برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان بیوشیمی ساختار
مقطع تحصیلی کارشناسی
تعداد واحد ۳
طرح درس

بیوشیمی ساختار

1.5 واحد از 3 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1و 2مقدمه، اهمیت و اصول حاکم بر بیوشیمی، 3ساختارهای سه بعدی (کنفورماسیونها و کنفیگوراسیونها) و روش های تشخیص آنها، 4و 5پروتئینها و خواص پیوند پپتیدی، آمینواسیدها، طبقه بندی و خواص، حلالیت، تیتراسیون، خواص شیمیایی، تفکیک، پروتئین های رشته ای و کروی، مثالها از آنجمله کراتین، کلاژن، آکتین و میوزین و ...، خواص آنها، 6سطوح ساختمانی پروتئین ها شامل اول، دوم، سوم و چهارم، انواع روش های جداسازی و تفکیک پروتئینها شامل انواع سانتریفوگاسیون، انواع کروماتوگرافی و الکتروفورز، تعیین ترکیب و توالی آمینواسیدی پروتئین ها، 7 و 8آنزیمها: خواص عمومی، ویژگی های ساختاری، طبقه بندی، نامگذاری، سینتیک آنزیمی، معادله میکائیلیس منتون و LWB، تاثیر عوامل محیطی، 9نوکلئوتیدها، ساختار و خواص عمومی، انواع اسیدهای نوکلئیک و ساختمان آنها، انواع ساختارهای DNA، RNA، 10ساختمان ریبوزومها، خواص عمومی اسیدهای نوکلئیک, سینتیک دناچوراسیون دناچوراسیون و ری ناچوراسیون اسیدهای نوکلئیک، روش های جداسازی و تفکیک DNA و RNA، 11مفهوم و نحوه کلونینگ قطعه DNA مورد نظر، 12جمع بندی کلی

عنوان بیوشیمی متابولیسم
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۲
طرح درس

بیوشیمی متابولیسم

1 واحد از 2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1متابولیسم، تعریف و مقدمه ای مسیرهای متابولیکی کربوهیدراتها و چربی ها، مسیرهای آنابولیکی و کاتابولیکی،2 مسیر متابولیکی گلیکولیز و کنترل آن، تجزیه گلیکوژن (گلیکوژنولیز) و تجزیه نشاسته، چرخه کربس (TCA) و کنترل آن، مسیر انتقال الکترون و فسفوریلاسیون اکسیداتیو، 3مسیر پنتوز فسفات اکسیداتیو (OPP) کنترل آن، مسیر تنفس نوری و کنترل آن، 3آنابولیسم کربوهیدرات ها: مسیر گلوکونئوژنز و کنترل آن، فتوفسفوریلاسیون و چرخه کالوین و کنترل آن، 4واکنش های بیوسنتز ساکارز، گلیکوژن (گلیکونئوژنز) و نشاسته، 5کنترل آنابولیسم، کاتابولیسم چربی ها: اکسیداسیون اسیدهای چرب (مسیر بتا-اکسیداسیون) و کنترل آن، تجزیه تری گلیسیریدها، چرخه گلی اکسیلات و کنترل آن، 6آنابولیسم چربی ها: مسیر بیوسنتز اسیدهای چرب و کنترل آن، مسیر بیوسنتز تری گلیسریدها و کنترل آن، 7بیوسنتز کلسترل و کنترل آن، 8جمع بندی کلی  

عنوان آنزیم شناسی و مهندسی پروتئین
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۳
طرح درس

