برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | پرورش گاو شیری |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | دوشنبه 8 - 12 و 14-16 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی / ایستگاه آموزشی تحقیقاتی خلعت پوشان |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | اصول تغذیه دام اصوا اصلاح نژاد دام |
نحوه ارزیابی | آزمون عملی و آزمون کتبی |
روش تدریس | ارئه مطالب در کلاس درس، ارائه برخی از مقالات بروز و مؤثر، ارائه چارت های خلاصه نویسی شده از جزوات مختلف |
منابع | پرورش گاو شیری - ترجمه دکتر قربانی - انتشارت دانشگاه صنعتی اصفهان |
طرح درس | ارائه درس بصورت مشرک با همکار محترم دیگر می باشد.
بخش تئوری: جلسه اول: مقدمه آناتومی و فیزیولوژی تولید شیر جلسه دوم: روند تولید شیر جلسه سوم: عوامل محیطی مؤثر بر تولید شیر جلسه چهارم: عوامل مدیریتی و تغذیه ای مؤثر بر تولید شیر جلسه پنجم: ساختمان و تاسیسات شیردوشی جلسه ششم: اصول تغذیه و سامانه های خوراک دادن گاو شیری جلسه هفتم: مدیریت و اصول اداره یک گله گاو شیری
واحد عملی: جلسه اول: شیردوشی جلسه دوم: حذف شاخ در گوساله و گاو بالغ جلسه سوم: شماره گذاری (توضیح تکنیک های مختلف و انجام روش داغ سرد) جلسه چهارم: بازدید
|
عنوان | آزمایشگاه تغذیه |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | دو شنبه 8- 12 |
مکان برگزاری | مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۱ |
نحوه ارزیابی | آزمون عملی و ارزشیابی مستمر |
روش تدریس | انجام آزمایشات در آزمایشگاه به همراه معرفی روش های جایگزین |
منابع | کتاب روشهای آزمایشگاهی ارزیابی خوراک دام و طیور، انتشارات جهاد دانشگاهی تهران |
طرح درس | درس عملی: جلسه اول: اندازه گیری چربی جلسه دوم: اندازه گیری NDF و ADF جلسه سوم: کیسه های نایلونی و اندازه گیری قابلیت هضم با روش مارکر (بخش اول) جلسه چهارم: کیسه های نایلونی و اندازه گیری قابلیت هضم با روش مارکر (بخش دوم) |
عنوان | علوم پایه کشاورزی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | سه شنبه 16-18 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی - گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
نحوه ارزیابی | آزمون کتبی |
روش تدریس | این درس داری سه بخش می باشد: علوم باغبانی، علوم زارعی و علوم دامی بخش علوم دامی توسط اینجانب تدریس می شود |
منابع | کتاب دامپروری عمومی |
طرح درس | بخش علوم دامی:
جلسه اول: اهمیت دام و دامپروری جلسه دوم: فیزیولوژی و آناتومی نشخوارکنندگان جلسه سوم: فیزیولوژی و آناتومی طیور جلسه چهارم: خوراک و بخش بندی انواع آن جلسه پنجم: خوراک های انرژی زا و پروتئینی جلسه ششم: خوراک های خشبی جلسه هفتم: اصول کلی پرورش گاو و گوسفند جلسه هشتم: اصول کلی پرورش طیور
|
عنوان | افزودنی ها و عوامل ضد تغذیه ای |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دوشنبه 14-16 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
نحوه ارزیابی | آزمون کتبی |
منابع | Salem, 2013. Nutritional Strategies of Animal Feed Additives ankaj Kumar Singh, Chandramoni, Kaushalendra Kumar · 2015. Animal Feed Additives. Muzquiz, 2004. Recent Advances of Research in Antinutritional Factors in Legume Seeds and Oilseeds. |
طرح درس | جلسه اول: مقدمه و تعریفی بر مواد افزودنی خوراک و ضرورت استفاده جلسه دوم: دسته بندی و توضیح انواع افزودنی های خوراک دام (مزایل، معایب و روش استفاده) بخش اول جلسه سوم: دسته بندی و توضیح انواع افزودنی های خوراک دام (مزایل، معایب و روش استفاده) بخش دوم جلسه چهارم: دسته بندی و توضیح انواع افزودنی های خوراک دام (مزایل، معایب و روش استفاده) بخش سوم جلسه پنجم: افزودنی های سیلاژ جلسه ششم: افزودنی های خوراک در دوره انتقال گاو شیری جلسه هفتم: افزودنی های خوراک در دوره خشکی گاو شیری (بخش اول) جلسه هشتم: افزودنی های خوراک در دوره انتقال گاو شیری (بخش دوم) جلسه نهم: افزودنی های خوراک - آنزیم ها جلسه دهم: افزودنی خوراک - آنتی بیوتیک جلسه یازدهم: افزودنی خوراک - یونوفرها جلسه دوازدهم: پروبیوتیک ها در تغذیه دام جلسه سیزدهم: انواع بازذلرنده ها (آنتی تریپسین، لینامارین، گویسیپول، ساپونین، تانن و ...) و آثار مضر آن ها و روش های کنترل - بخش اول جلسه چهاردهم: انواع بازذلرنده ها (آنتی تریپسین، لینامارین، گویسیپول، ساپونین، تانن و ...) و آثار مضر آن ها و روش های کنترل - بخش دوم جلسه پانزده و شانزده: ارائه سمینار و پروژهای دانشجویی - جمعبندی موارد طرح شده در طول کلاس |
عنوان | تغذیه تک سمی ها |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دو شنبه 14-16 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
نحوه ارزیابی | آزمون کتبی پایان ترم |
روش تدریس | این درس بصورت مشترک با همکار محترم دیگر ارائه می شود. |
منابع | Philip C. Garnsworthy, Julian Wiseman · 2006. Recent Developments in Non-ruminant Nutrition. Carol Z. Buckhout, Barbara E. Lindberg · 2022. Manual of Equine Nutrition and Feeding Management. |
طرح درس | این درس بصورت مشترک با همکار محترم دیگر ارائه می شود.
