برنامه درسی

لیست برنامه های درسی

عنوان انتقال جرم
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری یکشنبه ساعت 12-10
مکان برگزاری کلاس 11
تعداد واحد ۲
پیش نیاز درس

انتقال حرارت

نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم

روش تدریس

ارائه نظری مباحث همراه با حل مسئله

منابع

مرجع کامل انتقال جرم ویراست دوم

تالیف: امید بابایی

انتشارات جهش

طرح درس
  1. مفاهیم اولیه و مکانیزم های انتقال جرم

  2. ضرایب انتقال جرم

  3. انتقال جرم بین دو فاز

  4. موازنه مواد در دستگاه های انتقال جرم

  5. عملیات انتقال جرم

  6. دستگاه های عملیاتی گاز - مایع

  7. ویژگی های برج های جذب و دفع و ...

عنوان انتقال حرارت پیشرفته
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری شنبه ساعت 10-8 - شنبه 12-10(یک هفته در میان)
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ریاضیات مهندسی تکمیلی

نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم

روش تدریس

ارائه مباحث نظری همراه با حل مسئله

منابع

انتقال گرما و جرم سنجل - مبانی و کاربردها (ویرایش SI ویراست 4)

نویسنده : یونس سنجل - افشین قجر

مترجمان : دکتر علی اکبر عالم رجبی، مهندس عباس نصر آزادانی

طرح درس

 اصول فیزیکی و معادلات هدایت جابجایی و تشعشع 

انتقال حرارت تشعشع، شدت تشعشع و مفاهیم انتشار امواج تشعشع جسم سیاه جسم خاکستری و قوانین ،کیر شف ضریب ،شکل تشعشع بین سطوح سیاه و خاکستری

مقدمه ای بر انتقال حرارت جابجایی لایه مرزی هیدرودینامیکی و حرارتی جریان آرام و معشوش

اهمیت فیزیکی پارامترهای بدون بعد انشابه اصطکاک و انتقال حرارت روابط تجربی جریانهای آرام و معشوش از روی اجسام و داخل آنها جریان از روی استوانه و کره جریان از روی مجموعه لوله ها

انوع مبدلهای حرارتی بررسی مبدلهای حرارتی با استفاده از اخلاف درجه حرارت متوسط لگاریتمی مبدلهای حرارتی با جریانهای موازی و مخالف مبدلهای حرارتی با جریانهای عرضی چند مسیر، روش NTU مبدلهای حرارتی فشرده

انتقال حرارت از طریق هدایت هدایت حرارت از درون لایه ها هدایت حرارت از درون لوله های عایق بندی شده هدایت حرارتی از درون لایه محافظی

انتقال حرارت به روش جابجایی انتقال حرارت از طریق تشعشع ضرایب انتقال حرارت ضرایب جزئی انتقال حرارت موارد کاربرد انتقال حرارت تعیین ضرایب انتقال حرارت از طریق تجربی بررسی مبدلهای حرارتی و کندانسورهاا

عنوان عملیلت واحد۳
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری شنبه 10-8 کلاس 4 - چهارشنبه 16-14 کلاس 6 (هفته های زوج)
مکان برگزاری کلاس 4 و 6
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

انتقال حرارت

نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم

روش تدریس

ارائه نظری دروس همراه با حل مسئله

منابع

Singh, R. P., & Heldman, D. R. (2013). *Introduction to Food Engineering* (5th ed.). Academic Press. ISBN 978-0-12-398530-9.

 

طرح درس

اختلاط، همزدن مایعات انواع پروانه همزن و جریان ،تولیدی الگوی جریان و عوامل ،موثر اندازه های استاندارد همزنها توان مصرفی روابط تجربی توان در همزنها

مبدل و انواع آن ملاحظات انتقال حرارت ضریب رسوب افت در مبدلهای لوله و پوسته جریان از روی مجموعه لوله ها مبدلهای حرارتی با جریانهای موازی و مخالف مبدلهای حرارتی با جریانهای عرضی چند مسیر روش .NTU  مبدلهای حرارتی فشرده مبدل حرارتی صفحه ای

