برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | طرح و آزمایشات کشاورزی ۲ |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 16 تا 18 کلاس 3. چهارشنبه 10:30 تا 12:30 کلاس 3 |
مکان برگزاری | کلاس 3 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | طرح آزمایش های کشاورزی 1 |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،
ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه آموزش مطالب همزمان با کار با نرم افزارهای آماری |
منابع | یزدی صمدیُ ب. ع. رضاییُ و م. ولیزاده. طرح های آماری در پژوهش های کشاورزی. انتشارات دانشگاه تهران. 1390 |
طرح درس | جلسه اول: طرح های پایه جلسه دوم: روش های مقایسه میانگین مورد استفاده برای طرح های پایه جلسه سوم: طرح کرت های خرد شده جلسه چهارم: طرح کرت های دوبار خرد شده جلسه ششم: حل تمرین طرح کرت خرد شده و دو بار خرد شده جلسه هفتم: طرح کرت های خرد شده نواری جلسه هشتم: طرح کرت های خرد شده در زمان جلسه نهم: حل تمرین طرح کرت های خرد شده در زمان جلسه دهم: مشتقات طرح های سه عاملی: طرح اسپلیت فاکتوریل-طرح فاکتوریل اسپلیت جلسه یازدهم: امید ریاضی میانگین مربعات جلسه دوازدهم: امید ریاضی میانگین مربعات جلسه سیزدهم: حل تمرین مربوط به امید ریاضی میانگین مربعات جلسه چهاردهم: آشنایی با نرم افزار SAS برای آنالیز داده ها جلسه پانزدهم: آنالیز داده ها با نرم افزار SAS جلسه شانزدهم: آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS جلسه هفدهم: تجزیه مرکب آزمایش های جلسه هجدهم: آزمون متجانس بودن واریانس ها جلسه نوزدهم: طرح بلوک های ناقص جلسه بیستم: طرح های لاتیس متعادل جلسه بیست و یکم: طرح های لاتیس نامتعادل جلسه بیست و دوم: طرح های لاتیس مستطیل |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با نحوه اجرا و آنالیز داده های حاصل از طرح های آماری مختلف از جمله طرح کرت های خرد شده، تجزیه مرکب و انواع طرح های بلوک ناقص |
عنوان | آمار و احتمالات |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 10:30 تا 12:30 . یکشنبه 14 تا 16 |
مکان برگزاری | کلاس 5 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ریاضی عمومی |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،
ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد آموزش در زمان حل تمرین های مربوط به هر فصل |
منابع | رضایی، ع.م. مفاهیم آمار و احتمالات. نشر مشهد. 1386 |
طرح درس | جلسه اول: مقدمه و تعاریف جلسه دوم: علامت جمع و کابرد آن جلسه سوم: حل تمرین مبحث علامت جمع جلسه چهارم: طبقه بندی و تنظیم داده ها در جدول توزیع فراوانی و انواع نمودارها جلسه پنجم: شاخص های تمایل مرکزی: مد، میانه، پارک ها جلسه ششم: انواع میانگین جلسه هفتم: حل تمرین شاخص های تمایل مرکزی جلسه هشتم: شاخص های پراکندگی (چارک متوسط، دمانه کلی تغییرات، احراف متوسط) جلسه نهم: واریانس، انحراف معیار و ضریب تغییرات، واریانس جامعه تفاوت ها جلسه دهم: حل تمرین شاخص های پراکندگی جلسه یازدهم: قوانین شمارش جلسه دوازدهم: احتمالات جلسه سیزدهم: حل تمرین مبحث احتمالات جلسه چهاردهم: توزیع احتمالات-توزیع دوجمله ای جلسه پانزدهم: توزی پویسون، توزیع نرمال و توزیع نرمال استاندارد جلسه شانزدهم: حل تمرین توزیع های احتمال جلسه هفدهم: نمونه برداری و برآورد پارامترها (قضیه حد مرکزی) جلسه هجدهم: قضاوت های آماری جلسه نوزدهم: توزیع tاستیودنت و کابردهای آن جلسه بیستم: حل تمرین مربوط به توزیع tاستیودنت جلسه بیست و یکم: آزمون کای اسکور جلسه بیست و دوم: رابطه بین متغیرها (همبستگی و رگرسیون) |
