برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان طرح و آزمایشات کشاورزی ۲
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 16 تا 18 کلاس 3. چهارشنبه 10:30 تا 12:30 کلاس 3
مکان برگزاری کلاس 3
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

طرح آزمایش های کشاورزی 1

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

 

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

آموزش مطالب همزمان با کار با نرم افزارهای آماری

منابع

یزدی صمدیُ ب. ع. رضاییُ و م. ولیزاده. طرح های آماری در پژوهش های کشاورزی. انتشارات دانشگاه تهران. 1390

طرح درس

جلسه اول: طرح های پایه

جلسه دوم: روش های مقایسه میانگین مورد استفاده برای طرح های پایه

جلسه سوم: طرح کرت های خرد شده

جلسه چهارم: طرح کرت های دوبار خرد شده

جلسه ششم: حل تمرین طرح کرت خرد شده و دو بار خرد شده

جلسه هفتم: طرح کرت های خرد شده نواری

جلسه هشتم: طرح کرت های خرد شده در زمان

جلسه نهم: حل تمرین طرح کرت های خرد شده در زمان

جلسه دهم: مشتقات طرح های سه عاملی: طرح اسپلیت فاکتوریل-طرح فاکتوریل اسپلیت

جلسه یازدهم: امید ریاضی میانگین مربعات

جلسه دوازدهم: امید ریاضی میانگین مربعات

جلسه سیزدهم: حل تمرین مربوط به امید ریاضی میانگین مربعات

جلسه چهاردهم: آشنایی با نرم افزار SAS برای آنالیز داده ها

جلسه پانزدهم: آنالیز داده ها با نرم افزار SAS

جلسه شانزدهم: آنالیز داده ها با نرم افزار SPSS

جلسه هفدهم: تجزیه مرکب آزمایش های

جلسه هجدهم: آزمون متجانس بودن واریانس ها

جلسه نوزدهم: طرح بلوک های ناقص

جلسه بیستم: طرح های لاتیس متعادل

جلسه بیست و یکم: طرح های لاتیس نامتعادل

جلسه بیست و دوم: طرح های لاتیس مستطیل

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با نحوه اجرا و آنالیز داده های حاصل از طرح های آماری مختلف از جمله طرح کرت های خرد شده، تجزیه مرکب و انواع طرح های بلوک  ناقص

عنوان آمار و احتمالات
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 10:30 تا 12:30 . یکشنبه 14 تا 16
مکان برگزاری کلاس 5
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ریاضی عمومی

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

 

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

آموزش در زمان حل تمرین های مربوط به هر فصل 

منابع

رضایی، ع.م. مفاهیم آمار و احتمالات. نشر مشهد. 1386

طرح درس

جلسه اول: مقدمه و تعاریف

جلسه دوم: علامت جمع و کابرد آن

جلسه سوم: حل تمرین مبحث علامت جمع

جلسه چهارم: طبقه بندی و تنظیم داده ها در جدول توزیع فراوانی و انواع نمودارها

جلسه پنجم: شاخص های تمایل مرکزی: مد، میانه، پارک ها

جلسه ششم: انواع میانگین

جلسه هفتم: حل تمرین شاخص های تمایل مرکزی

جلسه هشتم: شاخص های پراکندگی (چارک متوسط، دمانه کلی تغییرات، احراف متوسط)

جلسه نهم: واریانس، انحراف معیار و ضریب تغییرات، واریانس جامعه تفاوت ها

جلسه دهم: حل تمرین شاخص های پراکندگی

جلسه یازدهم: قوانین شمارش

جلسه دوازدهم: احتمالات

جلسه سیزدهم: حل تمرین مبحث احتمالات

جلسه چهاردهم: توزیع احتمالات-توزیع دوجمله ای

جلسه پانزدهم: توزی پویسون، توزیع نرمال و توزیع نرمال استاندارد

جلسه شانزدهم: حل تمرین توزیع های احتمال

جلسه هفدهم: نمونه برداری و برآورد پارامترها (قضیه حد مرکزی)

جلسه هجدهم: قضاوت های آماری

جلسه نوزدهم: توزیع tاستیودنت و کابردهای آن

جلسه بیستم: حل تمرین مربوط به توزیع tاستیودنت

جلسه بیست و یکم: آزمون کای اسکور

جلسه بیست و دوم: رابطه بین متغیرها (همبستگی و رگرسیون)

