برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
پیش نیاز درس |
|
---|---|
منابع |
|
طرح درس | جلسه 1: مقدمهای بر صنایع غذایی
جلسه 2: ویژگیهای غلات
جلسه 3: فرآیند تولید آرد
جلسه 4: تولید نان و فراوردههای نانی
جلسه 5: دیگر فراوردههای غلات
جلسه 6: مقدمهای بر روغنهای خوراکی
جلسه 7: تکنولوژی استخراج روغن
جلسه 8: تصفیه و نگهداری روغن
جلسه 9: روغنهای گیاهی و حیوانی
جلسه 10: مقدمهای بر قند
جلسه 11: فرآیند تولید شکر
جلسه 12: تولید قندهای مصنوعی و شیرینکنندهها
جلسه 13: استانداردها و مقررات در صنایع غذایی
جلسه 14: بررسی مطالعات موردی
جلسه 15: آینده صنایع غذایی
جلسه 16: جمعبندی و ارزیابی
|
هدف از طرح درس |
|
تعداد واحد | ۳ |
---|---|
روش تدریس | روش تدریس به صورت پاورپوینت و رسم اشکال در وایت برد می باشد. |
نحوه ارزیابی |
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس |
|
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
شنبه 12-10 و پنجشنبه 12-10 | دانشکده دامپزشکی (بهداشت موادغذایی و آبزیان) | - | - | - |
پیش نیاز درس | بدون پیش نیاز |
---|---|
منابع | Tamime, A. Y., Thomas, L. V., & Wiley, J. (Eds.). (2005). Probiotic dairy products (pp. 39-72). Blackwell Pub.. |
طرح درس | جلسه ۱: مقدمهای بر پروبیوتیکها و سینبیوتیکها
جلسه ۲: میکروبیولوژی پروبیوتیکها
جلسه ۳: اثرات پروبیوتیکها بر سلامت انسان
جلسه ۴: تکنولوژی تولید پروبیوتیکها
جلسه ۵: سینبیوتیکها: نظریه و کاربرد
جلسه ۶: فرآوری محصولات پروبیوتیک
جلسه ۷: ارزیابی کیفیت و ایمنی محصولات پروبیوتیک
جلسه ۸: بررسی بازار و تقاضای محصولات پروبیوتیک
جلسه ۹: تأثیرات پروبیوتیکها بر میکروبیوم روده
جلسه ۱۰: نوآوریها در تکنولوژی پروبیوتیک
جلسه ۱۱: پروبیوتیکها و تغذیه
جلسه ۱۲: چالشها و محدودیتهای تولید پروبیوتیکها
جلسه ۱۳: کارگاه عملی: تولید و ارزیابی محصولات پروبیوتیک
جلسه ۱۴: پروبیوتیکها و بیماریهای مزمن
جلسه ۱۵: آینده پروبیوتیکها و سینبیوتیکها
جلسه ۱۶: جمعبندی و ارائه پروژههای دانشجویی
|
هدف از طرح درس |
|
تعداد واحد | ۲ |
---|---|
روش تدریس |
|
نحوه ارزیابی |
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس |
|
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
سه شنبه 16-14 | دانشکده کشاورزی | - | - | - |
پیش نیاز درس | بدون پیش نیاز |
---|---|
منابع | Wachkoo, A. A., Nayik, G. A., Uddin, J., & Ansari, M. J. (Eds.). (2024). Honey Bees, Beekeeping and Bee Products. CRC Press. |
طرح درس | جلسه 1: مقدمهای بر زنبورداری و فرآوردههای زنبور عسل
جلسه 2: معرفی انواع فرآوردههای زنبور عسل
جلسه 3: شناخت گرده گل
جلسه 4: ژل رویال
جلسه 5: زهر زنبور عسل
جلسه 6: فرآیند استخراج و تولید فرآوردهها
جلسه 7: استانداردها و کنترل کیفیت
جلسه 8: کاربردهای عسل در صنایع غذایی
جلسه 9: کاربرد بره موم در صنایع دارویی و آرایشی
جلسه 10: کارکردهای موم در صنعت
جلسه 11: بررسی گرده گل در مکملهای غذایی
جلسه 12: تحقیقات نوین در زمینه ژل رویال
جلسه 13: زهر زنبور و درمانهای طبیعی
جلسه 14: کارگاه عملی
جلسه 15: پروژه تحقیقاتی
جلسه 16: ارائه پروژهها و بحث
|
هدف از طرح درس |
|
تعداد واحد | ۲ |
---|---|
روش تدریس |
|
نحوه ارزیابی |
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس | تشکیل 1 جلسه تئوری در هر هفته |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
چهارشنبه 12-10 | دانشکده کشاورزی | - | - | - |
