برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | کارورزی ۱ |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | واحدها و کارخانه های صنایع تبدیلی مواد غذایی، آزمایشگاه های صنایع غذایی، سازمان های غذا-دارو و جهاد کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارائه گزارش کار توضیح شفاهی و حضوری دانشجویان فرم های ارزیابی ارسالی از محل های کارورز |
روش تدریس | هدایت و راهنمایی دانشجویان مستقر در واحدها و کارخانه های صنایع تبدیلی مواد غذایی، آزمایشگاه های صنایع غذایی، سازمان های غذا-دارو و جهاد کشاورزی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | در طول تابستان ترم 6 دانشجویان برای گذراندن کارورزی 1 در واحدها و کارخانه های صنایع تبدیلی مواد غذایی، آزمایشگاه های صنایع غذایی، سازمان های غذا-دارو و جهاد کشاورزی |
منابع | - |
طرح درس |
1- انجام کارهای عملی به مدت 96 ساعت یا حدود 1 ماه 2- حضور در واحد کارورزی 3- حضور در واحد کارورزی 4- حضور در واحد کارورزی 5- حضور در واحد کارورزی 6- حضور در واحد کارورزی 7- ارائه گزارش کار 8- ارزیابی کارورز توسط استاد |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با کارخانه ها موسسات تولیدی و کنترل کیفی مواد غذایی |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کارورزی 1 در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان کارقرار گیرند. |
عنوان | تکنولوژی پس از برداشت |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی و چهار گزینه ای) |
روش تدریس | به صورت پاورپوینت تهیه شده از سر فصل درس و ارائه با کمک لپ تاپ و ویدئو پروژکتور همچنین فایل ها از قبل از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یک هفته قبل فایل های آماده شده و مرتبط با سرفصل تدریسی در کلاس از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در شروع کلاس از چند نفر در مورد مطالب جلسه قبلی پرسیده شده تا در توضیح کلی از مباحث قبلی مطرح شود تا دانشجویان با تکرار مجدد در جریان کلاس قرار گیرند |
منابع | Postharvest Biology and Technology for Preserving Fruit Quality Post-harvest Technology of Horticultural Crops |
طرح درس |
1- روش های برداشت محصولات باغی برای تازه خوری 2- فراوری و نگهداری در سردخانه 3- امکانات مناسب برای حمل و نقل 4- فرایند شستشو و جداسازی قسمت های زائد 5- آماده سازی محصولات برای بسته بندی 6- روش های مناسب خنک سازی محصولات باغی 7- دسته بندی محصولات فسادپذیر 8- حمل و نقل و بسته بندی محصولات دامی 9- انواع سردخانه محصولات برای نگهداری 10- بوجاری و تمیز کردن محصولات زراعی 11- دسته بندی محصولات زراعی از نظر فیزیولوژی 12- بررسی سرمازدگی در محصولات باغی 13- نابسامانی های فیزیولوژیکی محصولات باغی 14- واکنش های قهوه ای شدن در محصولات تازه برش 15- انواع روش های پوشش دهی در میوه ها 16- تعیین مدت ماندگاری محصولات تازه برش. |
هدف از طرح درس | یادگیری تغییرات فیزیولوژیکی در محصولات پس از برداشت |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | کنسروسازی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | اصول نگهداری مواد غذایی |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی و چهار گزینه ای) |
روش تدریس | به صورت پاورپوینت تهیه شده از سر فصل درس و ارائه با کمک لپ تاپ و ویدئو پروژکتور همچنین فایل ها از قبل از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یک هفته قبل فایل های آماده شده و مرتبط با سرفصل تدریسی در کلاس از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در شروع کلاس از چند نفر در مورد مطالب جلسه قبلی پرسیده شده تا در توضیح کلی از مباحث قبلی مطرح شود تا دانشجویان با تکرار مجدد در جریان کلاس قرار گیرند |
منابع | صنایع کنسروسازی –اصول و کاربردها- دکتر جواد حصاری روش های غیر حرارتی نگهداری مواد غذایی، مترجمان دکتر سید علی مرتضوی و همکاران مبانی مهندسی صنایع غذایی، دکتر سید کمال الدین سید رضوی |