جلسه اول: ارزیابی اسکور بدنی اسب - تعیین احتیاجات اسب جلسه دوم: خوراک های انرژی زا در اسب - تعیین احتیاجات انرژی و مراحل مختلف رشد و زندگی - بخش اول جلسه سوم: خوراک های انرژی زا در اسب - تعیین احتیاجات انرژی و مراحل مختلف رشد و زندگی - بخش دوم جلسه چهارم: خوراک های انرژی زا در اسب - تعیین احتیاجات پروتئین و مراحل مختلف رشد و زندگی - بخش اول جلسه پنجم: خوراک های انرژی زا در اسب - تعیین احتیاجات پروتئین و مراحل مختلف رشد و زندگی - بخش دوم جلسه شش: احتیاجات مواد معدنی اسب در مراحل مختلف رشد و زندگی جلسه هفتم: احتیاجات ویتامینی اسب در مراحل مختلف رشد و زندگی |
عنوان | شناخت و فراوری مواد خوراکی (بخش عملی) |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی، آزمایشگاه هضم و تغذیه پیشرفته دام |
تعداد واحد | ۱ |
پیش نیاز درس | اصول تغذیه دام |
نحوه ارزیابی | آزمون نهایی عملی پروژههای دانشجویی طول ترم |
روش تدریس | بصورت عملی |
منابع | اصول تغذیه دام، ترجمه دکتر حسین جانمحمدی راهنمای خوراکهای دام و طیور، تألیف دکتر وسلی ان. ایوینگ و ترجمه دکتر عبدالرضا کامیاب |
طرح درس | بخش عملی (یک واحد): جلسه اول: شناخت مواد خوراکی انرژی زا (مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی) جلسه دوم: شناخت مواد خوراکی پروتئینی (مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی) جلسه سوم: شناخت افزودنیهای موجود در تغذیه دام و طیور (مواد ویتامینی و معدنی و سایر افزودنیها)، (مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی) جلسه چهارم: مواد خوراکی تخمیری (سیلو، سیلاژ و ارزیابی آن) (مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی) جلسه پنجم: تهیه خوراک کاملا مخلوط (TMR) (مرکز آموزشی تحقیقاتی خلعت پوشان) جلسه ششم: تست تقلب افزودن اوره جلسه هفتم: تعیین مواد ضد تغذیهای (بررسی کنجاله سویا) جلسه هشتم: امتحان عملی |
عنوان | پرورش دام های گوشتی و پرواری |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی - مرکز آموزشی تحقیقاتی خلعت پوشان |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | اصول تغذیه دام اصول اصلاح نژاد دام |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی میان ترم و پایان ترم پروژه دانشجویی |
منابع | اصول پرورش گوسفند و بز، دکتر خالداری Nutrient Requirements of Beef Cattle: Eighth Revised Edition
|
طرح درس | بخش تئوری (یک واحد): جلسه اول: مقدمه و اهمیت پرواربندی (ارائه آمارهای تولید و مصرف) جلسه دوم: خصوصیات ظاهری گاوهای نژاد گوشتی جلسه سوم: معرفی انواع نژادهای گاو و گوسفند گوشتی در ایران و جهان جلسه چهارم: انواع سیستمهای پرواربندی جلسه پنجم: مزایای پرواربندی و شرایط موفقیت جلسه ششم: انواع محرکهای رشد خوراکی و روش های استفاده جلسه هفتم: توضیح کاملا عملی پروار گوسفند (مرحله به مرحله و از زمان خرید تا زمان کشتار، بخش اول) جلسه هشتم: توضیح کاملا عملی پروار گوسفند (مرحله به مرحله و از زمان خرید تا زمان کشتار، بخش دوم)
بخش عملی (یک واحد): جلسه اول: اخته کردن بره نر پرواری جلسه دوم: کاشت کپسول رشد جلسه سوم: آشنایی با نرم افزار های جیره نویسی (NRC) جلسه چهارم: آشنایی با نرم افزار های جیره نویسی (SRNS) جلسه پنجم و ششم: بازدید جلسه هفتم و هشتم: بازدید |