هدف از طرح درس | آشنایی با مفاهیم آمار و احتمالات و کاربرد آنها در علوم کشاورزی و زیستی |
عنوان | فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 8:30 تا 10:30. دوشنبه 10:30 تا 12:30 |
مکان برگزاری | کارگاه 1 و 2 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | آناتومی وفیزیولوژی گیاهی |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه آموزش همزمان با انجام کار عملی در آزمایشگاه |
منابع | راحمی، م. مقدمه ای بر فیزیولوژی پس از برداشت. انتشارات دانشگاه شیراز. 1382 |
طرح درس | جلسه اول: مقدمه، اهمیت و اهداف جلسه دوم: ترکیبات شیمیایی سبزی ها جلسه سوم: اندازه گیری وزن، حجم، و جرم حجمی میوه ها در آزمایشگاه جلسه چهارم: تغییرات فیزیکو شیمیایی ترکیبات در هنگام رسیدگی جلسه پنجم: روش اندازه گیری آب، ماده خشک، خاکستر و املاح میوه ها در آزمایشگاه جلسه ششم: تنفس و عوامل موثر بر آن جلسه هفتم: تقسیم بندی محصولات باغبانی از لحاظ تنفس جلسه هشتم: مسیرهای متابولیکی تنفس و کنترل آن جلسه دهم: اندازه گیری قندهای محصولات باغی-رفراکتومتر در آزمایشگاه جلسه یازدهم: رسیدگی در میوه هاو شاخص های آن جلسه دوازدهم: مسیر متابلویکی سنتز اتلین جلسه سیزدهم: اثر اتیلن و سایر تنظیم کننده های رشد روی رسیدگی جلسه چهاردهم: انداهز گیری قندهای احیاء کننده به روش فهلینگ در آزمایشگاه جلسه پانزدهم: نگهداری و محصولات در انبار و استفاده از سردخانه های سرد جلسه شانزدهم: انواع سردخانه ها جلسه هفدهم: اندازه گیری سفتی بافت میوه در آزمایشگاه با روش پنومتری جلسه هجدهم: بازدید از سردخانه ها جلسه نوزدهم: تغییرات ترکیبات زیست فعال در هنگام رسیدگی جلسه بیستم: اندازه گیری تنفس در آزمایشگاه جلسه بیست و یکم: نابسمانی های فیزیولوژیکی میو ها و سبزی ها جلسه بیست و دوم: بیماری های قارچی مهم انبار |
هدف از طرح درس | آشنایی با فزیولوژی پس از برداشت محصولات باغی به منظور افزایش عمر انبارداری، حفظ کیفیت و کاهش تلفات |
عنوان | شنایی با فناوری مولکولی در علوم دامی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | سه شنبه:14 تا 16 .سه شنبه 16 تا 18 |
مکان برگزاری | کلاس 5 و آزمایشگاه پایه |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای
|
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه آموزش در هنگام انجام کار عملی در آزمایشگاه |
منابع | امتیازی، گ. مبانی زیست مولکولی و مهندسی ژنتیک و تولید پروتئین های نوترکیب. انتشارات مانی. 1386 |
طرح درس | جلسه اول: ساختمای اسیدهای نوکلوئیک جلسه دوم: ژن و اصطلاحات زیست شناختی آن جلسه سوم: معرفی دستگاه های مورد استفاده در آزمایشگاه زیست مولکولی جلسه چهارم: همانند سازی DNA جلسه پنجم: جنبه های مولکولی رونویسی جلسه ششم: استخراج DNA از خون حیوانات در آزمایشگاه (تهیه بافرها) جلسه هفتم: ترجمه و سنتز پروتئین جلسه هشتم: جهش و روش های شناسایی آن جلسه نهم: ادامه استخراج DNA از خون حیوانات جلسه دهم: آنزیم های برشی مورد استفاده در مهندسی ژنتیک جلسه یازدهم: توالی یابی DNA جلسه دوازدهم: