برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | محسبات عددی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | سه شنبه ساعت 16-18 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی- کلاس 3 |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | برنامه نویسی رایانه |
طرح درس | جلسه اول: خطا: منابع خطا-انواع خطا-تقریب با روش تیلور و مک لورن جلسه دوم: خطای اعمال محاسباتی- خطای محاسبه فرمول ها و توابع جلسه سوم: ریشه یابی معادلات به روش دوبخشی و نابجایی جلسه چهارم: ریشه یابی معادلات به روش نیوتن رفسون جلسه پنجم: مشتق گیری عددی- مشتق مرتبه اول - روش های پیشرو- پسرو و تفاضل مرکزی- مشتق مرتبه دوم روش تفاضل مرکزی. جلسه ششم: برونیابی ریچاردسون- محاسبه خطا در مشتق گیری جلسه هفتم: درونیابی: درونیابی لاگرانژ جلسه هشتم: درونیابی نیوتن جلسه نهم: درونیابی پیشرو نیوتن جلسه دهم: انتگرال گیری عددی: روش انتگرال گیری ذوزنقه ای ساده- سیمپسون ساده- نقطه میانی- ذوزنقه ای مرکب جلسه یازدهم: سیمپسون مرکب- نقطه میانی مرکب- محاسبه خطا در انتگرال گیری عددی جلسه دوازدهم: حل معادلات دیفرانسیل: روش بسط تیلور برای مسایل مقدار اولیه- روش اویلر جلسه سیزدهم: روش رانگ کوتای مرتبه 2 و 4 جلسه چهاردهم: دستگاه معادلات دیفرانسیل مرتبه اول جلسه پانزدهم: معادلات دیفرانسیل مرتبه دوم جلسه شانزدهم: برازش منحنی: روش کمترین مربعات- برازش نمایی |
هدف از طرح درس |
|
عنوان | مکانیک سیالات |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه ساعت 8-10 (هفته های فرد) و یکشنبه ساعت 10-12 |
مکان برگزاری | ساختمان تحصیلات تکمیلی -کلاس 10 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ریاضیات 3 استاتیک |
طرح درس | (هر جلسه 3 ساعت) جلسه اول: ابعاد و واحدها جلسه دوم: خواص سیال: حالات ماده- تعریف سیال- میدان سرعت- خواص سیال شامل فشار، دانسیته- وزن مخصوص- چگالی ویژه جلسه سوم: ویسکوزیته شامل تعریف و نحوه اندازه گیری جلسه چهارم: استاتیک سیالات: فشار در یک نقطه- توزیع فشار در سیالات ساکن جلسه پنجم: معادله هیدرواستاتیک- مانومترها جلسه ششم: مانومترها جلسه هفتم: فشار وارد بر سطوح افقی- سطوح عمودی- شیب دار جلسه هشتم: فشار وارد بر سطوح منحنی، نیروی شناوری جلسه نهم: دینامیک سیالات: معادله پیوستگی- رابطه اویلر جلسه دهم: معادله برنولی جلسه یازدهم: برگشت پذیری- برگشت ناپذیری و افت ها جلسه دوازدهم: جریان در لوله ها و کانال ها- معادله دارسی جلسه سیزدهم: افت در لوله ها و اتصالات, طول لوله معادل جلسه چهاردهم: همگن بودن ابعادی و نسبت های بدون بعد- تئوری باکینگهام جلسه پانزدهم: روش رایلی- بررسی پارامترهای بی بعد جلسه شانزدهم: اندازه حرکت |
عنوان | موازنه انرژی و مواد |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه ساعت 14-16و سه شنبه ساعت 14-16 (هفته های زوج) |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی- کلاس 11 |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ترمودینامیک |
طرح درس |
جلسه اول: ابعاد و واحدها. جلسه دوم: تعاریف: دانسیته- چگالی ویژه- تخلخل-رطوبت- مول- جرم مولکولی- جرم اتمی- غلظت- مولاریته. جلسه سوم: موازنه مواد: هدف از موازنه مواد- تعریف سیستم- محیط- مرز- انواع سیستم- قانون بقاء جرم- نمودار جریان فرآیند-موازنه فرآیندهای پیوسته و پایدار. جلسه چهارم: موازنه جرم اجزاء. جلسه پنجم: حل تمرین جلسه ششم: موازنه جرم در فرآیندهای رقیق کردن، تغلیظ و خشک کردن. جلسه هفتم: عدد مبنا- ماده بدون تغییر- مخلوط کردن تکیبات غذایی. جلسه هشتم: تغییرات حجم در حین مخلوط کردن جلسه نهم: فرآیندهای چند مرحله ای. جلسه دهم: جریان های برگشتی. جلسه یازدهم: حل تمرین جلسه دوازدهم: موازنه انرژی: تعاریف- انرژی پتانسیل- انرژی جنبشی- انرژی داخلی- موازنه انرژی- قانون اول ترمودینامیک- انتقال گرما در فشار ثابت و حجم ثابت. جلسه سیزدهم: کار و انواع آن- دمای مرجع و کاربرد آن- موازنه انرژی در سیستم بسته جلسه چهاردهم: حل تمرین جلسه پانزدهم: فرآیندهای نهان- گرمای ویژه در سبزیجات و میوه ها- تغییرات آنتالپی مواد غذایی در حین انجماد. جلسه شانزدهم: موازنه انرژی در سیستم باز. جلسه هفدهم: حل تمرین جلسه هیجدهم: گرمای ویژه گازها و بخارها- درجه خشکی بخار- معادلات حالت برای گازها- قانون گاز کامل. جلسه نوزدهم: مخلوط گازها قانون دالتون و اماگات- نمودار فاز- بخار اشباع و داغ. جلسه بیستم: حل تمرین جلسه بیست و یکم: موازنه همزمان مواد و انرژی. جلسه بیست و دوم: موازنه همزمان مواد و انرژی، حل تمرین. جلسه بیست و سوم: موازنه مواد در سیستم های ناپایدار. جلسه بیست و چهارم: موازنه مواد در سیستم های ناپایدار.
