برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | درختان و درختچه های زینتی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر کارگاه 1 کلاس دو |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد
نمایش اسلایدهای مربوطه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | دوشنبه 8/10 سه شنبه 8/10 |
منابع | کتاب آشنایی با مهمترین درختان، درختچه ها و پیچ های زینتی، مرتضوی 1391 |
فایل پیوست اول | درختان و درختچه های زینتی.pdf |
طرح درس | جلسه اول: مقدمه، تعریف و اهمیت کشت و تولید درختان و درختچه های زینتی، وضعیت کنونی جلسه دوم: ازدیاد و پرورش و استفاده از در فضای سبز شهری، صنعتی و جنگلی و اهمیت کاشت در بهبود شاخص های سلامت جامعه و اهمیت اقتصادی برگ بو جلسه سوم: به لیمو جلسه چهارم: پنج انگشت جلسه پنجم: تمر هندی جلسه ششم: جوز هندی جلسه هفتم: حنا جلسه هشتم: خاس جلسه نهم: زالزالک جلسه دهم: زبان گنجشک جلسه یازدهم: سماق جلسه دوزادهم: سنای هندی جلسه سیزدهم: گنه گنه جلسه چهاردهم: مسواک جلسه پانزدهم: مورد جلسه شانزدهم: میخک جلسه هفدهم: ماگنولیا جلسه هجدهم: نارون کلاس عملی: شناسایی گیاهان براساس خصوصیات گیاهشناسی، عملیات درختکاری، یادگیری عملی نحوه کاشت، آبیاریف کوددهی، هرس، عملیات روش های ازدیاد جنسی و غیرجنسی |
هدف از طرح درس | دانش فنی مربوط به ازدیاد، کشت و پرورش و استفاده از درختان و درختچه های زینتی در فضاهای سبز شهری، صنعتی و جنگلی اهمیت کاشت این گیاهان
|
عنوان | تولید و پرورش سبزی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی کلاس سه کارگاه 1 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | مبانی سبزی کاری |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد
نمایش اسلایدهای مربوطه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | شنبه 8/10 |
منابع | تولید سبزی: مبلی و پیراسته تکنولوژی تولید سبزی ها: حسندخت |
فایل پیوست اول | تولید و پرورش سبزی.pdf |
طرح درس | جلسه اول: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت سیب زمینی جلسه دوم: آشنایی با روش های کاشت، داش ت، برداشت چغندر لبویی جلسه سوم: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت هویج جلسه چهارم: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت پیاز، سیر و سیرچه، موسیر جلسه پنجم: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت هویج جلسه ششم: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت اسفناج جلسه هفتم: کاهو جلسه هشتم: کرفس جلسه نهم: ریحان، شاهی، جعفری، گشنیز، شنبلیله، مرزه و سبزی های برگی جلسه دهم: مارچوبه جلسه یازدهم: ریواس جلسه دوزادهم: گوجه فرنگی جلسه سیزدهم: نخودفرنگی جلسه چهاردهم: خیار جلسه پانزدهم: کلم ها جلسه شانزدهم: خانواده کدوئیان جلسه هفدهم: فلفل جلسه هجدهم: بادمجان جلسه نوزدهم: روکولا
|
هدف از طرح درس | آشنایی با روش های کاشت، داشت و برداشت تعدادی از سبزی ها |
عنوان | تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | رزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،
ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد
نمایش اسلایدهای مربوطه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | شنبه 8/10 یکشنبه 8 تا 10 |
منابع | تولید و فراوری گیاهان دارویی امیدبیگی |
فایل پیوست اول | تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر.pdf |
