برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان عملیات واحد در مهندسی صنایع غذایی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری دوشنبه 10-8، سه شنبه 10-8
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

اصول مهندسی صنایع غذایی 2

نحوه ارزیابی

فعالیت کلاسی

حل تمرین

آزمون پایان ترم

روش تدریس

ارائه مطالب درسی در قالب پاورپوینت، پرسش و پاسخ شفاهی، بحث گروهی، حل مسئله، ارائه سمینار دانشجویی (داوطلبانه از مباحث نوین مرتبط با درس)

منابع

McCabe, W.L., Smith, J.C. and Harriott, P., 2004. Unit operations of chemical engineering. 7th edition, McGraw-hill.

Singh, R.P. and Heldman, D.R., 2013. Introduction to food engineering. Gulf Professional Publishing.

Ibarz, A. and Barbosa-Cánovas, G.V., 2002. Unit operations in food engineering. CRC press.

طرح درس

هفته اول: آشنایی با ماهیت، جایگاه و اهداف درس، معرفی منابع درسی و تعیین تکالیف دانشجویان و ضوابط کلاس در طول ترم

هفته دوم: سرمایش

هفته سوم: حل مسائل سرمایش

هفته چهارم: انجماد

هفته پنجم: حل مسائل انجماد

هفته ششم: خشک کردن

هفته هفتم: حل مسائل خشک کردن

هفته هشتم: تبخیر

هفته نهم: حل مسائل تبخیر

هفته دهم: فیلتراسیون

هفته یازدهم: سیستم های غشایی

هفته دوازدهم: کاهش اندازه

هفته سیزدهم: تهیه امولسیون

هفته چهاردهم: اختلاط

هفته پانزدهم: سانتریفوژ کردن

هفته شانزدهم: بسته بندی

هفته هفدهم: آزمون پایان ترم

هدف از طرح درس

فراگیری واحدهای عملیاتی مورد استفاده در فرایندهای غذایی و محاسبات مربوط به آنها

عنوان بیوشیمی و شیمی مواد غذایی
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری شنبه 12-8
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی - گروه بیوسیستم
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

شیمی آلی

نحوه ارزیابی

فعالیت کلاسی

آزمون میانترم

آزمون پایان ترم

روش تدریس

ارائه مطالب درسی در قالب پاورپوینت، پرسش و پاسخ شفاهی، بحث گروهی، ارائه سمینار دانشجویی (داوطلبانه از مباحث نوین مرتبط با درس)

منابع

شیمی مواد غذایی دکتر بابک  قنبرزاده، انتشارات آئیژ

شیمی مواد غذایی دکتر حسن فاطمی، شرکت سهامی انتشار

شیمی مواد غذایی (جلد 1 و 2)، دکتر میرمنوچهر حامدی، مرکز نشر دانشگاهی

مبانی بیوشیمی کشاورزی، دکتر محمد صفری، انتشارات دانشگاه تهران

طرح درس

هفته اول: آشنایی با ماهیت، جایگاه و اهداف درس، معرفی منابع درسی و تعیین تکالیف دانشجویان و ضوابط کلاس در طول ترم

هفته دوم: مقدمه، مروری بر کلیات شیمی عمومی و شیمی آلی

هفته سوم: آب

هفته چهارم: کربوهیدرات ها مونو و الیگوساکاریدها

هفته پنجم: کربوهیدرات ها - پلی ساکاریدها

هفته ششم: لیپیدها شیمی اسیدهای چرب

هفته هفتم: لیپیدها انواع لیپیدهای غذایی

هفته هشتم: پروتئین ها شیمی اسیدهای آمینه

هفته نهم: پروتئین ها انواع پروتئین های غذایی

هفته دهم: اسیدهای نوکلئیک

هفته یازدهم: آنزیم های غذایی

هفته دوازدهم: رنگدانه های عذایی

هفته سیزدهم: طعم مواد غذایی

هفته چهاردهم: ویتامین ها

هفته پانزدهم: افرودنی های غذایی

هفته شانزدهم: عناصر معدنی در مواد غذایی

هفته هفدهم: آزمون پایان ترم

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با انواع ترکیبات آلی موجود در موجودات زنده و همچنین مواد غذایی و فعل و انفعالات آنها

عنوان عملیات واحد پیشرفته
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری دوشنبه 18-14
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ندارد

نحوه ارزیابی

حل تمرین

ارائه سمینار

آزمون پایان ترم

روش تدریس

ارائه مطالب درسی در قالب پاورپوینت، پرسش و پاسخ شفاهی، بحث گروهی، حل مسئله، ارائه سمینار دانشجویی

منابع

Ibarz, A. and Barbosa-Cánovas, G.V., 2002. Unit operations in food engineering. CRC press.

