برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان پرورش جوجه گوشتی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری سه شنبه 10-8 و سه شنبه 18-14
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی، ایستگاه آموزشی و تحقیقاتی خلعت پوشان دانشکده کشاورزی واحد تحقیقات طیور
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

پرورش طیور

نحوه ارزیابی

فعالیت کلاسی، میان ترم - آزمون نهایی

روش تدریس

حضوری

منابع
  • راهنمای مدیریت پرورش گله‌های مرغ: اجداد، مادر، گوشتی (آرین، آربور اکرز، راس، کاب، لوهمن، هوبارد) و مرغ تخمگذار (های لاین، های سکس).
  • رحیمی، ش. (1381). تغذیه مقایسه ای پرندگان (ترجمه). مرکز نشر آثار علمی دانشگاه تربیت مدرس.
  • Anonomus, (1989). The  American Standard of Perfection. American Poultry Association, INC., USA
  • Bell, D.D., Weaver, JR. W.D. (2002). Commercial Chicken Meat and Egg Production, Fifth Edition.Kluwer  Academic Publishers.
  • Daghir, N.J. (1995). Poultry Production in Hot Climates. CABI.
  • Lesson, S., Summers, J.D. (2000). Broiler  Breeder Production. University  Books. Guelph, Ontario, Canada.
  • Lesson, S., Diaz, G., Summers, J.D. (2001). Poultry Metabolic Disorders and Mycotoxins, International Book Distributing Company. Lucknow, India.
  • May, C. G., Hawksworth, D. (1982). British Poultry Standards. Butterworth Scientific, london, Uk.
  • Richardson, R.I., Mead, G.C. (1999). Poultry Meat Science. CABI publishing.
  • 11- Sim, J.S., Nakai, S.; Guenter, W. (2000). Egg Nutrition and Biotechnology. CABI publishing
طرح درس

جلسه اول تاریخچه و منشاء جوجه های گوشتی و سویه ها مدرن

جلسه دوم سویه های مطرح تجاری در ایران و جهان

جلسه سوم معیارهای جوجه های گوشتی و روند بهبود توان تولیدی در جوجه های گوشتی

جلسه چهارم آماده سازی و تهیه جوجه های گوشتی : شرایط ورود به سالن پرورش

جلسه پنجم مشخصات سالن های پرورش جوجه های گوشتی

جلسه ششم تجهیزان و ماشین آلات و ابزارهای الکترونیکی و دیجیتالی در پرورش جوجه های گوشتی

جلسه هفتم: عوامل محیطی در پرورش جوجه های گوشتی

جلسه هشتم جیره نویسی، تغذیه و خوراک دهی و ارسال به کشتارگاه، بیماری های مهم در جوجه های گوشتی

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با روش های نوین پرورش جوجه های گوشتی در ایران و جهان

عنوان کارورزی ۳
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه ساعت 14 تا 18
مکان برگزاری ایستگاه آموزشی و تحقیقاتی خلعت پوشان دانشکده کشاورزی واحد تخقیقات طیور
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی عملی در جلسات

روش تدریس

عملی - حضوری کار در مزرعه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

یکشنبه ساعت 14 تا 18 عصر

درس به صورت کار در مزرعه و مرغداری و فعالیت عملی است

منابع

اصول پرورش جوجه های گوشتی

طرح درس

جلسه اول: اصول پرورش جوجه های گوشتی (جنبه های عملی تنظیم روشنایی، دما، تهویه و تنظیم سرعت رشد پرندگان)

جلسه دوم: اصول علمی و عملی پرورش طیور تخم گذار

جلسه سوم: اصول علمی و عملی پرورش بلدرچین

جلسه چهارم: جیره نویسی و مدیریت پرورش طیور

هدف از طرح درس

آشنایی با موضوعات علمی و عملی تخصصی در رابطه با پرورش انواع پرندگان صنعتی ( جوجه گپوشتی، بلدرچین، اردک و غاز و پرندگان زینتی) است.

عنوان آزمایشگاه تغذیه
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری دوشنبه 8 تا 12
مکان برگزاری ساختمان تحصیلات تکمیلی آزمایشگاه پیشرفته تغذیه دام
تعداد واحد ۱
پیش نیاز درس

اصول کالبد شناسی و فیزیولوژی - بیوشیمی عمومی

نحوه ارزیابی

میان ترم، پایان ترم و پروژه درسی

روش تدریس

حضوری - عملی و آ/زمایشگاهی

زمان بندی و نحوه ارائه درس

جلسه اول - آشنایی با آزمایشگاه تغذیه دام و طیور و آبزیان و اهمیت ارزیابی تغذیه ای شناخت ابزار آلات آزمایشگاهی و دستگاهی مورد استفاده برای تجزیه مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه دام و طیور

جلسه دوم- اصول تهیه محلول های شیمیایی و آشنایی با روش تجزیه تقریبی در تغذیه دام

جلسه سوم- اندازه گیری رطوبت و ماده خشک و خاکستر خام  مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه دام

جلسه چهارم- اندازه گیری پروتئین خام مواد غذایی

منابع
  • Mead, G. ed., 2004. Poultry meat processing and quality. Elsevier.
  • Mead, G. C. (2012). Processing of poultry. Springer Science & Business Media.
  • Fletcher, D. L. (2002). Poultry meat quality. World's Poultry Science Journal, 58(2), 131-145.
  • Owens, C. M., Sams, A. R., & Alvarado, C. (2000). Poultry meat processing. CRC Press.
  • Mead, G. ed., 2004. Poultry meat processing and quality. Elsevier.
  • Mead, G. C. (2012). Processing of poultry. Springer Science & Business Media.
  • Fletcher, D. L. (2002). Poultry meat quality. World's Poultry Science Journal, 58(2), 131-145.
  • Owens, C. M., Sams, A. R., & Alvarado, C. (2000). Poultry meat processing. CRC Press.
فایل پیوست اول poultry meat quality CP.docx
فایل پیوست دوم 3-laboratory_methods_0.pdf
طرح درس