آنزیم شناسی  و مهندسی پروتئین

1.5 واحد از 3 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1تعریف، مثال ها، خواص عمومی آنزیم ها، کاربردها، تاریخچه، ساختارها، 2روش های نامگذاری و طبقه بندی، واحدهای فعالیت آنزیمی، ویژگی و نحوه عمل آنزیمها و چگونگی اختصاصی عمل کردن آنها، نقش پیوندهای ضعیف در عمل آنزیم ها، 3سینتیک آنزیمی و فاکتورهای موثر بر آن، اثر سوبسترا و معادله میکائیلیس منتون، معادله LWB و نقش آن، 4اثرات pH و حرارت بر سینتیک آنزیمی، ساختار و نحوه عمل آنزیم های ساده و آلوستریک، سینتیک آنزیم های آلوستریک و مدل های همکاری، 5 آنزیم های چند سوبسترایی، 6نقش یون های فلزی و کوآنزیم ها در واکنش های آنزیمی، 7مهارکننده های آنزیمی (کاربردها، انواع، مکانیسم ها و مثالها، 8تنظیم فعالیت آنزیم ها از طریق آلوستریکی و کووالانسی (انواع و مثالها)، 8 مکانیسم های کاتالیز با ذکر مثال، 9 مکان آنزیم ها در داخل سلول و عملکرد In vivo آنها، 10 چپرون ها، تاخوردگی و بازخوردگی پروتئین ها، بررسی نیروهای لازم 11 حلالیت و رسوب پروتئین ها، نیروهای لازم، تاثیر شرایط محیطی متفاوت 12 تخلیص و تعیین خصوصیت پروتئین ها، کنترل کیفی

عنوان فرایندهای جداسازی زیستی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۳
طرح درس

فرایندهای جداسازی زیستی

1.5 واحد از 3 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1 مشخصات مواد بیولوژیکی، بررسی اجمالی روش ها و فرایندهای جداسازی مواد بیولوژیکی، هموژناسیون  (Homogenation) بافت های مختلف (میکروب، بافتهای گیاهی و جانوری)، روش های از هم گسستن دیواره سلولی، انواع، مزایا و معایب،  2جزء به جزء کردن  (Fractionation) اجزای سلولی، مفهوم جداسازی و تخلیص (Purification3محلولها و واحدها، ساخت و نحو ه تهیه انواع محلول ها، محاسبه pH بهمراه مثالها و مسائل، 4جداسازی ترکیبات از طریق توزیع بین فازهای آلی و آبی، حلالیت و رسوب دهی نمکی (Salting in / Salting out)،  حلالیت و رسوب دهی توسط حلال های آلی، سانتریفیوژ کردن (شامل اصول، فرمول ها، انواع و کاربردها)، 5کروماتوگرافی(شامل اصول، مفهوم ثابت تفکیک(Partition coefficient)، توزیع مولکولی و عوامل موثر برآن (Diffusion effect)، ظرفیت و کارایی (Efficiency)، آشنایی با مفاهیم Retention Time (T) و Retention Volume (V) ، آشنایی با RF (retardation factor)، 6انواع کروماتوگرافی شامل: فیلتراسیون ژلی (size exclusion chr.) ( اصول، اساس، بسترها، روش ها و کاربردها)، 7کروماتوگرافی تعویض یونی ( اصول، اساس، بسترها، روش ها و کاربردها)، روش های بازسازی ستون (Regeneration8کروماتوگرافی تمایلی ( اصول، اساس، بسترها، روش ها و کاربردها و انواع)، 9 HPLC ( اصول، اساس، انواع فازها و تفکیک)، مقایسه با کروماتوگرافی معمولی، FPLC ( اصول، اساس، انواع تفکیک)، کروماتوگرافی های کاغذی و لایه نازک (اساس و نحوه کار) و ... 11و 10 الکتروفورز (اصول و اساس و انواع شامل PAGE معمولی، SDS-PAGE، IEF (ایزوالکتریک فوکوسینگ)، الکتروفورز دو بعدی (Two dimensional12روش های بلاتینگ شامل Western، Southern و Northern

عنوان مهندسی ژنتیک پیشرفته
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۳
طرح درس

