برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | عملیات واحد در مهندسی صنایع غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | دوشنبه 10-8، سه شنبه 10-8 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | اصول مهندسی صنایع غذایی 2 |
نحوه ارزیابی | فعالیت کلاسی حل تمرین آزمون پایان ترم |
روش تدریس | ارائه مطالب درسی در قالب پاورپوینت، پرسش و پاسخ شفاهی، بحث گروهی، حل مسئله، ارائه سمینار دانشجویی (داوطلبانه از مباحث نوین مرتبط با درس) |
منابع | McCabe, W.L., Smith, J.C. and Harriott, P., 2004. Unit operations of chemical engineering. 7th edition, McGraw-hill. Singh, R.P. and Heldman, D.R., 2013. Introduction to food engineering. Gulf Professional Publishing. Ibarz, A. and Barbosa-Cánovas, G.V., 2002. Unit operations in food engineering. CRC press. |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت، جایگاه و اهداف درس، معرفی منابع درسی و تعیین تکالیف دانشجویان و ضوابط کلاس در طول ترم هفته دوم: سرمایش هفته سوم: حل مسائل سرمایش هفته چهارم: انجماد هفته پنجم: حل مسائل انجماد هفته ششم: خشک کردن هفته هفتم: حل مسائل خشک کردن هفته هشتم: تبخیر هفته نهم: حل مسائل تبخیر هفته دهم: فیلتراسیون هفته یازدهم: سیستم های غشایی هفته دوازدهم: کاهش اندازه هفته سیزدهم: تهیه امولسیون هفته چهاردهم: اختلاط هفته پانزدهم: سانتریفوژ کردن هفته شانزدهم: بسته بندی هفته هفدهم: آزمون پایان ترم |
هدف از طرح درس | فراگیری واحدهای عملیاتی مورد استفاده در فرایندهای غذایی و محاسبات مربوط به آنها |
عنوان | بیوشیمی و شیمی مواد غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | شنبه 12-8 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی - گروه بیوسیستم |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | شیمی آلی |
نحوه ارزیابی | فعالیت کلاسی آزمون میانترم آزمون پایان ترم |
روش تدریس | ارائه مطالب درسی در قالب پاورپوینت، پرسش و پاسخ شفاهی، بحث گروهی، ارائه سمینار دانشجویی (داوطلبانه از مباحث نوین مرتبط با درس) |
منابع | شیمی مواد غذایی دکتر بابک قنبرزاده، انتشارات آئیژ شیمی مواد غذایی دکتر حسن فاطمی، شرکت سهامی انتشار شیمی مواد غذایی (جلد 1 و 2)، دکتر میرمنوچهر حامدی، مرکز نشر دانشگاهی مبانی بیوشیمی کشاورزی، دکتر محمد صفری، انتشارات دانشگاه تهران |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت، جایگاه و اهداف درس، معرفی منابع درسی و تعیین تکالیف دانشجویان و ضوابط کلاس در طول ترم هفته دوم: مقدمه، مروری بر کلیات شیمی عمومی و شیمی آلی هفته سوم: آب هفته چهارم: کربوهیدرات ها – مونو و الیگوساکاریدها هفته پنجم: کربوهیدرات ها - پلی ساکاریدها هفته ششم: لیپیدها – شیمی اسیدهای چرب هفته هفتم: لیپیدها – انواع لیپیدهای غذایی هفته هشتم: پروتئین ها – شیمی اسیدهای آمینه هفته نهم: پروتئین ها – انواع پروتئین های غذایی هفته دهم: اسیدهای نوکلئیک هفته یازدهم: آنزیم های غذایی هفته دوازدهم: رنگدانه های عذایی هفته سیزدهم: طعم مواد غذایی هفته چهاردهم: ویتامین ها هفته پانزدهم: افرودنی های غذایی هفته شانزدهم: عناصر معدنی در مواد غذایی هفته هفدهم: آزمون پایان ترم |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با انواع ترکیبات آلی موجود در موجودات زنده و همچنین مواد غذایی و فعل و انفعالات آنها |
عنوان | عملیات واحد پیشرفته |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | دوشنبه 18-14 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | حل تمرین ارائه سمینار آزمون پایان ترم |
روش تدریس | ارائه مطالب درسی در قالب پاورپوینت، پرسش و پاسخ شفاهی، بحث گروهی، حل مسئله، ارائه سمینار دانشجویی |