پیش نیاز درس | صنایع غذایی 1 |
---|---|
منابع | Shewry, P. R., Koksel, H., & Taylor, J. R. (Eds.). (2023). ICC handbook of 21st century cereal science and technology. Elsevier. Gunstone, F. (Ed.). (2011). Vegetable oils in food technology: composition, properties and uses. John Wiley & Sons. Toldrá, F. (Ed.). (2022). Lawrie's meat science. Woodhead Publishing. |
طرح درس | جلسه 1: مقدمهای بر صنایع غذایی
جلسه 2: تکنولوژی فرآوردههای غلاتی - بخش اول
جلسه 3: تکنولوژی فرآوردههای غلاتی - بخش دوم
جلسه 4: کنترل کیفیت در فرآوردههای غلاتی
جلسه 5: تکنولوژی تولید روغن - بخش اول
جلسه 6: تکنولوژی تولید روغن - بخش دوم
جلسه 7: کاربردهای روغن در صنایع غذایی
جلسه 8: تکنولوژی گوشت و فرآوردههای گوشتی - بخش اول
جلسه 9: تکنولوژی گوشت و فرآوردههای گوشتی - بخش دوم
جلسه 10: ایمنی و بهداشت در صنعت گوشت
جلسه 11: ماشینآلات صنایع غذایی - بخش اول
جلسه 12: ماشینآلات صنایع غذایی - بخش دوم
جلسه 13: کارگاه عملی - فرآوری غلات
جلسه 14: کارگاه عملی - تولید روغن
جلسه 15: کارگاه عملی - فرآوری گوشت
جلسه 16: جمعبندی و پروژه ارائه
|
هدف از طرح درس |
|
تعداد واحد | ۲ |
---|---|
روش تدریس | روش تدریس به صورت پاورپوینت و مباحثه کلاسی می باشد. |
نحوه ارزیابی |
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس |
|
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
دوشنبه 12-10 | دانشکده کشاورزی | - | - | - |
پیش نیاز درس | بدون پیش نیاز |
---|---|
منابع | Haddout, S. (Ed.). (2022). Advances in Food Safety and Environmental Engineering: Proceedings of the 4th International Conference on Food Safety and Environmental Engineering (FSEE 2022), Xiamen, China, 25-27 February 2022. CRC Press. |
طرح درس | جلسه 1: مقدمهای بر ایمنی غذایی
جلسه 2: انواع آلودگیها در غذا
جلسه 3: خطرات میکروبی در صنایع غذایی
جلسه 4: ارزیابی خطر و مدیریت ریسک
جلسه 5: سیستمهای کنترل ایمنی غذا
جلسه 6: استانداردها و مقررات ایمنی غذایی
جلسه 7: تکنیکهای تجزیه و تحلیل خطر
جلسه 8: ایمنی مواد اولیه غذایی
جلسه 9: فناوریهای نوین در ایمنی غذایی
جلسه 10: ایمنی و کنترل کیفیت در فرآوری مواد غذایی
جلسه 11: مدیریت ایمنی در زنجیره تأمین غذا
جلسه 12: جنبههای اجتماعی و اقتصادی ایمنی غذا
جلسه 13: کارگاه عملی - بررسی میدانی
جلسه 14: تحقیق و نوآوری در ایمنی غذایی
جلسه 15: بررسی مطالعات موردی
جلسه 16: جمعبندی و ارائه پروژههای تحقیقاتی
|
هدف از طرح درس |
|
تعداد واحد | ۲ |
---|---|
روش تدریس | روش تدریس به صورت پاورپوینت و مباحثه کلاسی می باشد. |
نحوه ارزیابی |
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس | تشکیل 1 جلسه تئوری در هر هفته |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
سه شنبه 10-8 | دانشکده کشاورزی | - | - | - |
پیش نیاز درس |
|
---|---|
منابع | Toldrá, F. (Ed.). (2022). Lawrie's meat science. Woodhead Publishing. |
طرح درس |
|
هدف از طرح درس | جلسه 1: مقدمهای بر تکنولوژی گوشت و شیلات
جلسه 2: انواع منابع پروتئینی
جلسه 3: آناتومی و فیزیولوژی حیوانات
جلسه 4: فرآوری و تولید گوشت - بخش اول
جلسه 5: فرآوری و تولید گوشت - بخش دوم
جلسه 6: فرآوری و تولید شیلات - بخش اول
جلسه 7: فرآوری و تولید شیلات - بخش دوم
جلسه 8: کنترل کیفیت در محصولات گوشت و شیلات
جلسه 9: ایمنی و بهداشت در صنعت گوشت