هندسی ژنتیک پیشرفته

1 واحد از 3 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1مقدمه، تعریف، اهمیت، کاربردها و دستاوردها، تاریخچه، ابزارها و آنزیمهای لازم برای مهندسی ژنتیک، ساخت DNA نوترکیب، خواص وکتور مطلوب، 2روش کلونیگ ژن / cDNA با استفاده از وکتورهای باکتریایی، ویروسی و ...، نحوه انتقال DNA بر روی وکتور مورد نظر، وارد کردن داخل سلول میزبان ، انتخاب صحیح میزبان و طرز تهیه کتابخانه ژنومی، 3 طرز تهیه کتابخانه cDNA، روش های غربالگری (انواع روش های غربالگری مستقیم و غیر مستقیم)، انواع پروب ها و کاربردها، 4 و 5 تولید پروتئین ها در میزبان های ناهمگون، بیان ژنهای یوکاریوتی بویژه ژن های انسانی در سایر میزبانها شامل انواع بیانگرهای پروکاریوتی (ایکولای و باسیلوس) و یوکاریوتی (مخمر، قارچ، سلول های حشرات، سلول های پستانداران، گیاهان و جانوران)، مقایسه خواص، مزایا و معایب انواع بیانگرها، فاکتورهای موثر بر انتخاب میزبان مطلوب، 6 تشکیل توده های تجمعی (Inclusion body): مزایا و معایب و راهکارها، 7 فیوژن پروتئین ها: انواع، نقش سیگنال پپتیدها، تبدیل پروتئینهای سیتوپلاسمی به ترشحی، پایه های پیوندی تمایلی- تخلیصی: تسهیل خالص سازی، پایه های پیوندی حلالیت زا: تسهیل فولینگ صحیح پروتئین ها، 8 PCR و کاربردهای آن شامل  Reverse PCR، Anchored PCR، RT-PCR، RE-PCR، Asymmetric PCR، RACE، Allele specific PCR،  Hot-start PCR، Methylation specific PCR، Quantitative PCR، Multiplex PCR، Assembly PCR، Helicase dependent PCR، Touch down PCR، Transgene detection    

عنوان ساختار ماکرومولکول های زیستی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۲
طرح درس

ساختار ماکرومولکول های زیستی

1 واحد از 2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1انواع پیوندها  نیروهای بین مولکولی، 2و 3ساختار و خواص فیزیکوشیمیایی آمینواسیدها، ساختار پروتئین ها شامل سطوح ساختاری مختلف آنها (اول، دوم، سوم، چهارم)، ویژگی های هندسی، طبقه بندی بر اساس ساختارهای سه بعدی، 4موتیفها و دومین های پروتئینی شامل انواع معمول آلفا و بتا، 5ساختار غشا های بیولوژیکی و پروتئین های غشایی، 6ساختارها و ایزومرهای گلیکانها، انواع گلیکوزیلاسیون و لیپیداسیون پروتئین ها و اهمیت بیولوژیکی آنها، 7تاخوردگی پروتئین ها و عوامل موثر،  لیپیدها شامل طبقه بندی، 8ساختارها و ویژگی های فازی حرکتی

عنوان روش های مهندسی ژنتیک
مقطع تحصیلی دکترای تخصصی
تعداد واحد ۲
طرح درس

روش های مهندسی ژنتیک

1 واحد از 2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1مقدمه، تعریف، اهمیت، کاربردها و دستاوردها، تاریخچه، ابزارها و آنزیمهای لازم برای مهندسی ژنتیک، ساخت DNA نوترکیب، آنالیز DNA نوترکیب (جداسازی، برش و الکتروفورز DNA)،  2روش کلونیگ با استفاده از وکتورهای باکتریایی، ویروسی و ...، نحوه انتقال DNA بر روی وکتور مورد نظر، وارد کردن داخل سلول میزبان و انتخاب صحیح میزبان، خواص وکتور مطلوب، طراحی پرایمر و واکنش PCR،3و 4و 5 انواع و کاربردهای PCR شامل  Reverse PCR، Anchored PCR، RT-PCR، RE-PCR، Asymmetric PCR، RACE، Allele specific PCR،  Hot-start PCR، Methylation specific PCR، Quantitative PCR، Multiplex PCR، Assembly PCR، Helicase dependent PCR، Touch down PCR، Transgene detection، مقایسه پی سی آر پایه  با Real Time، 6و 7انواع روش های جداسازی ژن / اسیدهای نوکلئیک، پرایمینگ و پروبینگ، مراحل ساخت کتابخانه های ژنومی و cDNA، ایرادها و راهکارها، 8غربالگری و جداسازی ژن مورد نظر شامل انواع روش های غربالگری مستقیم و غیر مستقیم، انواع پروب ها، انواع روش های نشاندار کردن آنها و کاربردها، 8روش های تعیین توالی DNA شامل Chemical degradation،  dideoxy method و Next generation

عنوان بیوشیمی پروتئین و اسیدهای نوکلئیک
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۲
طرح درس