هدایت الکتریکی مواد حرارت دهی بر مبنای مقاومت الکتریکی  (Omic heating) ایجاد گرما در غذا بوسیله امواج مافوق صوت و روشهای استفاده از پالسهای با ولتاژ بالا حرارت دهی بر مبنای ماکروویو مکانیزم حرارت دهی ماکروویو تبدیل انرژی ماکرویو به حرارت عمق نفوذ ماکروویو

یخچال و انتخاب ،آن نمودارهای آنتالپی فشار مدلهای ریاضی مفید در تجزیه یخچالهای تراکم فشار استفاده از سیستمهای چند مرحله منجمد سازی مستقیم و غیر مستقیم مشخصات انجماد سازی مواد ،غذائی زمان انجماد سازی و عوامل موثر بر آن معادله پلنک و معادلات دیگر اثر انجماد بر کیفیت ،مواد شرایط کاری بهینه

بخار سازها و انواع آن عوامل موثر در نقطه جوش مایع طراحی بخار سازها یک و چند مرحله،ای تجهیزات فرعی و اصلی ملاحظات و طراحی بخار ،سازها بقاء حرارت در سیستمهای بخار ،ساز

تقطیر کننده و محاسبات مربوطه روش Silver-Bell-Ghaly  خواص حرارتی مقدار رطوبت تعادلی گرمای تبخیر

قوانین گازها نمودار سایکرومتری مشخصات هوای خشک بخار آب و مخلوط هوا و بخار حجم رطوبت و رطوبت نسبی حرارت مرطوب مخلوط آب ،بخار اشباع آدیاباتیک (هوا ایجاد نمودار سایکومتری و استفاده از آن

تئوری خشک کردن و سرعت خشک کردن استرلیزه کردن ملاحظات ،میکروبی روشهای استریلیزه کردن حرارتی استریلیزه کردن مواد غذایی در خارج از ،مخزن پاستوریزاسیون در فرآیند حرارتی

عایق و عایق کاری در تجهیزات صنایع ،غذایی سیستمهای ،ایمنی ملاحظات ایمنی هوا ،فشار ،آتش گرفتگی و ...) وسایل مربوطه و نصب و نگهداری آنها وسایل تمیز کردن مواد مصرفی مخازن شیرها و ...) مواد شوینده و تمیز کننده روشهای تمیزکاری شبکه لوله و شیر مخازن و ...

تجهیزات فرعی سیستم CIP وسایل استریل کردن مخازن فیلتر هوا شیرها و لوله ها حذف ذرات تغلیظ شده حرارت و تهویه (HVAC) اصول ،طراحی ،فشارسازی انتقال هواء اجزاء HVAC

شپرتودهی اثرات پرتودهی تجهیزات پرتودهی طراحی فرآیند وسایل منابع اصلی اطلاعات جهت طراحی فرآیند کدها استانداردها و توصیه ،عملی فاکتورهای ایمنی معادلات اقتصادی

اختلاط، همزدن مایعات انواع پروانه همزن و جریان ،تولیدی الگوی جریان و عوامل ،موثر اندازه های استاندارد همزنها توان مصرفی روابط تجربی توان در همزنها

مبدل و انواع آن ملاحظات انتقال حرارت ضریب رسوب افت در مبدلهای لوله و پوسته جریان از روی مجموعه لوله ها مبدلهای حرارتی با جریانهای موازی و مخالف مبدلهای حرارتی با جریانهای عرضی چند مسیر روش .NTU  مبدلهای حرارتی فشرده مبدل حرارتی صفحه ای

هدایت الکتریکی مواد حرارت دهی بر مبنای مقاومت الکتریکی  (Omic heating) ایجاد گرما در غذا بوسیله امواج مافوق صوت و روشهای استفاده از پالسهای با ولتاژ بالا حرارت دهی بر مبنای ماکروویو مکانیزم حرارت دهی ماکروویو تبدیل انرژی ماکرویو به حرارت عمق نفوذ ماکروویو

یخچال و انتخاب ،آن نمودارهای آنتالپی فشار مدلهای ریاضی مفید در تجزیه یخچالهای تراکم فشار استفاده از سیستمهای چند مرحله منجمد سازی مستقیم و غیر مستقیم مشخصات انجماد سازی مواد ،غذائی زمان انجماد سازی و عوامل موثر بر آن معادله پلنک و معادلات دیگر اثر انجماد بر کیفیت ،مواد شرایط کاری بهینه

