برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان درختان و درختچه های زینتی
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر کارگاه 1 کلاس دو
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 

 نمایش اسلایدهای مربوطه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

دوشنبه 8/10

سه شنبه 8/10

منابع

کتاب آشنایی با مهمترین درختان، درختچه ها و پیچ های زینتی، مرتضوی 1391

فایل پیوست اول درختان و درختچه های زینتی.pdf
طرح درس

جلسه اول: مقدمه، تعریف و اهمیت کشت و تولید درختان و درختچه های زینتی، وضعیت کنونی

جلسه دوم: ازدیاد و پرورش و استفاده از در فضای سبز شهری، صنعتی و جنگلی و اهمیت کاشت در بهبود شاخص های سلامت جامعه و اهمیت اقتصادی برگ بو

جلسه سوم: به لیمو

جلسه چهارم: پنج انگشت

جلسه پنجم: تمر هندی

جلسه ششم: جوز هندی

جلسه هفتم: حنا

جلسه هشتم: خاس

جلسه نهم: زالزالک

جلسه دهم: زبان گنجشک

جلسه یازدهم: سماق

جلسه دوزادهم: سنای هندی

جلسه سیزدهم: گنه گنه

جلسه چهاردهم: مسواک

جلسه پانزدهم: مورد

جلسه شانزدهم: میخک

جلسه هفدهم: ماگنولیا

جلسه هجدهم: نارون

کلاس عملی: شناسایی گیاهان براساس خصوصیات گیاهشناسی، عملیات درختکاری، یادگیری عملی نحوه کاشت، آبیاریف کوددهی، هرس، عملیات روش های ازدیاد جنسی و غیرجنسی

هدف از طرح درس

دانش فنی مربوط به ازدیاد، کشت و پرورش و استفاده از درختان و درختچه های زینتی در فضاهای سبز شهری، صنعتی و جنگلی

اهمیت کاشت این گیاهان

 

عنوان تولید و پرورش سبزی
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی کلاس سه کارگاه 1
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

مبانی سبزی کاری

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 

 نمایش اسلایدهای مربوطه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

شنبه 8/10
شنبه 2/4

منابع

تولید سبزی: مبلی و پیراسته

تکنولوژی تولید سبزی ها: حسندخت

فایل پیوست اول تولید و پرورش سبزی.pdf
طرح درس

جلسه اول: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت سیب زمینی

جلسه دوم: آشنایی با روش های کاشت، داش

ت، برداشت چغندر لبویی

جلسه سوم: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت هویج

جلسه چهارم: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت پیاز، سیر و سیرچه، موسیر

جلسه پنجم: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت هویج

جلسه ششم: آشنایی با روش های کاشت، داشت، برداشت اسفناج

جلسه هفتم: کاهو

جلسه هشتم: کرفس

جلسه نهم: ریحان، شاهی، جعفری، گشنیز، شنبلیله، مرزه و سبزی های برگی

جلسه دهم: مارچوبه

جلسه یازدهم: ریواس

جلسه دوزادهم: گوجه فرنگی

جلسه سیزدهم: نخودفرنگی

جلسه چهاردهم: خیار

جلسه پانزدهم: کلم ها

جلسه شانزدهم: خانواده کدوئیان

جلسه هفدهم: فلفل

جلسه هجدهم: بادمجان

جلسه نوزدهم: روکولا

هدف از طرح درس

آشنایی با روش های کاشت، داشت و برداشت تعدادی از سبزی ها

عنوان تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

رزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

 

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 

 نمایش اسلایدهای مربوطه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

شنبه 8/10

یکشنبه 8 تا 10

منابع

تولید و فراوری گیاهان دارویی امیدبیگی

فایل پیوست اول تولید و بهره برداری از گیاهان دارویی و معطر.pdf
طرح درس

جلسه اول: مقدمه، تعریف و اهمیت کشت و تولید گیاهان دارویی، معطر و ادویه، وضعیت کنونی تولید گیاهان دارویی و مناطق مهم و مستعد تولید گیاهان دارویی در ایران و جهان، مقایسه روش های کشاورزی رایج و اکولوژیک در تولید گیاهان دارویی.

جلسه دوم: تأثیرعوامل محیطی و نیزاهای اکولوژیک در بهبود بازده تولید مواد مؤثره، وضعیت بهره برداری گیاهان دارویی از عرصه های طبیعی.