طرح درس |
قسمت نظری 1- مقدمه و تاریخچه کنسرو 2- عوامل موثر در تخریب میکروارگانیسم ها 3- روش های فرایند حرارتی 4- محاسبات زمان عمل اوری حرارتی 5- انواع ظروف بسته بندی محصولات غذایی 6- تجهیزات کنسروسازی 7- مراحل مختلف دریافت مواد خام 8- روش های مختلف تمیز کردن مواد خام 9- درجه بندی و سورتینگ محصولات 10- روش های آنزیم در محصولات باغی 11- انواع روش های پر کردن محصولات 12- انواع روش های هواگیری 13- روش های مختلف دوخت و بسته بندی 14- روش تولید رب گوجه فرنگی 15- روش تولید کنسرو ذرت و نخودفرنگی 16- روش های نوین در صنعت کنسرو قسمت عملی 17- آشنایی با انواع ظروف بسته بندی 18- تهیه محصولات کنسروی در کارگاه 19- آزمایشات عسل 20- آزمایشات آبمیوه 21- آزمایشات سس کچاپ و سس مایونز 22- آزمایشات رب گوجه فرنگی. |
هدف از طرح درس | آشنایی با صنایع کمپوت و کنسرو برای نگهداری و افزایش طول ماندگاری مواد غذایی |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | صنایع آشامیدنی ها |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | شیمی مواد غذایی (2) |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی و چهار گزینه ای) |
روش تدریس | به صورت پاورپوینت تهیه شده از سر فصل درس و ارائه با کمک لپ تاپ و ویدئو پروژکتور همچنین فایل ها از قبل از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یک هفته قبل فایل های آماده شده و مرتبط با سرفصل تدریسی در کلاس از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در شروع کلاس از چند نفر در مورد مطالب جلسه قبلی پرسیده شده تا در توضیح کلی از مباحث قبلی مطرح شود تا دانشجویان با تکرار مجدد در جریان کلاس قرار گیرند |
منابع |
Beverage Technology |
طرح درس |
1- میزان تولید میوه و قطب های تولید آن در کشور 2- واحدهای صنعتی تولید آب معدنی و آبمیوه 3- میوه های هسته دار و دانه دار برای تولید آبمیوه 4- انواع کنسانتره آبمیوه ها و روش های تولید 5- استاندارد و کنترل کیفی آبمیوه ها 6- ترکیبات تشکیل دهنده آبمیوه ها 7- کاربرد انواع ترکیبات در فراوری آبمیوه ها 8- فرایند تولید گاز دی اکسید کربن مورد استفاده در صنعت نوشیدنی 9- تولید نوشابه های گازدار 10- بررسی میکروارگانیسم های فسادزا در صنعت نوشیدنی 11- تولید آب معدنی 12- نوشیدنی های فراسودمند 13- بسته بندی انواع نوشیدنی ها 14- فرمولاسیون انواع نوشیدنی ها 15- استفاده از روش های غیر حرارتی در فراوری آبمیوه ها 16- تولید انواع دمنوش. |
هدف از طرح درس | یادگیری مبانی علمی فرایند آبمیوه ها، نوشابه های صنعتی و آب معدنی |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | غذاهای فراسودمند |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی و چهار گزینه ای) |
روش تدریس | به صورت پاورپوینت تهیه شده از سر فصل درس و ارائه با کمک لپ تاپ و ویدئو پروژکتور همچنین فایل ها از قبل از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یک هفته قبل فایل های آماده شده و مرتبط با سرفصل تدریسی در کلاس از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در شروع کلاس از چند نفر در مورد مطالب جلسه قبلی پرسیده شده تا در توضیح کلی از مباحث قبلی مطرح شود تا دانشجویان با تکرار مجدد در جریان کلاس قرار گیرند |
منابع |
Concepts of functional foods |
طرح درس |
1- غذاهای فراسودمند 2- قوانین مرتبط با غذاهای فراسودمند 3- اهداف غذاهای فراسودمند 4- نقش غذاهای فراسودمند در کنترل بیماری 5- نقش غذاهای فراسودمند در کنترل دیابت خون 6- ترکیبات فیتوکمیکل 7- ترکیبات زیست فعال مانند فنول و آنتوسیانین ها 8- ترکیبات آنتی اکسیدانی 9- رنگ های طبیعی در غذاهای فراسودمند 10- استخراج و تولید ترکیبات فراسودمند 11- نوشیدنی های فراسودمند 12- فرمولاسیون غذاهای فراسودمند 13- کاربرد ترکیبات فراسودمند 14- مقایسه صمغ ها و پلی ساکاریدها 15- بررسی ترکیبات سنتی فراسودمند 16- بررسی محصولات کشاورزی فراسودمند. |