منابع | Ibarz, A. and Barbosa-Cánovas, G.V., 2002. Unit operations in food engineering. CRC press. Berk, Z., 2018. Food process engineering and technology. 3rd edition, Academic press. |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت، جایگاه و اهداف درس، معرفی منابع درسی و تعیین تکالیف دانشجویان و ضوابط کلاس در طول ترم هفته دوم: مقدمه، مفاهیم پایه و مرور عملیات واحد دوره کارشناسی هفته سوم: عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط – جداسازی مکانیکی هفته چهارم: عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط – سیستم های غشایی هفته پنجم: عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط - اختلاط هفته ششم: عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط – کاهش اندازه هفته هفتم: عملیات فرآوری برودتی مواد غذایی – خشک کردن انجمادی و تغلیظ انجمادی هفته هشتم: عملیات فرآوری حرارتی مواد غذایی – خشک کردن هفته نهم: عملیات فرآوری حرارتی مواد غذایی – سرخ کردن هفته دهم: عملیات فرآوری حرارتی مواد غذایی – فرآوری اهمیک هفته یازدهم: عملیات تحت فشار – پاستوریزاسیون، هموژنیزاسیون و انجماد تحت فشار هفته دوازدهم: عملیات پرتو و امواج – پرتو دهی هفته سیزدهم: عملیات پرتو و امواج – مایکروویو، فرکانس رادویی هفته چهاردهم: عملیات پرتو و امواج – پالس نوری، مادون قرمز هفته پانزدهم: ارایه سمینار دانشجویی 1 هفته شانزدهم: ارایه سمینار دانشجویی 2 هفته هفدهم: آزمون پایان ترم |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با محاسبات و طراحی عملیات واحد در صنایع غذایی |
عنوان | طراحی واحدهای عملیاتی نوین در صنایع غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | دكتری تخصصی PhD |
زمان برگزاری | سه شنبه 12-10 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد. |
نحوه ارزیابی | ارائه سمینار آزمون پایان ترم |
روش تدریس | ارائه مطالب درسی در قالب پاورپوینت، پرسش و پاسخ شفاهی، بحث گروهی، حل مسئله، ارائه سمینار دانشجویی |
منابع | Saravacos, George D., and Athanasios E. Kostaropoulos., 2016. Handbook of Food Processing Equipment. 2nd edition, Academic press. Saravacos, G.D. and Maroulis, Z.B., 2001. Transport properties of foods. CRC Press. Lopez-Gomez, A. and Barbosa-Cánovas, G.V., 2005. Food plant design. CRC Press. |
طرح درس | هفته اول: آشنایی با ماهیت، جایگاه و اهداف درس، معرفی منابع درسی و تعیین تکالیف دانشجویان و ضوابط کلاس در طول ترم هفته دوم: مقدمه، مفاهیم پایه عملیات واحد در مهندسی فرآیندهای غذایی هفته سوم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های همزنی و مخلوط سازی – همزن ها، اکسترودرها و بلندرها هفته چهارم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال مواد – لوله ها، اتصالات، پمپ ها و دمنده ها هفته پنجم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال مواد – فن ها، کمپرسورها، نقاله ها هفته ششم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال حرارت – مبدل های حرارتی، اواپراتورها هفته هفتم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال جرم – تقطیر و استخراج هفته هشتم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال جرم – خشک کن ها هفته نهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال جرم – غشاها هفته دهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های جداسازی مکانیکی – الک ها و فیلتراسیون هفته یازدهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های جداسازی مکانیکی – سانتریفوژها و دکانتورها هفته دوازدهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های بسته بندی هفته سیزدهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های سورت مواد غذایی هفته چهاردهم: ارایه سمینار دانشجویی 1 هفته پانزدهم: ارایه سمینار دانشجویی 2 هفته شانزدهم: ارایه سمینار دانشجویی 3 هفته هفدهم: آزمون پایان ترم |
هدف از طرح درس | بررسی و طراحی واحدهای عملیاتی مختلف مورد استفاده در صنایع غذایی |