برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان محسبات عددی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری سه شنبه ساعت 16-18
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی- کلاس 3
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

برنامه نویسی رایانه

طرح درس

جلسه اول: خطا: منابع خطا-انواع خطا-تقریب با روش تیلور و مک لورن

جلسه دوم: خطای اعمال محاسباتی- خطای محاسبه فرمول ها و توابع

جلسه سوم: ریشه یابی معادلات به روش دوبخشی و نابجایی

جلسه چهارم: ریشه یابی معادلات به روش نیوتن رفسون

جلسه پنجم: مشتق گیری عددی- مشتق مرتبه اول - روش های پیشرو- پسرو و تفاضل مرکزی- مشتق مرتبه دوم روش تفاضل مرکزی.

جلسه ششم: برونیابی ریچاردسون- محاسبه خطا در مشتق گیری

جلسه هفتم: درونیابی: درونیابی لاگرانژ

جلسه هشتم: درونیابی نیوتن

جلسه نهم: درونیابی پیشرو نیوتن

جلسه دهم: انتگرال گیری عددی: روش انتگرال گیری ذوزنقه ای ساده- سیمپسون ساده- نقطه میانی- ذوزنقه ای مرکب

جلسه یازدهم: سیمپسون مرکب- نقطه میانی مرکب- محاسبه خطا در انتگرال گیری عددی

جلسه دوازدهم: حل معادلات دیفرانسیل: روش بسط تیلور برای مسایل مقدار اولیه- روش اویلر

جلسه سیزدهم: روش رانگ کوتای مرتبه 2 و 4

جلسه چهاردهم: دستگاه معادلات دیفرانسیل مرتبه اول

جلسه پانزدهم: معادلات دیفرانسیل مرتبه دوم

جلسه شانزدهم: برازش منحنی: روش کمترین مربعات- برازش نمایی

هدف از طرح درس


عنوان مکانیک سیالات
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه ساعت 8-10 (هفته های فرد) و یکشنبه ساعت 10-12
مکان برگزاری ساختمان تحصیلات تکمیلی -کلاس 10
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ریاضیات 3

استاتیک

طرح درس

(هر جلسه 3 ساعت)

جلسه اول: ابعاد و واحدها

جلسه دوم: خواص سیال: حالات ماده- تعریف سیالمیدان سرعت- خواص سیال شامل فشار، دانسیته- وزن مخصوص- چگالی ویژه

جلسه سوم: ویسکوزیته شامل تعریف و نحوه اندازه گیری

جلسه چهارم: استاتیک سیالات: فشار در یک نقطه- توزیع فشار در سیالات ساکن

جلسه پنجم: معادله هیدرواستاتیک- مانومترها

جلسه ششم: مانومترها

جلسه هفتم: فشار وارد بر سطوح افقی- سطوح عمودی- شیب دار

جلسه هشتم: فشار وارد بر سطوح منحنی، نیروی شناوری

جلسه نهم: دینامیک سیالات: معادله پیوستگی- رابطه اویلر

جلسه دهم: معادله برنولی

جلسه یازدهم: برگشت پذیری- برگشت ناپذیری و افت ها

جلسه دوازدهم: جریان در لوله ها و کانال ها- معادله دارسی

جلسه سیزدهم: افت در لوله ها و اتصالات, طول لوله معادل

جلسه چهاردهم: همگن بودن ابعادی و نسبت های بدون بعد- تئوری باکینگهام

جلسه پانزدهم: روش رایلی- بررسی پارامترهای بی بعد

جلسه شانزدهم: اندازه حرکت

عنوان موازنه انرژی و مواد
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه ساعت 14-16و سه شنبه ساعت 14-16 (هفته های زوج)
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی- کلاس 11
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ترمودینامیک

طرح درس

جلسه اول: ابعاد و واحدها.

جلسه دوم: تعاریف: دانسیته- چگالی ویژه- تخلخل-رطوبت- مول- جرم مولکولی- جرم اتمی- غلظت- مولاریته.

