برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | صنایع مواد غذایی با منشا دام، طیور و آبزیان |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری حرفه ای |
زمان برگزاری | یکشنبه ها 16-14 و پنج شنبه ها صبح بازدید از کارخانه |
مکان برگزاری | دانشکدۀ دامپزشکی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | باکتری شناسی اختصاصی و بیماریها، ویروس شناسی و بیماریها، قارچ شناسی مایکوتوکسین ها و بیماریها، انگل شناسی و بیماریها |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
منابع | 1- Peatson, Albert Marchant, and Thayne R, Dutson. 2013. production and processing of healthy meat poultry, and fish products. vol. 11. springer science & business media, germany. 2- Mead G. 2004. poultry meat processing and quality, 1st ed. woodhead publishing. UK. 3- Nollet et al. 2012. Hand book of meat poultry and seafood quality. Wiley-Blackwell, USA. 4- Nollet et al. 2006.Advanced technologies for meat processing. CRC press, UK. 5- Hall, George M. 2012. Fish processing technology. Springer Science & Business Media. 6- Guerrero-Legarreta, Isabel. 2010. Hand book of poultry science and technology. Vol 1, primary processing. John Wiley & Sons. Inc, USA. |
طرح درس | نظری: - اهداف و اصطلاحات موجود در صنایع غذایی - ترکیبات گوشت، افزودنی ها و مراحل تولید فرآورده های گوشتی - مشکلات، انواع بسته بندیها و فساد فرآورده های گوشتی - انواع آبزیان، ترکیبات گوشتی، انواع روشهای نگهداری فرآورده های دریایی - مراحل تولید، ارزش غذایی خاویار، مراحل تولید و کنترل کنسرو ماهی - مراحل تولید، ارزش غذایی و کنترل میگو - روشهای کنترل و فساد فرآورده های آبزیان - مراحل تولید، ارزش غذایی، آلودگی و کنترل فرآورده های طیور و تخم مرغ عملی: بازدید از کارخانجات فراورده های گوشتی |
هدف از طرح درس | آشنایی با مراحل تولید فرآورده های گوشتی مختلف و ترکیبات مورد استفاده در آنها و همچنین انواع مشکلات موجود طی فرآیند تولید فرآورده ه |
عنوان | دامپزشکی و بهداشت عمومی |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری حرفه ای |
زمان برگزاری | دوشنبه ها 10-8 |
مکان برگزاری | دانشکده دامپزشکی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | اصول اپیدمیولوژی |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
منابع | 1- استیل جیمز اچ. 1372-76 بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان. ترجمه ذوقی اسماعیل . جلدهای 8-1 شرکت سهامی انتشار، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی و دانشگاه شاهد. چاپ اول. 2- جوافشانی محمد علی، ذوقی اسماعیل و همکاران. 1384. بیماریهای مهم مشترک انسان و حیوان در ایران. انتشارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی. چاپ اول. 3- ذوقی اسماعیل، وندیوسفی جلیل و همکاران. 1383. زئونوزهای نوپدید و بازپدید. ناشر دانشگاه آزاد واحد کرج. 4- ذوقی اسماعیل. 1387. آشنایی با زئونوزها و بیماریهای قابل انتقال مشترک انسان و حیوان. ناشر کمیته وی پی اچ جامعه دامپزشکان ایران. نشر کمال الملک. 5- راد محمد علی. 1390. بیماریهای مشترک انسان و دام. انتشارات دانشگاه تهران. چاپ پنجم شماره 1983. 6- یاوری پروین. 1393. مرجع اپیدمیولوژی بیماریهای شایع ایران. جلد اول-بیماریهای واگیر. مرجع رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، انتشارات گپ. چاپ اول. 7- Rpmich JA. 2008. Underestanding zoonotic diseases, Thomson Delmar Learning. 8- Shakespear M. 2009. Zoonoses, 1st edition, pharmaceutical press. 9- Weese JS, Fulford MB. 2011. Companion animah zoonoses, 1st edition, wiely blackwell press. |