|
عنوان | اثر فرایند بر کیفیت مواد غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | دوشنبه ساعت 12-10 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیوسیستم- کلاس گروه |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | پیش نیاز ندارد |
طرح درس | جلسه اول: فرآیندهای حرارتی, ضرورت کمی سازی تاثیر حرارت, تاثیر حرارت روی مواد غذایی, اثر حرارت روی میکروارگانیسم، عوامل موثر بر مقاومت حرارتی باکتری ها. جلسه دوم: وضعیت آماری مرگ میکروبی، سینتیک فرآوری حرارتی، روش های نمایش سینتیک. جلسه سوم: معادلات پایه سینتیک. جلسه چهارم: سینتیک ابقاء فاکتورهای کیفی مواد غذایی؛ بلانچینگ: هدف، دستگاهها و ماشینآلات، بلانچرهای بخاری، بلانچرهای بسترسیال، مزایا و محدودیتها. جلسه پنجم: تاثیر بلانچینگ روی کیفیت ماده غذایی شامل مواد مغذی، بافت، رنگ و طعم؛ پاستوریزاسیون: دستگاهها و ماشینآلات. جلسه ششم: تاثیر پاستوریزاسیون بر کیفیت مواد غذایی؛ استریلیزاسیون: دستگاهها و ماشینآلات. جلسه هفتم: تاثیر استریلیزاسیون بر کیفیت مواد غذایی؛ تبخیر: تئوری تبخیر, عوامل موثر اقتصادی تبخیر, میزان مصرف انرژی و روشهای کاهش آن. جلسه هشتم: اواپراتورها و انواع آنها؛ تاثیر تبخیر بر کیفیت مواد غذایی، روش های حفظ مواد فرار، تغییر رنگ، تلفات ویتامین. جلسه نهم: پخت: هدف از پخت، تجهیزات و ماشین الات, تاثیر پخت بر بافت, طعم و رایحه و ارزش تغذیه ای. جلسه دهم: سرخ کردن: تئوری, انواع سرخ کن ها, تجهیزات و ماشین الات, تاثیر گرما بر روغن, تاثیر سرخ کردن بر مواد غذایی. جلسه دوازدهم: فشار هیدرواستاتیک بالا: انواع روشهای متراکم سازی, اثر فشار, دما, مکانیسم تکنولوژی فشار بالا, اصول فرآیند فشار بالا. جلسه سیزدهم: اثر فشار بالا روی میکروارگانیسمها، اسپورهای باکتریایی، قارچها و ویروسها، اثر فرآیند فشار بالا بر کیفیت ماده غذایی، رنگ، بافت کیفیت حسی. جلسه چهاردهم: پرتودهی: انواع روشهای پرتودهی در صنعت کشاورزی, منابع پرتوهای یونیزه کننده, پرتو گاما, پرتوهای الکترونی. جلسه پانزدهم: نحوه و مکانیسم اثر تابش بر ماده غذایی,اثر پرتودهی بر کیفیت مواد غذایی. جلسه شانزدهم: سمینار دانشجویان |
عنوان | مهندسی ماشین های فراوری پسماند در کشاورزی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دوشنبه ساعت 8-10 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیو سیستم- کلاس گروه |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | پیش نیاز ندارد |
طرح درس | جلسه اول: مواد زائد- تعاریف- انواع مواد زائد- بیو پسماند- علل افزایش پسماند- سلسه مراتب مدیریت پسماند- میزان تولید پسماند های غذایی در ایران و جهان- راهکارهای جهانی در مدیریت پسماند های غذایی. جلسه دوم: الگوی مدیریتی برای کاهش پسماند- روش های خانه داری صنعتی. جلسه سوم: تکنولوژی جداسازی در تصفیه فاضلاب مواد غذایی: فرآیندهای فیزیکی شامل غربال کردن، ته نشینی، شناورسازی. جلسه چهارم: کریستالیزاسیون, سانتریفیوژ کردن، هیدروسیکلون. جلسه پنجم: جذب سطحی؛ فرآیندهای حرارتی شامل انجماد، تبخیر و خشک کردن؛ فرآیندهای شیمیایی شامل رسوب و انعقاد. جلسه ششم: تکنولوژی های جداسازی نوین: استخراج با سیال فوق بحرانی. جلسه هفتم: فیلتراسیون: انواع فیلتراسیون، میکرو فیلتراسیون، اولترافیلتراسیون، نانو فیلتراسیون. جلسه هشتم: اسمز معکوس؛ تصفیه بیولوژیکی: شاخص های آلودگی آب و فاضلاب. جلسه نهم: تصفیه بیولوژیکی هوازی شامل رشد معلق و رشد چسبیده. جلسه دهم: تصفیه بیولوژیکی بی هوازی. جلسه یازدهم: مدیریت پسماند و بازیافت محصولات جانبی در فرآوری ماهی جلسه دوازدهم: مدیریت پسماند و بازیافت محصولات جانبی در صنایع لبنی جلسه سیزدهم: مدیریت پسماند و بازیافت محصولات جانبی در صنایع فرآوری میوه و سبزی جلسه چهاردهم: مدیریت پسماند و بازیافت محصولات جانبی در صنایع روغن جلسه پانزدهم: تصفیه فاضلاب حاصل از فرآوری گوشت و محصولات آن جلسه شانزدهم: ارایه سمینار دانشجویان |
عنوان | اصول مهندسی فرآوری مواد غذایی و محصولات کشاورزی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | شنبه ساعت 14-15 |
مکان برگزاری | گروه مهندسی بیو سیستم- کلاس گروه |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | پیش نیاز ندارد |
طرح درس |
(هر جلسه 3 ساعت) تکنولوژی قند جلسه نهم: شکر و انواع آن- منبع اصلی تولید شکر- مراکز تولید شکر؛ گیاه شناسی چغندر قند؛ برداشت چغندرقند؛ فرآیند تولید در کارخانه- تعاریف- تخلیه چغندرقند- تعیین افت – عیارسنجی؛ سیلو کردن- ضایعات قندی در سیلو و علل آن - تنفس و عوامل موثر بر آن- انواع سیلو. جلسه دهم: آماده سازی چغندر قند؛ انتقال به خط تولید, کانال های انتقال و ویژگی های آن- تجهیزات موجود در کانال ها؛ تمیزکردن و شستشوی چغندرقند, حوضچه شستشو؛ روش های استحصال شیره چغندر, انواع دستگاه های خلال کن و ساختمان آنها, تیغه های آسیاب خلال کن و انواع آنها, ارزیابی خلال- ابعاد خلال- کیفیت خلال. جلسه یازدهم: روش های عصاره گیری, دیفوزیون, قانون فیک, روش های دناتوره کردن, فاکتورهای موثر در استخراج شربت, روش های دیفوزیون, انواع روش غیر مداوم و مداوم, انواع دیفوزیون های مداوم, شرایط اعمال شده در دیفوزیون؛ آب تفاله؛ تصفیه و اهداف آن, اصول تصفیه, تصفیه کلاسیک و مراحل آن شامل آهک خور مقدماتی، آهک خور اصلی، کربناسیون 1 و کربناسیون 2؛ بهبود رنگ. جلسه دوازدهم: تغلیظ, انواع اواپراتور و رسوب گیری؛ کریستالیزاسیون و مراحل آن؛ پخت و مراحل آن؛ سانتریفیوژ ؛ خشک کردن شکر. تکنولوژی شیر جلسه سیزدهم: میزان تولید شیر- ترکیبات، خواص فیزیکی و میکروبیولوژی شیر؛ ضرورت سرد کردن و روش های آن؛ جمع آوری شیر و وسایل حمل شیر؛ مراحل دریافت شیر در کارخانه؛ مراحل تهیه شیر پاستوریزه- صاف کردن سانتریفوژی- جداسازی اجزائ شیر- جداکننده های سانتریفوژ و روند تکامل، ظرفیت، کاربرد، ساختمان آنها. جلسه چهاردم: کلاریفایر؛ خامه گیرها (سپراتور) و ساختمان، انواع خامه گیر شامل نیمه باز و بسته، تنظیم و کنترل سپراتور، مقایسه عملکرد خامه گیر بسته و نیمه باز و سپراتورهای خود تمیز کن، عوامل موثر بر سرعت و راندمان خامه گیری. جلسه پانزدهم: استاندارد کردن چربی خامه و شیر؛ هموژنیزاسیون و نحوه کار دستگاه هموژنایزر، هموژنیزاسیون یک مرحله ای و دو مرحله ای، عوامل موثر بر همژنیزاسیون، هموژنیزاسیون جزئی؛ روش های حذف هوا از شیر؛ فرآیند حرارتی (پاستوریزاسیون): تعریف و اهداف، مبنای پاستوریزاسیون. جلسه شانزدهم: روش های پاستوریزاسیون شامل روش غیر مداوم و مداوم، تجهیزات مورد استفاده برای پاستوریزاسیون، طرز کار یک مجموعه پاستوریزاسیون، روش های دیگر پاستوریزاسیون؛ بسته بندی شیر پاستوریزه؛ شیر استریلیزه، روش های استریلیزاسیون. |