جلسه سوم: موازنه مواد: هدف از موازنه مواد- تعریف سیستم- محیط- مرز- انواع سیستم- قانون بقاء جرم- نمودار جریان فرآیند-موازنه فرآیندهای پیوسته و پایدار.

جلسه چهارم: موازنه جرم اجزاء.

جلسه پنجم: حل تمرین

جلسه ششم: موازنه جرم در فرآیندهای رقیق کردن، تغلیظ و خشک کردن.

جلسه هفتم: عدد مبنا- ماده بدون تغییر- مخلوط کردن تکیبات غذایی.

جلسه هشتم: تغییرات حجم در حین مخلوط کردن

جلسه نهم: فرآیندهای چند مرحله ای.

جلسه دهم: جریان های برگشتی.

جلسه یازدهم: حل تمرین

جلسه دوازدهم: موازنه انرژی: تعاریف- انرژی پتانسیل- انرژی جنبشی- انرژی داخلی- موازنه انرژی- قانون اول ترمودینامیک- انتقال گرما در فشار ثابت و حجم ثابت.

جلسه سیزدهم: کار و انواع آن- دمای مرجع و کاربرد آن- موازنه انرژی در سیستم بسته

جلسه چهاردهم: حل تمرین

جلسه پانزدهم: فرآیندهای نهان- گرمای ویژه در سبزیجات و میوه ها- تغییرات آنتالپی مواد غذایی در حین انجماد.

جلسه شانزدهم: موازنه انرژی در سیستم باز.

جلسه هفدهم: حل تمرین

جلسه هیجدهم: گرمای ویژه گازها و بخارها- درجه خشکی بخار- معادلات حالت برای گازها- قانون گاز کامل.

جلسه نوزدهم: مخلوط گازها قانون دالتون و اماگات- نمودار فاز- بخار اشباع و داغ.

جلسه بیستم: حل تمرین

 جلسه بیست و یکم: موازنه همزمان مواد و انرژی.

جلسه بیست و دوم: موازنه همزمان مواد و انرژی، حل تمرین.

جلسه بیست و سوم: موازنه مواد در سیستم های ناپایدار.

جلسه بیست و چهارم: موازنه مواد در سیستم های ناپایدار.

عنوان اثر فرایند بر کیفیت مواد غذایی
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
زمان برگزاری دوشنبه ساعت 12-10
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم- کلاس گروه
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

پیش نیاز ندارد

طرح درس

جلسه اول: فرآیندهای حرارتی, ضرورت کمی سازی تاثیر حرارت, تاثیر حرارت روی مواد غذایی, اثر حرارت روی میکروارگانیسم، عوامل موثر بر مقاومت حرارتی باکتری ها.

جلسه دوم: وضعیت آماری مرگ میکروبی، سینتیک فرآوری حرارتی، روش های نمایش سینتیک.

جلسه سوم: معادلات پایه سینتیک.

جلسه چهارم: سینتیک ابقاء فاکتورهای کیفی مواد غذایی؛ بلانچینگ: هدف، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات، بلانچرهای بخاری، بلانچرهای بسترسیال، مزایا و محدودیت‌ها.

جلسه پنجم: تاثیر بلانچینگ روی کیفیت ماده غذایی شامل مواد مغذی، بافت، رنگ و طعم؛ پاستوریزاسیون: دستگاه‌ها و ماشین‌آلات.

جلسه ششم: تاثیر پاستوریزاسیون بر کیفیت مواد غذایی؛ استریلیزاسیون: دستگاه‌ها و ماشین‌آلات.

جلسه هفتم: تاثیر استریلیزاسیون بر کیفیت مواد غذایی؛ تبخیر: تئوری تبخیر, عوامل موثر اقتصادی تبخیر, میزان مصرف انرژی و روش‌های کاهش آن.