بیوشیمی پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک

1 واحد از 2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1پروتئین ها و واحدهای سازنده آنها، خواص پیوند پپتیدی، ویژگی های ساختاری و فیزیکوشیمیایی انواع آمینواسیدها، حلالیت، جداسازی و تفکیک، تعیین ترکیب و توالی، 2و 3سطوح ساختاری مختلف پروتئینها (اول، دوم، سوم، چهارم)، 4انواع موتیف های آلفا و بتای پروتئین ها، میانکنش های بین و درون مولکولی پروتئین ها، 6تاخوردگی و پایداری ساختاری پروتئین ها، مصالحه ترمودینامیکی و عوامل موثر بر فولدینگ و پایداری، 7حلالیت پروتئینها، نقش حلال در ساختار و عمل آنها، 8رابطه بین ساختار و عمل پروتئین ها

عنوان بیوشیمی کربوهیدرات و لیپید
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۲
طرح درس

بیوشیمی کربوهیدرات و لیپید

2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1 مقدمه ای بر ساختار کربوهیدراتها، نامگذاری و طبقه بندی، ساختارها و ایزومرها، 2 خصوصیات شیمیایی و فیزیکی کربوهیدراتها، گروه های شیمیایی فعال، واکنش های مربوطه، 3 دی ساکارید ها و پلی ساکاریدها، 4 گلیکوبیولوژی 5 مقدمه ای بر ساختار کلی لیپیدها و اسیدهای چرب، 6 خواص چربی های خوراکی و سلامتی جسمانی، 7 و 8 نامگذاری و طبقه بندی لیپیدها شامل انواع لیپید های ساده و پیچیده، 9و 10 خصوصیات شیمیایی و فیزیکی لیپیدها، 12 و 11 روش های آنالیز کربوهیدراتها شامل شیمیایی، آنزیمی و دستگاهی، 14و 13  روش های آنالیز لیپیدها شامل شیمیایی، آنزیمی و دستگاهی، 15 گلیکو پروتئین ها و لیپوپروتئینها، 16 جمع بندی کلی

عنوان مباحث پیشرفته در بیوشیمی پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۲
طرح درس

مباحث پیشرفته در بیوشیمی پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک

2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1مقدمه ای بر ساختار و عمل پروتئین ها، انواع و طبقه بندی، 2, 3, 4سطوح ساختاری مختلف پروتئین ها (انواع و پایداری آنها)، مفاهیم موتیف و دومین های پروتئینی، فرق بین آنها، 5, 6, 7انواع موتیف های پروتئینی شامل سکانسی  و ساختاری  همراه با مثال های مربوطه، انواع متیف های آلفا و بتا  و نقش آنها شامل Beta hairpin، Greek key، Omega loop،  HTH،HLH  ، Zinc finger (انواع و زیرمجموعه ها)، Leu Zipper ، Nest ، Niche،  Beta-Alpha-Beta،  Beta Minder، Beta barrel، Beta propellers، Psi loop، Beta helix، انواع موتیف های HMG، موتیف SPKK، دومین ها و انواع، 8, 9, 10تغییرات ساختاری پروتئین ها از طریق اتصالات کوچک شامل انواع متیلاسیون و آستیلاسیون، تغییرات ساختاری پروتئین ها از طریق اتصالات بزرگ شامل انواع گلیکوزیلاسیون، اوبی کوئیناسیون، انواع آسیلاسیون، ADP- ریبوزیلاسیون، 11, 12تغییرات ساختاری پروتئین ها از طریق پایه های پیوندی (انواع و کاربردها)، 13 ساختار اسیدهای نوکلئیک شامل DNA و RNA ، 14برهمکنش پروتئین با پروتئین و انواع موتیف های اتصالی، 15برهمکنش پروتئین با DNA و انواع موتیف های اتصالی، 16برهمکنش پروتئین با RNA و انواع موتیف های اتصالی.

عنوان روش های استخراج و شناسایی ماکرومولکول ها
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
مکان برگزاری علوم طبیعی
تعداد واحد ۲
طرح درس