طرح درس | جلسه اول: مقدمه، تعریف و اهمیت کشت و تولید گیاهان دارویی، معطر و ادویه، وضعیت کنونی تولید گیاهان دارویی و مناطق مهم و مستعد تولید گیاهان دارویی در ایران و جهان، مقایسه روش های کشاورزی رایج و اکولوژیک در تولید گیاهان دارویی. جلسه دوم: تأثیرعوامل محیطی و نیزاهای اکولوژیک در بهبود بازده تولید مواد مؤثره، وضعیت بهره برداری گیاهان دارویی از عرصه های طبیعی. جلسه سوم: تکنولوژی تولید چند گیاه دارویی و معطر مهم از خانواده نعناعیان جلسه چهارم: تکنولوژی تولید چند گیاه دارویی و معطر مهم از خانواده چتریان جلسه پنجم: تکنولوژی تولید چند گیاه دارویی و معطر مهم از خانواده کدوئیان جلسه ششم: معرفی، اندام مورد استفاده، کاربرد، فراورده حاصل، خصوصیات گیاهشناسی، معرفی ارقام و واریته های موجود، نیازهای اکولوژیک، مناطق مستعد کشت، روش های تکثیر، کاشت، داشت و برداشت، فرایندهای پس از برداشت و ... در گیاه دارویی سنبل الطیب جلسه هفتم: رازیانه جلسه هشتم: بادرشبویه جلسه نهم: همیشه بهار جلسه دهم: انیسون جلسه یازدهم: اسفرزه جلسه دوزادهم: آویشن جلسه سیزدهم: سرخارگل جلسه چهاردهم: گل محمدی جلسه پانزدهم: گل مغربی جلسه شانزدهم: بابونه آلمانی جلسه هفدهم: بادرنجبویه جلسه هجدهم: گل گاو زبان
کلاس عملی: بازدید از مراکز آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی گیاهان دارویی بازدید از عرصه های طبیعی پرورش و تولید برخی از گیاهان دارویی نحوه احداث خزانه برای گیاهان دارویی |
هدف از طرح درس | آشنایی با اصول و مبانی تولید تعدادی از گیاهان دارویی |
عنوان | اصول و روش های ازدیاد گیاهان |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، کلاس سه و کارگاه |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | شنبه 10/12 سه شنبه 10/12 |
منابع | گیاه افزایی: مبانی و روش ها، خوشخوی، انتشارات دانشگاه شیراز |
فایل پیوست اول | اصول و روش های ازدیاد.pdf |
طرح درس | جلسه اول: تعاریف ازدیاد، اهداف ازدیاد، انواع روش های ازدیاد گیاهان جلسه دوم: ساختارهای ازدیاد: گلخانه، پوشش ها، خصوصیات: مزایا / معایب جلسه سوم: ساختارهای ازدیاد: شاسی گرم، شاسی سرد، سایبان جلسه چهارم: ساختارهای ازدیاد: گرمایش گلخانه و سرمایش گلخانه جلسه پنجم: ساختارهای ازدیاد: ظروف کشت، محیط کشت، گندزدایی جلسه ششم: انواع روش های ازدیاد، ازدیاد جنسی (مزایا / معایب)، عوامل موثر بر جوانه زنی بذر (نور، اکسیژن، آب، درجه حرارت، رکود بذر) جلسه هفتم: انواع روش های ازدیاد ازدیاد غیر جنسی (مزایا / معایب) جلسه هشتم: انواع روش ازدیاد رویشی، ازدیاد با قلمه، تشکیل ریشه نابجا، فرآیند بازیابی ریشه جلسه نهم: ازدیاد با قلمه، - هورمون ها (اکسین/ سایتوکینین/ جیبرلین/ اسید آبسیزیک/ اتیلن) جلسه دهم: خوابانیدن، انواع خوابانیدن جلسه یازدهم: - ازدیاد از طریق تقسیم - ازدیاد از طریق جداسازی جلسه دوزادهم: ازدیاد با پیوند جلسه سیزدهم: ازدیاد با کوپیوند جلسه چهاردهم: ازدیاد با کشت بافت یا ریزازدیادی جلسه پانزدهم: اصول هرس و تربیت گیاهان باغی جلسه شانزدهم: گلکاری، طراحی و گل آرایی جلسه هفدهم: سبزی کاری جلسه هجدهم: میوه کاری کلاس عملی: آشنایی با ساختارهای ازدیاد، قلمه زدن، هرس کردن، پیوند زدن، کشت بافت و ...تیمارهای جوانه زنی |
هدف از طرح درس | آشنایی با مبانی و روش های تکثیر گیاهان با روش های زایشی و رویشی |
عنوان | مدیریت گلخانه | |
---|---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی | |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و مناطع طبیعی اهر کلاس دو | |
تعداد واحد | ۲ | |
پیش نیاز درس | ندارد | |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای | |
روش تدریس |
| |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | سه شنبه 10/12 کلاس دو | |
منابع | مدیریت و تکنولوژی گلخانه کتاب حسندخت | |
فایل پیوست اول | مدیریت گلخانه.pdf | |