جلسه سوم: تکنولوژی تولید چند گیاه دارویی و معطر مهم از خانواده نعناعیان

جلسه چهارم: تکنولوژی تولید چند گیاه دارویی و معطر مهم از خانواده چتریان

جلسه پنجم: تکنولوژی تولید چند گیاه دارویی و معطر مهم از خانواده کدوئیان

جلسه ششم: معرفی، اندام مورد استفاده، کاربرد، فراورده حاصل، خصوصیات گیاهشناسی، معرفی ارقام و واریته های موجود، نیازهای اکولوژیک، مناطق مستعد کشت، روش های تکثیر، کاشت، داشت و برداشت، فرایندهای پس از برداشت و ...  در گیاه دارویی سنبل الطیب

جلسه هفتم: رازیانه

جلسه هشتم: بادرشبویه

جلسه نهم: همیشه بهار

جلسه دهم: انیسون

جلسه یازدهم: اسفرزه

جلسه دوزادهم: آویشن

جلسه سیزدهم: سرخارگل

جلسه چهاردهم: گل محمدی

جلسه پانزدهم: گل مغربی

جلسه شانزدهم: بابونه آلمانی

جلسه هفدهم: بادرنجبویه

جلسه هجدهم: گل گاو زبان

کلاس عملی: بازدید از مراکز آموزشی، تحقیقاتی و تولیدی گیاهان دارویی

بازدید از عرصه های طبیعی

پرورش و تولید برخی از گیاهان دارویی

نحوه احداث خزانه برای گیاهان دارویی

هدف از طرح درس

آشنایی با اصول و مبانی تولید تعدادی از گیاهان دارویی

عنوان اصول و روش های ازدیاد گیاهان
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، کلاس سه و کارگاه
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

شنبه 10/12

سه شنبه 10/12

منابع

گیاه افزایی: مبانی و روش ها، خوشخوی، انتشارات دانشگاه شیراز

فایل پیوست اول اصول و روش های ازدیاد.pdf
طرح درس

جلسه اول: تعاریف ازدیاد، اهداف ازدیاد، انواع روش های ازدیاد گیاهان

جلسه دوم: ساختارهای ازدیاد: گلخانه، پوشش ها، خصوصیات: مزایا / معایب

جلسه سوم: ساختارهای ازدیاد: شاسی گرم، شاسی سرد، سایبان

جلسه چهارم: ساختارهای ازدیاد: گرمایش گلخانه و سرمایش گلخانه

جلسه پنجم: ساختارهای ازدیاد: ظروف کشت، محیط کشت، گندزدایی

جلسه ششم: انواع روش های ازدیاد، ازدیاد جنسی (مزایا / معایب)، عوامل موثر بر جوانه زنی بذر (نور، اکسیژن، آب، درجه حرارت، رکود بذر)

جلسه هفتم: انواع روش های ازدیاد ازدیاد غیر جنسی (مزایا / معایب)

جلسه هشتم: انواع روش ازدیاد رویشی، ازدیاد با قلمه، تشکیل ریشه نابجا، فرآیند بازیابی ریشه

جلسه نهم: ازدیاد با قلمه، - هورمون ها (اکسین/ سایتوکینین/ جیبرلین/ اسید آبسیزیک/ اتیلن)

جلسه دهم: خوابانیدن، انواع خوابانیدن

جلسه یازدهم: - ازدیاد از طریق تقسیم - ازدیاد از طریق جداسازی

جلسه دوزادهم: ازدیاد با پیوند

جلسه سیزدهم: ازدیاد با کوپیوند

جلسه چهاردهم: ازدیاد با کشت بافت یا ریزازدیادی

جلسه پانزدهم: اصول هرس و تربیت گیاهان باغی

جلسه شانزدهم: گلکاری، طراحی و گل آرایی

جلسه هفدهم: سبزی کاری

جلسه هجدهم: میوه کاری

کلاس عملی: آشنایی با ساختارهای ازدیاد، قلمه زدن، هرس کردن، پیوند زدن، کشت بافت و ...تیمارهای جوانه زنی

هدف از طرح درس

آشنایی با مبانی و روش های تکثیر گیاهان با روش های زایشی و رویشی

عنوان مدیریت گلخانه
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و مناطع طبیعی اهر کلاس دو
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 

 نمایش اسلایدهای مربوطه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

سه شنبه 10/12 کلاس دو

منابع

مدیریت و تکنولوژی گلخانه کتاب حسندخت

فایل پیوست اول مدیریت گلخانه.pdf
طرح درس

جلسه اول: برنامه ریزی کاشت

جلسه دوم: سیستم های کاشت محصولات گلخانه ای

جلسه سوم: بسترهای کاشت

جلسه چهارم: محلول سازی و محلول رسانی

جلسه پنجم: مدیریت آبیاری

جلسه ششم: بهداشت و ایمنی گلخانه

جلسه هفتم: کاشت محصول

جلسه هشتم: مدیریت رشد محصول

جلسه نهم: سیستم های تربیت و هرس محصولات گلخانه ای

جلسه دهم: مدیریت عوامل محیطی

جلسه یازدهم: گلخانه و انواع آن

جلسه دوزادهم: سیستم های گرمایش و سرمایش گلخانه

جلسه سیزدهم: ظروف کشت، محیط کشت، گندزدایی

جلسه چهاردهم: از دست رفتن گرما در گلخانه، روش های کاهش از دست رفتن گرما

جلسه پانزدهم: مواد پوششی گلخانه

جلسه شانزدهم: شاسی گرم و سرد

جلسه هفدهم: سایبان

جلسه هجدهم: انواع روش های آبیاری در گلخانه

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با جنبه های مدیریتی گلخانه

عنوان مبانی اصلاح گیاهان باغبانی
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر کلاس سه کارگاه 1
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ژنتیک