روش های استخراج و شناسایی ماکرومولکول های زیستی

1 واحد از 2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1مقدمه ای بر روش های مختلف استخراج و شناسایی ماکرومولکولها، هموژناسیون  (Homogenation) بافت های مختلف (میکروب، بافتهای گیاهی و جانوری)، 2انواع، مزایا و معایب، جزء به جزء کردن  (Fractionation) اجزای سلولی، مفهوم جداسازی و تخلیص (Purification3محلولها و واحدها، ساخت و نحو ه تهیه انواع محلول ها، محاسبه pH بهمراه مثالها و مسائل، 4جداسازی ترکیبات از طریق توزیع بین فازهای آلی و آبی، حلالیت و رسوب دهی نمکی (Salting in / Salting out)،  حلالیت و رسوب دهی توسط حلال های آلی، سانتریفیوژ کردن (شامل اصول، فرمول ها، انواع و کاربردها)، 5کروماتوگرافی(شامل اصول، مفهوم ثابت تفکیک(Partition coefficient)، توزیع مولکولی و عوامل موثر برآن (Diffusion effect)، ظرفیت و کارایی (Efficiency)، آشنایی با مفاهیم Retention Time (T) و Retention Volume (V) ، آشنایی با RF (retardation factor)، انواع کروماتوگرافی شامل: فیلتراسیون ژلی (size exclusion chr.) ( اصول، اساس، بسترها، روش ها و کاربردها)، 6کروماتوگرافی تعویض یونی ( اصول، اساس، بسترها، روش ها و کاربردها)، روش های بازسازی ستون (Regeneration)، کروماتوگرافی تمایلی ( اصول، اساس، بسترها، روش ها و کاربردها و انواع)، 7 HPLC ( اصول، اساس، انواع فازها و تفکیک)، مقایسه با کروماتوگرافی معمولی، FPLC ( اصول، اساس، انواع تفکیک)، کروماتوگرافی های کاغذی و لایه نازک (اساس و نحوه کار) و ... 8الکتروفورز (اصول و اساس و انواع شامل PAGE معمولی، SDS-PAGE، IEF (ایزوالکتریک فوکوسینگ)، الکتروفورز دو بعدی (Two dimensional9روش های بلاتینگ شامل Western، Southern و Northern

 

عنوان مهندسی پروتئین و پروتئومیکس
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
مکان برگزاری علوم طبیعی
تعداد واحد ۲
طرح درس

مهندسی پروتئین و پروتئومیکس

2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1معرفی، اهداف، روش های ایجاد تغییر، روش های تولید، 2اطلاعات لازم برای مهندسی پروتئین، 3کاربردهای ویژه، انواع و مثال ها، 4روش ها و استراتژی های مهندسی پروتئین، طراحی از نو (denovo)، طراحی کلاسیک هدفمند (Rational)، تکامل هدایت شده (directed evolutionSite-directed mutagenesis شامل Primer extension، Overlap extension، Whole plasmid single round PCR، Peptidomimetics، Invitro protein evolution systems، Designed divergent evolution، DNA shuffling، 5روش های غربالگری سلول های بیانگر شامل FACS، فلوسیتومتری، Phage display، mRNA display، CFPS، GFP، Stimulus responsive peptide systems، QSAR، 6و 7و 8تعریف و انواع و روش های سیستم های بیان پروتئین ها شامل پروکاریوتها و یوکاریوتها، مزایا، معایب و راهکارها، 9چگونگی انتخاب جهش، 10مفهوم پروتئومیکس، اهداف و اهمیت، تغییرات پروتئومی وابسته به مکان و زمان و شرایط، 11انواع پروتئومیکس شامل ساختاری، عملی و بیانی، 12روش های پروتئومیکس شامل انواع الکتروفورز و رنگ آمیزی های پروتئینی، وسترن بلاتینگ، الیزا و کمولومینسنس، HPLC13، 14روش های هضم پروتئین، تعیین توالی بروش MS و تجزیه و تحلیل آن از طریق ابزارهای بیوانفورماتیکی، 15روش های تعیین برهمکنش های پروتئینی شامل PAGe-Two hybrid، BN-PAGE، TAP و بررسی تغییرات پروتئینی، 16جمع بندی کلی

عنوان بیوشیمی ساختار
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری دانشکده علوم طبیعی
تعداد واحد ۳
طرح درس

