برنامه درسی
لیست برنامه های درسی
عنوان | بیماری های مهم درختان میوه |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | شنبه 12-10 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | قارچ شناسی- مبانی بیماری شناسی گیاهی |
نحوه ارزیابی | فعالیت های کلاس، پروژه درسی، آزمون نظزی - آزمون عملی |
روش تدریس | جزوه درسی، فایل پاور پونیت، منابع اینترنی، بازدید از مزارع |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مطابق برنامه درسی |
منابع | سید محمد اشکان (1403). درسنامه بیماری های مهم درختان میوه در ایران. انتشارات آییژ |
طرح درس | اهمیت درختان میوه و بیماری های درختان میوه بیماری های قارچی سیب ادامه بیماری های قارچی سیب بیماری های ویروسی و باکتریایی سیب بیماری های گلابی و به بیماری های درختان میوه هسته دار (هلو-شلیل) بیماری های درختان میوه هسته دار (بادام) بیماری های درختان میوه هسته دار (گیلاس- آلبالو) بیماری های انگور بیماری های گردو بیماری های توت-فندق-انجیر بیماری های پسته بیماری های انار بیماری های مرکبات بیماری های خرما، خرمالو- زغال اخته-سماق بازدید (یک روز کامل معادل سه جلسه تدریس نظری)
|
هدف از طرح درس | بدون شک امنیت غذایی و ایمنی غذایی مهترین چالش های فرا روی جوامع بشری در قرن حاضر می باشند. رشد روز افزون جمعت کره زمین و تامین نیازهای غذایی این جمعت در حال رشد یکی از اولویت های اصلی در مقیاس جهانی می باشد. گیاهان زراعی به عنوان اصلی ترین منابع تامین کننده کالری مورد نیاز جوامع بشری مطرح می باشند. لذا کاهش خسارت عوامل زیان رسان به این محصولات و افزایش میزان تولید این محصولات در تامین پایدار منابع غذایی و امنیت غذایی جایگاه تعیین کننده ای دارد. میزان خسارت ناشی از بیماری های گیاهی در محصولات کشاورزی سالانه حدود 15 درصد برآورد شده است، لذا آشنایی با بیماری های مهم محصولات استراتژیک و راهکارهای مدیریت آنها برای دانشجویان رشته گیاهپزشکی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد. |
عنوان | ژنتیک بیماری زایی در بیمارگرهای گیاهی |
---|---|
مقطع تحصیلی | دکترای تخصصی |
زمان برگزاری | شنبه 18-16: دوشنبه 18-16 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | فعالیت های کلاس، پروژه درسی، آزمون |
روش تدریس | جزوه درسی، فایل پاور پونیت، منابع اینترنی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مطابق برنامه درسی |
منابع | کرامت ا... ایزدپناه ، سیدمحمد اشکان ، ضیاءالدین بنی هاشمی ، حشمت ا... رحیمیان ، واهه میناسیان (1389). بیماری شناسی گیاهی. انتشارات آییژ. |
طرح درس | ژنومیک مقایسه ای قارچ های بیمارگر گیاهی، تکامل بیماری زایی، ظهور بیمارگر های جدید در آگرواکوسیستم ها و تکنیک های شناسایی ژن های بیماری زایی |
هدف از طرح درس | بدون شک امنیت غذایی و ایمنی غذایی مهترین چالش های فرا روی جوامع بشری در قرن حاضر می باشند. رشد روز افزون جمعت کره زمین و تامین نیازهای غذایی این جمعت در حال رشد یکی از اولویت های اصلی در مقیاس جهانی می باشد. گیاهان به عنوان اصلی ترین منابع تامین کننده کالری مورد نیاز جوامع بشری مطرح می باشند. لذا کاهش خسارت عوامل زیان رسان به این محصولات و افزایش میزان تولید این محصولات در تامین پایدار منابع غذایی و امنیت غذایی جایگاه تعیین کننده ای دارد. میزان خسارت ناشی از بیماری های گیاهی در محصولات کشاورزی سالانه حدود 15 درصد برآورد شده است. در بحث مدیریت بیماری های گیاهی شناسایی دقیق عوامل بیماری زا، مطالعه برهمکنش آنها با میزبان گیاهی، مطالعه سازمان و ساختار ژنوم بیمارگرهای حیاتی می باشند.