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 

 نمایش اسلایدهای مربوطه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

شنبه2/4

دوشنبه 2/4

منابع

کتاب اصلاح نباتات اهدایی، انتشارات دانشگاه شهید چمران

فایل پیوست اول مبانی اصلاح گیاهان باغبانی.pdf
طرح درس

جلسه اول: اهمیت اصلاح گیاهان باغبانی و تاریخچه آن

جلسه دوم: اهداف اصلاح گیاهان باغبانی، اهمیت ژرم پلاسم، تنوع ژنتیکی، مراکز تنوع ژنتیکی

جلسه سوم: کشف، جمع آوری و ارزیابی و حفاظت منابع ژنتیکی گیاهان باغبانی

جلسه چهارم: تعریف و مقایسه کلی اصلاح سنتی و مولکولی

جلسه پنجم: تلاقی های کنترل شده و موانع آن، خودناسازگاری اسپیروفیتیک (کلم و فندق)

جلسه ششم: گامتوفیتیک (بادام، گیلاس، سیب، و گلابی)، روش های مطالعه مزرعه ای و آزمایشگاهی آن ها

جلسه هفتم: انواع نر عقیمی و کاربرد آن، قدرت هتروزیس و استفاده آن در گیاهان

جلسه هشتم: اهمیت و روش های ایجاد پلی  پلوئیدی در اصلاح گیاهان

جلسه نهم: اصلاح به روش هاپلوئیدی و روش های نجات جنین

جلسه دهم: اصلاح به روش موتاسیون، فیزیکی، شیمیایی، عناصر قابل انتقال DNA

جلسه یازدهم: روش های محاسبه وراثت پذیری صفات شامل تجزیه میانگین نسل ها، تجزیه واریانس و رگرسیون

جلسه دوزادهم: روش های محاسبه میزان ترکیب پذیری عمومی و خصوصی

جلسه سیزدهم: اجزای یک برنامه اصلاحی، منابع تعیین کننده یک برنامه اصلاحی، جمعیت های مورداستفاده در برنامه های اصلاحی و چگونگی طراحی برنامه اصلاحی

جلسه چهاردهم: روش های جمع آوری، نگهداری، استفاده و معرفی دانه گرده، روش های جلوگیری و حذف آلودگی دانه گرده در یک برنامه اصلاحی

جلسه پانزدهم: روش های انجام گرده افشانی موفق و کنترل شده، فاکتورهای موثر در تولید بذر در گرده افشانی کنترل شده

جلسه شانزدهم: کشت بذور و مراقبت از دانهال ها، تکامل و اهلی کردن گیاهان

جلسه هفدهم: روش های اصلاح گیاهان خودگشن، روش های اصلاح گیاهان دگر گشن

جلسه هجدهم: روش های اصلاح گیاهان با تکثیر غیرجنسی، تعاریف و مشخصات کلون های و اصلاح آن ها، مشخصات جمعیت F1 و تعداد آن در اصلاح VPC ها

جلسه نوزدهم: سیکل اصلاح درختان میوه و راه های کاهش مرحله نونهالی، اصول اصلاح پایه ها

 

کلاس عملی: آشنایی با فنولوژی گلدهی و گرده افشانی تعدادی از گیاهان باغبانی، روش های جمع آوری دانه گرده و نگهداری آن، تست جوانه زنی دانه گرده، آشنایی با وسایل موردنیاز برای گرده افشانی کنترل شده

حل تمرین در رابطه با پارامترهای ژنتیکی و بیومتری در اصلاح گیاهان باغبانی

هدف از طرح درس

آشنایی با اهداف، اهمیت، مبانی و روش های اصلاح گیاهان باغبانی

عنوان اصلاح و فناوری بذر گیاهان باغبانی
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

مبانی اصلاح گیاهان باغبانی

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها،

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی و چندگزینه ای

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

زمان بندی و نحوه ارائه درس

 

شنبه 8/10 و دوشنبه 10/12

فایل پیوست اول اصلاح و فناوری بذر گیاهان باغبانی.pdf
طرح درس

جلسه اول: مقدمه، تاریخچه اصلاح و تولید بذر در ایران، اهمیت ذخایر توارثی و لزوم حفظ آن ها

جلسه دوم: اصلاح و فناوری بذر سبزی های میوه ای، (خیار، خربزه، هندوانه و ...)