همسانه سازی و آنزیم های مورد استفاده در آن جلسه سیزدهم:توالی یابی DNA نسل اول جلسه چهاردهم: کار عملی با دستگاه الکتروفورز جلسه پانزدهم: روش های توالی یابی نسل بعد جلسه شانزدهم: واکنش زنجیره ای پلیمراز جلسه هفدهم: تجزیه و تحلیل اسیدهای نوکلئیک استخراج دشه جلسه هجدهم: نشانگر SNP جلسه نوزدهم: کابرد روش های توالی یابی در اصلاح حیوانات جلسه بیستم: تجزیه و تحلیل جلسه بیست و یکم: کار با دستگاه ترموسایکلر در آزمایشگاه جلسه بیست و دوم: روش های استخراج DNA و RNA |
هدف از طرح درس | آشنایی با روش های مولکولی و کابرد آنها در تحقیقات علوم دامی |
عنوان | ژنتیک عمومی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | 10:30 تا 12:30 سه شنبه 14 تا 16 سه شنبه 3 |
مکان برگزاری | کلاس 3 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه
|
منابع | م. امیدی، و ع. ایزدی دربندی. ژنتیک. انتشارات دانشگاه تهران 1388 ب. یزدی صمدی و ب. طباطبایی. اصول ژنتیک. انتشارات دانشگاه تهران. 1381 |
طرح درس | جلسات تئوری: جلسه دوم: آشنایی با ساختما کروموزوم و انواع کوموزم ها جلسه سوم: تقسیمات میتوز و میوز، تولید سلول های جنسی در گیاهان و لقاح در آنها جلسه چهارم: آزمایشات مندل (مونوهیبریدیسم و دی هیبریدیسم) جلسه پنجم: آزمایشات مندل (مونوهیبریدیسم و دی هیبریدیسم) جلسه ششم: روابط بین آلل ها (غالبیت کامل، ناقص، هم بارزی و ...) جلسه هفتم: اپیستازی، جنسیت و صفات مرتبط با آن جلسه هشتم: جنسیت و صفات مرتبط با آن جلسه نهم: پیوستگی ژن ها و نوترکیبی جلسه دهم: پیوستگی ژن ها و نوترکیبی جلسه یازدهم: جهش و تغییرات عددی و ساختمانی کروموزم ها جلسه دوازدهم: اثبات ماهیت ماده ژنتیکی و ساختار DNA جلسه سیزدهم: همانندسازی ماده ژنتیکی در یوکاریوتها و پروکاریوتها جلسه چهاردهم: ساختار ژن ها و رونویسی ماده ژنتیکی جلسه پانزدهم: انواع RNA و فرآیند ترجمه جلسه شانردهم: ادامه مبحث ترجمه جلسه هفدهم: آشنایی با ژنتیک جمعیت و کمی جلسات عملی: جلسه اول: آشنایی با دستگاههای مورد استفاده در آزمایشگاه ژنتیک جلسه دوم: مشاهده مراحل تقسیم میتوز در ریشه پیاز جلسه سوم: استخراج DNA جلسه چهارم: معرفی دستگاه ترموسایکلر و تکنیک الکتروفورز |
هدف از طرح درس | آشنایی با ژنتیک و مفهوم وراثت |
عنوان | مبانی گیاهان دارویی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | 16 تا 18 سه شنبه |
مکان برگزاری | کلاس 3 |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،
ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد
نمایش اسلایدهای مربوطه |
منابع | امید بیگی، ر. رهیافت های تولید و بهره برداری گیاهان دارویی. انتشارات طراحان نشر. 1376 |
طرح درس | جلسه اول: مقدمه و تاریخچه استفاده از گیاهان دارویی و اهیمت آنها جلسه دوم: طبقه بندی گیاهان دارویی جلسه سوم: معرفی خانواده های مهم گیاهان دارویی ایران جلسه چهارم: ترکیبات ثانویه و مواد موثره گیاهان دارویی جلسه پنجم: ترکیبات ثانویه- ترپن ها جلسه ششم: ترکیبات ثانویه – فنول ها جلسه هفتم: ترکیبات ثانویه – آلکالوئیدها و موسیلاژها جلسه هشتم: روش های استخراج مواد موثره-اسانس جلسه نهم: روش های استخراج مواد موثره-عصاره جلسه دهم: روش های استخراج مواد موثره-سوکسله و روتاری اواپراتور جلسه یازدهم: تأثیر عوامل محیطی بر ترکیبات مواد موثره و رشد گیاهان دارویی جلسه دوازدهم: تأثیر عوامل محیطی بر ترکیبات مواد موثره و رشد گیاهان دارویی جلسه سیزدهم: تأثیر عوامل ژنتیکی (مانند گونه و اکوتیپ و کموتیپ) بر ترکیبات موثره گیاهان دارویی جلسه چهاردهم: روشهای خشک کردن گیاهان دارویی جلسه پانزدهم: بازدید از مراکز تحقیقاتی و تولیدی گیاهان دارویی |