بخار سازها و انواع آن عوامل موثر در نقطه جوش مایع طراحی بخار سازها یک و چند مرحله،ای تجهیزات فرعی و اصلی ملاحظات و طراحی بخار ،سازها بقاء حرارت در سیستمهای بخار ،ساز

تقطیر کننده و محاسبات مربوطه روش Silver-Bell-Ghaly  خواص حرارتی مقدار رطوبت تعادلی گرمای تبخیر

قوانین گازها نمودار سایکرومتری مشخصات هوای خشک بخار آب و مخلوط هوا و بخار حجم رطوبت و رطوبت نسبی حرارت مرطوب مخلوط آب ،بخار اشباع آدیاباتیک (هوا ایجاد نمودار سایکومتری و استفاده از آن

تئوری خشک کردن و سرعت خشک کردن استرلیزه کردن ملاحظات ،میکروبی روشهای استریلیزه کردن حرارتی استریلیزه کردن مواد غذایی در خارج از ،مخزن پاستوریزاسیون در فرآیند حرارتی , ...

هدف از طرح درس

 

 

عنوان هوش مصنوعی
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
زمان برگزاری یکشنبه ساعت 16-14 - یکشنبه ساعت 18-16( یک هفته در میان)
مکان برگزاری گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۳
نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم و سمینارهای دانشجویی

روش تدریس

ارائه مطالب درسی به کمک ابزارهای کمک آموزشی

منابع

کتاب مبانی شبکه های عصبی ساختار ها ، الگوریتم ، کاربرد ها اثر لوران فاست انتشارات نص

کتاب اصول تئوری مجموعه های فازی اثر امین کوره پزان دزفولی انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر

 

طرح درس

کلیات فلسفه و تاریخچه هوش مصنوعی

سیستمهای مبتنی بر دانش شبکه عصبی مصنوعی )ANN)

پرسپترونها و قاعده یادگیری ،پرسپترون ،آدالاین و قاعده ویدرو هاف

یاد گیری نظارت شده پرسپترونهای چند لایه

روشهای مرتبه دوم برنامه های رایانه ای نمونه برای شبکه های عصبی در نرم افزار MATLAB

توابع پایه شعاعی شبکه های بازگشتی جزئی و کامل شبکه های عصبی خود سازمانده

کاربرد ANN در مدل سازی ماشینها و کارخانه های صنایع غذایی همراه با مدلسازی ریاضی تقریب ،تابع ،پیشگویی درجه بندی محصولات کشاورزی و مواد غذایی دسته بندی و سورتینگ و تشخیص الگو،

مجموعه ها و سیستم های فازی شامل تاریخچه ریاضیات مجموعه های قاطع و فازی توابع عضویت سیستمهای استنتاج فازی خوشه چینی، فازی C-Means

کاربرد منطق فازی در کشاورزی شامل کنترل فازی کنترل کیفی ،محصول دسته بندی محصولات بازرسی خط تولید تشخیص الگو

مدل سازی سیستمها و کنترل عصبی فازی،

مدلسازی داده ها با ANFIS ، برنامه های رایانه ای نمونه برای منطق فازی در نرم افزار MATLAB و نرم افزار Fuzzy Tech و ...

عنوان طراحی به کمک رایانه
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری سه شنبه 10-8 - سه شنبه 12-10
مکان برگزاری اتاق کامپیوتر کارشناسی ارشد
تعداد واحد ۳
نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم به همراه پروژه های عملی دانشجویی

روش تدریس

ارائه مطالب با مثال ها و پروژه های مرتبط با مباحث مطروحه

منابع

آشنایی و طرز کار با نرم افزار ABAQUS انتشارات جهاد دانشگاهی صنعتی اصفهان

 محمود فرزین، سیدحسین دیباچیان، اصغر مهدیان، محمد حسینی فرید

انتشارات جهاد دانشگاهی صنعتی اصفهان

طرح درس
  1. ساختار نرم افزار ABAQUS
  2. واحدهای سازگار در تحلیل های اجزا محدود
  3. تحلیل تیر یک سر درگیر
  4. تحلیل خر پا
  5. تحلیل صفحه مورب
  6. تحلیل یک ورق کامپوزیتی
  7. تحلیل یک مجموعه لولا
  8. آنالیز فرکانس طبیعی
  9. حل مسائل دینامیکی
عنوان انتقال حرارت
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری چهارشنبه 12-10 کلاس 26 انسانی - چهارشنبه 16-14 کلاس 7 کشاورزی (هفته های زوج)
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

