برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان پرورش گاو شیری
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری دوشنبه 8 - 12 و 14-16
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی / ایستگاه آموزشی تحقیقاتی خلعت پوشان
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

اصول تغذیه دام

اصوا اصلاح نژاد دام

نحوه ارزیابی

آزمون عملی و آزمون کتبی

روش تدریس

ارئه مطالب در کلاس درس، ارائه برخی از مقالات بروز و مؤثر، ارائه چارت های خلاصه نویسی شده از جزوات مختلف

منابع

پرورش گاو شیری - ترجمه دکتر قربانی - انتشارت دانشگاه صنعتی اصفهان

طرح درس

ارائه درس بصورت مشرک با همکار محترم دیگر می باشد.

 

بخش تئوری:

جلسه اول: مقدمه آناتومی و فیزیولوژی تولید شیر

جلسه دوم: روند تولید شیر

جلسه سوم: عوامل محیطی مؤثر بر تولید شیر

جلسه چهارم: عوامل مدیریتی و تغذیه ای مؤثر بر تولید شیر

جلسه پنجم: ساختمان و تاسیسات شیردوشی

جلسه ششم: اصول تغذیه و سامانه های خوراک دادن گاو شیری

جلسه هفتم: مدیریت و اصول اداره یک گله گاو شیری

 

واحد عملی:

جلسه اول: شیردوشی

جلسه دوم: حذف شاخ در گوساله و گاو بالغ

جلسه سوم: شماره گذاری (توضیح تکنیک های مختلف و انجام روش داغ سرد)

جلسه چهارم: بازدید

 

عنوان آزمایشگاه تغذیه
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری دو شنبه 8- 12
مکان برگزاری مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۱
نحوه ارزیابی

آزمون عملی و ارزشیابی مستمر

روش تدریس

انجام آزمایشات در آزمایشگاه به همراه معرفی روش های جایگزین

منابع

کتاب روش‌های آزمایشگاهی ارزیابی خوراک دام و طیور، انتشارات جهاد دانشگاهی تهران

طرح درس

درس عملی:

جلسه اول: اندازه گیری چربی

جلسه دوم: اندازه گیری NDF و ADF

جلسه سوم: کیسه های نایلونی و اندازه گیری قابلیت هضم با روش مارکر (بخش اول)

جلسه چهارم: کیسه های نایلونی و اندازه گیری قابلیت هضم با روش مارکر (بخش دوم)

عنوان علوم پایه کشاورزی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری سه شنبه 16-18
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی - گروه علوم و صنایع غذایی
تعداد واحد ۳
نحوه ارزیابی

آزمون کتبی

روش تدریس

این درس داری سه بخش می باشد: علوم باغبانی، علوم زارعی و علوم دامی

بخش علوم دامی توسط اینجانب تدریس می شود

منابع

کتاب دامپروری عمومی

طرح درس

بخش علوم دامی:

 

جلسه اول: اهمیت دام و دامپروری

جلسه دوم: فیزیولوژی و آناتومی نشخوارکنندگان

جلسه سوم: فیزیولوژی و آناتومی طیور

جلسه چهارم: خوراک و بخش بندی انواع آن

جلسه پنجم: خوراک های انرژی زا و پروتئینی

جلسه ششم: خوراک های خشبی

جلسه هفتم: اصول کلی پرورش گاو و گوسفند

جلسه هشتم: اصول کلی پرورش طیور

 

عنوان افزودنی ها و عوامل ضد تغذیه ای
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری دوشنبه 14-16
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

آزمون کتبی

منابع

Salem, 2013. Nutritional Strategies of Animal Feed Additives

ankaj Kumar Singh, ‎Chandramoni, ‎Kaushalendra Kumar · 2015. Animal Feed Additives.

Muzquiz, 2004. Recent Advances of Research in Antinutritional Factors in Legume Seeds and Oilseeds.

طرح درس

جلسه اول: مقدمه و تعریفی بر مواد افزودنی خوراک و ضرورت استفاده

جلسه دوم: دسته بندی و توضیح انواع افزودنی های خوراک دام (مزایل، معایب و روش استفاده) بخش اول

جلسه سوم: دسته بندی و توضیح انواع افزودنی های خوراک دام (مزایل، معایب و روش استفاده) بخش دوم

جلسه چهارم: دسته بندی و توضیح انواع افزودنی های خوراک دام (مزایل، معایب و روش استفاده) بخش سوم

جلسه پنجم: افزودنی های سیلاژ

جلسه ششم: افزودنی های خوراک در دوره انتقال گاو شیری

جلسه هفتم: افزودنی های خوراک در دوره خشکی گاو شیری (بخش اول)

جلسه هشتم: افزودنی های خوراک در دوره انتقال گاو شیری (بخش دوم)

جلسه نهم: افزودنی های خوراک - آنزیم ها

جلسه دهم: افزودنی خوراک - آنتی بیوتیک

جلسه یازدهم: افزودنی خوراک - یونوفرها

جلسه دوازدهم: پروبیوتیک ها در تغذیه دام

جلسه سیزدهم: انواع بازذلرنده ها (آنتی تریپسین، لینامارین، گویسیپول، ساپونین، تانن و ...) و آثار مضر آن ها و روش  های کنترل - بخش اول