|
عنوان | قارچ شناسی مقدماتی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 8الی 12 عملیات- یکشنبه 16 الی 18 نظری |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | ارزیابی کلاسی در طول ترم- پایان ترم |
روش تدریس | جزوه درسی- قابل پاورپوینت-بازدید |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مطابق سرفصل مصوب درس |
منابع | Alexopoulos CJ, Mims CW, Blackwell M. 1996. Introductory Mycology. 4th Edition, John Wiley & Sons Inc., New York. pp. 869 Crous PW, Verkley GJ, Groenewald JZ, Samson RA. Fungal biodiversity. CBS laboratory manual series 1. 2019. Westerdijk Fungal Biodiversity Institute, Utrecht, Netherlands خداپرست، سید اکبر. (1401). سلسله قارچها، چاپ سوم. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. 576 صفحه
|
طرح درس | 1- جلسه اول: مقدمه، تعریف علم قارچ شناسی، تاریخچه علم قارچ شناسی 2- جلسه دوم: معرفی اجمالی قارچ ها و اهیمت قارچ ها 3- جلسه سوم: ویژگی های قارچ ها 4- جلسه چهارم: تولید مثل در قارچ ها (ساختارهای رویشی و زایشی در قار چها) 5-جلسه پنجم: رده بندی و نامگذاری 6- جلسه ششم: معرفی شاخه های قارچی 7-جلسه هفتم: معرفی شاخه آسکومیکوتا 8- جلسه هشتم: معرفی زیر شاخه ها و رده های شاخه آسکومیکوتا 9- معرفی شاخه بازیدیومیکوتا 10-معرفی زیر شاخهPucciniomycotina 11- معرفی زیر شاخه Ustilaginomycotina 12-معرفی زیرشاخه Agaromycotina 13- معرفی موجودات قارچ مانند 14- معرفی موجودات قارچ مانند شاخه Oomycota 15- کارآفرینی با محوریت قار چها 16- معرفی کلید های قارچ شناسی 17- آزمون
|
هدف از طرح درس | هدف از طرح درس قارچشناسی، آشنایی دانشجویان با قارچها به عنوان یکی از سلسله های مهم و بسیار متنوع از موجودات زنده و آشنایی با گروههای مختلف تاکسونومیک قارچها می باشد. قارچها یکی از اصلی ترین تهدیدهای بالفعل امنیت غذایی و ایمنی غذایی در سطح دنیا به شمار می روند. با این وجود قارچ ها دارای جنبه های سودمند نیز میباشند و به عنوان پیشران و موتور محرکه در شاخه های مختلف علوم زیستی مطرح میباشند. آشنایی با قارچها جهت بهره برداری بهینه از جنبه های مفید (کشاورزی، صنایع غذایی، پزشکی، صنعت و ...) این ذخایر ژنتیکی و مدیریت جنبه های زیان رسان (بیمارگرهای گیاهی و انسانی و دامی و ...) آنها موثر خواهد بود. |
عنوان | قارچ شناسی تکمیلی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | سه شنبه 12-10 |
مکان برگزاری | آزمایشگا قارچ شناسی تکمیلی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | فعالیت های کلاسی، پروژه درسی، آزمون نظری و آزمون عملی |
روش تدریس | جزوه درسی، منابع برخط اینترنتی، کلید های شناسایی گروه های قارچی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مطابق برنامه مصوب درس |
منابع | Alexopoulos CJ, Mims CW, Blackwell M. 1996. Introductory Mycology. 4th Edition, John Wiley & Sons Inc., New York. pp. 869 |
طرح درس | اهمیت قارچ ها در جهان زنده، تعریف حدود و ثغور قارچ های حقیقی و موجودات قارچ مانند، جایگاه قارچ ها در جهان زنده، اصول و روش های رده بندی قارچ ها، روش های نامگذاری قارچ ها، مبانی مولکولی فیلوژنی و رده بندی قارچ ها، مطالعه شاخه ها و رده های مختلف قارچ ها و موجودات قارچ مانند از نظر ریخت شناسی، زیست شناسی، انتوژنی و فیلوژنی و شرح مبانی رده بندی در مورد هریک از آنها با تاکید بر گروه های مهم از نظر بیماری شناسی گیاهی، آشنایی با کلید های شناسایی گروه های مختلف قارچی، شناسایی گرو ه های قارچی با استفاده راهکار چند منظری (Polyphasic) |