طرح درس | جلسه اول: برنامه ریزی کاشت جلسه دوم: سیستم های کاشت محصولات گلخانه ای جلسه سوم: بسترهای کاشت جلسه چهارم: محلول سازی و محلول رسانی جلسه پنجم: مدیریت آبیاری جلسه ششم: بهداشت و ایمنی گلخانه جلسه هفتم: کاشت محصول جلسه هشتم: مدیریت رشد محصول جلسه نهم: سیستم های تربیت و هرس محصولات گلخانه ای جلسه دهم: مدیریت عوامل محیطی جلسه یازدهم: گلخانه و انواع آن جلسه دوزادهم: سیستم های گرمایش و سرمایش گلخانه جلسه سیزدهم: ظروف کشت، محیط کشت، گندزدایی جلسه چهاردهم: از دست رفتن گرما در گلخانه، روش های کاهش از دست رفتن گرما جلسه پانزدهم: مواد پوششی گلخانه جلسه شانزدهم: شاسی گرم و سرد جلسه هفدهم: سایبان جلسه هجدهم: انواع روش های آبیاری در گلخانه
| |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با جنبه های مدیریتی گلخانه |
عنوان | مبانی اصلاح گیاهان باغبانی | |
---|---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی | |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر کلاس سه کارگاه 1 | |
تعداد واحد | ۳ | |
پیش نیاز درس | ژنتیک | |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای | |
روش تدریس |
| |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | شنبه2/4 دوشنبه 2/4 | |
منابع | کتاب اصلاح نباتات اهدایی، انتشارات دانشگاه شهید چمران | |
فایل پیوست اول | مبانی اصلاح گیاهان باغبانی.pdf | |
طرح درس | جلسه اول: اهمیت اصلاح گیاهان باغبانی و تاریخچه آن جلسه دوم: اهداف اصلاح گیاهان باغبانی، اهمیت ژرم پلاسم، تنوع ژنتیکی، مراکز تنوع ژنتیکی جلسه سوم: کشف، جمع آوری و ارزیابی و حفاظت منابع ژنتیکی گیاهان باغبانی جلسه چهارم: تعریف و مقایسه کلی اصلاح سنتی و مولکولی جلسه پنجم: تلاقی های کنترل شده و موانع آن، خودناسازگاری اسپیروفیتیک (کلم و فندق) جلسه ششم: گامتوفیتیک (بادام، گیلاس، سیب، و گلابی)، روش های مطالعه مزرعه ای و آزمایشگاهی آن ها جلسه هفتم: انواع نر عقیمی و کاربرد آن، قدرت هتروزیس و استفاده آن در گیاهان جلسه هشتم: اهمیت و روش های ایجاد پلی پلوئیدی در اصلاح گیاهان جلسه نهم: اصلاح به روش هاپلوئیدی و روش های نجات جنین جلسه دهم: اصلاح به روش موتاسیون، فیزیکی، شیمیایی، عناصر قابل انتقال DNA جلسه یازدهم: روش های محاسبه وراثت پذیری صفات شامل تجزیه میانگین نسل ها، تجزیه واریانس و رگرسیون جلسه دوزادهم: روش های محاسبه میزان ترکیب پذیری عمومی و خصوصی جلسه سیزدهم: اجزای یک برنامه اصلاحی، منابع تعیین کننده یک برنامه اصلاحی، جمعیت های مورداستفاده در برنامه های اصلاحی و چگونگی طراحی برنامه اصلاحی جلسه چهاردهم: روش های جمع آوری، نگهداری، استفاده و معرفی دانه گرده، روش های جلوگیری و حذف آلودگی دانه گرده در یک برنامه اصلاحی جلسه پانزدهم: روش های انجام گرده افشانی موفق و کنترل شده، فاکتورهای موثر در تولید بذر در گرده افشانی کنترل شده جلسه شانزدهم: کشت بذور و مراقبت از دانهال ها، تکامل و اهلی کردن گیاهان جلسه هفدهم: روش های اصلاح گیاهان خودگشن، روش های اصلاح گیاهان دگر گشن جلسه هجدهم: روش های اصلاح گیاهان با تکثیر غیرجنسی، تعاریف و مشخصات کلون های و اصلاح آن ها، مشخصات جمعیت F1 و تعداد آن در اصلاح VPC ها جلسه نوزدهم: سیکل اصلاح درختان میوه و راه های کاهش مرحله نونهالی، اصول اصلاح پایه ها
کلاس عملی: آشنایی با فنولوژی گلدهی و گرده افشانی تعدادی از گیاهان باغبانی، روش های جمع آوری دانه گرده و نگهداری آن، تست جوانه زنی دانه گرده، آشنایی با وسایل موردنیاز برای گرده افشانی کنترل شده حل تمرین در رابطه با پارامترهای ژنتیکی و بیومتری در اصلاح گیاهان باغبانی | |
هدف از طرح درس | آشنایی با اهداف، اهمیت، مبانی و روش های اصلاح گیاهان باغبانی |