بیوشیمی ساختار

1.5 واحد از 3 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1و 2مقدمه، اهمیت و اصول حاکم بر بیوشیمی، 3ساختارهای سه بعدی (کنفورماسیونها و کنفیگوراسیونها) و روش های تشخیص آنها، 4و 5پروتئینها و خواص پیوند پپتیدی، آمینواسیدها، طبقه بندی و خواص، حلالیت، تیتراسیون، خواص شیمیایی، تفکیک، پروتئین های رشته ای و کروی، مثالها از آنجمله کراتین، کلاژن، آکتین و میوزین و ...، خواص آنها، 6سطوح ساختمانی پروتئین ها شامل اول، دوم، سوم و چهارم، انواع روش های جداسازی و تفکیک پروتئینها شامل انواع سانتریفوگاسیون، انواع کروماتوگرافی و الکتروفورز، تعیین ترکیب و توالی آمینواسیدی پروتئین ها، 7 و 8آنزیمها: خواص عمومی، ویژگی های ساختاری، طبقه بندی، نامگذاری، سینتیک آنزیمی، معادله میکائیلیس منتون و LWB، تاثیر عوامل محیطی، 9نوکلئوتیدها، ساختار و خواص عمومی، انواع اسیدهای نوکلئیک و ساختمان آنها، انواع ساختارهای DNA، RNA، 10ساختمان ریبوزومها، خواص عمومی اسیدهای نوکلئیک, سینتیک دناچوراسیون دناچوراسیون و ری ناچوراسیون اسیدهای نوکلئیک، روش های جداسازی و تفکیک DNA و RNA، 11مفهوم و نحوه کلونینگ قطعه DNA مورد نظر، 12جمع بندی کلی

عنوان روش های مهندسی ژنتیک
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
مکان برگزاری علوم طبیعی
تعداد واحد ۲
طرح درس

روش های مهندسی ژنتیک

2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1مقدمه، تعریف، اهمیت، کاربردها و دستاوردها، تاریخچه، ابزارها و آنزیمهای لازم برای مهندسی ژنتیک، ساخت DNA نوترکیب، جداسازی، برش و الکتروفورز DNA، آنالیز DNA نوترکیب، 2روش کلونیگ با استفاده از وکتورهای باکتریایی، ویروسی و ...، نحوه انتقال DNA بر روی وکتور مورد نظر، وارد کردن داخل سلول میزبان و انتخاب صحیح میزبان، 3خواص وکتور مطلوب، طراحی پرایمر و واکنش PCR، 4و 5 انواع و کاربردهای PCR شامل  Reverse PCR، Anchored PCR، RT-PCR، RE-PCR، Asymmetric PCR، RACE، Allele specific PCR،  Hot-start PCR، Methylation specific PCR، Quantitative PCR، Multiplex PCR، Assembly PCR، Helicase dependent PCR، Touch down PCR، Transgene detection، 6مقایسه پی سی آر پایه  با Real Time، 7انواع روش های جداسازی ژن، پرایمینگ و پروبینگ، مراحل ساخت کتابخانه های ژنومی و cDNA، ایرادها و راهکارها، 8غربالگری و جداسازی ژن مورد نظر شامل انواع روش های غربالگری مستقیم و غیر مستقیم، 9انواع پروب ها، انواع روش های نشاندار کردن آنها و کاربردها، 10روش های تعیین توالی DNA شامل Chemical degradation،  dideoxy method، Next generation، 11پلاسمید بیانگر پیوندی، مزایا و اجزای سازنده آن از آنجمله پروموتورها و خواص مطلوب آنها، انواع پروموتورهای معمول ایکولای، 12انواع سیستم های بیانگر (پروکاریوتی و یوکاریوتی)، معایب و مزایا، 13معیارهای انتخاب، روش های مختلف شناسایی سلول های تراریخت شامل وسترن، سادرن، نوردرن، پی سی آر و ....، 14تکنولوژی Crelox و کاربردهای آن در مهندسی ژنتیک، 15مهندسی ژنتیک با استفاده از Zinc-finger nucleases، فن آوری ترانس ژنیک،  16تکنولوژی CRISPER  و کاربردهای آن

عنوان بیوشیمی متابولیسم
مقطع تحصیلی کارشناسی
مکان برگزاری علوم طبیعی
تعداد واحد ۲
طرح درس