هدف از طرح درس | آشنایی با مبانی سیستماتیک قارچ ها و شناخت آرایه های قارچی |
عنوان | روش ها و وسایل تحقیق در بیماری شناسی گیاهی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی ارشد |
زمان برگزاری | یکشنبه 12-9 |
مکان برگزاری | آزمایشگاه قارچ شناسی تکمیلی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | فعالیت های کلاسی، پروزه درسی، آزمون |
روش تدریس | نظری-عملی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مطابق برنامه مصوب درس |
منابع | میر محمدی میبدی، س ع م. 1378. روش تحقیق در علوم زیستی با تاکید بر کشاورزی. چاپ اول. انشتارات جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی اصفهان. |
طرح درس | جلسه اول: اهمیت پژوهش و انتشار دستاوردهای پژوهشی، مراحل طراحی یک پژوهش، اصول نگارش علمی، اصول نگارش پروپوزال، بررسی منابع و موتورهای جستجو جلسه دوم: بخش های مختلف پروپوزال (عنوان، بیان مساله، اهداف تحقیق، فرضیات تحقیق، بررسی منابع، مواد و روش ها، نتالیج مورد انتظار، معیار ارزیابی موفقیت تحقیق، برنامه زمان بندی، کلید واژه ها، لیست منابع)، شیو های رایج منبع دهی در متن و منبع نویسی جلسه سوم: اصول نگارش مقاله علمی پژوهشی (عنوان، خلاصه، مقدمه، مواد و روش ها، نتایج، بحث، منابع) جلسه چهارم: آشنایی با مجلات علمی، اعتبار سنجی مجلات و پژوهشگران، ناشرها، آشنایی با مصادیق سرقت علمی و ادبی |
هدف از طرح درس | آشنا کردن دانشجویان با مبانی تفکر استنتاج علمی، نحوه پروپوزال نویسی، تهیه گزارش علمی، پایان نامه؛ اصول مقاله نویسی، سخنرانیۀ آشنایی دانشجویان با وسایل و نحوه کار و عملکرد وسایل آزمایشگاهی بیماری شناسی، آموزش روش های پایه و رایج در علم بیماری شناسی گیاهی. |
عنوان | قارچ شناسی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | شنبه 18-16 |
مکان برگزاری | دانشکده علوم طبیعی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | فعالیت های کلاسی- پروژه درسی- ازمون نظری- آزمون عملی |
روش تدریس | جزوه درسی، مطالب کلاسی، منابع اینترنتی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مطابق برنامه مصوب درس |
منابع | خداپرست، سید اکبر. (1401). سلسله قارچها، چاپ سوم. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. 576 صفحه |
طرح درس | - جلسه اول: مقدمه، تعریف علم قارچ شناسی، تاریخچه علم قارچ شناسی 2- جلسه دوم: معرفی اجمالی قارچ ها و اهیمت قارچ ها 3- جلسه سوم: ویژگی های قارچ ها 4- جلسه چهارم: تولید مثل در قارچ ها (ساختارهای رویشی و زایشی در قار چها) 5-جلسه پنجم: رده بندی و نامگذاری 6- جلسه ششم: معرفی شاخه های قارچی 7-جلسه هفتم: معرفی شاخه آسکومیکوتا 8- جلسه هشتم: معرفی زیر شاخه ها و رده های شاخه آسکومیکوتا 9- معرفی شاخه بازیدیومیکوتا 10-معرفی زیر شاخهPucciniomycotina 11- معرفی زیر شاخه Ustilaginomycotina 12-معرفی زیرشاخه Agaromycotina 13- معرفی موجودات قارچ مانند 14- معرفی موجودات قارچ مانند شاخه Oomycota 15- کارآفرینی با محوریت قار چها 16- معرفی کلید های قارچ شناسی 17- آزمون
|
هدف از طرح درس | هدف از طرح درس قارچ شناسی، آشنایی دانشجویان با قارچ ها به عنوان یکی از سلسله های مهم و بسیار متنوع از موجودات زنده و آشناسایی با اهم کاربردهای قارچ ها و پرورش آنها می باشد. قارچ ها به عنوان پیشران و موتور محرکه در شاخه های مختلف علوم زیستی مطرح می باشند. آشنایی با قارچ ها جهت بهره برداری بهینه از جنبه های مفید (کشاورزی، صنایع غذایی، پزشکی، صنعت و ...) و مدیریت جنبه های زیان رسان (بیمارگرهای گیاهی و انسانی و دامی و ...) آنها موثر خواهد بود. |
