله اطمینان برای میانگین جامعه

جلسه دوازدهم: واریانس یکطرفه و دوطرفه

جلسه سیزدهم: مقدمات آشنایی با نرم افزار SPSS

جلسه چهاردهم: نحوه ورود داده ها و انجام تست های مربوطه

جلسه پانزدهم: ادامه انجام تست های مختلف مناسب برای دانشجویان رشته مورد نظر

جلسه شانزدهمادامه انجام تست های مختلف مناسب برای دانشجویان رشته مورد نظر

هدف از طرح درس

در قسمت عملی آمار، دانشجویان با نرم افزار مهم SPSS جهت آنالیز داده های مربوط به برخی مطالعات مناسب با رشته تحصیلی خود آشنا می شوند.

در قسمت نظری نیز دانشجویان با اصول علم آمار و شاخص های مهم مرتبط آشنا می شوند.

توضیحات

-

عنوان ماهی شناسی عمومی (بخش نظری)
مقطع تحصیلی دكتری حرفه ای
زمان برگزاری سه شنبه 14-16
مکان برگزاری دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز
تعداد واحد ۱
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

امتحان پایان ترم و فعالیت های کلاسی

روش تدریس

حضوری و پاورپوینت

زمان بندی و نحوه ارائه درس

سه شنبه 14-16

منابع

اسدی هدایت، دهقانی پشترودی رضا. اطلس ماهیان خلیج فارس و دریای عمان. وزارت جهاد سازندگی، سازمان تحقیقات و آموزش شیلات ایران. 1375.

ستاری مسعود، شاهسونی داور، شفیعی شهنام. ماهی شناسی (1) و (2). انتشارات حق شناس. 1382.

نادری جلودار مهدی، عبدلی اصغر. اطلس ماهیان حوزه جنوبی دریای خزر (آبهای ایران). وزارت جهاد کشاورزی، موسسه تحقیقات شیلات ایران. 1386.

نوری موگهی محمد حسین، نبوی سید محمد باقر، محمودزاده ثاقب حمیدرضا، حیدری زهرا، مروتی حسن، موحدنیا عبداعلی. فیزیولوژی ماهی. انتشارات دانشگاه تهران 1390.

ارجینی مهدی. آکواریوم (نمادی از طبیعت زیر آب). انتشارات نقش مهر. 1376.

طرح درس

جلسه اول: طبقه بندی گونه های ماهی و اشنایی با ساختار کلی ماهی ها

جلسه دوم: انواع فلس و باله ها در ماهی ها

جلسه سوم: ساختار پوست و تولید نور و رنگ در ماهی ها

جلسه چهارم: دستگاه گوارش ماهی

جلسه پنجم: دستگاه تنفس و شناوری در ماهی

جلسه ششم: تنظیم اسمزی در ماهی

جلسه هفتم: عضلات و دستگاه شنوایی-خط جانبی در ماهی

جلسه هشتم: حس چشایی، حس بینایی، حس بویایی، دستگاه الکتریکی و صوت در گونه های مختلف ماهی

هدف از طرح درس

در این درس، دانشجویان با گونه های مختلف ماهی و دستگاه های مختلف در ماهی آشنا می شوند.