هدف از طرح درس | آشنایی با ترکیبات و غذاهای فراسودمند و نقش آنها در سلامت |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | کارورزی ۲ |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کارهای عملی دانشجویان در طول ترم انجام آزمایشات و ارائه گزارش کار طی ترم طرح مورد صنعتی و کار روی آن |
روش تدریس | انجام کارهای عملی در کارگاه و آزمایشگاه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | در اول ترم عنوان آزمایشات و مورد صنعتی مشخص می شود تا دانشجویان با کمک استاد به سمت حل و نتیجه گیری حرکت کنند. |
منابع | طرح موضوع و موارد صنعتی |
طرح درس |
انجام کارهای عملی به مدت 6 ساعت در هر هفته 1- طرح موضوع برای کارورزی 2 در کارگاه 2- تعیین آزمایشات و نحوه تحقیق بر روی موضوع صنعتی 3- کار در کارگاه با کمک استاد 4- بررسی نتایج کارها 5- ارائه گزارش کار 6- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 7- ارائه گزارش کار 8- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 9- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 10- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 11- ارائه گزارش کار 12- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 13- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 14- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 15- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 16- ارائه گزارش کار |
هدف از طرح درس | کارهای عملی برای انجام یک موضوع صنعتی و پژوهشی |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه عملی کار کرده و در کارگاه ارائه می دهند. |
عنوان | اصول نگهداری مواد غذایی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | شیمی مواد غذایی (2)، میکروبیولوژی مواد غذایی و عملیات میکروبیولوژی مواد غذایی |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی و چهار گزینه ای) |
روش تدریس | به صورت پاورپوینت تهیه شده از سر فصل درس و ارائه با کمک لپ تاپ و ویدئو پروژکتور همچنین فایل ها از قبل از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یک هفته قبل فایل های آماده شده و مرتبط با سرفصل تدریسی در کلاس از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در شروع کلاس از چند نفر در مورد مطالب جلسه قبلی پرسیده شده تا در توضیح کلی از مباحث قبلی مطرح شود تا دانشجویان با تکرار مجدد در جریان کلاس قرار گیرند |
منابع | اصول نگهداری مواد غذایی نویسنده دکتر رستم فرجی Food preservation Edited by M. Shafiur Rahman Advances in Thermal and Non-Thermal Food Preservation Edited by Gaurav Tewari and Vijay K. Juneja |
طرح درس |
1- مقدمه و تاریخچه نگهداری مواد غذایی 2- انواع روش های نگهداری مواد غذایی 3- انواع فساد و ضایعات در مواد غذایی 4- بررسی فسادهای اولیه و ثانویه در مواد غذایی 5- انجماد در نگهداری مواد غذایی 6- خشک کردن در نگهداری مواد غذایی 7- دود دادن در نگهداری مواد غذایی 8- انواع روش های حرارتی در نگهداری مواد غذایی 9- پاستوریزاسیون 10- استریلیزاسیون 11- تخمیر در نگهداری مواد غذایی 12- تغلیظ در نگهداری مواد غذایی 13- افزودن نمک در نگهداری مواد غذایی 14- انواع روش ها در افزودن نمک 15- افزودن شکر در نگهداری مواد غذایی 16- تهیه مربا 17- انواع مواد نگهدارنده 18- نگهدارنده های زیست فعال 19- بایونگهدارنده ها 20- پرتودهی در نگهداری مواد غذایی 21- روش های نوین در نگهداری مواد غذایی 22- کاربرد سیستم های غشایی در آبمیوه . |
هدف از طرح درس | یادگیری روش های عمومی نگهداری مواد غذایی و جلوگیری از فساد و ضایعات آنها |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | تکنولوژی قند |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | اصول مهندسی صنایع غذایی (۱) |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی و چهار گزینه ای) |