ترمودینامیک

نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم

روش تدریس

طرح مسائل نظری همراه با حل مسئله

منابع

انتقال گرما و جرم سنجل - مبانی و کاربردها (ویرایش SI ویراست 4)

نویسنده : یونس سنجل - افشین قجر

مترجمان : دکتر علی اکبر عالم رجبی، مهندس عباس نصر آزادانی

طرح درس

انتقال حرارت مقدمه حرارت چرا و چطور منتقل میشود

اصول فیزیکی و معادلات هدایت جابجایی و تشعشع

اختلاف انتقال حرارت و ترمودینامیک

معادله بقاء انرژی و کاربرد آنها در تجزیه مسائل انتقال حرارت

هدایت معادله هدایت حرارتی یک بعدی در دیوار مرکب استوانه و کره

هدایت با تولید حرارت حجمی در دیوار مسطح استوانه و کره انتقال حرارت در سطوح گسترده و عملکرد آنها

هدایت حرارتی دو بعدی و دائم در مختصات کارتزین استوانه ای و کروی با شرایط مرزی مختلف حل عددی به طریق اختلاف محدود با استفاده از روش ماتریس عکس وگوس سیدل

هدایت حرارت گذرا در سیستم یک پارچه

هدایت حرارت گذرا یک بعدی و دو بعدی با استفاده از دیاگرام ها و روش عددی در مختصات کارتزین استوانه ای و ،کروی

حل عددی هدایت حرارت گذرا بطریق اختلاف محدود بطور صریح و غیر صریح ...

عنوان طراحی سیستم های تبرید و سردخانه
مقطع تحصیلی کارشناسی
زمان برگزاری سه شنبه 10-8 کلاس 2(هقته های فرد) - سه شنبه 12-10 کلاس 2
تعداد واحد ۳
پیش نیاز درس

انتقال حرارت

نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم

روش تدریس

طرح مسائل نظری همراه با حل مسئله

منابع

کتاب طراحی سامانه های تبرید و سردخانه

تالیف: محمدعلی اخوان بهابادی و مجتبی مغاری

انتشارات دانشگاه تهران

طرح درس
  1. مقدمه ای بر علم تبرید و کاربردهای آن

  2. مروری بر مفاهیم ترمودینامیک و انتقال حرارت

  3. سامانه تبرید هوایی

  4. سامانه تبرید تراکمی بخار

  5. سامانه تبرید جذبی

  6. سامانه تبرید جت بخار

  7. سامانه تبرید تراکمی بخار چند مرحله ای

  8. مبردها

  9. محاسبات بار سرمایشی سردخانه ها

  10. کمپرسورها

  11. کندانسورها

  12. وسایل انبساط

  13. اوپراتورها

 

عنوان روش تحقیق
مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد
زمان برگزاری دوشنبه ساعت 12-10
مکان برگزاری کلاس 8 ساختمان تحصیلات تکمیلی
تعداد واحد ۲
نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم

روش تدریس

ارائه مطالب نظری و کاربردی مرتبط با استفاده از امکانات کمک آموزشی

منابع

کتاب روش تحقیق در علوم و مهندسی

همایون موتمنی، جواد وحیدی، مصطفی گلی (ویراستار)

ناشر: علوم رایانه

طرح درس

1- کلیات و مفاهیم

2- انتخاب موضوع تحقیق

3- مرور پیشینه‌ی تحقیق

4: بیان مسأله‌ی تحقیق

5: تعیین مدل و متغیرها

6: اهداف تحقیق، فرضیه‌ها و سوالات مهم

7: تعیین ابزار و مقیاس اندازه‌گیری‌ها

8: جامعه‌ی مورد مطالعه و نمونه‌ها

9: روش‌شناسی تحقیق

10: روش‌های تجزیه و تحلیل داده‌ها

11: گزارش‌نویسی

12: آشنایی با نرم‌افزار‌LATEX

13: آشنایی با نرم‌افزارهای مدیریت ارجاع

عنوان آزمون های غیرمخرب در کشاورزی
مقطع تحصیلی دكتری تخصصی PhD
زمان برگزاری یکشنبه ساعت 16-14 - یکشنبه ساعت 18-16( یک هفته در میان)
مکان برگزاری کلاس گروه مهندسی بیوسیستم
تعداد واحد ۳
نحوه ارزیابی