طرح درس | - نقش دامپزشکی در بهداشت عمومی - آشنایی با مفهوم one world, one health, one medicine - شناخت انواع روشهای انتقال زئونوزها و طبقه بندی آنها براساس سیرتکاملی و مخازن طبیعی بیماری - شناخت و کنترل زئونوزهای مهم و شایع - شناخت و کنترل زئونوزهای ناشی از مصرف فرآورده های دامی - شناخت و کنترل زئونوزهای شغلی ناشی از حیوانات - آشنایی با بیماریهای نوپدید و بازپدید |
هدف از طرح درس | آشنایی با نقش دامپزشکی در بهداشت عمومی، آشنایی با مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان. شناخت اپیدمیولوژی و راههای انتقال آنها. آشنایی با وظایف دامپزشکان در رابطه با زئونوزها و شناخت روشهای کنترل آنها. |
عنوان | کنترل بهداشتی مواد غذایی دریایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | یکشنبه 10-8 |
مکان برگزاری | دانشکده دامپزشکی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
منابع | 1- Reilly, A & kaferstein, F . 1998. Food safety and products from aquaculture. Journal of applied microbiology. 85, 257-249. 2- Boyd,C. E, & Tucker, C. S 2014. Hand bok for aquaculthre water quality. Hand book for Aquaculture water quality, 439. 3- Bonnell, A, D. 2012. quality assurance in seafood processing, a practical guide. Springer Science & Bussiness media. 4- Jeyasekaran, G, & Shakila, R, J. 2020. Quality Assurance of Aquatic Foods. CRC Press. |
طرح درس | - مروری بر تاریخچه و آمار مربوط به شیلات ایران و جهان و اهمیت محصولات غذایی دریایی در تغذیه انسان - تکنولوژی و بهداشت تهیه محصولات سرد و منجمد - تکنولوژی و بهداشت تهیه کنسرو - تکنولوژی و بهداشت تهیه محصولات خاویار - تکنولوژی و بهداشت تهیه محصولات شور، دودی، خشک و تخمیری - تکنولوژی و بهداشت تهیه روغن و ویتامین و آرد ماهی - تکنولوژی و بهداشت تهیه میگو، و سایر فرآورده های آبزیان - فساد میکروبی و شیمیایی محصولات دریایی و نحوه کنترل آنها - انواع روشهای بسته بندی و روشهای مکمل نگهداری محصولات دریایی - انواع آلودگیهای میکروبی و انگلی و شیمیایی و عفونتها و مسمومیت های حاصا از مصرف فراورده های دریایی و کنترل آنها |
هدف از طرح درس | فراگیری و کسب دانش لازم از مسائل ایمنی و بهداشتی فراورده های غذایی دریایی |
عنوان | بهداشت و صنایع غذایی۲ (گوشت) |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | سه شنبه 12-10 |
مکان برگزاری | دانشکدۀ دامپزشکی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | بهداشت و پرورش دام و طیور- اصول نگهداری مواد غذایی |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
طرح درس | نظری: - تاریخچه و آمار تولید و مصرف گوشت و فراورده های گوشتی در ایران و جهان - جایگاه گوشت و اهمیت آن در تغذیه انسان - ساختمان و ترکیبات گوشت، افزودنی ها و مراحل تولید فرآورده های گوشتی - تغییرات طبیعی و غیرطبیعی گوشت پس از کشتار - انواع فراورده های گوشتی و تکنولوژی تهیه آنها - میکروبیولوژی گوشت و مراحل آلودگی آن - روشهای مختلف نگهداری و کنترل و فساد فرآورده های گوشتی - عوامل بیماریزای قابل انتقال از گوشت و فراورده های آن و نحوه کنترل آن عملی: بازدید از کارخانجات فراورده های گوشتی |
هدف از طرح درس | آشنایی با مراحل تولید فرآورده های گوشتی مختلف و ترکیبات مورد استفاده در آنها و همچنین انواع مشکلات موجود طی فرآیند تولید فرآورده |