هدف از طرح درس

آشنایی با مفاهیم آمار و احتمالات و کاربرد آنها در علوم کشاورزی و زیستی

عنوان فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه 8:30 تا 10:30. دوشنبه 10:30 تا 12:30
مکان برگزاری کارگاه 1 و 2
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

آناتومی وفیزیولوژی گیاهی

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

آموزش همزمان با انجام کار عملی در آزمایشگاه

منابع

راحمی، م. مقدمه ای بر فیزیولوژی پس از برداشت. انتشارات دانشگاه شیراز. 1382

طرح درس

جلسه اول: مقدمه، اهمیت و اهداف

جلسه دوم: ترکیبات شیمیایی سبزی ها

جلسه سوم: اندازه گیری وزن، حجم، و جرم حجمی میوه ها در آزمایشگاه

جلسه چهارم: تغییرات فیزیکو شیمیایی ترکیبات در هنگام رسیدگی

جلسه پنجم: روش اندازه گیری آب، ماده خشک، خاکستر و املاح میوه ها در آزمایشگاه

جلسه ششم: تنفس و عوامل موثر بر آن

جلسه هفتم: تقسیم بندی محصولات باغبانی از لحاظ تنفس

جلسه هشتم: مسیرهای متابولیکی تنفس و کنترل آن

 جلسه دهم: اندازه گیری قندهای محصولات باغی-رفراکتومتر در آزمایشگاه

جلسه یازدهم: رسیدگی در میوه هاو شاخص های آن

جلسه دوازدهم: مسیر متابلویکی سنتز اتلین

جلسه سیزدهم: اثر اتیلن و سایر تنظیم کننده های رشد روی رسیدگی

جلسه چهاردهم: انداهز گیری قندهای احیاء کننده به روش فهلینگ در آزمایشگاه

جلسه پانزدهم: نگهداری و محصولات در انبار و استفاده از سردخانه های سرد

جلسه شانزدهم: انواع سردخانه ها

جلسه هفدهم: اندازه گیری سفتی بافت میوه در آزمایشگاه با روش پنومتری

جلسه هجدهم: بازدید از سردخانه ها

جلسه نوزدهم: تغییرات ترکیبات زیست فعال در هنگام رسیدگی

جلسه بیستم: اندازه گیری تنفس در آزمایشگاه

جلسه بیست و یکم: نابسمانی های فیزیولوژیکی میو ها و سبزی ها

جلسه بیست و دوم: بیماری های قارچی مهم انبار

هدف از طرح درس

آشنایی با فزیولوژی پس از برداشت محصولات باغی به منظور افزایش عمر انبارداری، حفظ کیفیت و کاهش تلفات

عنوان شنایی با فناوری مولکولی در علوم دامی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری سه شنبه:14 تا 16 .سه شنبه 16 تا 18
مکان برگزاری کلاس 5 و آزمایشگاه پایه
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

 

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

آموزش در هنگام انجام کار عملی در آزمایشگاه

منابع

امتیازی، گ. مبانی زیست مولکولی و مهندسی ژنتیک و تولید پروتئین های نوترکیب. انتشارات مانی. 1386

طرح درس

جلسه اول: ساختمای اسیدهای نوکلوئیک

جلسه دوم: ژن و اصطلاحات زیست شناختی آن

جلسه سوم: معرفی دستگاه های مورد استفاده در آزمایشگاه زیست مولکولی

جلسه چهارم: همانند سازی DNA

جلسه پنجم: جنبه های مولکولی رونویسی

جلسه ششم: استخراج DNA از خون حیوانات در آزمایشگاه (تهیه بافرها)