عنوان | فنون و روشهای پژوهشی در تغذیه دام |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و مرکز تحصیلات تکمیلی دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی پایان ترم پروژه دانشجویی |
منابع | Laboratory procedures in Animal Nutrition research Methods in agricultureal analysis |
طرح درس | بخش تئوری (دو واحد): جلسه اول: روش های تعیین قابلیت هضم (مقدمه و معرفی روشهای مورد استفاده) جلسه دوم: روش های تعیین قابلیت هضم (استفاده از مارکر، انواع، مزایا و معایب) جلسه سوم: روش های تعیین قابلیت هضم (تعیین قابلیت هضم گیاهان مرتعی، ارائه پروژه دانشجویی) جلسه چهارم: تجزیه پذیری شکمبهای (انواع روشهای تعیین تجزیهپذیری شکمبهای) جلسه پنجم: تجزیه پذیری شکمبهای (روش کیسههای نایونی in situ، استاندارد سازی روش بخش اول) جلسه ششم: تجزیه پذیری شکمبهای (روش کیسههای نایونی in situ، استاندارد سازی روش بخش دوم) جلسه هفتم: روش تولید گاز (اصول و کاربرد و نحوه اجرا، محدودیتها و مزایا) جلسه هشتم: روش تولید گاز (استاندارد سازی روش، نحوه استفادهاز دادههای حاصل) جلسه نهم: روش استفاده از دادههای بدست آمده از روش های in situ و gas production در نرم افزار Naway) جلسه دهم: روش کیسه های نایلونی متحرک (Mobile nylon bag) جلسه یازدهم: روشهای اندازهگیری پروتئین میکروبی (بخش اول: معرفی انواع روش های موجود و بررسی مزایا و معایب) جلسه دوازدهم: روشهای اندازهگیری پروتئین میکروبی (بخش دوم: روش استفاده از بازهای پورینی) جلسه سیزدهم: روشهای اندازهگیری پروتئین میکروبی (بخش سوم: استفاده از روابط و نرم افزارهای دخیل) جلسه چهاردهم: تکنیک های نوین در ارزیابی کمی و کیفی مواد مغذی جلسه پانزدهم: ارائه پروژههای دانشجویی جلسه شانزدهم: ارائه پروژههای دانشجویی
بخش عملی (یک واحد): جلسه اول: جلسه 8 ساعته انجام روش تولید گاز در آزمایشگاه جلسه دوم: جلسه 8 ساعته بخش بندی پروتئین با روش CNCPS جلسه سوم: جلسه 8 ساعته تعیین قابلیت هضم با استفاده مارکر خاکستر نامحلول در شوینده اسیدی جلسه چهارم: جلسه 8 ساعته بررسی پارامترهای شکمبهای (VFA، N-NH3 و pH) |
عنوان | پرورش آبزیان |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۲ |
نحوه ارزیابی | امتحان کتبی میان ترم و پایان ترم |
منابع | اصول پرورش آبزیان، شرکت چاپ و نشر کتاب های درسی ایران Aquaculture principles and practices |
طرح درس | جلسه اول: اصول انتخاب گونههای مناسب (صفات پر اهمیت در انتخاب والد) جلسه دوم: اصول تولید مثل و تکثیر (آناتومی دستگاه تولید مثل آزاد ماهی) جلسه سوم: اصول تولید مثل و تکثیر (ساختمان تخم ماهی) جلسه چهارم: اصول تولید مثل و تکثیر (تخم سبز، تخم چشم زده، تخم سفید و روش های تعیین و جدا نمودن تخم های مرده) جلسه پنجم: اصول تولید مثل و تکثیر (روش های شمارش تخم ماهی) جلسه ششم: انواع روش ها و اکوباتورهای تکثیر و تخم گیری جلسه هفتم: تعیین زمان خروج لارو ماهی از تخم (واحد حرارتی) جلسه هشتم: امتحان میانترم جلسه نهم: آماده سازی استخر و شرایط حمل و نقل تخم ماهی جلسه دهم: خوراک و خوراک دهی بچه ماهی و اصول تغذیه آن جلسه یازدهم: آناتومی ساختمان آزاد ماهیها جلسه دوازدهم: پارمترهای کیفی آب استخر پرورش ماهی (بخش اول) جلسه سیزدهم: پارمترهای کیفی آب استخر پرورش ماهی (بخش دوم) جلسه چهاردهم: تأسیسات مزرعه پروش ماهی با تاکید بر ماهی قزل آلا جلسه پانزدهم: هوادهی استخر پروش ماهی و انواع تجهیزات آن جلسه شانزدهم: رفع اشکال و ارائه مطالب دانشجویی |