عنوان | بهداشت و بازرسی گوشت |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری حرفه ای |
زمان برگزاری | یکشنبه 12-10 یکشنبه و دوشنبه 10-6 |
مکان برگزاری | دانشکدۀ دامپزشکی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | آسیب شناسی اختصاصی |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
منابع | 1- Colloins, Davis S., and Robert J . Huey. 2014. Graceys meat hygiene. John Wiley & Sons. USA. 2- Wilsons. William G. 2013. Wilsons practical meat inspection. John Wiley & S ons. USA. 3- Herenda, Dragon Carl, and P.G, Chambers. 1994. Manual on meat inspection for developing countries. No. 119. Food & Agriculture Org. France. |
طرح درس |
نظری: - آشنایی با اهمیت بازرسی گوشت، مراحل کشتار، بازرسی قبل و پس از کشتار دامها - آشنایی با علایم غیرطبیعی لاشه - علایم قبل و پس از کشتار بیماریهای ویروسی گاو، گوسفند و بز و نحوه قضاوت - علایم قبل و پس از کشتار بیماریهای باکتریایی گاو، گوسفند و بز و نحوه قضاوت - علایم قبل و پس از کشتار بیماریهای انگلی گاو، گوسفند و بز و نحوه قضاوت - آشنایی با مراحل کشتار طیور و علایم قبل و پس از کشتار طیور و نحوه قضاوت عملی: به موازات دروس نظری در کشتارگاه صنعتی دام و طیور |
هدف از طرح درس | آشنایی با روشهای بازرسی گوشت دام و طیور و نحوه قضاوت |
عنوان | کنترل بهداشتی گوشت و فرآورده ها |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | شنبه ها 16-14 |
مکان برگزاری | دانشکدۀ دامپزشکی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
منابع | 1- رکنی، نوردهر. علوم و صنایع گوشت. 2- رکنی، نوردهر. اصول بهداشت مواد غذایی: روشهای نگهداری مواد غذایی و اثرات بهداشتی آنها. آخرین انتشار. 2- Adams, M. R. and et al. 2000. microbiology of primary food commodities. In food microbiology pp. 16-121. 3- Collins. D. S. and et al. 2014. Graceys meat hygiene. . John wiley & sons. 4- Tarte, R. 2009. Ingredients in meat products. properties, functionality and applicatons. Springer science & Business media. |
طرح درس | - اهمیت کوشت و فراورده های آن از دیدگاه تغذیه، ساختمان، ترکیبات، تغییرات، خواص تکنولوژیک و کیفیت خوراکی گوشت و عوامل موثر بر آن - انواع فرآورده های گوشتی، کیفیت گوشت مورد استفاده، کیفیت مواد افزودنی و کمکی و مواد عمل آورنده در فراورده های گوشتی - فرآورده های دودی و کنسروی و کیفیت آنها - پرتودهی گوشت و اثرات آن بر کیفیت گوشت - فلور میکروبی گوشت سرد، منجمد و در حرارت معمولی - آلودگیهای باکتریایی و ویروسی و انگلی و قارچی و شیمیایی کلیه فرآورده های گوشتی - مدیریت بهداشتی، آزمونهای پایش کیفی گوشت و فرآورده های آن و تشخیص تقلبات و مقررات مربوط به آنها |
هدف از طرح درس | فراگیری و کسب دانش لازم از مسائل ایمنی و بهداشتی گوشت و فراورده های آن |
عنوان | استانداردها و قوانین مواد غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | چهارشنبه 16-14 |
مکان برگزاری | دانشکده دامپزشکی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
منابع | 1- Holland, D & Prope, H. 2004. EU food law and policy. Kluwer Law International BV. 2- International Association of Microbiological Societies. International committee on microbiological specification for foods & Thatcher. F, S. 1974. Microorganisms in food 2, sampi, for microbiological analysis, principales and specific applications. University of Toronto press. 3- Roday, S 1998. Food hygiene and sanitation. Tata Mcgraw-Hill Edition. |