جلسه هفتم: ترجمه و سنتز پروتئین

جلسه هشتم: جهش و روش های شناسایی آن

جلسه نهم: ادامه استخراج DNA از خون حیوانات

جلسه دهم: آنزیم های برشی مورد استفاده در مهندسی ژنتیک

جلسه یازدهم: توالی یابی DNA

جلسه دوازدهم: همسانه سازی و آنزیم های مورد استفاده در آن

جلسه سیزدهم:توالی یابی DNA نسل اول

جلسه چهاردهم: کار عملی با دستگاه الکتروفورز

جلسه پانزدهم: روش های توالی یابی نسل بعد

جلسه شانزدهم: واکنش زنجیره ای پلیمراز

جلسه هفدهم: تجزیه و تحلیل اسیدهای نوکلئیک استخراج دشه

جلسه هجدهم: نشانگر SNP

جلسه نوزدهم: کابرد روش های توالی یابی در اصلاح حیوانات

جلسه بیستم: تجزیه و تحلیل

جلسه بیست و یکم: کار با دستگاه ترموسایکلر در آزمایشگاه

جلسه بیست و دوم: روش های استخراج DNA و RNA

هدف از طرح درس

آشنایی با روش های مولکولی و کابرد آنها در تحقیقات علوم دامی

عنوان ژنتیک عمومی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری 10:30 تا 12:30 سه شنبه 14 تا 16 سه شنبه 3
مکان برگزاری کلاس 3
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

 

منابع

م. امیدی، و ع. ایزدی دربندی. ژنتیک. انتشارات دانشگاه تهران 1388

ب. یزدی صمدی و ب. طباطبایی. اصول ژنتیک. انتشارات دانشگاه تهران. 1381

طرح درس

جلسات تئوری:
جلسه اول: تاریخچه و اهمیت ژنتیک و آشنایی با ساختار سلول

جلسه دوم: آشنایی با ساختما کروموزوم و انواع کوموزم ها

جلسه سوم: تقسیمات میتوز و میوز، تولید سلول های جنسی در گیاهان و لقاح در آنها

جلسه چهارم: آزمایشات مندل (مونوهیبریدیسم و دی هیبریدیسم)

جلسه پنجم: آزمایشات مندل (مونوهیبریدیسم و دی هیبریدیسم)

جلسه ششم: روابط بین آلل ها (غالبیت کامل، ناقص، هم بارزی و ...)

جلسه هفتم: اپیستازی، جنسیت و صفات مرتبط با آن

جلسه هشتم: جنسیت و صفات مرتبط با آن

جلسه نهم: پیوستگی ژن ها و نوترکیبی

جلسه دهم: پیوستگی ژن ها و نوترکیبی

جلسه یازدهم: جهش و تغییرات عددی و ساختمانی کروموزم ها

جلسه دوازدهم: اثبات ماهیت ماده ژنتیکی و ساختار DNA

جلسه سیزدهم: همانندسازی ماده ژنتیکی در یوکاریوتها و پروکاریوتها

جلسه چهاردهم: ساختار ژن ها و رونویسی ماده ژنتیکی

جلسه پانزدهم: انواع RNA و فرآیند ترجمه

جلسه شانردهم: ادامه مبحث ترجمه

جلسه هفدهم: آشنایی با ژنتیک جمعیت و کمی

جلسات عملی:

جلسه اول: آشنایی با دستگاه­های مورد استفاده در آزمایشگاه ژنتیک

جلسه دوم: مشاهده مراحل تقسیم میتوز در ریشه پیاز

جلسه سوم: استخراج DNA

جلسه چهارم: معرفی دستگاه ترموسایکلر و تکنیک الکتروفورز

هدف از طرح درس

آشنایی با ژنتیک و مفهوم وراثت

عنوان مبانی گیاهان دارویی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری 16 تا 18 سه شنبه
مکان برگزاری کلاس 3
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

 

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 

 نمایش اسلایدهای مربوطه

منابع

امید بیگی، ر. رهیافت های تولید و بهره برداری گیاهان دارویی. انتشارات طراحان نشر. 1376

طرح درس

جلسه اول: مقدمه و تاریخچه استفاده از گیاهان دارویی و اهیمت آنها

جلسه دوم: طبقه بندی گیاهان دارویی

جلسه سوم: معرفی خانواده های مهم گیاهان دارویی ایران

جلسه چهارم: ترکیبات ثانویه و مواد موثره گیاهان دارویی

جلسه پنجم: ترکیبات ثانویه- ترپن ها

جلسه ششم: ترکیبات ثانویه – فنول ها

جلسه هفتم: ترکیبات ثانویه – آلکالوئیدها و موسیلاژها

جلسه هشتم: روش های استخراج مواد موثره-اسانس

جلسه نهم: روش های استخراج مواد موثره-عصاره

جلسه دهم: روش های استخراج مواد موثره-سوکسله و روتاری اواپراتور

جلسه یازدهم: تأثیر عوامل محیطی بر ترکیبات مواد موثره و رشد گیاهان دارویی

جلسه دوازدهم: تأثیر عوامل محیطی بر ترکیبات مواد موثره و رشد گیاهان دارویی

جلسه سیزدهم: تأثیر عوامل ژنتیکی (مانند گونه و اکوتیپ و کموتیپ) بر ترکیبات موثره گیاهان دارویی