1.5 واحد از 3 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1متابولیسم، تعریف و مقدمه ای مسیرهای متابولیکی کربوهیدراتها و چربی ها، مسیرهای آنابولیکی و کاتابولیکی، 2کاتابولیسم کربوهیدراتها: 3 و 4 مسیر متابولیکی گلیکولیز و کنترل آن، تجزیه گلیکوژن (گلیکوژنولیز) و تجزیه نشاسته، چرخه کربس (TCA) و کنترل آن، مسیر انتقال الکترون و فسفوریلاسیون اکسیداتیو، 5مسیر پنتوز فسفات اکسیداتیو (OPP) کنترل آن، مسیر تنفس نوری و کنترل آن، 6و 7آنابولیسم کربوهیدرات ها: مسیر گلوکونئوژنز و کنترل آن، فتوفسفوریلاسیون و چرخه کالوین و کنترل آن، 8واکنش های بیوسنتز ساکارز، گلیکوژن (گلیکونئوژنز) و نشاسته، 9کنترل آنابولیسم، کاتابولیسم چربی ها: اکسیداسیون اسیدهای چرب (مسیر بتا-اکسیداسیون) و کنترل آن، تجزیه تری گلیسیریدها، چرخه گلی اکسیلات و کنترل آن، 10آنابولیسم چربی ها: مسیر بیوسنتز اسیدهای چرب و کنترل آن، مسیر بیوسنتز تری گلیسریدها و کنترل آن، 11بیوسنتز کلسترل و کنترل آن، 12جمع بندی کلی  

عنوان آنزیم شناسی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
مکان برگزاری دانشکده علوم طبیعی
تعداد واحد ۲
طرح درس

آنزیمولوژی

1 واحد از 2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1تعریف، مثال ها، خواص عمومی آنزیم ها، تاریخچه، ساختار، 2روش های نامگذاری و طبقه بندی، واحدهای فعالیت آنزیمی، ویژگی و نحوه عمل آنزیمها و چگونگی اختصاصی عمل کردن آنها، نقش پیوندهای ضعیف در عمل آنزیم ها، 3سینتیک آنزیمی و فاکتورهای موثر بر آن، اثر سوبسترا و معادله میکائیلیس منتون، معادله LWB و نقش آن، 4اثرات pH و دما بر سینتیک آنزیمی، ساختار و نحوه عمل آنزیم های ساده و آلوستریک، سینتیک آنزیم های آلوستریک و مدل های همکاری، 5نقش کوآنزیم ها در واکنش های آنزیمی، 6مهارکننده های آنزیمی (کاربردها، انواع، مکانیسم ها و مثالها، 7تنظیم فعالیت آنزیم ها از طریق آلوستریکی و کووالانسی (انواع و مثالها)، 8جمع بندی کلی

 

عنوان ساختار ماکرومولکول های زیستی
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
مکان برگزاری دانشکده علوم طبیعی
تعداد واحد ۲
طرح درس

ساختار ماکرومولکول های زیستی

1 واحد از 2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1انواع پیوندها  نیروهای بین مولکولی، 2و 3ساختار و خواص فیزیکوشیمیایی آمینواسیدها، ساختار پروتئین ها شامل سطوح ساختاری مختلف آنها (اول، دوم، سوم، چهارم)، ویژگی های هندسی، طبقه بندی بر اساس ساختارهای سه بعدی، 4موتیفها و دومین های پروتئینی شامل انواع معمول آلفا و بتا، 5ساختار غشا های بیولوژیکی و پروتئین های غشایی، 6ساختارها و ایزومرهای گلیکانها، انواع گلیکوزیلاسیون و لیپیداسیون پروتئین ها و اهمیت بیولوژیکی آنها، 7تاخوردگی پروتئین ها و عوامل موثر،  لیپیدها شامل طبقه بندی، 8ساختارها و ویژگی های فازی حرکتی

 

عنوان بیوشیمی پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
مکان برگزاری دانشکده علوم طبیعی
تعداد واحد ۲
طرح درس

بیوشیمی پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک

1 واحد از 2 واحد درس به شرح ذیل تدریس می گردد:

1پروتئین ها و واحدهای سازنده آنها، خواص پیوند پپتیدی، ویژگی های ساختاری و فیزیکوشیمیایی انواع آمینواسیدها، حلالیت، جداسازی و تفکیک، تعیین ترکیب و توالی، 2و 3سطوح ساختاری مختلف پروتئینها (اول، دوم، سوم، چهارم)، 4انواع موتیف های آلفا و بتای پروتئین ها، میانکنش های بین و درون مولکولی پروتئین ها، 6تاخوردگی و پایداری ساختاری پروتئین ها، مصالحه ترمودینامیکی و عوامل موثر بر فولدینگ و پایداری، 7حلالیت پروتئینها، نقش حلال در ساختار و عمل آنها، 8رابطه بین ساختار و عمل پروتئین ها