برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان اصول مهندسی صنایع غذایی ۱
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری دوشنبه 10-8، سه شنبه 12-10
مکان برگزاری کلاس 1 مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی (سه شنبه)، کلاس 4 دانشکده کشاورزی (دوشنبه)
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ریاضیات 2

نحوه ارزیابی

آزمون میان ترم 30 درصد

آزمون پایان ترم 70 درصد

روش تدریس

با استفاده از جزوه استاد و حل مسأله

زمان بندی و نحوه ارائه درس

جلسه اول: مقدمه و واحدهای اندازه گیری

جلسه دوم: پارامترهای مورد استفاده در صنایع غذایی

جلسه سوم: چگالی

جلسه چهارم: غلظت-نسبت جرمی و حجمی-سرعت جریان

جلسه پنجم: پرسش و پاسخ فصل یک

جلسه ششم: روش‌های بیان محتوای رطوبت

جلسه هفتم: فشار

جلسه هشتم: دما

جلسه نهم: پرسش و پاسخ فصل یک تا سه

جلسه دهم: مقدمه‌ای بر ترمودینامیک

جلسه یازدهم: موازنه جرم- 1

جلسه دوازدهم: موازنه جرم- 2

جلسه سیزدهم: موازنه جرم بر اساس مربع پیرسون

جلسه چهاردهم: پرسش و پاسخ موازنه جرم

جلسه پانزدهم: انرژِی داخلی خارجی (پتانسیل و جنبشی)

جلسه شانزدهم: آنتالپی 

جلسه هفدهم: مقدمه‌ای بر موازنه انرژی

جلسه هجدهم: موازنه انرژی در سیستم بسته

جلسه نوزدهم: موازنه انرژی در سیستم باز

جلسه بیستم: رئولوژی

جلسه بیست و یکم: عدد رینولدز

جلسه بیست و دوم: رابطه پیوستگی در جریان غیریکنواخت

جلسه بیست و سوم: اصطکاک در تبدیلها و اتصالات

جلسه بیست و چهارم: ارتفاع مکش و رانش پمپ

جلسه بیست و پنجم: ارزیابی تئوری دانشجویان- پایان ترم

منابع
  1. آزمایشاتی در مهندسی فرآوری مواد غذایی، نوشته اچ. پاندی و همکاران، ترجمه دکتر مهدی کاشانی‌نژاد و همکاران، انتشارات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
  2. اصول مهندسی صنایع غذایی، تألیف دکتر حبیب‌الله میرزایی و همکاران، انتشارات علم کشاورزی ایران
  3. خشک کردن، اصول، کاربرد و طراحی، نوشته سزلا استرامیلو و تادیوز کودرا، ترجمه دکتر حسن پهلوانزاده، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس
  4. درآمدی بر مهندسی صنایع غذایی، نوشته آر. پل سینگ و دنیس آر. هلدمن، ترجمه دکتر علی مرتضوی و همکاران، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
  5. گامی به سوی کارشناسی ارشد علوم صنایع غذایی، تهیه و تدوین مهندس سید مهدی جعفری و مهندس مسعود فلاحی، انتشارات بارثادا
  6. فیزیک مواد غذایی و سیستمهای فراوری غذایی، نوشته میکائیل جی. لویس، ترجمه دکتر بابک قنبرزاده و دکتر صمدا... قنبرزاده، انتشارات آرون
  7. مبانی مهندسی فرآیند غذایی، تدوین و گردآوری دکتر سید محمد علی رضوی و همکاران، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد
  8. محاسبات در مهندسی صنایع غذایی، تألیف مهندس زهرا مهدی‌زاده برزگی، انتشارات مرز دانش
  9. مجموعه سؤالهای کارشناسی ارشد، مهندسی کشاورزی علوم صنایع غذایی، تألیف دکتر عزیز جنگجو، انتشارات پردازش گران
  10. مجموعه سؤالات کنکورهای 1375-1403 رشته مهندسی صنایع غذایی با پاسخ تشریحی، انتشارات مدرسان شریف
  11. مهندسی صنایع غذایی کاربردی، نوشته ارنست ال. واتسون و جان سی. هرپر، ترجمه مهندس مسعود فلاحی و همکاران، انتشارات بارثادا
  12. جزوه درس اصول مهندسی صنایع غذایی، دکتر محمد شاهدی، دانشگاه صنعتی اصفهان
  13. جزوه درس اصول مهندسی صنایع غذایی، دکتر ناصر همدمی، دانشگاه صنعتی اصفهان
  14. جزوه اصول طراحی کارخانجات، مجموعه‌ی مهندسی صنایع غذایی، مهندس محمد‌ امین محمدی‌فر، مؤسسه آموزش عالی پارسه
فایل پیوست اول osul1-2.pdf
عنوان کنترل فرایند در مهندسی مواد غذایی
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
زمان برگزاری سه شنبه 8-10
مکان برگزاری مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی کلاس 6
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

آزمون عملی 60 درصد

آزمون تئوری40 درصد

روش تدریس

آموزش با استفاده از نرم افزارهای مرتبط و کامپیوتر انجام می‌پذیرد.