عنوان | قارچ شناسی (پرورش و کاربرد) |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | چهارشنبه 18-16 |
مکان برگزاری | دانشکده علوم طبیعی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | ندارد |
نحوه ارزیابی | فعالیت های کلاس، پروژه درسی، آزمون نظری و آزمون عملی |
روش تدریس | جزوه درسی- منابع اینترنتی |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مطابق برنامه مصوب درس |
منابع | خداپرست، سید اکبر. (1401). سلسله قارچها، چاپ سوم. انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. 576 صفحه
|
طرح درس | - جلسه اول: مقدمه، تعریف علم قارچ شناسی، تاریخچه علم قارچ شناسی 2- جلسه دوم: معرفی اجمالی قارچ ها و اهیمت قارچ ها 3- جلسه سوم: ویژگی های قارچ ها 4- جلسه چهارم: تولید مثل در قارچ ها (ساختارهای رویشی و زایشی در قار چها) 5-جلسه پنجم: رده بندی و نامگذاری 6- جلسه ششم: معرفی شاخه های قارچی 7-جلسه هفتم: معرفی شاخه آسکومیکوتا 8- جلسه هشتم: معرفی زیر شاخه ها و رده های شاخه آسکومیکوتا 9- معرفی شاخه بازیدیومیکوتا 10-معرفی زیر شاخهPucciniomycotina 11- معرفی زیر شاخه Ustilaginomycotina 12-معرفی زیرشاخه Agaromycotina 13- معرفی موجودات قارچ مانند 14- معرفی موجودات قارچ مانند شاخه Oomycota 15- کارآفرینی با محوریت قار چها 16- معرفی کلید های قارچ شناسی 17- آزمون
|
هدف از طرح درس | هدف از طرح درس قارچ شناسی، آشنایی دانشجویان با قارچ ها به عنوان یکی از سلسله های مهم و بسیار متنوع از موجودات زنده و آشناسایی با اهم کاربردهای قارچ ها و پرورش آنها می باشد. قارچ ها به عنوان پیشران و موتور محرکه در شاخه های مختلف علوم زیستی مطرح می باشند. آشنایی با قارچ ها جهت بهره برداری بهینه از جنبه های مفید (کشاورزی، صنایع غذایی، پزشکی، صنعت و ...) و مدیریت جنبه های زیان رسان (بیمارگرهای گیاهی و انسانی و دامی و ...) آنها موثر خواهد بود. |
عنوان | بیماری های مهم گیاهان زراعی |
---|---|
مقطع تحصیلی | کارشناسی |
زمان برگزاری | یکشنبه 18-16 |
مکان برگزاری | دانشکده کشاورزی |
تعداد واحد | ۳ |
پیش نیاز درس | قارچ شناسی- مبانی بیماری شناسی گیاهی |
نحوه ارزیابی | فعالیت های کلاس، پروژه درسی، آزمون نظزی - آزمون عملی |
روش تدریس | جزوه درسی، فایل پاور پونیت، منابع اینترنی، بازدید از مزارع |
زمان بندی و نحوه ارائه درس | مطابق برنامه درسی |
منابع | بهرام شریف نبی (1395). بیماری های مهم گیاهان زراعی ایران، ویرایش دوم، انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان. |
طرح درس | معرفی بیماری های مهم گیاهان زارعی در ایران بیماری های غلات (4 جلسه) بیماری های دانه های روغنی (سه جلسه) بیماری های حبوبات (سه جلسه) بیماری های گیاهان صنعتی ( سه جلسه) بازدید (یک روز کامل معادل 3 جلسه تدریس) |
هدف از طرح درس | بدون شک امنیت غذایی و ایمنی غذایی مهترین چالش های فرا روی جوامع بشری در قرن حاضر می باشند. رشد روز افزون جمعت کره زمین و تامین نیازهای غذایی این جمعت در حال رشد یکی از اولویت های اصلی در مقیاس جهانی می باشد. گیاهان زراعی به عنوان اصلی ترین منابع تامین کننده کالری مورد نیاز جوامع بشری مطرح می باشند. لذا کاهش خسارت عوامل زیان رسان به این محصولات و افزایش میزان تولید این محصولات در تامین پایدار منابع غذایی و امنیت غذایی جایگاه تعیین کننده ای دارد. میزان خسارت ناشی از بیماری های گیاهی در محصولات کشاورزی سالانه حدود 15 درصد برآورد شده است، لذا آشنایی با بیماری های مهم محصولات استراتژیک و راهکارهای مدیریت آنها برای دانشجویان رشته گیاهپزشکی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد. |