جلسه چهاردهم: انواع بازذلرنده ها (آنتی تریپسین، لینامارین، گویسیپول، ساپونین، تانن و ...) و آثار مضر آن ها و روش  های کنترل - بخش دوم

جلسه پانزده و شانزده: ارائه سمینار و پروژهای دانشجویی - جمعبندی موارد طرح شده در طول کلاس

عنوان تغذیه تک سمی ها
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری دو شنبه 14-16
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

آزمون کتبی پایان ترم

روش تدریس

این درس بصورت مشترک با همکار محترم دیگر ارائه می شود.

منابع

Philip C. Garnsworthy, ‎Julian Wiseman · 2006. Recent Developments in Non-ruminant Nutrition.

Carol Z. Buckhout, ‎Barbara E. Lindberg · 2022. Manual of Equine Nutrition and Feeding Management.

طرح درس

این درس بصورت مشترک با همکار محترم دیگر ارائه می شود.

 

جلسه اول: ارزیابی اسکور بدنی اسب - تعیین احتیاجات اسب

جلسه دوم: خوراک های انرژی زا در اسب - تعیین احتیاجات انرژی و مراحل مختلف رشد و زندگی - بخش اول

جلسه سوم: خوراک های انرژی زا در اسب - تعیین احتیاجات انرژی و مراحل مختلف رشد و زندگی - بخش دوم

جلسه چهارم: خوراک های انرژی زا در اسب - تعیین احتیاجات پروتئین و مراحل مختلف رشد و زندگی - بخش اول

جلسه پنجم: خوراک های انرژی زا در اسب - تعیین احتیاجات پروتئین و مراحل مختلف رشد و زندگی - بخش دوم

جلسه شش: احتیاجات مواد معدنی اسب در مراحل مختلف رشد و زندگی

جلسه هفتم: احتیاجات ویتامینی اسب در مراحل مختلف رشد و زندگی

عنوان شناخت و فراوری مواد خوراکی (بخش عملی)
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی، آزمایشگاه هضم و تغذیه پیشرفته دام
تعداد واحد ۱
پیش نیاز درس

اصول تغذیه دام

نحوه ارزیابی

آزمون نهایی عملی

پروژه‌های دانشجویی طول ترم

روش تدریس

بصورت عملی

منابع

اصول تغذیه دام، ترجمه دکتر حسین جانمحمدی

راهنمای خوراکهای دام و طیور، تألیف دکتر وسلی ان. ایوینگ و ترجمه دکتر عبدالرضا کامیاب

طرح درس

بخش عملی (یک واحد):

جلسه اول: شناخت مواد خوراکی انرژی زا (مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی)

جلسه دوم: شناخت مواد خوراکی پروتئینی (مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی)

جلسه سوم: شناخت افزودنی‌های موجود در تغذیه دام و طیور (مواد ویتامینی و معدنی و سایر افزودنی‌ها)، (مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی)

جلسه چهارم: مواد خوراکی تخمیری (سیلو، سیلاژ و ارزیابی آن) (مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی)

جلسه پنجم: تهیه خوراک کاملا مخلوط (TMR) (مرکز آموزشی تحقیقاتی خلعت پوشان)

جلسه ششم: تست تقلب افزودن اوره

جلسه هفتم: تعیین مواد ضد تغذیه‌ای (بررسی کنجاله سویا)

جلسه هشتم: امتحان عملی

عنوان پرورش دام های گوشتی و پرواری
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی - مرکز آموزشی تحقیقاتی خلعت پوشان
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

اصول تغذیه دام

اصول اصلاح نژاد دام

نحوه ارزیابی

امتحان کتبی میان ترم و پایان ترم

پروژه دانشجویی

منابع

اصول پرورش گوسفند و بز، دکتر خالداری

Nutrient Requirements of Beef Cattle: Eighth Revised Edition

 

طرح درس

بخش تئوری (یک واحد):

جلسه اول: مقدمه و اهمیت پرواربندی (ارائه آمارهای تولید و مصرف)

جلسه دوم: خصوصیات ظاهری گاوهای نژاد گوشتی

جلسه سوم: معرفی انواع نژادهای گاو و گوسفند گوشتی در ایران و جهان

جلسه چهارم: انواع سیستم‌های پرواربندی

جلسه پنجم: مزایای پرواربندی و شرایط موفقیت

جلسه ششم: انواع محرک‌های رشد خوراکی و روش های استفاده

جلسه هفتم: توضیح کاملا عملی پروار گوسفند (مرحله به مرحله و از زمان خرید تا زمان کشتار، بخش اول)

جلسه هشتم: توضیح کاملا عملی پروار گوسفند (مرحله به مرحله و از زمان خرید تا زمان کشتار، بخش دوم)

 

بخش عملی (یک واحد):