جسله سوم: اصلاح و فناوری بذر سبزی های ریشه ای و پیازی (هویج، پیاز خوراکی و ...)

جلسه چهارم: اصلاح و فناوری بذر سبزی های برگی (اسفناج، کاهو، جعفری و ...)

جلسه پنجم: اصلاح و فناوری بذر سبزی های ساقه ای و غده ای (مارچوبه، سیب زمینی و ...)

جلسه ششم: اهمیت ازدیاد گیاهان با کشت بذر، مزایا و معایب

جلسه هفتم: شناسایی بذر گیاهان

جلسه هشتم: روش های کنترل بذر، تعیین خلوص و حفاظت از بذور

جلسه نهم: روش ها و فنون اصلاح بذر

جلسه دهم: گلدهی و ساختار گل، مراحل تشکیل بذر (گرده افشانی، ناسازگاری، خودگشنی ها، دگرگشنی و ...)

جلسه یازدهم: ویژگی های فیزیولوژیکی بذر، خواب بذر، رفع خواب، نیاز های زیستی از قبیل نور، دما، رطوبت و ...

جلسه دوازدهم: تیمارهای پیش جوانه زنی بذور و بیماری های مرحله جوانه زنی بذر

جلسه سیزدهم: روش ها و فنون دو رگ کیری و معرفی بذر

جلسه چهاردهم: آشنایی با ساختمان گل گیاهان خودگشن و دگرگشن

جلسه پانزدهم: نحوه اخته کردن و دورگ کیری

جلسه شانزدهم: تعیین خلوص بذر

جلسه هفدهم: آشنایی با پرایمینگ و پوشش دار کردن بذر

درس عملی:

بازدید از مراکز تولید بذر و آزمایشگاه کنترل بذر

 اخته کردن و دورگ کیری

آشنایی با ساختمان گل

 

 

هدف از طرح درس

آشنایی با اصلاح و فناوری بذر گیاهان باغبانی

عنوان طرح آزمایش های کشاورزی ۱
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر کلاس سه و سایت
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

آمار و احتمالات

نحوه ارزیابی

ارزیابی تکوینی: شامل میان ترم، کوییزها، آنالیزهای کلاسی

 

ارزیابی پایانی: شامل سوالات با جواب تشریحی

روش تدریس

توضیح مطالب در وایت برد

 نمایش اسلایدهای مربوطه

کار با نرم افزارهای spss و sas

زمان بندی و نحوه ارائه درس

شنبه 8/10

دوشنبه 10/12

منابع

کتاب طرح های آماری در پژوهش های کشاورزی

فایل پیوست اول طرح درس طرح آزمایشات کشاورزی 1.pdf
طرح درس

جلسه اول: یادآوری از آمار، توزیع نرمال، توزیع t استیودینت، توزیع F، توزیع کای اسکور

جلسه دوم: تعاریف و اصطلاحات

جلسه سوم: طراحی یک آزمایش

جلسه چهارم: طرح های کاملاً تصادفی

جلسه پنجم: طرز پیاده کردن طرح کاملاً تصادفی

جلسه ششم: طرز تجزیه آماری طرح کاملاً تصادفی

جلسه هفتم: طرح های مربع لاتین

جلسه هشتم: طرح های مربع لاتین

جلسه نهم: طرح های مربع لاتین

جلسه دهم: طرح های گردان

جلسه یازدهم: طرح بلوک های کامل تصادفی

جلسه دوزادهم: طرح بلوک های کامل تصادفی

جلسه سیزدهم: طرح ترتیبی ساده و تجزیه آماری آن

جلسه چهاردهم: تبدیل و تغییر شکل داده ها و موارد استفاده آن ها مقایسه تیماری

جلسه پانزدهم: آزمایش های فاکتوریل (چند عاملی)

جلسه شانزدهم: آزمایش های دو عاملی و تجزیه آماری آن ها از راه جبری و فاکتوریل، آزمایش های 2n

جلسه هفدهم: مقایسه میانگین ها در آزمایش های فاکتوریل

جلسه هجدهم: تفکیک ss عوامل به اجزاء خطی، درجه دو و ... (منحنی های پاسخ)

جلسه نوزدهم: اختلاط کامل و ناقص

جلسه بیستم: طرح کرت های خرد شده

 

 

کلاس عملی: حل مسایل هرجلسه- پیاده کردن چند طرح در مزرعه و آزمایشگاه و انجام محاسبات مربوط، مثال هایی از طرح های آزمایشی و ...

 

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با اصول و انواع طرح های آماری