آزمون پایان ترم و سمینارهای دانشجویی

روش تدریس

ارائه مباحث درسی به کمک ابزارهای کمک آموزشی

منابع

Chen, Q., Lin, H., & Zhao, J. (2021). Advanced Nondestructive Detection Technologies in Food. Springer. https://doi.org/10.1007/978-

981-16-3360-7

Zou, X. Jiewen Zh.(2014). Nondestructive Measurement in Food and Agro-products. Dordrecht: Springer. ISBN 978-9401796750.

 

 

طرح درس

کیفیت شامل: تعریف کیفیت، مؤلفه های کیفیت  شامل مؤلفه های بیرونی، مؤلفه های درونی

روشهای ارزیابی کیفیت مواد کشاورزی وغذایی شامل روشهای مخرب روشهای غیر مخرب

ضرورت درجه بندی کیفی محصولات کشاورزی 

تکنولوژی های ارزیابی غیر مخرب شامل روشهای الکترو مغناطیسی روشهای مکانیکی و روش دی الکتریک

روشهای الکترومغناطیسی شامل روشهای اپتیکی و روش تشدید مغناطیسی هسته

روشهای اپتیکی شامل روشهای اسپکتروسکوپی و عکس برداری فراطیفی اسپکتروسکوپی (Spectroscopy)

انواع روشهای اسپکتروسکوپی شامل اسپکتروسکوپی مرثی، NIR و Raman تجهیزات استفاده شده در اسپکتروسکوپی انواع اسپکترومترها و اسپکتروفوتومترها وضعیتهای مختلف اندازه گیری در اسپکتروسکوپی شامل روشهای عبوری بازتابشی و تقابلی ویژگیهای قابل اندازه گیری توسط روشهای اسپکتروسکوپی 

عکسبرداری فراطیفی  (Hyperspectral Imagingشامل تعریف عکسبرداری ،فراطیفی عکسبرداری چند طیفی اجزای به کار رفته در یک دوربین فراطیفی کاربرد عکس­برداری فراطیفی در کشاورزی

روش تشدید مغناطیسی هسته شامل تشدید مغناطیسی هسته (NMR)  حرکت فرفره ای پروتون و پدیده تشدید برآیند مغناطیسی و مؤلفه های آن

روشهای مکانیکی شامل روش ضربه روش ارتعاشات اکوستیکی و روش فراصوت روش ضربه (Impact Method) شامل تعریف ضربه معرفی پارامترهای ضربه شامل حداکثر نیرو نسبت حداکثر نیرو به مربع ،زمان ضریب ارتجاع زمان تماس و طیف فرکانسی ،کاربردهای روش ضربه در محصولات کشاورزی؛

روش ارتعاشات اکوستیکی (Acoustic Vibration Method شامل تئوری ارتعاشات اکوستیکی فرکانس ،طبیعی سرعت انتشار صوت در محصولات کشاورزی روشهای تشخیص ارتعاشات اکوستیک و کاربرد آن در ارزیابی کیفی محصولات کشاورزی

حسگرهای تماسی و غیر تماسی ارتعاش سنج داپلر لیزری (LDV) روش فراصوت (Ultrasonic Method) شامل اصول روش فراصوت ابزارهای فراصوت کاربرد تکنولوژی فراصوت در اهداف کشاورزی

روش دی الکتریک شامل تعریف خواص دی الکتریک نفوذپذیری الکتریکی 

روش ثابت دی الکتریک فاکتور، زوال عمق نفوذ ضریب هدایت الکتریکی روشهای تعیین خواص دی الکتریک عوامل مؤثر بر خواص دی الکتریک مواد کشاورزی و ،غذایی کاربرد خواص دی الکتریک در محصولات کشاورزی و مواد غذایی