جلسه اول: اخته کردن بره نر پرواری

جلسه دوم: کاشت کپسول رشد

جلسه سوم: آشنایی با نرم افزار های جیره نویسی (NRC)

جلسه چهارم: آشنایی با نرم افزار های جیره نویسی (SRNS)

جلسه پنجم و ششم: بازدید

جلسه هفتم و هشتم: بازدید

عنوان فنون و روشهای پژوهشی در تغذیه دام
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی و مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۳
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی پایان ترم

پروژه دانشجویی

منابع

Laboratory procedures in Animal Nutrition research

Methods in agricultureal analysis

طرح درس

بخش تئوری (دو واحد):

جلسه اول: روش های تعیین قابلیت هضم (مقدمه و معرفی روش‌های مورد استفاده)

جلسه دوم: روش های تعیین قابلیت هضم (استفاده از مارکر، انواع، مزایا و معایب)

جلسه سوم: روش های تعیین قابلیت هضم (تعیین قابلیت هضم گیاهان مرتعی، ارائه پروژه دانشجویی)

جلسه چهارم: تجزیه پذیری شکمبه‌ای (انواع روش‌های تعیین تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای)

جلسه پنجم: تجزیه پذیری شکمبه‌ای (روش کیسه‌های نایونی in situ، استاندارد سازی روش بخش اول)

جلسه ششم: تجزیه پذیری شکمبه‌ای (روش کیسه‌های نایونی in situ، استاندارد سازی روش بخش دوم)

جلسه هفتم: روش تولید گاز (اصول و کاربرد و نحوه اجرا، محدودیت‌ها و مزایا)

جلسه هشتم: روش تولید گاز (استاندارد سازی روش، نحوه استفادهاز داده‌های حاصل)

جلسه نهم: روش استفاده از داده‌های بدست آمده از روش های in situ و gas production در نرم افزار Naway)

جلسه دهم: روش کیسه های نایلونی متحرک (Mobile nylon bag)

جلسه یازدهم: روش‌های اندازه‌گیری پروتئین میکروبی (بخش اول: معرفی انواع روش های موجود و بررسی مزایا و معایب)

جلسه دوازدهم: روش‌های اندازه‌گیری پروتئین میکروبی (بخش دوم: روش استفاده از بازهای پورینی)

جلسه سیزدهم: روش‌های اندازه‌گیری پروتئین میکروبی (بخش سوم: استفاده از روابط و نرم افزارهای دخیل)

جلسه چهاردهم: تکنیک های نوین در ارزیابی کمی و کیفی مواد مغذی

جلسه پانزدهم: ارائه پروژه‌های دانشجویی

جلسه شانزدهم: ارائه پروژه‌های دانشجویی

 

بخش عملی (یک واحد):

جلسه اول: جلسه 8 ساعته انجام روش تولید گاز در آزمایشگاه

جلسه دوم: جلسه 8 ساعته بخش بندی پروتئین با روش CNCPS

جلسه سوم: جلسه 8 ساعته تعیین قابلیت هضم با استفاده مارکر خاکستر نامحلول در شوینده اسیدی

جلسه چهارم: جلسه 8 ساعته بررسی پارامترهای شکمبه‌ای (VFA، N-NH3 و pH)

عنوان پرورش آبزیان
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی
تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

امتحان کتبی میان ترم و پایان ترم

منابع

اصول پرورش آبزیان، شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی ایران

Aquaculture principles and practices

طرح درس

جلسه اول: اصول انتخاب گونه‌های مناسب (صفات پر اهمیت در انتخاب والد)

جلسه دوم: اصول تولید مثل و تکثیر (آناتومی دستگاه تولید مثل آزاد ماهی)

جلسه سوم: اصول تولید مثل و تکثیر (ساختمان تخم ماهی)

جلسه چهارم: اصول تولید مثل و تکثیر (تخم سبز، تخم چشم زده، تخم سفید و روش های تعیین و جدا نمودن تخم های مرده)

جلسه پنجم: اصول تولید مثل و تکثیر (روش های شمارش تخم ماهی)

جلسه ششم: انواع روش ها و اکوباتورهای تکثیر و تخم گیری

جلسه هفتم: تعیین زمان خروج لارو ماهی از تخم (واحد حرارتی)

جلسه هشتم: امتحان میان‌ترم

جلسه نهم: آماده سازی استخر و شرایط حمل و نقل تخم ماهی

جلسه دهم: خوراک و خوراک دهی بچه ماهی و اصول تغذیه آن

جلسه یازدهم: آناتومی ساختمان آزاد ماهی‌ها

جلسه دوازدهم: پارمترهای کیفی آب استخر پرورش ماهی (بخش اول)

جلسه سیزدهم: پارمترهای کیفی آب استخر پرورش ماهی (بخش دوم)

جلسه چهاردهم: تأسیسات مزرعه پروش ماهی با تاکید بر ماهی قزل آلا

جلسه پانزدهم: هوادهی استخر پروش ماهی و انواع تجهیزات  آن

جلسه شانزدهم: رفع اشکال و ارائه مطالب دانشجویی