جلسه هشتم: اواپراتورها و انواع آنها؛ تاثیر تبخیر بر کیفیت مواد غذایی، روش های حفظ مواد فرار، تغییر رنگ، تلفات ویتامین.

جلسه نهم: پخت: هدف از پخت، تجهیزات و ماشین الات, تاثیر پخت بر بافت, طعم و رایحه و ارزش تغذیه ای.

جلسه دهم: سرخ کردن: تئوری, انواع سرخ کن ها, تجهیزات و ماشین الات, تاثیر گرما بر روغن, تاثیر سرخ کردن بر مواد غذایی.
جلسه یازدهم: روشهای نوین: تکنولوژی ازن: روش تولید, کاربرد در فراوری مواد غذایی.

جلسه دوازدهم: فشار هیدرواستاتیک بالا: انواع روشهای متراکم سازی, اثر فشار, دما, مکانیسم تکنولوژی فشار بالا, اصول فرآیند فشار بالا.

جلسه سیزدهم: اثر فشار بالا روی میکروارگانیسم‌ها، اسپورهای باکتریایی، قارچ‌ها و ویروس‌ها، اثر فرآیند فشار بالا بر کیفیت ماده غذایی، رنگ، بافت کیفیت حسی.

جلسه چهاردهم: پرتودهی: انواع روش‌های پرتودهی در صنعت کشاورزی, منابع پرتوهای یونیزه کننده, پرتو گاما, پرتوهای الکترونی.

جلسه پانزدهم: نحوه و مکانیسم اثر تابش بر ماده غذایی,اثر پرتودهی بر کیفیت مواد غذایی.

جلسه شانزدهم: سمینار دانشجویان

عنوان مهندسی ماشین های فراوری پسماند در کشاورزی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری دوشنبه ساعت 8-10
مکان برگزاری گروه مهندسی بیو سیستم- کلاس گروه
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

پیش نیاز ندارد

طرح درس

جلسه اول: مواد زائد- تعاریف- انواع مواد زائد- بیو پسماند- علل افزایش پسماند- سلسه مراتب مدیریت پسماند- میزان تولید پسماند های غذایی در ایران و جهان- راهکارهای جهانی در مدیریت پسماند های غذایی.

جلسه دوم: الگوی مدیریتی برای کاهش پسماند- روش های خانه داری صنعتی.

جلسه سوم: تکنولوژی جداسازی در تصفیه فاضلاب مواد غذایی: فرآیندهای فیزیکی شامل غربال کردن، ته نشینی، شناورسازی.

جلسه چهارم: کریستالیزاسیون, سانتریفیوژ کردن، هیدروسیکلون.

جلسه پنجم: جذب سطحی؛ فرآیندهای حرارتی شامل انجماد، تبخیر و خشک کردن؛ فرآیندهای شیمیایی شامل رسوب و انعقاد.      

جلسه ششم: تکنولوژی های جداسازی نوین: استخراج با سیال فوق بحرانی.

جلسه هفتم: فیلتراسیون: انواع فیلتراسیون، میکرو فیلتراسیون، اولترافیلتراسیون، نانو فیلتراسیون.

جلسه هشتم: اسمز معکوس؛ تصفیه بیولوژیکی: شاخص های آلودگی آب و فاضلاب.

جلسه نهم: تصفیه بیولوژیکی هوازی شامل رشد معلق و رشد چسبیده.

جلسه دهم: تصفیه بیولوژیکی بی هوازی.