هدف از طرح درس | شناخت گیاهان دارویی و مواد موثره در آنها و عوامل موثر بر آنها در قبل و پس از برداشت |
عنوان | بیوشیمی عمومی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | 14 تا 16 یکشنبه، 8:30 تا 10:30 سه شنبه |
مکان برگزاری | کلاس 3 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | شیمی عمومی |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،
ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه |
منابع | بیوشیمی کشاورزی. محمد صفری. انتشارات دانشگاه تهران. 1385 |
طرح درس | جلسه اول: مقدمه، ارتباط بیوشیمی با علوم کشاورزی جلسه دوم: اساس مولکولی موجودات زنده جلسه سوم: اسید و باز و سیستم بافری جلسه چهارم: قندها (بیوسنتز قندها و واکنش فتوسنتز) جلسه پنجم: قندها (بیوسنتز قندها و واکنش فتوسنتز) جلسه ششم: ساختار شیمیایی قندها جلسه هفتم: لیپیدها و انواع آنها جلسه هشتم: بیوسنتز چربی ها جلسه نهم: اکسیداسیون چربی ها جلسه دهم: اسیدهای نوکلوئیک جلسه یازدهم:اسیدهای آمینه و پروتئینها جلسه دوازدهم: ساختار شیمیایی پروتئینها و تیتراسیون اسیدهای آمینه جلسه سیزدهم: آنزیم ها و انواع آن جلسه چهاردهم: کینتیک آنزیم ها جلسه پانزدهم: ویتامینها (محلول در آب) جلسه شانزدهم: ویتامینها (محلول در چربی) جلسه هفتدهم: گلیکولیز جلسه هجدهم: چرخه کربس جلسه نوزدهم: کنترل و تنظیم متابولیسم ها جلسه بیستم:ترکیبات ثانویه گیاهی |
هدف از طرح درس | شناخت ترکیبات آلی و متابولیسم های آنها در بدن موجودات زنده |
عنوان | مبانی بیو تکنولوژی و کشت بافت گیاهی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | 14 تا 16 دو شنبه |
مکان برگزاری | کلاس 2 |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ژنتیک عمومی |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،
ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه |
منابع | باقری، ع. مشتاقی، ن. و شریفی، ا. بیوتکنولوژی گیاهی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 1392 |
طرح درس | جلسه اول: تعریف بیوتکنلوژی و اهمیت آن جلسه دوم: اهیمت بیوتکنولوژی گیاهی و بررسی مسائل اجتماعی مربوط به گیاهان تراریخته جلسه سوم: بخش های مختلف بیوتکنولوژی گیاهی جلسه چهارم: مبانی کشت بافت و سلول گیاهی جلسه پنجم: انواع محیط های کشت گیاهی و ترکیبات آن جلسه ششم: هورمونهای کشت بافت گیاهی و اثرات آنها جلسه هفتم: تولید ترکیبات ثانویه گیاهی در بیوراکتورها جلسه هشتم: آشنایی با روشهای جداسازی ژن ها جلسه نهم: همسانه سازی ژن ها (انواع آنزیم های مورد استفاده) جلسه دهم: همسانه سازی ژن ها (انواع پلاسمیدها) جلسه یازدهم: نحوه انتقال پلاسمیدهای نوترکیب به درون باکتری جلسه دوازدهم: روشهای انتقال ژن در گیاهان (اگروباکتریوم) جلسه سیزدهم: روشهای انتقال ژن در گیاهان (بایولستیک) جلسه چهاردهم: نحوه انتخاب گیاهان تراریخته جلسه پانزدهم: بررسی بیان ژنهای منتقل شده در گیاهان |
توضیحات | آشنایی یا تکنیک های زیستی و کابرد آنها در اصلا گیاهان |