Berk, Z., 2018. Food process engineering and technology. 3rd edition, Academic press.

طرح درس

هفته اول: آشنایی با ماهیت، جایگاه و اهداف درس، معرفی منابع درسی و تعیین تکالیف دانشجویان و ضوابط کلاس در طول ترم

هفته دوم: مقدمه، مفاهیم پایه و مرور عملیات واحد دوره کارشناسی

هفته سوم: عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط جداسازی مکانیکی

هفته چهارم: عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط سیستم های غشایی

هفته پنجم: عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط - اختلاط

هفته ششم: عملیات فرآوری مواد غذایی در دمای محیط کاهش اندازه

هفته هفتم: عملیات فرآوری برودتی مواد غذایی خشک کردن انجمادی و تغلیظ انجمادی

هفته هشتم: عملیات فرآوری حرارتی مواد غذایی خشک کردن

هفته نهم: عملیات فرآوری حرارتی مواد غذایی سرخ کردن

هفته دهم: عملیات فرآوری حرارتی مواد غذایی فرآوری اهمیک

هفته یازدهم: عملیات تحت فشار پاستوریزاسیون، هموژنیزاسیون و انجماد تحت فشار

هفته دوازدهم: عملیات پرتو و امواج پرتو دهی

هفته سیزدهم: عملیات پرتو و امواج مایکروویو، فرکانس رادویی

هفته چهاردهم: عملیات پرتو و امواج پالس نوری، مادون قرمز

هفته پانزدهم: ارایه سمینار دانشجویی 1

هفته شانزدهم: ارایه سمینار دانشجویی 2

هفته هفدهم: آزمون پایان ترم

هدف از طرح درس

آشنایی دانشجویان با محاسبات و طراحی عملیات واحد در صنایع غذایی

عنوان طراحی واحدهای عملیاتی نوین در صنایع غذایی
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
زمان برگزاری سه شنبه 12-10
مکان برگزاری دانشکده کشاورزی - گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

ندارد.

نحوه ارزیابی

ارائه سمینار

آزمون پایان ترم

روش تدریس

ارائه مطالب درسی در قالب پاورپوینت، پرسش و پاسخ شفاهی، بحث گروهی، حل مسئله، ارائه سمینار دانشجویی

منابع

Saravacos, George D., and Athanasios E. Kostaropoulos., 2016. Handbook of Food Processing Equipment. 2nd edition, Academic press.

Saravacos, G.D. and Maroulis, Z.B., 2001. Transport properties of foods. CRC Press.

Lopez-Gomez, A. and Barbosa-Cánovas, G.V., 2005. Food plant design. CRC Press.

طرح درس

هفته اول: آشنایی با ماهیت، جایگاه و اهداف درس، معرفی منابع درسی و تعیین تکالیف دانشجویان و ضوابط کلاس در طول ترم

هفته دوم: مقدمه، مفاهیم پایه عملیات واحد در مهندسی فرآیندهای غذایی

هفته سوم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های همزنی و مخلوط سازی همزن ها، اکسترودرها و بلندرها

هفته چهارم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال مواد لوله ها، اتصالات، پمپ ها و دمنده ها

هفته پنجم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال مواد فن ها، کمپرسورها، نقاله ها

هفته ششم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال حرارت مبدل های حرارتی، اواپراتورها

هفته هفتم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال جرم تقطیر و استخراج

هفته هشتم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال جرم خشک کن ها

هفته نهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های انتقال جرم غشاها

هفته دهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های جداسازی مکانیکی الک ها و فیلتراسیون

هفته یازدهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های جداسازی مکانیکی سانتریفوژها و دکانتورها

هفته دوازدهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های بسته بندی

هفته سیزدهم: طراحی واحدهای بکار رفته در سیستم های سورت مواد غذایی

هفته چهاردهم: ارایه سمینار دانشجویی 1

هفته پانزدهم: ارایه سمینار دانشجویی 2

هفته شانزدهم: ارایه سمینار دانشجویی 3

هفته هفدهم: آزمون پایان ترم

هدف از طرح درس

بررسی و طراحی واحدهای عملیاتی مختلف مورد استفاده در صنایع غذایی