جلسه 10: ایمنی و بهداشت در صنعت شیلات
جلسه 11: بستهبندی محصولات گوشت و شیلات
جلسه 12: جنبههای اقتصادی
جلسه 13: کارگاه عملی - فرآوری گوشت
جلسه 14: کارگاه عملی - فرآوری شیلات
جلسه 15: بررسی مطالعات موردی
جلسه 16: جمعبندی و ارائه پروژههای آموزشی
|
تعداد واحد | ۳ |
---|---|
روش تدریس | روش تدریس به صورت پاورپوینت و مباحثه کلاسی می باشد. |
نحوه ارزیابی |
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس | تشکیل 2 جلسه تئوری و عملی در هر هفته |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
شنبه 10-8 و 12-10 | دانشگکده کشاورزی | - | - | - |
پیش نیاز درس | شیمی مواد غذایی 2 |
---|---|
منابع | Sizer, F. S., & Whitney, E. N. (2022). Nutrition: concepts and controversies (p. 848). Brooks/Cole. |
طرح درس | جلسه 1: مقدمهای بر تغذیه
جلسه 2: ترکیبات غذایی
جلسه 3: نیازهای غذایی و رهنمودهای تغذیهای
جلسه 4: متابولیسم و فرآیندهای بیوشیمایی
جلسه 5: مسائل تغذیهای و بهداشت عمومی
جلسه 6: مهارتهای برنامهریزی تغذیهای
جلسه 7: تأثیرات اجتماعی و فرهنگی بر تغذیه
جلسه 8: نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریها
جلسه 9: تغذیه و سلامت روان
جلسه 10: مکملها و عوامل تغذیهای
جلسه 11: تغذیه در مدیریت وزن
جلسه 12: تغذیه ورزشی و عملکرد بدنی
جلسه 13: کارگاه عملی - تجزیه و تحلیل رژیم غذایی
جلسه 14: بررسی مقالات علمی و تحقیقات جدید
جلسه 15: مشکلات و چالشهای تغذیهای در دنیا
جلسه 16: جمعبندی و ارائه پروژههای نهایی
|
هدف از طرح درس |
|
تعداد واحد | ۳ |
---|---|
روش تدریس | روش تدریس به صورت پاورپوینت و مباحثه کلاسی می باشد. |
نحوه ارزیابی |
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس | تشکیل 2 جلسه تئوری در هر هفته |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
شنبه 16-14 و 18-16 | دانشکده کشاورزی | - | - | - |
پیش نیاز درس | بدون پیش نیاز |
---|---|
منابع | Kalschne, D. L., Corso, M. P., & Canan, C. (2020). Advances in meat processing technologies: Modern approaches to meet consumer demand. Bentham Science Publishers. Mangalassary, S. (2019). Advances in packaging of poultry meat products. Food Safety in Poultry Meat Production, 139-159. |
طرح درس | جلسه 1: مقدمهای بر فناوریهای پیشرفته در صنایع گوشت
جلسه 2: فناوریهای غیرحرارتی در فرآوری گوشت
جلسه 3: اصول پاستوریزه کردن و فشار بالا
جلسه 4: بستهبندیهای فعال و هوشمند
جلسه 5: تکنیکهای بستهبندی هوشمند
جلسه 6: پیشرفتهای دود دادن گوشت
جلسه 7: دود دادن با استفاده از مواد طبیعی
جلسه 8: گوشتهای گیاهی: اساس و تولید
جلسه 9: چالشها و فرصتهای تولید گوشتهای گیاهی
جلسه 10: گوشتهای کشت شده (Cultured Meat)
جلسه 11: چالشها و آینده گوشتهای کشت شده
جلسه 12: ارزیابی کیفیت و ایمنی در فناوریهای پیشرفته
جلسه 13: کارگاه عملی - فرآوری گوشت با فناوریهای نوین
جلسه 14: بررسی مطالعات موردی
جلسه 15: ارائه پروژههای تحقیقاتی
جلسه 16: جمعبندی و مرور کلی مباحث
|
هدف از طرح درس |
|
تعداد واحد | ۲ |
---|---|
روش تدریس | روش تدریس به صورت پاورپوینت و مباحثه کلاسی می باشد. |
نحوه ارزیابی |
|
زمان بندی و نحوه ارائه درس | تشکیل 1 جلسه تئوری در هر هفته |
اطلاعات کلاس
زمان برگزاری | مکان برگزاری | توضیحات | فایل پیوست اول | فایل پیوست دوم | فایل پیوست سوم |
---|---|---|---|---|---|
دوشنبه 10-8 | دانشکده کشاورزی | - | - | - |