جلسه اول - آشنایی با آزمایشگاه تغذیه دام و طیور و آبزیان و اهمیت ارزیابی تغذیه ای شناخت ابزار آلات آزمایشگاهی و دستگاهی مورد استفاده برای تجزیه مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه دام و طیور

جلسه دوم- اصول تهیه محلول های شیمیایی و آشنایی با روش تجزیه تقریبی در تغذیه دام

جلسه سوم- اندازه گیری رطوبت و ماده خشک و خاکستر خام  مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه دام

جلسه چهارم- اندازه گیری پروتئین خام مواد غذایی

عنوان جوجه کشی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری شنبه 8-10 و شنبه 14-18
مکان برگزاری دانشکده کلاس 8 - بخش عملی ساختمان تحصیلات تکمیلی و ایستگاه اموزشی و تحقیقاتی خلعت پوشان دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

اصول پرورش طیور

نحوه ارزیابی

حضور  در کلاس، فعالیت کلاسی و ارزیابی نهایی

روش تدریس

حضوری - عملی و آزمایشگاهی

زمان بندی و نحوه ارائه درس

شنبه 8-10 نظری و شنبه 14 تا 18 عملی

منابع

راهنمای جامع تکنولوژی جوجه کشی تالیف مجید کلانتر نیستانکی و جلال سالاری 1391- انتشارات مرز دانش

راهنمای کامل پرورش طیور – ترجمه – محسن فرخوی و همکاران – 1380 – انتشارات سازمان اقتصادی بنیاد شهید 

اصول پرورش طیور – تالیف دکتر جواد پوررضا – 1383 – انتشارات جهاد دانشگاهی اصفهان

سایت های فارسی معتبر

The Atlas of Chick Developmen - Ruth Bellairs and Mark Osmond – 3 rd edition – 2014- Academic Press

Avian Embryology, 2nd Edition- Marianne Bronner-Fraser – 2008- Academic Press

Hatching & Brooding Your Own Chicks- Gail Damerow – 2013- Storey Publishing

Tipping, N., Wilson, D., 2011. Chick amniogenesis is mediated by an actin cable. Anat. Rec. 294, 1143–1149.

Phillips, R.E. and Williams, C.S. (1964) External morphology of the turkey during the incubation period. Poult. Sci. 23, 270–77.

طرح درس

جلسه اول: اصول طراحی سالن های جوجه کشی

جلسه دوم: ماشین های جوجه کشی

جلسه سوم: رطوبت، حرارت و تهویه در جوجه کشی

جلسه چهارم: تخهم مرغ قابل جوجه کشی

جلسه پنجم: مراحل کامل رشد جنین در مرغ ها

جلسه ششم: رشد در انکوباسیون

جلسه هفتم: عملکرد اقتصادی جوجه کشی

جلسه هشتم: مشکلات و ارزیابی کامل مسائل جوجه کشی

بخش عملی : انجام یک دوره کامل جوجه کشی و

بازدید از یک مرکز جوجه کشی

هدف از طرح درس

آشنایی با اصول جوجه کشی

عنوان آنزیم شناسی در تغذیه طیور
مقطع تحصیلی دکترای تخصصی
زمان برگزاری دو.شنبه 8- 10
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی کلاس 101
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

- ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی مستمر با فعالیت کلاسی، آزمون میان ترم و آزمون نهایی

روش تدریس

حضوری

زمان بندی و نحوه ارائه درس

جلسه اول: ساختمان آنزیم ها و نحوه عمل آنزیم ها در محیط واکنش

جلسه دوم: انواع آنزیم و فعالیت آنزیمی

جلسه سوم: سینتیک آنزیم ها

جلسه چهارم: مهار کننده های آنزیمی

جلسه پنجم: استخراج و تغلیظ آنزیمی و روش هخای تثبیت انزیمی

جلسه ششم: استفاده از آنزیم های بات منشائ خارجی ( فیتاز)

جلسه هفتم: آنزیم های پروتئیناز و پلی ساکاریداز

جلسه هشتم: نحوه تولید آنزیم های صنعتی

منابع

آنزیم در تغذیه دام و طیور، دکتر بدفورد و پارتریج، ترجمه پروین شورنگ و علی رضا صادقی

هدف از طرح درس

آشنایی با کاربرد آنزیم ها در تغذیه طیور و روش ساخت انها

عنوان افزودنی ها و عوامل ضد مغذی خوراک
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری دوشنبه 14 تا 16
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزشیابی مستمر، میان ترم و پایان ترم

روش تدریس

حضوری

زمان بندی و نحوه ارائه درس

دوشنبه 14 تا  16

منابع

افزودنی ها و عوامل ضدمغذی در تغذیه طیور

طرح درس

جلسه اول: مواد افزودنی خوراکی ، ضرورت استفاده از مواد افزودنی مواد خوراکی

جلسه دوم: جایگزین آنتی بیوتیک های محرک رشد

جلسه سوم: پروبیوتیک ها در تغذیه طیور

جلسه چهارم: پری بیوتیک ها در تغذیه طیور

جلسه پنجم: فایتوبیوتیک ها در تغذیه طیور

جلسه ششم: استفاده از باکتریوفاز در تغذیه طیور

جلسه هفتم : افزودنی های جدید در تغذیه طیور

 

هدف از طرح درس

اهمیت و کاربرد افزودنی های خوراکی ، مکانیسم مواد مغذی و راهکار  کاهش اثرات مضر انها