اندازه گیری بهره وری عوامل تولید گندم در شهرستان اهر

نویسندگانپری ناز چاوشی - قادر دشتی - باب اله حیاتی
همایشسومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
تاریخ برگزاری همایش۲۰-۸-۲۰۲۴
محل برگزاری همایشاردبیل
نوع ارائهسخنرانی
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

                   گندم در بین محصولات کشاورزی از اهمیت خاصی برخوردار است و خودکفایی در تولید این محصول با اصلاح نظام تولید و   بهره ­گیری مطلوب از نهاده ­ها و بهبود بهره ­وری آنها میسر می ­باشد. برهمین اساس هدف مطالعه حاضر اندازه­ گیری و تحلیل     بهره ­وری عوامل تولید مزارع گندم دیم شهرستان اهر می­باشد. جهت نیل به هدف تحقیق داده­های موردنیاز از طریق تکمیل 180 پرسشنامه از زارعین گندم دیم جمع ­آوری شد. مطابق نتایج حاصل به واسطه عدم استفاده اقتصادی از  نهاده ­ها، بهره­ وری عوامل تولید نیز در حد نازلی قرار دارد. میانگین بهره ­وری کل عوامل تولید 3/19 بدست آمد، بدین مفهوم که به طور متوسط در ازای مصرف یک واحد از نهاده (کل) در مزارع منطقه، 3/19 کیلوگرم محصول گندم تولید شده است. از همین توجه به مولفه ­های افزایش کارایی، بهبود مقیاس تولید و تعییر تکنولوژی جهت ارتقای بهره وری توصیه می­ شود.