روش تدریس | به صورت پاورپوینت تهیه شده از سر فصل درس و ارائه با کمک لپ تاپ و ویدئو پروژکتور همچنین فایل ها از قبل از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یک هفته قبل فایل های آماده شده و مرتبط با سرفصل تدریسی در کلاس از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در شروع کلاس از چند نفر در مورد مطالب جلسه قبلی پرسیده شده تا در توضیح کلی از مباحث قبلی مطرح شود تا دانشجویان با تکرار مجدد در جریان کلاس قرار گیرند |
منابع | Sugar technology Beet sugar Handbook اصول صنایع تولید شکر مقالات مرتبط با موضوعات مورد بحث |
طرح درس | قسمت نظری 1- آمار تولید و کارخانه قند ایران 2- بررسی کشت، داشت و برداشت چغندر قند 3- آشنایی با ترکیبات شیمیایی چغندر قند 4- حمل و نقل چغندر قند به کارخانه 5- تحویل و ذخیره سازی چغندر قند در کارخانه 6- انتقال چغندر قند به دستگاه های تمیز کننده 7- استخراج شربت خام از خلال چغندر قند 8- بررسی تئوری استخراج 9- تهیه شیر آهک 10- بررسی کارخانه آهک و تهیه آهک و گاز 11- مراحل تصفیه شربت خام 12- کاربرد انواع صافی ها در صنعت قند 13- جداسازی گل کربنات از شربت تصفیه شده 14- تغلیظ شربت رقیق 15- فرایند پخت سیروپ در دیگ ها 16- کریستالیزاسیون و چداسازی شکر سفید 17- خشک کردن و بسته بندی شکر سفید قسمت عملی 18- تعیین درصد مارک چغندر قند 19- آنالیز آهک و کک 20- آزمایشات شربت خام 21- بررسی مشخصات شکر سفید 22- تست مولیش در آب دیگ بخار 23- آنالیز شکر سفید. |
هدف از طرح درس | فراگیری روش های استخراج و تصفیه قند از چغندر قند |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | بیوشیمی عمومی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | شیمی آلی |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی و چهار گزینه ای) |
روش تدریس | به صورت پاورپوینت تهیه شده از سر فصل درس و ارائه با کمک لپ تاپ و ویدئو پروژکتور همچنین فایل ها از قبل از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یک هفته قبل فایل های آماده شده و مرتبط با سرفصل تدریسی در کلاس از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در شروع کلاس از چند نفر در مورد مطالب جلسه قبلی پرسیده شده تا در توضیح کلی از مباحث قبلی مطرح شود تا دانشجویان با تکرار مجدد در جریان کلاس قرار گیرند. |
منابع | General Biochemistry بیوشیمی کشاورزی |
طرح درس |
1- ارتباط بیوشیمی با علوم کشاورزی 2- بررسی ماکروملکول های زیست فعال 3- اسید و باز و بافرها 4- قندها 5- لیپیدها 6- اکسیداسیون چربی ها 7- پروتئین ها و آمینو اسیدها 8- نوکلئیک اسیدها و منومرهای آن 9- کاربرد آنزیم ها در صنایع غذایی 10- انواع ویتامین ها 11- متابولیسم کربوهیدرات ها 12- سیکل انرژی ATP 13- رنگدانه های گیاهی 14- ترکیبات زیست فعال گیاهی 15- اثرات زیست محیطی کودها و کودهای شیمیایی 16- تجزیه میکروبی ضایعات 17- کاربرد آنزیم در صنایع آبمیوه 18- کاربرد آنزیم در صنایع قنادی 19- کاربرد آنزیم در صنایع پخت 20- کاربرد آنزیم در صنعت چای 21- کاربرد آنزیم در صنایع سیروپ ها 22- جداسازی آنزیم مورد استفاده در صنایع غذایی. |
هدف از طرح درس | شناخت ترکیبات آلی و واکنشهای متابولیسمی در بدن موجودات زنده |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | کاربرد کامپیوتر |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی و چهار گزینه ای) |
روش تدریس | به صورت پاورپوینت تهیه شده از سر فصل درس و ارائه با کمک لپ تاپ و ویدئو پروژکتور همچنین فایل ها از قبل از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | یک هفته قبل فایل های آماده شده و مرتبط با سرفصل تدریسی در کلاس از طریق ایمیل در اختیار دانشجویان قرار می گیرد. در شروع کلاس از چند نفر در مورد مطالب جلسه قبلی پرسیده شده تا در توضیح کلی از مباحث قبلی مطرح شود تا دانشجویان با تکرار مجدد در جریان کلاس قرار گیرند |
منابع | آموزش جامع نرم افزارهای Word, Excel and PowerPoint پروژه های مرتبط با موضوعات مورد بحث |