جلسه چهاردهم: روش­های خشک کردن گیاهان دارویی

جلسه پانزدهم: بازدید از مراکز تحقیقاتی و تولیدی گیاهان دارویی

هدف از طرح درس

شناخت گیاهان دارویی و مواد موثره در آنها و عوامل موثر بر آنها در قبل و پس از برداشت

عنوان بیوشیمی عمومی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری 14 تا 16 یکشنبه، 8:30 تا 10:30 سه شنبه
مکان برگزاری کلاس 3
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

شیمی عمومی

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

 

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

منابع

بیوشیمی کشاورزی. محمد صفری. انتشارات دانشگاه تهران. 1385

طرح درس

جلسه اول: مقدمه، ارتباط بیوشیمی با علوم کشاورزی

جلسه دوم: اساس مولکولی موجودات زنده

جلسه سوم: اسید و باز و سیستم بافری

جلسه چهارم: قندها (بیوسنتز قندها و واکنش فتوسنتز)

جلسه پنجم: قندها (بیوسنتز قندها و واکنش فتوسنتز)

جلسه ششم: ساختار شیمیایی قندها

جلسه هفتم: لیپیدها و انواع آنها

جلسه هشتم: بیوسنتز چربی ها

جلسه نهم: اکسیداسیون چربی ها

جلسه دهم: اسیدهای نوکلوئیک

جلسه یازدهم:اسیدهای آمینه و پروتئینها

جلسه دوازدهم: ساختار شیمیایی پروتئین­ها و تیتراسیون اسیدهای آمینه

جلسه سیزدهم: آنزیم ها و انواع آن

جلسه چهاردهم: کینتیک آنزیم ها

جلسه پانزدهم: ویتامین­ها (محلول در آب)

جلسه شانزدهم: ویتامین­ها (محلول در چربی)

جلسه هفتدهم: گلیکولیز

جلسه هجدهم: چرخه کربس

جلسه نوزدهم: کنترل و تنظیم متابولیسم ها

جلسه بیستم:ترکیبات ثانویه گیاهی

هدف از طرح درس

شناخت ترکیبات آلی و متابولیسم های آنها در بدن موجودات زنده

عنوان مبانی بیو تکنولوژی و کشت بافت گیاهی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری 14 تا 16 دو شنبه
مکان برگزاری کلاس 2
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ژنتیک عمومی

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

 

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

منابع

باقری، ع. مشتاقی، ن. و شریفی، ا. بیوتکنولوژی گیاهی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. 1392

طرح درس

جلسه اول: تعریف بیوتکنلوژی و اهمیت آن

جلسه دوم: اهیمت بیوتکنولوژی گیاهی و بررسی مسائل اجتماعی مربوط به گیاهان تراریخته

جلسه سوم: بخش های مختلف بیوتکنولوژی گیاهی

جلسه چهارم: مبانی کشت بافت و سلول گیاهی

جلسه پنجم: انواع محیط­ های کشت گیاهی و ترکیبات آن

جلسه ششم: هورمون­های کشت بافت گیاهی و اثرات آنها

جلسه هفتم: تولید ترکیبات ثانویه گیاهی در بیوراکتورها

جلسه هشتم: آشنایی با روش­های جداسازی ژن ها

جلسه نهم: همسانه سازی ژن ها (انواع آنزیم های مورد استفاده)

جلسه دهم: همسانه سازی ژن ها (انواع پلاسمیدها)

جلسه یازدهم: نحوه انتقال پلاسمیدهای نوترکیب به درون باکتری

جلسه دوازدهم: روش­های انتقال ژن در گیاهان (اگروباکتریوم)

جلسه سیزدهم: روش­های انتقال ژن در گیاهان (بایولستیک)

جلسه چهاردهم: نحوه انتخاب گیاهان تراریخته

جلسه پانزدهم: بررسی بیان ژنهای منتقل شده در گیاهان

توضیحات

آشنایی یا تکنیک های زیستی و کابرد آنها در اصلا گیاهان