زمان بندی و نحوه ارائه درس

جلسه اول: مقدمه

جلسه دوم: کنترل فرایند توسط مدلهای سینتیکی

جلسه سوم: مقدمه ای بر نرم افزار Excel

جلسه چهارم: بررسی مدلهای سینتیکی در نرم افزار Excel

جلسه پنجم: پارامتر D و زمان نیمه عمر

جلسه ششم: وابستگی دمایی سرعت واکنشها

جلسه هفتم: کنترل فرایند با استفاده از مدلهای پیش بینی کننده خواص ترموفیزیکی-دانسیته

جلسه هشتم: کنترل فرایند با استفاده از مدلهای پیش بینی کننده خواص ترموفیزیکی-هدایت حرارتی

جلسه نهم: کنترل فرایند با استفاده از مدلهای پیش بینی کننده خواص ترموفیزیکی-گرمای ویژه

جلسه دهم: ضریب انتشار مؤثر رطوبت

جلسه یازدهم: میان ترم

جلسه دوازدهم: مدلسازی تجربی با نرم افزار MATLAB-1

جلسه سیزدهم: مقدمه ای بر مدلسازی هوای داغ- مایکروویو- فوم مت 

جلسه چهاردهم: مدلسازی هوای داغ-مایکروویو-فوم مت با استفاده از نرم افزار COMSOL- 1

جلسه پانزدهم: مدلسازی هوای داغ-مایکروویو-فوم مت با استفاده از نرم افزار COMSOL- 2

جلسه شانزدهم: ارزیابی تئوری دانشجویان- پایان ترم

منابع
  1. Caballero, B., Finglas, P., Trugo, L. 2003. Encyclopedia of Food Sciences and Nutrition, (Second Edition), Academic Press.
  2. Huang, Y. Whittaker, A. D. and Lacey, R.E., 2001, Automation for Food Engineering: Food Quality Quantization and Process Control, CRC Press.
  3. Irudayaraj, J. 2002, Food Processing Operations Modeling: Design and Analysis, Marcel Dekker, Inc.
  4. Kutz, M. 2019. Handbook of Farm, Dairy and Food Machinery Engineering (Third Edition), Academic Press.
  5. Paul Singh, R. and Valentas K.J., 1997, Handbook of Food Engineering Practice, CRC Press.
  6. Tijskens L.M.M, Hertog, M.L.A.T.M. and Nicolai, B.M., 2001, Food process modelling, CRC Press.
  7. Toledo R.T., 2007, Fundamentals of Food Process Engineering, Springer.
  8. Xiong, R., G. Xie, A. S. Edmondson, R. H. Linton and M. A. Sheard. 1999. Comparison of the Baranyi model with the Gompertz equation for modelling thermal inactivation of Listeria monocytogenes. Scott A. Food Microbiology. 16: 269-279.
  9. همدمی، ناصر، جزوه درس فرایند مواد غذایی دانشگاه صنعتی اصفهان.
عنوان کاربرد کامپیوتر
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری دوشنبه 14-18، چهارشنبه 14-16
مکان برگزاری سایت کامپیوتر کارشناسی مرکز تحصیلات تکمیلی کلاس 2 دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

آزمون عملی 60 درصد

آزمون تئوری40 درصد

روش تدریس

آموزش با استفاده از نرم افزارهای مرتبط و کامپیوتر انجام می‌پذیرد.

زمان بندی و نحوه ارائه درس

جلسه اول: مقدمه

جلسه دوم: ویندوز و سیستم عامل

جلسه سومنرم افزار Home Tab -Word

جلسه چهارمنرم افزار Insert Tab -Word

جلسه پنجمنرم افزار Draw Tab -Word

جلسه ششمنرم افزار Design Tab -Word

جلسه هفتمنرم افزار Layout Tab -Word

جلسه هشتمنرم افزار References Tab -Word

جلسه نهمنرم افزار Mailings Tab -Word

جلسه دهمنرم افزار Review Tab -Word

جلسه یازدهمنرم افزار ViewTab -Word

جلسه دوازدهم: مقدمه ای بر نرم افزار  -Excel- 

جلسه سیزدهم: فرمول نویسی در نرم افزار  -Excel- 

جلسه چهاردهم: کشیدن نمودار در نرم افزار  -Excel- 

جلسه پانزدهم: برازش منحنی در نرم افزار  -Excel- 

جلسه شانزدهم: مقدمه ای بر نرم افزار  -Powerpoint- 

جلسه هفدهم: درست کردن اسلاید در نرم افزار  -Powerpoint- 

جلسه هجدهم: ایجاد انیمیشن در نرم افزار  -Powerpoint- 

جلسه نوزدهم: ارائه در نرم افزار  -Powerpoint- 

جلسه بیستم: ارزیابی عملی دانشجویان- میان ترم

جلسه بیست و یکم: آشنایی با نرم افزار  MATLAB

جلسه بیست و دوم: آشنایی با نرم افزار  SPSS

جلسه بیست و سومارزیابی عملی دانشجویان- پایان ترم

جلسه بیست و چهارمارزیابی تئوری دانشجویان- پایان ترم

منابع

E. Joseph Billo - Excel for Scientists and Engineers - Numerical Methods

جزوه های آموزش ICDL