جلسه یازدهم: مدیریت پسماند و بازیافت محصولات جانبی در فرآوری ماهی

جلسه دوازدهم: مدیریت پسماند و بازیافت محصولات جانبی در صنایع لبنی

جلسه سیزدهم: مدیریت پسماند و بازیافت محصولات جانبی در صنایع فرآوری میوه و سبزی

جلسه چهاردهم: مدیریت پسماند و بازیافت محصولات جانبی در صنایع روغن

جلسه پانزدهم: تصفیه فاضلاب حاصل از فرآوری گوشت و محصولات آن

جلسه شانزدهم: ارایه سمینار دانشجویان

عنوان اصول مهندسی فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری شنبه ساعت 14-15
مکان برگزاری گروه مهندسی بیو سیستم- کلاس گروه
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

پیش نیاز ندارد

طرح درس

(هر جلسه 3 ساعت)

تکنولوژی قند

جلسه نهم: شکر و انواع آن-  منبع اصلی تولید شکر- مراکز تولید شکر؛ گیاه شناسی چغندر قند؛ برداشت چغندرقند؛ فرآیند تولید در کارخانه- تعاریف- تخلیه چغندرقند- تعیین افت – عیارسنجی؛ سیلو کردن- ضایعات قندی در سیلو و علل آن - تنفس و عوامل موثر بر آن- انواع سیلو.

جلسه دهم: آماده سازی چغندر قند؛ انتقال به خط تولید, کانال های انتقال و ویژگی های آن- تجهیزات موجود در کانال ها؛ تمیزکردن و شستشوی چغندرقند, حوضچه شستشو؛ روش های استحصال شیره چغندر, انواع دستگاه های خلال کن و ساختمان آنها, تیغه های آسیاب خلال کن و انواع آنها,  ارزیابی خلال- ابعاد خلال- کیفیت خلال.

جلسه یازدهم: روش های عصاره گیری, دیفوزیون, قانون فیک, روش های دناتوره کردن, فاکتورهای موثر در استخراج شربت, روش های دیفوزیون, انواع روش غیر مداوم و مداوم, انواع دیفوزیون های مداوم, شرایط اعمال شده در دیفوزیون؛ آب تفاله؛ تصفیه و اهداف آن,  اصول تصفیه, تصفیه کلاسیک و مراحل آن شامل آهک خور مقدماتی، آهک خور اصلی، کربناسیون 1 و کربناسیون 2؛ بهبود رنگ.

جلسه دوازدهم: تغلیظ, انواع اواپراتور و رسوب گیری؛ کریستالیزاسیون و مراحل آن؛  پخت و مراحل آن؛ سانتریفیوژ ؛ خشک کردن شکر.

تکنولوژی شیر

جلسه سیزدهم: میزان تولید شیر- ترکیبات، خواص فیزیکی و میکروبیولوژی شیر؛ ضرورت سرد کردن و روش های آن؛ جمع آوری شیر و وسایل حمل شیر؛ مراحل دریافت شیر در کارخانه؛ مراحل تهیه شیر پاستوریزه- صاف کردن سانتریفوژی- جداسازی اجزائ شیر- جداکننده های سانتریفوژ و روند تکامل، ظرفیت، کاربرد، ساختمان آنها.

جلسه چهاردم: کلاریفایر؛ خامه گیرها (سپراتور) و ساختمان، انواع خامه گیر شامل نیمه باز و بسته، تنظیم و کنترل سپراتور، مقایسه عملکرد خامه گیر بسته و نیمه باز و سپراتورهای خود تمیز کن، عوامل موثر بر سرعت و راندمان خامه گیری.

جلسه پانزدهم: استاندارد کردن چربی خامه و شیر؛ هموژنیزاسیون و نحوه کار دستگاه هموژنایزر، هموژنیزاسیون یک مرحله ای و دو مرحله ای، عوامل موثر بر همژنیزاسیون، هموژنیزاسیون جزئی؛ روش های حذف هوا از شیر؛ فرآیند حرارتی (پاستوریزاسیون): تعریف و اهداف، مبنای پاستوریزاسیون.

جلسه شانزدهم: روش های پاستوریزاسیون شامل روش غیر مداوم و مداوم، تجهیزات مورد استفاده برای پاستوریزاسیون، طرز کار یک مجموعه پاستوریزاسیون، روش های دیگر پاستوریزاسیون؛ بسته بندی شیر پاستوریزه؛ شیر استریلیزه، روش های استریلیزاسیون.