طرح درس | قسمت نظری 1- آشنایی با مفاهیم اولیه کامپیوتر 2- آشنایی با نرم افزارهای عمومی کاربردی در صنایع غذایی 3- آشنایی با Paint 4- آشنایی با انواع شبکه 5- آشنایی با سیستم عامل ویندوز 6- آشنایی با Word 7- نوشتن معادلات ریاضی در Word 8- روش تهیه پروژه کلاسی در Word 9- آشنایی با PowerPoint 10- تهیه پروژه در PowerPoint 11- آشنایی با Excel 12- تهیه انواع نمودار در Excel 13- بررسی مدل های مقایسه ای در نمودارها 14- تبدیل فایل های مختلف به فرمت های مورد نظر 15- تهیه پروژه های کلاسی با کمک Word and Excel 16- ویرایش تصاویر در Paint 17- تبدیل Word to pdf و ویرایش فایل pdf قسمت عملی 18- کار عملی با Word 19- کار عملی با Word 20- کار عملی با Excel 21- کار عملی با Excel 22- کار عملی با PowerPoint 23- کار عملی با PowerPoint . |
هدف از طرح درس | آشنایی و فراگیری کلی کاربرد کامپیوتر و نرم افزارهای Office |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | سمینار |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۱ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | کوییز کلاسی امتحان میان ترم (به صورت جای خالی، جواب کوتاه، اصطلاحات انگلیسی) امتحان پایان ترم به صورت تشریحی |
روش تدریس | بحث روی موضوعات تحقیقاتی انتخاب شده توسط دانشجویان در کلاس |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | تعریف موضوعات تحقیقاتی در کلاس و بحث با دانشجویان جهت پیدا کردن راه حل های احتمالی |
منابع | - |
طرح درس |
1- تعریف موضوع و بحث 2- بررسی کتابخانه ای منابع 3- گردآوری مطالب از طریق سالیت های علمی و مجلات 4- راهنمایی دانشجویان 5- راهنمایی دانشجویان و بحت روی موضوعات 6- راهنمایی دانشجویان و گروه بندی دانشجویان 7- راهنمایی دانشجویان 8- راهنمایی دانشجویان 9- راهنمایی دانشجویان 10- ارائه گزارش کار 11- ارائه گزارش کار 12- ارائه گزارش کار 13- بررسی موارد نتیجه گیری شده توسط دانشجویان 14- بررسی موارد نتیجه گیری شده توسط دانشجویان 15-ارایه نتایج کارها 16- ارایه نتایج کارها |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با کارخانه ها موسسات تولیدی و کنترل کیفی مواد غذایی |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |
عنوان | پروژه |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر گروه علوم و صنایع غذایی |
تعداد واحد | ۲ |
پیش نیاز درس | گذراندن حدود 100 واحد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کارهای عملی دانشجویان در طول ترم انجام آزمایشات و ارائه گزارش کار طی ترم طرح مورد صنعتی و کار روی آن آزمون نهایی |
روش تدریس | انجام کارهای عملی در کارگاه و آزمایشگاه |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | تعریف موضوعات تحقیقاتی در کلاس و بحث با دانشجویان جهت پیدا کردن راه حل های احتمالی |
منابع | طرح موضوع و موارد صنعتی |
طرح درس |
1- طرح موضوعات توسط دانشجویان 2- بحث و نتیجه گیری روی موضوعات تحقیقی 3- تعیین آزمایشات و نحوه تحقیق بر روی موضوع صنعتی 4- کار در کارگاه با کمک استاد 5- بررسی نتایج کارها 6- ارائه گزارش کار 7- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 8- ارائه گزارش کار 9- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 10- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 11- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 12- ارائه گزارش کار 13- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 14- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 15- ادامه کار در کارگاه با کمک استاد 16- ارائه گزارش کار |
هدف از طرح درس | آشنایی دانشجویان با پروژه تحقیقاتی |
توضیحات | سر فصل درس در اولین جلسه شروع کلاس در اختیار دانشجویان قرار داده می شود تا آنها هم در جریان تدریس قرار گیرند. برای کارهای تکمیلی دانشجویان به صورت گروهی پروژه کلاسی کار کرده و در کلاس ارائه می دهند. |