طرح درس | - کلیات و مفاهیم استاندارد و قانون - معرفی ادارات و آژانس های نظارت کننده بر مواد غذایی و نقش آنها در بازرسی و اجرای قوانین مواد غذایی - استانداردهای داوطلبانه و اجباری مواد غذایی - استانداردهای ملی و بین المللی مواد غذایی - استانداردها و قوانین مربوط به افزودنی های مواد غذایی - استانداردها و قوانین مربوط به برچسب گذاری - استانداردها و قوانین مربوط به باقی مانده های دارویی، سموم حشره کش و قارچی، فلزات سنگین مواد غذایی - استانداردها و قوانین مربوط به صادرات و واردات مواد غذایی - قوانین و شرایط صدور پروانه بهداشتی واحدهای تولیدی مواد غذایی - فرمهای بازرسی، بازرسان و استفاده از چک لیستهای بهداشت و ایمنی مواد غذایی - شناخت انواع تقلبات و نحوه کنترل آنها در مواد غذایی |
هدف از طرح درس | آشنا ساختن دانشجویان با اصول استانداردها و قوانین ملی و بین المللی مواد غذایی و استفاده از آنها در بازرسی مواد غذایی |
عنوان | بهداشت و صنایع غذایی۳ (فرآورده های دریایی) |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | شنبه 10-8 |
مکان برگزاری | دانشکده دامپزشکی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ماهی شناسی- پرورش و بیماریهای آبزیان- اصول نگهداری مواد غذایی |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
طرح درس | نظری: - مروری بر تاریخچه و آمار مربوط به شیلات ایران و جهان و اهمیت محصولات غذایی دریایی در تغذیه انسان - تکنولوژی و بهداشت تهیه محصولات سرد و منجمد - تکنولوژی و بهداشت تهیه کنسرو - تکنولوژی و بهداشت تهیه محصولات خاویار - تکنولوژی و بهداشت تهیه محصولات شور، دودی، خشک و تخمیری - تکنولوژی و بهداشت تهیه روغن و ویتامین و آرد ماهی - تکنولوژی و بهداشت تهیه میگو - فساد میکروبی و شیمیایی محصولات دریایی و نحوه کنترل آنها - انواع روشهای بسته بندی و روشهای مکمل نگهداری محصولات دریایی - عوامل بیماری زای قابل انتقال از طریق فرآورده های دریایی و کنترل آنها عملی: بازدید از مراکز صنایع غذایی دریایی و شیلاتی |
هدف از طرح درس | آشنایی با محصولات آبزیان و اهمیت غذایی آنها و مراحل تولید فرآورده های مختلف و همچنین انواع مشکلات موجود طی فرآیند تولید فراورده های غذایی دریایی |
عنوان | بهداشت و بازرسی گوشت۳ (طیور) |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | چهارشنبه 12-10 |
مکان برگزاری | دانشکدۀ دامپزشکی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | بیماریهای طیور-ساختمان و تجهیزات کشتارگاههای دام و طیور |
نحوه ارزیابی | سوالات شفاهی در جلسات کلاسی و آزمون پایان ترم |
روش تدریس | حضوری |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | متناسب با کیفیت آموزشی و تعداد جلسات قید شده در تقویم آموزشی |
طرح درس | آشنایی با مراحل کشتار و نکات بهداشتی و روشهای بازرسی گوشت طیور و نحوه قضاوت |
هدف از طرح درس | نظری: - بازرسی قبل از کشتار در مزرعه و کشتارگاه - جمع آوری و حمل و نقل طیور به کشتارگاه و نکات بهداشتی آن - مراحل کشتار، بازرسی پس از کشتار طیور - آشنایی با علایم غیرطبیعی لاشه طیور و قضاوت - علایم قبل و پس از کشتار بیماریهای ویروسی طیور و نحوه قضاوت - علایم قبل و پس از کشتار بیماریهای باکتریایی طیور و نحوه قضاوت - علایم قبل و پس از کشتار بیماریهای انگلی و قارچی طیور و نحوه قضاوت - مسمومیت ها، باقی مانده های دارویی و شیمیایی طیور و نحوه قضاوت - روشهای بسته بندی و سرد کردن و انجماد گوشت طیور عملی: بازدید از کشتارگاه صنعتی طیور |