عنوان | اصلاح و فناوری بذر گیاهان باغبانی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | مبانی اصلاح گیاهان باغبانی |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس |
شنبه 8/10 و دوشنبه 10/12 |
فایل پیوست اول | اصلاح و فناوری بذر گیاهان باغبانی.pdf |
طرح درس | جلسه اول: مقدمه، تاریخچه اصلاح و تولید بذر در ایران، اهمیت ذخایر توارثی و لزوم حفظ آن ها جلسه دوم: اصلاح و فناوری بذر سبزی های میوه ای، (خیار، خربزه، هندوانه و ...) جسله سوم: اصلاح و فناوری بذر سبزی های ریشه ای و پیازی (هویج، پیاز خوراکی و ...) جلسه چهارم: اصلاح و فناوری بذر سبزی های برگی (اسفناج، کاهو، جعفری و ...) جلسه پنجم: اصلاح و فناوری بذر سبزی های ساقه ای و غده ای (مارچوبه، سیب زمینی و ...) جلسه ششم: اهمیت ازدیاد گیاهان با کشت بذر، مزایا و معایب جلسه هفتم: شناسایی بذر گیاهان جلسه هشتم: روش های کنترل بذر، تعیین خلوص و حفاظت از بذور جلسه نهم: روش ها و فنون اصلاح بذر جلسه دهم: گلدهی و ساختار گل، مراحل تشکیل بذر (گرده افشانی، ناسازگاری، خودگشنی ها، دگرگشنی و ...) جلسه یازدهم: ویژگی های فیزیولوژیکی بذر، خواب بذر، رفع خواب، نیاز های زیستی از قبیل نور، دما، رطوبت و ... جلسه دوازدهم: تیمارهای پیش جوانه زنی بذور و بیماری های مرحله جوانه زنی بذر جلسه سیزدهم: روش ها و فنون دو رگ کیری و معرفی بذر جلسه چهاردهم: آشنایی با ساختمان گل گیاهان خودگشن و دگرگشن جلسه پانزدهم: نحوه اخته کردن و دورگ کیری جلسه شانزدهم: تعیین خلوص بذر جلسه هفدهم: آشنایی با پرایمینگ و پوشش دار کردن بذر درس عملی: بازدید از مراکز تولید بذر و آزمایشگاه کنترل بذر اخته کردن و دورگ کیری آشنایی با ساختمان گل
|
هدف از طرح درس |
|
عنوان | طرح آزمایش های کشاورزی ۱ |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر کلاس سه و سایت |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | آمار و احتمالات |
نحوه ارزیابی | ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، آنالیزهای کلاسی
ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی |
روش تدریس | توضیح مطالب در وایت برد نمایش اسلایدهای مربوطه کار با نرم افزارهای spss و sas |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | شنبه 8/10 دوشنبه 10/12 |
منابع | کتاب طرح های آماری در پژوهش های کشاورزی |
فایل پیوست اول | طرح درس طرح آزمایشات کشاورزی 1.pdf |
طرح درس | جلسه اول: یادآوری از آمار، توزیع نرمال، توزیع t استیودینت، توزیع F، توزیع کای اسکور جلسه دوم: تعاریف و اصطلاحات جلسه سوم: طراحی یک آزمایش جلسه چهارم: طرح های کاملاً تصادفی جلسه پنجم: طرز پیاده کردن طرح کاملاً تصادفی جلسه ششم: طرز تجزیه آماری طرح کاملاً تصادفی جلسه هفتم: طرح های مربع لاتین جلسه هشتم: طرح های مربع لاتین جلسه نهم: طرح های مربع لاتین جلسه دهم: طرح های گردان جلسه یازدهم: طرح بلوک های کامل تصادفی جلسه دوزادهم: طرح بلوک های کامل تصادفی جلسه سیزدهم: طرح ترتیبی ساده و تجزیه آماری آن جلسه چهاردهم: تبدیل و تغییر شکل داده ها و موارد استفاده آن ها مقایسه تیماری جلسه پانزدهم: آزمایش های فاکتوریل (چند عاملی) جلسه شانزدهم: آزمایش های دو عاملی و تجزیه آماری آن ها از راه جبری و فاکتوریل، آزمایش های 2n جلسه هفدهم: مقایسه میانگین ها در آزمایش های فاکتوریل جلسه هجدهم: تفکیک ss عوامل به اجزاء خطی، درجه دو و ... (منحنی های پاسخ) جلسه نوزدهم: اختلاط کامل و ناقص جلسه بیستم: طرح کرت های خرد شده
کلاس عملی: حل مسایل هرجلسه- پیاده کردن چند طرح در مزرعه و آزمایشگاه و انجام محاسبات مربوط، مثال هایی از طرح های آزمایشی و ...
|
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با اصول و انواع طرح های آماری |